• Αγάς Κωνσταντίνος Open or Close

  Κωνσταντινός Αγάς Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΟ Αγάς Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Λάρισα  το 1969. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Γενικό Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στον τομέα Ανάλυσης Δεδομένων και Εφαρμοσμένη Στατιστική και Συμπερασματολογία. Είναι κάτοχος PhD στην εφαρμοσμένη Στατιστική και Ανάλυση δεδομένων . Έχει λάβει υποτροφίες για τις βασικές σπουδές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και για τη διδακτορική διατριβή από την επιτροπή ερευνών του ΑΠΘ . Από το 2000 διδάσκει ως  επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής καθώς και στο ΑΤΕΙΘ.  Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει συγγράψει και μεταφράσει βιβλία των εφαρμοσμένων μαθηματικών και της στατιστικής. Από το 2017 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στα μεταπτυχιακά προγράμματα  MSc Business Psychology. Δημοσιεύει σε Ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιείται στη Μεθοδολογία Έρευνας, Ποσοτική και Ποιοτική ανάλυση δεδομένων, Στατιστικά Μοντέλα πρόβλεψης και εφαρμοσμένα υπολογιστικά μαθηματικά.

 • Αγγελακόπουλος Γεώργιος Open or Close

  Γεώργιος Αγγελακόπουλος Σχολή Υγείας Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

  Ο Γεώργιος Θ. Αγγελακόπουλος γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1975. Σπούδασε Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Manchester Metropolitan University, Department of Exercise and Sport Science, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κάτοχος MSc στην Αθλητική Ψυχολογία (Sport Psychology) και PhD στην Κινητική Μάθηση (Motor Control). Έχει λάβει υποτροφίες για μεταδιδακτορικές διατριβές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2006 είναι επιστημονικός  συνεργάτης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ.  Διδάσκει στο εξωτερικό (Department of Exercise and Sport Science, Manchester Metropolitan University, UK, Frije Universiteit, Amsterdam, The Netherlands, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και στη Ελλάδα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2016 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης AMC, UEL, στον Τομέα της Ψυχολογίας και είναι διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων (MSc Psychology - Conversion και MSc Business Psychology). Δημοσιεύει σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιείται ερευνητικά στην Αθλητική Ψυχολογία, Κινητική Μάθηση, Εξελικτική Ψυχολογία, Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, Σχέση αντίληψης - κίνησης, Ανάπτυξη στάσης και ισορροπίας του σώματος, Εκφοβισμό και Κυβερνοεκφοβισμό.

 • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ Open or Close

  Λυδία Αναγνωστοπούλου Σχολή ΥγείαςΗ κα Λυδία Αναγνωστοπούλου είναι διδάκτωρ του Τμήματος Βιολογίας, Α.Π.Θ., με προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth της Αγγλίας. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα εξέλιξης οργανισμών, βιολογίας κυττάρου, βιοποικιλότητας, θαλάσσιας βιολογίας και οικολογίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μεταδιδάκτορας στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ερευνητικό έργο 10 και πλέον δημοσιεύσεων.

 • ΑΠΤΕΣΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Open or Close

  ApteslisΟ Απτεσλής Νικόλαος είναι διδάκτορας του τμήματος Ειδικής Αγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εξειδίκευση στον Αυτισμό και τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τον αυτισμό και την νοητική αναπηρία. Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως αποσπασμένος στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και σε μονάδες Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκης. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία με θέμα τον αυτισμό και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια Ειδικής Αγωγής στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ως εισηγητής αλλά και σαν μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επίτροπων. Την παρούσα χρονική στιγμή ασκεί τα καθήκοντα του Προϊσταμένου του Β ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης.

 • ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Open or Close

  Η κα Αργυροπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Γλωσσολογίας /Ψυχολογίας από το University of Western Ontario, Καναδά καθώς και απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας από το Queen Margaret University, Edinburgh σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολέγιο. Έχει διδακτική εμπειρία 4 ετών  και έχει τελέσει επόπτρια κλινικής πρακτικής  για τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές στο Μητροπολιτικό Κολέγιο. Επίσης, έχει κλινική εμπειρία σε εύρος  διαταραχών επικοινωνίας,  λόγου και ομιλίας κυρίως στον παιδιατρικό πληθυσμό, ενώ έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα επιμορφωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια και συνέδρια σχετικά με αξιολογητικά εργαλεία και θεραπευτικές μεθόδους  για παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 • ΑΦΑΝΤΕΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Open or Close

  Η Κατερίνα Αφαντενού είναι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιωαννίνων. Tο 2009, με υποτροφία του ΙΚΥ (Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών), κατόπιν γραπτών εξετάσεων, εκπόνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και απέκτησε τον τίτλο MSc in Inclusive and Special Education. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με έρευνα στη γνωστική παρέμβαση στην Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή. Έχει συμμετοχή σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ενώ επίσης διαθέτει πολυετή εμπειρία σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας. Ασχολείται κλινικά με την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε παιδιά με αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, διαταραχές επικοινωνίας, αυτισμό κ.ά. Επίσης, ασχολείται με την υποστήριξη νεαρών ενηλίκων και παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Στα πλαίσια δια βίου εκπαίδευσης έχει λάβει επιπρόσθετες πιστοποιήσεις και μετεκπαιδεύσεις σε μεθόδους αποκατάστασης στις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας.

 • ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΤΕΛΙΝΑ Open or Close

  ΒασιλειάδηΗ κα Στελίνα Βασιλειάδη φοίτησε στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2006. Στα πλαίσια των σπουδών της πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Διαιτολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master), αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ, με έπαινο, στην Ανθρώπινη Διατροφή με κατεύθυνση την Κλινική Διατροφή, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης (UK). Στα πλαίσια έρευνας για την εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας εργάστηκε για 3 μήνες στο διαιτολογικό τμήμα της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Yorkhill» στη Γλασκόβη (UK). Από τον Ιανουάριο του 2009 εργάζεται ως διαιτολόγος και διατηρεί το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο, με νόμιμη Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Επίσης είναι υπέυθυνη πρακτικής άσκησης (clinical coordinator) στον Τομέα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργάζεται και ως εκπαιδεύτρια Διαιτολογίας σε Δημόσια ΙΕΚ. Έχει παρακολουθήσει και συνεχώς ενημερώνεται με επιμορφωτικά σεμινάρια και συνέδρια και έχει παρουσιάσει μέρος της διατριβής της σε επιστημονικά συνέδρια. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και στο διαδίκτυο και είναι συνεργάτης της επιστημονικής ιστοσελίδαs nutriexpets. Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

 • Βέγκου Σωτηρία Open or Close

  Η κα Βέγκου είναι Εργοθεραπεύτρια απόφοιτη του τμήματος  Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Έρευνα (Master in Research in Health Sciences) από το University of  Liverpool, του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το 2002 εργάζεται με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους με αναπτυξιακές διαταραχές και συγκεκριμένα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος,  ΔΕΠ-Υ, δυσπραξία, νοητική υστέρηση κ.α. Είναι εξειδικευμένη στις Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος έχοντας εκπαιδευτεί τόσο σε διαγνώστικά εργαλεία (ADOS-G), όσο και σε μεθόδους παρέμβασεις (Sensory Integration, TEACCH, PECS, Intensive Interaction, DIR Floor time, MarteMeo, κ.α). Η κλινική, ερευνητική και εκπαιδευτική της πρακτική  σχετίζεται με τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και τις Διαταραχές Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης. Έχει παρουσιάσει σε επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια θέματα σχετικά με την Πρώιμη Παρέμβαση  και τη θεραπεία της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης στις ΔΑΦ. Από το 2013 διδάσκει στο τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

 • ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Open or Close

  georgiouΟ κος Γεωργίου Κωνσταντίνος είναι πτυχιούχος Εργοθεραπευτής, διπλωματούχος μουσικός ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Μουσικοθεραπεία από το πανεπιστήμιο του Cardiff. Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου του Hertfordshire του Λονδίνου. Η διατριβή του αφορά στην κατανόηση του λόγου του θεραπευτή στην θεραπεία παιδιών με αυτισμό, ενώ έχει πραγματοποιήσει δημοσιεύσεις σχετικά με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Εργάζεται τα τελευταία δέκα χρόνια με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές στον ιδιωτικό τομέα.

 • ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  Μαρία Γιακουμίδου Σχολή ΥγείαςΗ Μαρία Γιακουμίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα: ‘Yγιεινή και Aσφάλεια στην Eργασία’. Έχει εργαστεί εθελοντικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, και έχει ασχοληθεί με αθλητικές, μυοσκελετικές κακώσεις, και νευρολογική αποκατάσταση. Από το 2011 εργάζεται ως καθηγήτρια στο ΙΕΚ Ακμή, και από το 2012 στο Μητροπολιτικό κολλέγιο.

 • Γκοράκη Βίκη Open or Close

  Η κα Γκοράκη είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια κλινικής της δουλειάς είχαν προσανατολισμό στην ψυχική υγεία. Τα επόμενα 11 χρόνια,  εξειδικεύτηκε και εργάστηκε με παιδιά προσχολικής ηλικίας με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, σε εξωτερική δομή Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου, ενώ την τελευταία 5ετία εργάζεται σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.  Επίσης, έχει διετή διδακτική εμπειρία ως εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Ε/Θ, στο ΤΕΙ Αθήνας. Εδώ και 18 έτη εποπτεύει φοιτητές Ε/Θ τόσο στην πρακτική τους άσκηση, όσο και στην κλινική άσκηση. Από το 2013 διδάσκει στο τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

 • Γκρίμας Γεώργιος Open or Close

  gkrimas newΟ κος Γιώργος Γκρίμας είναι Εμβιομηχανικός και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ανάλυσης, Βάδισης & Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας. Παράλληλα, είναι ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος σπουδών της Ποδιατρικής (BSc Hons Podiatry) του Queen Margaret University στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
  Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής από το ΤΕΙ Αθήνας (2007) και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου «Biomechanics of Gait & Posture» (2012) από το Liverpool John Moores University. Έχει εργαστεί ως Φυσικοθεραπευτής σε κέντρα αποκατάστασης, ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια και αθλητικούς συλλόγους. Η εξειδίκευσή του είναι στην ανάλυση, αξιολόγησηκαι αποκατάσταση της κίνησης, της βάδισης και της ισορροπίας με τη χρήση τρισδιάστατων καμερών και ειδικού εργαστηριακού εξοπλισμού μέσα σε Virtual Environment και στις αρχές τουVirtual Reality Rehabilitation. Έχει ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και οι ομιλίες του αφορούν κυρίως την Ανάλυση Βάδισης, Κίνησης & Ισορροπίας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ανάλυσης Κίνησης σε Ενήλικες και Παιδιά (ESMAC), της Ελληνικής Εταιρείας Εμβιομηχανικής (ΕΛΕΜΒΙΟ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

 • Γλυκύ Έλενα Open or Close

  Γλυκύ photoΗ κα Γλυκύ είναι Εργοθεραπεύτρια. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Intercollege) από όπου πήρε Δίπλωμα Προ-Ιατρικής (Associate Degree) το 2000, και έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο Brunel University του Λονδίνου, όπου κατέκτησε πτυχίο Εργοθεραπείας το 2003. Το 2002 & το 2003 βραβεύτηκε ως φοιτήτρια της χρονιάς λόγω των υψηλών επιδόσεων αλλά και του πολύ ενεργού ρόλου που είχε στα φοιτητικά δρώμενα στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2003 βραβεύτηκε και από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, για την προσφορά της στο Φοιτητικό Κίνημα σε πρωτοβάθμιο αλλά και δευτεροβάθμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα ζει και εργάζεται ως Εργοθεραπεύτρια παιδιών απο τον Σεπτέμβριο του 2003. Έχει εργαστεί σε Οργανισμούς ΜΚΟ, Ιδιωτικά Θεραπευτικά Κέντρα, Σχολεία κτλ. Είναι επόπτρια Προγραμμάτων Πρώιμης Παρέμβασης, και απο το 2007 διατηρεί το δικό της γραφείο Εργοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Έχει κάνει ανακοινώσεις σε συνέδρια σε θέματα που αφορούν την Εργοθεραπεία και τα παιδιά. Απο τον Σεπτέμβριο του 2013 είναι Υπεύθυνη Κλινικής Πρακτικής του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

 • ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ Open or Close

  GrigoriadouΗ Γρηγοριάδου Ευμορφία είναι λογοπεδικός, πτυχιούχος της σχολής InstitutLibreMarieHaps, Βρυξελλών καθώς και πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας Του ΑΠΘ. Είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος της ΑΣΠΑΙΤΕ για παιδαγωγική-διδακτική επάρκεια. Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια στο Β’ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης, τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχει επίσης εργαστεί για δεκαπέντε χρόνια στην Ειδική Αγωγή, στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και το Ειδικό Δημοτικό Κωφών-Βαρηκόων καθώς και ένα χρόνο στο Ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» για άτομα με αυτισμό και σοβαρή νοητική υστέρηση. Είναι μέλος του   Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών και την παρούσα στιγμή εκπονεί τη μεταπτυχιακή της διατριβή στο μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή «Γνωστική Ανάπτυξη» (Πανεπιστήμιο Φλώρινας, τμήμα νηπιαγωγών και ΑΠΘ, τμήμα φυσικής αγωγής).

 • Δάγκογλου Φαίδρα Open or Close

  Φαίδρα Δάγκογλου Σχολή ΥγείαςΓεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2006 αποφοίτησε από το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου, πάνω στην Τεχνολογία και την Ασφάλεια των Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Cardiff της Ουαλίας, της Μ. Βρετανίας (2008).

  Εργάστηκε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα διατροφής, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης. Από το 2011 έως τις αρχές του 2013 υπήρξε διαιτολόγος, προϊσταμένη τμήματος Διατροφής, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε διάφορα ΙΕΚ και σχολές μαθητείας (ΕΠΑΣ). Στις 02/12/2013 εντάχθηκε στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) με αριθμό μητρώου εκπαιδευτή 77815851390. Και από τον Σεπτέμβριο του 2015 πιστοποιήθηκε από τον ΕΟΠΠΕΠ ως εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης.

  Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος. Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων με θέμα τη διατροφή και τα τρόφιμα. Το 2006 παρουσίασε τα αποτελέσματα της διπλωματικής της εργασίας με θέμα «Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη», στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας, καθώς και στο 6ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας. Τέλος, αρθρογραφεί στον ιντερνετικό τύπο για θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων και είναι διαχειρήστρια της ιστοσελίδας www.nutriexperts.gr

  .

 • Δαλαμήτρος Αθανάσιος Open or Close

  Αθανάσιος Δαλαμήτρος Σχολή ΥγείαςΟ Αθανάσιος Α. Δαλαμήτρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Κολύμβηση και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, με υποτροφία στο Α’ εξάμηνο των Σπουδών, στο Διατμηματικό Πρόγραμμα των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Τρικάλων με Ειδίκευση στην Προπονητική Αθλοπαιδιών. Το 2014 αναγορεύτηκε Διδάκτορας Αθλητικών Επιστημών από τη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Α.Π.Θ. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε Σχολεία της Α’ & Β΄θμιας Εκπαίδευσης, ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Προπονητικής & Αθλητικής Απόδοσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. αλλά και σε αθλητικούς συλλόγους ως Προπονητής Κολύμβησης και Φυσικής Κατάστασης. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προπονητικής και συνεργάτης ιδιωτικής σχολή πιστοποιήσεων fitness. Έχει διδάξει στο Swimming Department του University of Porto, Portugal, καθώς και σε δημόσια ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα Προπονητής Αθλημάτων. Από το 2016 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης AMC, UEL, στον Τομέα της Προπονητικής, ενώ από το 2017 αποτελεί μόνιμο ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Τ.Ε.Φ.Α.Α. της Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει με πλήθος πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ αρκετές από αυτές έχουν δημοσιευτεί σε μερικά από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού στο χώρο της αθλητικής απόδοσης.

 • Δάρρας Νικόλαος Open or Close

  Ο κ. Δάρρας είναι εμβιομηχανικός MSc. Έχει εμπειρία 20 χρόνων στην Εμβιομηχανική έρευνα σε αθλητικές και κλινικές εφαρμογές. Το ερευνητικό του έργο μετρά 25 και πλέον ερευνητικές δημοσιεύσεις. Έχει αναπτύξει επίσης σειρά εφαρμογών Η/Υ που αφορούν την 2D και 3D καταγραφή και ανάλυση της ανθρώπινης κίνησης. Είναι υπεύθυνος στο Κέντρου Ανάλυσης Βάδισης και Κίνησης της ΕΛΕΠΑΠ. Έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και courses. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Είναι επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Εμβιομηχανικής και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανάλυσης Κίνησης ESMAC.​

 • ΔΟΣΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ Open or Close

  dosiΗ κυρία Ιφιγένεια Δόση είναι υποψήφια διδάκτωρ ψυχογλωσσολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Η διδακτορική της διατριβή σχετίζεται με τη διγλωσσία και τις γνωστικές ικανότητες (cognitiveabilities). Η διδακτορική της έρευνα εκπονείται στο πλαίσιο του προγράμματος Θαλής Διγλωσσία και δίγλωσση εκπαίδευση σε συνεργασία με το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στα εξής ερευνητικά προγράμματα Cognition, Literacy and Bilingualism in Greek-German-speaking children (CoLiBi), σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Κολωνίας και στο πρόγραμμα Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων, όπου και συμμετείχε στην ομάδα κατασκευής ενός σώματος κειμένων για τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα. Στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων έχει διεξάγει έρευνα σε Ευρώπη και Η.Π.Α. και τα αποτελέσματα της ερευνητικής της δραστηριότητας έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα διεθνή συνέδρια σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

 • ΔΡ. ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Open or Close

  Βαθρακοκοίλης Ο Δρ. Βαθρακοκοίλης Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. με ειδίκευση στην ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς (Orthopedic Manual Therapy). Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού διπλώματος «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» - ΑΠΘ στον τομέα ΄΄Φυσική Δραστηριότητα για Ειδικούς Πληθυσμούς΄΄ και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς και Ακαδημίες, όπως της Travell & Simon για την εφαρμογή της μεθόδου της ξηράς βελόνας και του Kinesiotaping Association International. Στο παρελθόν δίδαξε ως Λέκτορας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου E.U.C. και ως επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο αθλητικών κακώσεων του ΤΕΦΑΑ / ΑΠΘ έχει ασχοληθεί με την αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών. Είναι καθηγητής στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Παρουσιάζει έντονη συγγραφική δραστηριότητα σε επιστημονικά περιοδικά του εσωτερικού και του εξωτερικού με επιστημονικές παρουσιάσεις και διακρίσεις σε αθλητικά και ιατρικά συνέδρια. Από το 2010 είναι επίσημο μέλος της IFOMT. Από το 2012 ξεκίνησε τη μετεκπαίδευση του στην Οστεοπαθητική Ιατρική. Είναι υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος Φυσικοθεραπείας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

 • ΔΡ. ΒΑΛΑΡΗ ΟΛΓΑ Open or Close

  Βάλαρη photoΗ Δρ. Όλγα Βαλάρη απέκτησε το πτυχίο BSc with Honors in  Biochemistry with Microbiology από το Πανεπιστήμιο Luton Bedfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου το 2000. Το χρονικό διάστημα 2000-2001 εκπόνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Westminster του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι σπουδές της ολοκληρώθηκαν με την κτίση του μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Applied Microbiology. Από το 2010 εως το 2013 εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στον Τομέα Γυναικολογίας –Χειρουργικής. Στις 11 Ιουλίου του 2013 της  απενεμήθη το Διδακτορικό Δίπλωμα με βαθμό Άριστα.  Στο 6 Πανελλήνιο Συνέδριο Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης το 2010 και στο International Course in Colposcopy and Cervical Pathology 2011 απέσπασε το βραβείο της καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης με θέμα την διδακτορική της μελέτη. Έχει πέντε παγκόσμιες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά με υψηλό impact factor καθώς και πάνω από 20 συμμετοχές σε συνέδρια με ερευνητικές εργασίες. Το υπόβαθρο της ακαδημαϊκής της καριέρας συμβαδίζει και με την εκτενή εργασιακή της εμπειρία. Έχει εργασθεί στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας ως υπεύθυνη του Βιοχημικού τμήματος καθώς επίσης σε φαρμακοβιομηχανίες και στο Κέντρο Μοριακού Ελέγχου Ηπατιτίδων και HIV  του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

 • ΔΡ. ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ - ΕΛΕΝΑ Open or Close

  Μαρίνα Έλενα Γαρεφαλάκη Σχολή ΥγείαςΗ Δρ. Μαρίνα-Έλενα Γαρεφαλάκη είναι βιολόγος απόφοιτος και διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κύριο αντικείμενο μελέτης την αναπαραγωγική βιολογία και την εξέλιξη. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα κυτταρικής βιολογίας, μοριακής βιολογίας και γενετικής, βιοχημείας, φυσιολογίας και ανατομίας του ανθρώπου, ιστολογίας, και ζωολογίας. Ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με ερευνητικό έργο 10 και πλέον δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, εστιάζει στην εκτίμηση της βιοδραστικής ικανότητας εκκριμάτων από χερσαία γαστερόποδα ως προς την ικανότητα επαγωγής του κυτταρικού πολλαπλασιασμού και της επούλωση τραυμάτων.

 • ΔΡ. ΓΙΑΝΝΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Open or Close

  Η Δρ. Γιαννέλη είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, με θέμα διατριβής: «Σύγκριση γλωσσικού προφίλ ελληνόφωνου και αλλοδαπού νηπίου». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιστήμη της Εκπαίδευσης με ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες από το Northern Illinois University, (State University), ΗΠΑ. Απόφοιτος Φιλοσοφικής, Παν/μίου Αθηνών. Εδώ και 22 χρόνια, διδάσκει ως Καθηγήτρια Ελληνικών ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα στο Γαλλικό Δημοτικό της Αγίας Παρασκευής (Lycée FrancoHellenique Eugene Delacroix). Ταυτόχρονα διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών ως ειδική παιδαγωγός. Έχει διδάξει στο τμήμα Λογοθεραπείας (συνεργασία με Queen Margaret University)  τα μαθήματα της Διγλωσσίας και κατάκτησης Ελληνικών ως Δεύτερη Γλώσσα, Ειδικής Αγωγής, των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της ψυχοπαιδαγωγικής επιστήμης. Διδάσκει επίσης στο Μεταπτυχιακό τμήμα Ειδικής Αγωγής το μάθημα «Supporting students with dyslexia» σε συνεργασία με το University of East London. Eίναι επίσης υπεύθυνη της κλινικής  πρακτικής των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην αξιολόγηση και αποκατάσταση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. 

  Υπήρξε μέλος συγγραφικής ομάδας στο ΚΕΔΑ (Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής, Παν/μιο Αθηνών) που συνεργαζόταν στο πρόγραμμα για τους αλλοδαπούς νεοεισερχόμενους μαθητές στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλαπλά συνέδρια (ελληνικά και διεθνή), βιωματικά  σεμινάρια και ημερίδες απευθυνόμενα σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές με θέμα την ανίχνευση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

  Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην διγλωσσία, εκμάθηση και κατάκτηση πρώτης και δεύτερης γλώσσας, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, πρώιμη ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών, Διγλωσσία και γλωσσικές διαταραχές, σχολική ετοιμότητα, φωνολογική ενημερότητα, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, διαφοροποιημένη παιδαγωγική. Είναι  Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας. Eξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος.  

 • ΔΡ. ΓΚΟΥΡΒΑΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ Open or Close

  Βίκτωρας Γκούρβας Σχολή ΥγείαςΟ Δρ. Βίκτωρας Γκούρβας είναι ιατρός παθολογοανατόμος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Ευτέρπη Δάλπα και έχουν δύο παιδιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, από όπου απέκτησε και το διδακτορικό του δίπλωμα με θέμα γύρω από την περιγεννητική υποξία, την προεκλαμψία και την υπολειπόμενη ανάπτυξη εμβρύου.
  Ως εργαστηριακός ιατρός, η αγάπη του για το εργαστήριο υπήρχε από τα φοιτητικά του χρόνια. Ήταν μέλος του εργαστηρίου Μοριακής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 2002 και συμμετείχε ενεργά σε δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, καθώς και στη διοργάνωση των συνεδρίων World Congress on Advances in Oncology και International Symposium on Molecular Medicine επί συναπτά έτη. Επίσης εκπαιδεύτηκε το πρώτο εξάμηνο του 2006 στο εργαστήριο φυσιολογίας του Eberhard Karls Universität Tübingen. Πήρε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Παθολογοανατομίας το 2015 στη Θεσσαλονίκη, με κύριο σταθμό το Γ.Ν.Θ. "Γ.Γεννηματάς". Επίσης θήτευσε στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο του "ΑΧΕΠΑ" και στο Κυτταρολογικό εργαστήριο του Α.Ν."Θεαγενείου". Από τον Απρίλιο του 2016, εργάζεται στο δικό του ιδιωτικό Παθολογοανατομικό Εργαστήριο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 διδάσκει τα μαθήματα εισαγωγής στη Φυσιολογία και Ανατομία του ανθρώπου σε τμήματα του Μητροπολιτικού Κολεγίου στη Θεσσαλονίκη.

 • Δρ. Δημητρίου Μαρία -Μελίνα Open or Close

  Η Μαρία (Μελίνα) Δημητρίου σπούδασε στο τμήμα «Επιστήμη της Διαιτολογίας-Διατροφής» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα. Υπήρξε υπότροφος του ιδίου Πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες ολοκλήρωσε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή. Είναι Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και η διδακτορική της διατριβή αφορούσε στα διατροφικά πρότυπα και στη γενετική προδιάθεση στη στεφανιαία νόσο.

  Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στη γενετική πολυπαραγοντικών νοσημάτων, στη διατροφή και στις αλληλεπιδράσεις γονιδίων- διατροφής. Παράλληλα με την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής, εργάστηκε ως ερευνήτρια σε ερευνητικό πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

  Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης (διδακτικό προσωπικό) του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου ως εκπαιδεύτρια φοιτητών κατά την εκπόνηση της πρακτική τους άσκησης. Κύρια καθήκοντά της ήταν η εκπαίδευση τεταρτοετών φοιτητών, στην εντερική-παρεντερική σίτιση και στην αντιμετώπιση πνευμονολογικών νοσημάτων (π.χ. κυστική ίνωση, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια). Η διδακτική της εμπειρία ως ακαδημαϊκό προσωπικό σε κολλέγιο ξεκινά από το 2017 έως σήμερα. Επιπλέον, εργάστηκε σε φαρμακευτική εταιρεία ως εκπαιδεύτρια στη θεραπεία με αντλία ινσουλίνης στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ασκεί το επάγγελμα.

 • Δρ. Δρακοπούλου Εκάτη Open or Close

  DrakopoulouΗ Δρ. Δρακοπούλου είναι Βιολόγος και διδάκτωρ Ανοσολογίας του Imperial College London της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει 8 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε ακαδημαικό επίπεδο, τόσο στο Imperial College London, όσο και στην Ελλάδα. Η ερευνητική της εμπειρία ξεπερνά τα 10 έτη, με συμμετοχές σε αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα και με 7 και πλέον δημοσιεύσεις σε ἐγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Ερευνητικά, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την γονιδιακή θεραπεία της β-μεσογειακής αναιμίας.

 • ΔΡ. ΙΤΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Open or Close

  Αικατερίνη Ίτζιου Σχολή ΥγείαςΗ κα Αικατερίνη Ίτζιου είναι διδάκτωρ βιολογίας. ‘Έχει 13 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα κυτταρικής βιολογίας, μοριακής βιολογίας και βιοχημείας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης και ερευνητής στην Ελλάδα (αναθέσεις από Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας), με ερευνητικό έργο 14 και πλέον δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά του citation index και πολλών δημοσιεύσεων σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Επίσης, έχει εκδώσει 2 επιστημονικά συγγράμματα. Είναι μέλος της Society of Environmental Toxicology and Chemistry (SETAC), της American Chemical Society (ACS), της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), του Μητρώου Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και του Μητρώου Διδασκόντων σε Κολλέγια.

 • ΔΡ. ΚΑΡΠΟΝΗ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ Open or Close

  Γαρυφαλιά Καρπόνη1Η Δρ. Γαρυφαλιά Καρπόνη είναι Μοριακή Βιολόγος-Γενετίστρια (Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και διδάκτωρ Ιατρικής Γενετικής (Τμήμα Ιατρικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Ασχολείται ερευνητικά από το 2005 με τη γονιδιακή θεραπεία, συμμετέχοντας ενεργά σε προκλινικές και κλινικές μελέτες και έχει μετεκπαιδευθεί σε διάσημα κέντρα των ΗΠΑ (University of Washington-Seattle, Fred Hutchinson Cancer Research Center-Seattle, Memorial Sloan Kettering Cancer Center-New York). Το ερευνητικό της έργο αριθμεί πάνω από 50 δημοσιεύσεις/ανακοινώσεις, πολλές από τις οποίες είναι δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης και βραβευμένες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα με το διδακτικό της έργο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (Βιοχημεία, Διατροφογενετική/ Διατροφογενωμική, Μικροβιολογία), είναι μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ.

 • ΔΡ. ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Open or Close

  ΚουτελιδάκηςO Δρ. Αντώνιος Κουτελιδάκης αποφοίτησε το 2005 από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με κατεύθυνση τη Διατροφή του Ανθρώπου (2005-2007). Το 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με γνωστικό αντικείμενο τη Διατροφή Ανθρώπου. Για τη διδακτορική του διατριβή έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν ανακοινωθεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Από τον Απρίλιο του 2015 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζήτη το επιστημονικό του βιβλίο με τίτλο «Λειτουργικά Τρόφιμα: Ο ρόλος τους στην προαγωγή της υγείας». Έχει παρακολουθήσει 10 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μελέτη των βιοδραστικών συστατικών των λειτουργικών τροφίμων και την επίδραση τους στην υγεία του ανθρώπου. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2011-2013 διατέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης διδάσκοντας μαθήματα Τροφίμων και Διατροφής, ενώ από το 2013 έως σήμερα είναι Λέκτορας επί συμβάσει ΠΔ 407/80 στη Διατροφή Ανθρώπου στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από το 2015 έως σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολεγίου, πραγματοποιώντας διαλέξεις σε κάποια μαθήματα Τροφίμων και Διατροφής.

 • ΔΡ. ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ Open or Close

  Λάζαρος Λαζάρου Σχολή ΥγείαςΟ Λάζαρος Λαζάρου είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη. Έχει μετεκπαιδευθεί στη μυοσκελετική και νευρολογική φυσικοθεραπεία στη Μ. Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Keele, από όπου έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα (MSc). Είναι Διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εμφανίζει σημαντική συγγραφική δραστηριότητα και είναι κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Επιπρόσθετα, έχει περισσότερα από δέκα έτη διδακτικής εμπειρίας στη φυσικοθεραπεία. Είναι συχνά ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες φυσικοθεραπείας, φυσικής αγωγής και αθλητισμού, με διεθνή συμμετοχή, και συμμετέχει σε διεθνή σεμινάρια με ακαδημαϊκή - εκπαιδευτική θεματολογία. Επιπρόσθετα, έχει εργαστεί σε κέντρο αποκατάστασης. Εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ως καθηγητής Ανατομίας, Κινησιολογίας, Ηλεκτροθεραπείας και Έρευνας. Έχει διατελέσει συντονιστής κλινικής άσκησης των φοιτητών φυσικοθεραπείας. Τα τελευταία χρόνια είναι ακαδημαϊκός υπεύθυνος Φυσικοθεραπείας BSc (Hons), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο East London. Είναι εγγεγραμμένος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, και έχει υπάρξει μέλος του Συλλόγου Επαγγελμάτων Υγείας (HCPC) στη Μ. Βρετανία.

 • ΔΡ. ΛΕΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Open or Close

  Λεώνης photoΟ Δρ. Λεώνης Γιώργος είναι Χημικός απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Θεωρητικής/Υπολογιστικής Χημείας του University of Florida, USA. Εξειδικεύεται στους τομείς της υπολογιστικής βιοφυσικής χημείας, του σχεδιασμού φαρμάκων, και της υπολογιστικής νανοεπιστήμης/νανοτοξικολογίας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Αμερική και στην Ελλάδα. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 30 δημοσιεύσεις

 • Δρ. Λύτρας Δημήτριος Open or Close

  Δημήτριος Λύτρας Σχολή ΥγείαςΟ Δρ. Λύτρας Δημήτριος είναι φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. «Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής». Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι διδάκτωρ του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία και πιο συγκεκριμένα στις τεχνικές κινητοποίησης μαλακών μορίων και στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Επίσης, έχει ειδικευτεί στην αντιμετώπιση λεμφοιδημάτων, ενώ είναι ειδικός στα προγράμματα άσκησης για την πρόληψη πτώσεων στην τρίτη ηλικία. Από το 2019 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπότροφος του ΙΚΥ πάνω στη Γηριατρική φυσικοθεραπεία. Έχει τα τελευταία χρόνια έντονη ερευνητική δραστηριότητα με πολλές συμμετοχές σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά του εξωτερικού. Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος παιδαγωγικής κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) δυτικής Μακεδονίας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως φυσικοθεραπευτής σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης και έχει πολυετή κλινική εμπειρία.

 • ΔΡ. ΜΑΝΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ Open or Close

  ManaraphotoΗ Δρ. Ειρήνη Μανάρα γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία με υποτροφία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Μ. Βρετανίας για τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές της στην Ψυχολογία της Υγείας. Εργάστηκε σε μεγάλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Αγγλίας όπως το University College of London (UCL) και το Royal College of Surgeons. Το 2002 κατέκτησε τον τίτλο του Chartered Psychologist από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) και είναι κάτοχος ελληνικής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Εκπαιδεύτηκε σε θέματα διαχείρισης άγχους από το Centre for Stress Management του Λονδίνου. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004 κι έκτοτε επιδεικνύει ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών, εκπαιδευτικών και κλινικών δραστηριοτήτων στον χώρο της Ψυχολογίας της Υγείας. Έχει δημοσιεύσει μελέτες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και έχει διατελέσει υπεύθυνη ακαδημαϊκών προγραμμάτων στο χώρο της ιδιωτικής μεταλυκιακής εκπαίδευσης. Έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων για επαγγελματίες υγείας αλλά και ασθενείς, και παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Το 2003 ανέλαβε ως υπεύθυνη του προπτυχιακού προγράμματος Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Από το 2016 τελεί επικεφαλής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου στην Αθήνα με έδρα το Campus Αμαρουσίου.

 • Δρ. Μισαηλίδου Βικτωρία Open or Close

  Βικτώρια Μισαηλίδου Σχολή ΥγείαςH κ Δρ. Μισαηλίδου Βικτωρία είναι Φυσικοθεραπεύτρια και διδάκτωρ του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στη φυσικοθεραπεία από το Northwestern University, Σικάγο, ΗΠΑ. Έχει 25 και πλέον έτη διδακτικής και επαγγελματικής εμπειρίας στην καρδιοαναπνευστική και μυοσκελετική φυσικοθεραπεία. Για 20 και πλέον έτη υπήρξε εργαστηριακή συνεργάτης στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με ανάθεση την διδασκαλία μαθημάτων όπως κινησιολογία, κινησιοθεραπεία, αναπνευστική φυσικοθεραπεία, φυσικοθεραπεία του μυοσκελετικού συστήματος, κλινική άσκηση, μεθοδολογία έρευνας κλπ. Εργάστηκε σε Νοσοκομεία και Κέντρα Αποκατάστασης στο Σικάγο, ΗΠΑ καθώς και σε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του τμήματος φυσικοθεραπείας και του γραφείου διασύνδεσης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καθώς και του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Το ερευνητικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του American Physical Therapy Association. Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φυσικοθεραπείας BSc (Hons) Physiotherapy σε συνεργασία με το Queen Margaret University του Εδιμβούργου..

 • ΔΡ. ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΝΙΚΗ Open or Close

  ΜουρούτηΗ Δρ. Νίκη Μουρούτη αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Διατροφή στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα της με «Άριστα» από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών το 2015. Από το 2010 έως και το 2012 εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πρόγραμμα με Τίτλο «Περιβάλλον, τρόπος ζωής και καρκίνος σε γυναίκες» που εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2014 εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτης της Ογκολογικής Μονάδας της ‘Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία».

 • ΔΡ. ΜΠΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Open or Close

  Βασίλειος Μπαλής Σχολή ΥγείαςO Δρ. Βασίλειος Μπαλής είναι Βιολόγος, απόφοιτος του πανεπιστημίου του Oxford Brookes, Oxford, U.K. και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει 15 και πλέον έτη ερευνητικής και διδακτικής εμπειρίας σε θέματα βιολογίας, μοριακής βιολογίας, ιολογίας, αντικαρκινικής έρευνας και βλαστοκυττάρων. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και έχει εργαστεί ως λέκτορας στα εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως ειδικός Βιοϊατρικών επιστημών και εφαρμογών στην Ελλάδα (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Κρήτης) με 10 και πλέον δημοσιεύσεις. Επίσης, έχει διατελέσει ερευνητικό έργο στην Ιατρική σχολή του University of California Los Angeles (U.C.L.A.), στις Η.Π.Α. και στο Cancer Research U.K. στο Ηνωμένο Βασίλειο και ασχολείται επί του παρόντος με ερευνητικές θεραπευτικές εφαρμογές βλαστοκυττάρων. Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιολογικών Επιστημών (Ε.Ε.Β.Ε.) και της Royal Society of Biology (R.S.B.).

 • Δρ. Μπίμπα Άντζι Open or Close

  mpimpaΗ Δρ Άντζι Μπίμπα σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις νευροεπιστήμες και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή το 2010 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της περιλαμβάνουν τις συγγενείς μυασθένειες καθώς και ασθένειες η παθογένεια των οποίων βρίσκεται σε αλληλεπιδράσεις γενετικών και αυτοάνοσων παραγόντων όπως η μυοσίτιδα με έγκλειστα. Η Άντζι Μπίμπα είναι ερευνήτρια στο εργαστήριο Νευροανοσολογίας του Τμήματος Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

 • ΔΡ. ΝΙΡΓΙΑΝΑΚΗ ΕΛΙΝΑ Open or Close

  Η Δρ. Νιργιανάκη είναι διδάκτωρ γλωσσολογίας, με ειδίκευση στη φωνητική. ‘Έχει 6 και πλέον έτη  διδακτικής  και  ερευνητικής  εμπειρίας  σε  θέματα  γλωσσολογίας και φωνητικής.  Έχει  εργαστεί  ως  επιστημονικός συνεργάτης στα  ΤΕΙ  Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και έχει  συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζεται ερευνητικά με το Εργαστήριο Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με  ερευνητικό  έργο  10 και  πλέον  δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

 • Δρ. Ξιφαρά Σταυρούλα Open or Close

  ksifaraΗ Δρ. Ξιφαρά είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής, ειδικευμένη Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, με εξειδίκευση στην Ογκολογία. Έχει πολλές δημοσιεύσεις και συμμετοχές ως ομιλήτρια σε συνέδρια. Επίσης, έχει πλούσιο διδακτικό καθώς και εκπαιδευτικό έργο.

 • ΔΡ. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Open or Close

  Νικόλαος Ουζουνίδης Σχολή ΥγείαςΟ Δρ. Ουζουνίδης Νικόλαος είναι χειρουργός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με βαθμό Άριστα και Διδακτορικού διπλώματος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με βαθμό Άριστα με διάκριση. Είναι μέλος πέντε επιστημονικών εταιρειών. Έχει συμμετοχές σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις αλλά και συμμετοχές σε στρόγγυλες τράπεζες. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Το 2003 υπήρξε υπότροφος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων. Από το 1996, πού ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στη γενική χειρουργική και μέχρι σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης χειρουργός στη Θεσσαλονίκη. Από το 2012 διδάσκει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

 • ΔΡ. ΠΑΠΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Open or Close

  Παπαβαγγέλης photoO Δρ Παπαβαγγέλης Χρήστος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα.  Πήρε το πτυχίο Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το 2001 και από το 2003 εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως Κλινικός Διαιτολόγος (ΚΘΛ Λέρου, Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ερυθρός Σταυρός με παρούσα θέση στο  ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην εφαρμοσμένη διαιτολογία (κλινική κατεύθυνση) με διπλωματική εργασία στην διατροφή και το καρκίνο του μαστού. Μιλά  αγγλικά (Proficiency) και έχει εκπαιδευτεί σε σεμινάριο του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για την χρήση Υπολογιστή. Έχει στο ενεργητικό του δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και πολυάριθμες ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια ανά την Ελλάδα.Είναι πιστοποιημένος κλινικός εκπαιδευτής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας) αλλά και των ΑΤΕΙ (Κρήτης και Καρδίτσας). Επίσης, έχει διδάξει σε ιδιωτικά και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Από το 2014 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Από το 2005 ανήκει και προεδρεύει στο Πανελλήνιο Σύλλογο Νοσοκομειακών Διαιτολόγων.

 • ΔΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Open or Close

  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ1Ο Δρ Παπαδόπουλος είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Kατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Μαστερ στην Αποκατάσταση από το Πανεπιστήμιο Southampton και Διδακτορικό δίπλωμα στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία από το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πολυετή διδακτική προϋπηρεσία σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στα ΤΕΙ Αθήνας και Λαμίας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει εργαστεί, κατόπιν διαπίστευσης που διατηρεί ως σήμερα, ως φυσικοθεραπευτής πλήρους απασχόλησης σε δημόσια νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας επί πενταετία, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση εξειδικευμένων μεταπτυχιακών σπουδών και σεμιναρίων. Σήμερα, εργάζεται ως μόνιμος φυσικοθεραπευτής στο Γενικό νοσοκομείο ‘Ευαγγελισμός’ από το 1999 και ως καθηγητής στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από το 2014. Έχει δημοσιεύσει 17 εργασίες σε έγκριτα ξενόγλωσσα και Ελληνικά περιοδικά και έχει πάνω από 80 διεθνείς αναφορές στο όνομά του. Έχει συγγράψει ένα επιστημονικό βιβλίο και έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε αρκετά άλλα ιατρικά βιβλία. Έχει διατελέσει πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας, έχει προεδρεύσει σε στρογγυλά τραπέζια επιστημονικών συναντήσεων και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές διαλέξεις. Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών, μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Εργοσπιρομετρίας και Αποκατάστασης και τακτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας.

 • Δρ. Πασχαλίδης Νικόλαος Open or Close

  pasxalidisO Δρ. Πασχαλίδης είναι διδάκτωρ ανοσολογίας. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα ανοσοβιολογίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο εξωτερικό (William Harvey Research Institute, QMUL, UK) και στην Ελλάδα (ΙΤΕ, Κρήτη). Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργαζόμενος μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών,Βιοακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Το ερευνητικό του έργο μετρά 10 και πλέον δημοσιεύσεις. Τέλος, έχει αξιολογήσει ερευνητικές μελέτες για το περιοδικό «International Journal of Inflammation».

 • Δρ. Σιαπάτη Έλενα Open or Close

  siapatiΗ Δρ. Σιαπάτη είναι Βιολόγος απόφοιτος του University College London της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο 'Εφαρμοσμένη Μοριακή Βιολογία και Βιοτεχνολογία' από το University College London, και Διδάκτωρ Ανοσολογίας του University of London. Έχει πολυετή ερευνητική εμπειρία στο πεδίο της γονιδιακής θεραπείας και αιματολογίας τόσο στη Μεγάλη Βρετανία (Institute of Child Health, Cancer Research UK) όσο και στην Ελλάδα (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών) με πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε ἐγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα 'Μοριακής Ιατρικής' της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και είναι υπεύθυνη του προγράμματος Biomedical Sciences του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

 • ΔΡ. ΣΙΑΠΕΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Open or Close

  SiaperasΟ Δρ. Σιαπέρας είναι Εργοθεραπευτής και Ψυχολόγος απόφοιτος  του τμήματος Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Αθήνας και του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί σε μονάδες για παιδιά και ενήλικες με ψυχικές παθήσεις ή αναπτυξιακές διαταραχές και σε σχολικές μονάδες. Επίσης, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (King's College), όπου με υποτροφία έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc), και εξειδικεύτηκε στη διάγνωση & παρέμβαση παιδιών & εφήβων με αναπτυξιακές διαταραχές. Το 2008, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ερευνώντας το φάσμα του αυτισμού (Σύνδρομο Asperger). Έχει  σημαντικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία της Eργοθεραπείας, της Ψυχολογίας και της Ειδικής Αγωγής. Έχει διδακτική προϋπηρεσία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο ΤΕΙ Αθήνας. Παράλληλαείναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά,όπως το Journal of Autism and Developmental Disorders και το Journal of Intellectual Disability Research.  Συμμετέχει σε ερευνητικά  προγράμματα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ελληνικών πανεπιστημίων, έχει διαρκή παρουσία σε  διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια είτε ως ομιλητής είτε ως μέλος επιστημονικής επιτροπής. Από το 2012  ακαδημαϊκός υπεύθυνος  και διδάσκων του τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

 • ΔΡ. ΣΙΔΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  Σιδερίδου photoH Δρ. Μαρία Σιδερίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ως προπτυχιακή φοιτητρια εργάστηκε στο Τομέα Γενετικής και Βιοτεχνολογίας (ΕΚΠΑ) και το Εργαστήριο Κυτταρογενετικής στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Εκπόνησε τη Διπλωματική της Διατριβή στο Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής του Ινστιτούτου Βιολογίας, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αργότερα ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με υποτροφία στο Ινστιτούτου Βιολογίας, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Εκπαιδεύτηκε στα Εργαστήρια Βιοχημείας (Μελέτη Κυτταρικής Γήρανσης), Κρυσταλλογραφίας, (Έκφραση ανθρώπινου μεταγραφικού παράγοντα  BRCA1 στο βακτήριο E.coli) και Μοριακής Γενετικής (Ανάλυση Δομής και Λειτουργίας του μεταφορέα προλίνης του μύκητα Aspergillus nidulans). Εργάστηκε ως επιστημονικό προσωπικό  στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας ΙΜΒΒ (ΙΤΕ Ηράκλειο Κρήτης), όπου εκπαιδεύτηκε στη μελέτη έκφρασης γονιδίων και οργάνωσης χρωματίνης. Επί δεκαετίας εργάστηκε ως επιστήμονας στην Ομάδα Μοιακής Καρκινογένεσης (Εργαστήριο Ιστολογίας – Εμβρυολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ). Έχει συμμετάσχει Διεθνή, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, με θέματα οργάνωση χρωματίνης και καρκίνος, ενώ στο ενεργητικό της έχει την συγγραφή άρθρων δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει εργαστεί  σε ευρωπαϊκά προγράμματα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής. Από το 2015 διδάσκει για τα Προγράμματα BSc (Hons) Biomedical Science και BSc (Hons) Dietetics στο ΑΚΜΗ Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

 • Δρ. Σκενδέρη Αικατερίνη Open or Close

  skenderiΗ Δρ. Σκενδέρη είναι διδάκτωρ Βιοχημείας-Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ. ‘Έχει 18 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα Βιοχημείας, Διατροφής και Μεταβολισμού μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών και Διατροφής και Άσκησης.  Εργάζεται επίσης ως λέκτορας και εδικός επιστήμων στην Ελλάδα (αναθέσεις από Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής και Πανεπιστήμιο Αιγαίου), με ερευνητικό έργο 35 και πλέον δημοσιεύσεων. Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό και συμβουλευτικό έργο. Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Συνέδρια με παραπάνω από 60 ανακοινώσεις. Είναι μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής (ACSM) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Χημείας και Κλινικής Βιοχημείας. 

 • Δρ. Σουλιώτης Ανδρέας Open or Close

  souliotisΟ Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης είναι Υπεύθυνός Διασφάλισης Ποιότητας στην αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ΟΚ! ΑΝΥΤΙΜΕ ΜΑRKETS Α.Ε. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει μεταπτυχιακό ΜSc in Quality Management του πανεπιστημίου West of Scotland και διδακτορικό στο food safety benchmarking στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής από το IRCA συστημάτων EN ISO 22000:2005 & ISO 9001:2015 και επιθεωρητής των GFSI προτύπων IFS, BRC, FSSC στον φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS. Εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων και στο Μητρώο Εκπαιδευτών Συναρμόδιων Φορέων και Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Ανήκει στην επιστημονική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.), έχει 8 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 9 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια

 • ΔΡ. ΣΤΕΡΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ Open or Close

  StergiannisΟ Δρ Στεργιάννης Παντελής γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής, της σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της ίδιας σχολής. Το 2012 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εργασιακή του εμπειρία εστιάζει στην Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις ανασκοπικών και πρωτότυπων ερευνητικών μελετών σε ελληνικά και διεθνή αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε  ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος «Ο Ρυθμός της Υγείας» και του επιστημονικού περιοδικού «Health and Research». Έχει διατελέσει εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών και έχει κάνει διαλέξεις σε μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθηνών σε συνεργασία με το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως νοσηλευτής στη Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι» συμμετείχε ενεργά στη κλινική άσκηση φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών: Εντατική και Επείγουσα Νοσηλευτική. Είναι μέλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και Αντιπρόεδρος Β του πρωτοβάθμιου ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ. Τέλος, είναι Υπεύθυνος Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης και Triage στο ΓΟΝΚ «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

 • Δρ. Στουπή Σταυρούλα Open or Close

  Η Δρ. Στουπή είναι απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας (2004) του Πανεπιστημίου του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και κάτοχος MSc του Πανεπιστημίου του Birmingham (UK), με τίτλο Food Safety, Hygiene & Management (2005) με ειδίκευση στο τομέα της Ανάλυσης Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP). Ολοκλήρωσε το έτος επαγγελματικής κατάρτισης στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Κλινικής Διατροφής (Public Health & Clinical Nutrition, ΕΤΤΚ), στο πανεπιστήμιο του Kuopio (University of Kuopio, 2002-2003), της Φινλανδίας,  με Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης (Distinction).  Στη συνέχεια της δόθηκε υποτροφία τεσσάρων (4) ετών από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση (6ο ΠΠ) για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (PhD) σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Nestlé της ελβετίας (Nestlé Research Centre, Lausanne, Switzerland, 2005-2009) με κατεύθυνση «Διατροφή και Μεταβολισμός». Παράλληλα εκπαιδεύτηκε λαμβάνοντας πιστοποιητικό στη Κλινική Έρευνα (Certificate in Basic Clinical Research & GCP), από τη Διεθνή Ακαδημία Υγείας και Έρευνας του Brookwood της Μεγάλης Βρετανίας (Brookwood International Academy of Health Care Research, UK).  Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει Διεθνή, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες και εκπαιδευτικά σεμινάρια, με σύγχρονα θέματα της διατροφής και υγείας, ενώ στο ενεργητικό της έχει την συγγραφή άρθρων δημοσιευμένα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

 • ΔΡ. ΤΑΚΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  ΤακούσηΗ Δρ Μαρία Τακούση είναι υποψήφια διδάκτωρ ψυχολογίας του πανεπιστημίου Hertfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) σπουδών στην Ψυχολογία της Υγείας του προαναφερόμενου πανεπιστημίου, καθώς επίσης, διπλώματος στη Συνθετική Συμβουλευτική της Ομοσπονδίας Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας της Σκωτίας (COSCA). Η εμπειρία της προέρχεται τόσο από το χώρο της συμβουλευτικής υποστήριξης στον τομέα της ψυχικής υγείας όσο και από το χώρο της έρευνας και της διδασκαλίας.  Έχει δημοσιεύσει ποσοτικές, ποιοτικές και μικτής μεθοδολογίας μελέτες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και  έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε προγράμματα υγείας και ανθρωπιστικών επιστημών όπως Φυσικοθεραπείας, Διαιτολογίας, Λογοθεραπείας και Ψυχολογίας. Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι μέλος της διδακτικής ομάδας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

 • ΔΡ. ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Open or Close

  Ευαγγελία Τερζοπούλου Σχολή ΥγείαςΗ Δρ. Ευαγγελία Τερζοπούλου είναι διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας, Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Heriot-Watt του Ηνωμένου Βασιλείου (με υποτροφία της Ε.Ε.) και προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. Έχει 10 και πλέον έτη ερευνητικής και διδακτικής εμπειρίας σε θέματα ανάλυσης περιβαλλοντικών δειγμάτων, πράσινων καυσίμων και τροφίμων για τον προσδιορισμό οργανικών ενώσεων, μετάλλων και θρεπτικών, σε μελέτες αξιολόγησης οικοτοξικολογικού κινδύνου, στην ανάπτυξη και επικύρωση αναλυτικών μεθόδων, στην ανάλυση χαρακτηριστικών μικροαλγών ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και στην αποσύνθεση θρεπτικών με τεχνητό και ηλιακό φως. Έχει εργαστεί σε αναλυτικά εργαστήρια διαπιστευμένα με ISO 17025 και στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ε.Ε. στο τμήμα των Χημικών. Έχει μακρές συνεργασίες με ερευνητικές ομάδες του εσωτερικού και εξωτερικού. Η εμπειρία της αποτυπώνεται σε πάνω από 15 δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και εθνικά συνέδρια.

 • ΔΡ. ΤΖΑΝΑΒΑΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ Open or Close

  ΤΖΑΝΑΒΑΡΗΗ Δρ. Τζαναβάρη Θεοδώρα είναι Κυτταρικός και Μοριακός Βιολόγος απόφοιτος του University of Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Μοριακή και Γενετική Ιατρική από το University of Sheffield και Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του University of Liverpool. Έχει πολυετή ερευνητική εμπειρία στους τομείς της αναπτυξιακής βιολογίας και της φυσιολογίας και μεταβολισμού της καρδιάς, τόσο στο εξωτερικό (University of Edinburgh), όσο και στην Ελλάδα (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, ΙΙΒΕΑΑ), όπου έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά κι Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Για τις επιστημονικές της μελέτες έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή και Γαλλική Καρδιολογική Εταιρεία κι έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής εταιρείας κι έχει διατελέσει επιστημονική υπεύθυνος του προγράμματος “Εισαγωγή στη μεταφραστική καρδιαγγειακή έρευνα” στο ΙΙΒΕΑΑ για τρία χρόνια. Παράλληλα είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κι έχει παρουσιάσει σε πολυάριθμα διεθνή κι Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Εργάζεται ως λέκτορας Φυσιολογίας στα προγράμματα Φυσικοθεραπείας και Διαιτολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 • Δρ. Φωτίου Αναστάσιος Open or Close

  fwtiouanastasios0210v1eΟ Αναστάσιος Φωτίου είναι Κοινωνιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex (Η.Β.) και διδακτορικό στην Κοινωνική Ιατρική, Ψυχιατρική-Νευρολογία από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2001, κύριος ερευνητής στο Κέντρο Επιδημιολογικών & Ψυχοκοινωνικών ερευνών και υπεύθυνος του Τομέα Επιδημιολογίας στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ)—Κέντρα με έδρα το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών & Ιατρικής Ακρίβειας (ΕΠΙΨΥ). Ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την εκπόνηση μεγάλης κλίμακας επιδημιολογικών ερευνών στον πληθυσμό, καθώς και στη σύσταση συστημάτων βιο-συμπεριφορικής επιτήρησης για ειδικούς πληθυσμούς (π.χ., άτομα που κάνουν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών). Στα γνωστικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μεθοδολογία της έρευνας και οι συμπεριφορές που προάγουν ή επιβαρύνουν την υγεία, με έμφαση τους εφήβους. Έχει ενεργή συμμετοχή στο ερευνητικό, συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο του ΕΠΙΨΥ, καθώς και σε ομάδες εργασίας, συμβούλια εμπειρογνωμόνων για ειδικά θέματα επιδημιολογίας και έρευνας. Επιπλέον συμμετέχει σε συνέδρια και άλλες διεθνείς συνεργασίες. Ανήκει στο ειδικό διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Κύπρου όπου διδάσκει Μεθόδους και Ποσοτική Ανάλυση. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 • ΔΡ. ΧΑΪΔΑ ΑΝΘΗ Open or Close

  Anthi1H Δρ. Χαϊδά είναι διδάκτωρ γλωσσολογίας - φωνητικής. Έχει 7 έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα γλωσσολογίας, γλωσσικής ανάλυσης και φωνητικής. Είναι επιστημονική συνεργάτις του Εργαστηρίου Φωνητικής και Υπολογιστικής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (έρευνα, διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων, επίβλεψη εργασιών φοιτητών). To ερευνητικό της έργο αριθμεί 20 και πλέον δημοσιεύσεις. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ακαδημία Αθηνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ αποτελεί μέλος της οργανωτικής επιτροπής διεθνών συνεδρίων πειραματικής γλωσσολογίας.

 • ΔΡ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Open or Close

  Η Δρ. Χατζοπούλου είναι διδάκτωρ στον τομέα γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, τομέας  Γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών).

  Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία το 1985, εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού και το 1996 πήρε το δεύτερο πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Εκπαίδευσης στην Προσχολική Αγωγή (ΤΕΑΠΗ).  Το 1989-1990 ειδικεύτηκε στη διερμηνεία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Από το 1986 έχει υπηρετήσει ως ειδική παιδαγωγός σε Ειδικά Σχολεία Κωφών και άλλες δομές του Υπουργείου Παιδείας (ΚΕΔΔΥ). Από το 2011 είναι διευθύντρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης.

  Έχει διδάξει σε πρόγραμμα τα Μετεκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής (1996-2009), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Τ.ΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2007) και σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και εξειδίκευσης εκπαιδευτικών.

  Με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών συνεργάζεται από το 2000 και από το 2012 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Κολλεγίου. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει σχετικά με την εκπαίδευση του κωφού παιδιού και την ανάπτυξη της γλώσσας σε περιοδικά και βιβλία. Έχει γράψειμια μονογραφή στα αγγλικά και το βιβλίο «Μπορώ και με τα Μάτια μου», στις εκδόσεις Καστανιώτη.

 • ΔΡ. ΧΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ Open or Close

  Ο Δρ. Χιου είναι διδάκτωρ θεωρητικής γλωσσολογίας, με ειδίκευση στη Σημασιολογία, Πραγματολογία και στις διεπαφές τους με την Συντακτική ανάλυση της γλώσσας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ (BA Hons) και του τμήματος Γλωσσολογίας του πανεπιστήμιου του Reading (MA, PhD). Έχει εργαστεί στο University of Hertfordshire και στο University of Cambridge και από το 2014 εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως υπεύθυνος του Κέντρου Ακαδημαϊκής Υποστήριξης αλλά και ως καθηγητής στη σχολή Υγείας. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.

 • ΔΡ. ΧΙΩΝΑ ΑΣΗΜΙΝΑ Open or Close

  ΧιωνάΗ Δρ. Xιωνά Ασημίνα είναι Διδάκτωρ Βιοχημείας/Μοριακής Βιολογίας του University of Florida των Ηνωμένων Πολιτειών με ειδίκευση στο πεδίο της Μιτοχονδριακής Βιολογίας, και συγκεκριμένα στις Μεταλλάξεις του Μιτοχονδριακού DNA, Μιτοχονδριακά προερχόμενου Οξειδωτικού Στρες, και Γήρανσης σε μοντέλα τρωκτικών.  Σαν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών ειδικεύτηκε περαιτέρω στη Βιολογία των Εμβρυονικών Βλαστοκυττάρων. Η ερευνητική της εμπειρία ξεπερνά τα 10 έτη, με συμμετοχές σε πολυάριθμα προγράμματα του Εθνικού Οργανισμού Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (Νational Institute of Health/National Institute of Aging) και με 10 και πλέον δημοσιεύσεις σε ἐγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε ακαδημαικό επίπεδο, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ελλάδα.

 • Δραγάτση Ιώ Open or Close

  Η Ιώ Δραγάτση είναι φυσικοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Λαμίας. Έχει εξειδικευτεί στον Πόνο (MSc in Pain), στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου, καθώς και στην Καρδιοαναπνευστική φυσικοθεραπεία στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».  Έχει εργαστεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Mediterraneo, και εξακολουθεί να εργάζεται κλινικά για την αντιμετώπιση του πόνου και την αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων. Έχει 8 έτη διδακτικής εμπειρίας, αρχικά ως εργαστηριακός συνεργάτης στα ΤΕΙ Λαμίας και κατόπιν ως καθηγήτρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, όπου διδάσκει Καρδιοαναπνευστική Φυσικοθεραπεία και Εφαρμοσμένες Νευροεπιστήμες. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη συντονισμού της κλινικής άσκησης των φοιτητών φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.  Έχει μεταφράσει μέρος του βιβλίου WATSON T., ‘ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ’, το οποίο κυκλοφόρησε από τις ιατρικές εκδόσεις Π.Χ. Πασχαλίδης, 2011.

 • Δρίτσα Δέσποινα Open or Close

  Η κα Δρίτσα είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπείας (MSc) με εξειδίκευση στην Αθλητική Αποκατάσταση και Αποφυγή Τραυματισμών (BSc) από τα TeessideUniversityκαι Middlesex University της Αγγλίας αντίστοιχα. Η διατριβή της ήταν πάνω στην οσφυϊκή σπονδυλολίσθηση και άσκηση οπού συνεχίζει να είναι και το ερευνητικό της ενδιαφέρον. Η κα Δρίτσα έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και συνέδρια στο εξωτερικό με κύριο θέμα την σπονδυλική στήλη αλλά και άλλα. Είναι ενεργό μέλος του Αγγλικού συλλόγου Φυσικοθεραπευτών καθώς και του συλλόγου Βελονισμού Φυσικοθεραπευτών. Έχει πολυετή εμπειρία στις μυοσκελετικές παθήσεις και έχει εργαστεί σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, και ποδοσφαιρικές ομάδες στην Αγγλία.  

 • ΕΙΡΩΝΑ ΝΕΟΝΑΚΗ Open or Close

  neonakiphotoΗ κα Νεονάκη είναι λογοθεραπεύτρια. Κατέχει Bachelor of Science with Honours in Longopaedics (Queen Margaret University, Edinburgh, 2004), Postgraduate Diploma in Speech and Language Therapy (City University, London, 2009) και Master of Science in Speech and Language Therapy (City University, London, 2013). Από το 2004 έχει εργαστεί ως κλινικός σε δημόσια και ιδιωτικά πλαίσια στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Σάρεϊ με παιδιά και ενήλικες με διαταραχές ομιλίας, λόγου, ροής και επικοινωνίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επεξεργασία λόγου και ομιλίας, τη γλωσσική κατάκτηση, και τις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας. Είναι μέλος  των  Health and Care Professions Council (HCPC, UK), Royal College of Speech and Language Therapists (RCSLT, UK) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ, Ελλάδα).

 • ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ ΚΑΛΛΗ Open or Close

  EfraimidouΗ κυρία Κάλλη Εφραιμίδου είναι πτυχιούχος λογοθεραπεύτρια του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου (Ιωάννινα). Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στις σχιστίες στο University of Sheffield. Στο ενεργητικό της έχει παρουσιάσεις και εισηγήσεις σε ομιλίες και ημερίδες, καθώς και δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε δημόσιο φορέα και σε ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών. Πλέον εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες παιδιών κι ενηλίκων με διαταραχές επικοινωνίας, υποστηρίζοντας σχολικά μεθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αποκτώντας γνώση κι εμπειρία σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, όπως η θεραπευτική ιππασία.

 • ΖΑΝΙΑ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  zaniaΗ κ. Ζανιά Μαρία είναι απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. θεσσαλονίκης. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλωματος στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(Πανεπιστημίο Θεσσαλίας) και Νοσηλευτικής Χειρουργικής Ειδικότητας. Πολυετή κλινική εμπειρία στη φροντίδα παιδιών και ενηλίκων.  Την τελευταία διετία είναι pροϊσταμένη του τμήματος Επειγόντων και Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων του Γ.Ν.Θεσσαλονίκης .Γεννηματάς». Έχει δεκαετή διδακτική εμπειρία ως εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Νοσηλευτικής, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ως εκπαιδεύτρια σε δημόσια Ι.Ε.Κ. του νομού Θεσσαλονίκης και στην εκπαιδευση ενηλίκων σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Έχει παρακολουθήσει και  συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε Ελληνικά Συνέδρια Νοσηλευτικής. Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ. Μελός της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

 • Ζερβακάκη Ελένη Open or Close

  Η κα Ζερβακάκη είναι υποψήφια διδάκτωρ κινητοποίησης νευρικού συστήματος και τεχνικών manualtherapy στην Ιατρική σχολή Αθηνών. Έχει εξειδίκευση στο musculoskeletalmanipulativephysiotherapy μέσω μεταπτυχιακού διπλώματος στο Kaltenborn- Evjenth concept και MAppSc από το πανεπιστήμιο της Νοτίου Αυστραλίας. Έχει 12 και πλέον χρόνια διδακτικής εμπειρίας στο ΑΤΕΙ της Αθήνας, σε μεταπτυχιακά σεμινάρια και σε προγράμματα δικαιόχρησης Βρετανικών πανεπιστημίων,  σε θέματα μυοσκελετικών παθήσεων, musculoskeletal manual physiotherapy, ανατομίας, κλινικού συλλογισμού. Έχει συμμετοχή στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία, δύο δημοσιευμένες παρουσιάσεις σε πανευρωπαϊκά συνέδρια  και πλήθος εισηγήσεων σε συνέδρια στην Ελλάδα.

 • ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Open or Close

  ZiliaskopoulouΗ κα Δέσποινα Ζηλιασκοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και υποψήφια διδάκτωρ. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην ψυχολογία της Υγείας (City University, London) και στην Κοινωνική/ Κλινική ψυχολογία (Α.Π.Θ.). Είναι πιστοποιημένη EABCT γνωστική- συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια. Έχει εργαστεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και σε ψυχοεκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ερευνητικές της εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.  Στα ερευνητικά της ενδιαφέρονται περιλαμβάνονται οι χρόνιες ασθένειες, η σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών, οι ποιοτικές μέθοδοι έρευνας και η ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Διαθέτει πλούσια κλινική εμπειρία και εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων.  

 • ΗΛΙΟΥΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Open or Close

  IlioudiΗ Κα Χριστίνα Ηλιούδη είναι διδάκτωρ Νευροψυχολογίας. ‘Έχει 9 και πλέον έτη διδακτικής - ερευνητικής (UniversidadAutónomade Μadrid, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και κλινικής εμπειρίας σε θέματα διαταραχών ύπνου, νευροψυχολογικής εκτίμησης και αποκατάστασης επίκτητων εγκεφαλικών βλαβών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως νευροψυχολόγος σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές (κέντρα αποκατάστασης, μονάδες διάγνωσης ανοϊκών συνδρόμων) της Ισπανίας και της Ελλάδας. Ήταν αποδέκτης του Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού Προγράμματος Marie Curie με θέμα την «Εκπαίδευση στην Έρευνα για τον Ύπνο και την Ιατρική Ύπνου». Έχει επισκεφθεί και συνεργαστεί με διάφορα ευρωπαϊκά εργαστήρια ύπνου και νευροψυχολογίας. Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό και συμβουλευτικό έργο μέσω συνεργασιών με διάφορα ιδρύματα αποκατάστασης και εργαστηρίων ύπνου. Είναι Μέλος της της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (FENS) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Εταιριών Ύπνου (ESRS).

 • ΘΑΝΑΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Open or Close

  Η κα Θανασά Γεωργία είναι νοσηλεύτρια με μεταπτυχιακό τίτλο του Πανεπιστημίου Αθηνών τμήματος Ιατρικής στην Αγωγή και Προαγωγή Υγείας και κλινική εξειδίκευση στην Παθολογική Νοσηλευτική. Έχει 15ετή εμπειρία στη διδασκαλία ενηλίκων και πολυετή κλινική εμπειρία στη Νεφρολογική Νοσηλευτική και Έλεγχο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων. Έχει διατελέσει επί σειρά 6 ετών εκλεγμένο μέλος και Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του European Dialysis and Transplantation Nurses Association/European Renal Care Association. Τα τελευταία 8 έτη σχεδιάζει, υλοποιεί και αξιολογεί προγράμματα πρόληψης και Αγωγής Υγείας ενώ συστηματικά ασχολείται με την έρευνα συμμετέχοντας σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών ομάδων και συναντήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

 • Καλυβιώτης Μάριος Open or Close

  Ο κος Καλυβιώτης είναι φυσικοθεραπευτής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη νευρολογική αποκατάσταση από το Brunel University του Λονδίνου. Παράλληλα με την εκπόνηση του μεταπτυχιακού, απέκτησε κλινική εμπειρία σε νευρολογικούς ασθενείς, σε δομές υγείας στο αγγλικό σύστημα υγείας. Τα τελευταία οχτώ χρόνια εργάζεται ως κλινικός φυσικοθεραπευτής σε κέντρα αποκατάστασης στην Αθήνα. Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι προϊστάμενος φυσικοθεραπείας σε κέντρο αποκατάστασης. Παράλληλα με την κλινική του εμπειρία έχει πέντε έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα νευρολογικής φυσικοθεραπείας.

 • ΚΑΝΤΑΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΦΩΤΕΙΝΗ Open or Close

  KadakouH Καντάκου Παρασκευή-Φωτεινή είναι Φιλόλογος και λογοθεραπεύτρια. Περάτωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων και μετέπειτα εισήχθη στη Σχολή Λογοθεραπείας. Είναι πιστοποιημένη γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Συστήματος Τυφλών Braille. Τα τελευταία χρόνια εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται ως λογοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη σε αναπτυξιακές διαταραχές, κυρίως στην πρώιμη παρέμβαση. Είναι εκπαιδευμένη σε διάφορες μεθόδους παρέμβασης και αποκατάστασης. Είναι επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας (ΙΕΕΛ) και έχει συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.

 • ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Open or Close

  Ευστράτιος Καραγεωργίου Σχολή ΥγείαςO Καραγεωργίου Ευστράτιος είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έχει τόσο επαγγελματική, όσο και διδακτική εμπειρία. Εργάζεται σε συνεργασία με φυσικοθεραπευτήρια για θεραπείες ασθενών. Είναι προϊστάμενος της Επιστημονικής Επιτροπής στο Π.Χ.Π.Θ «Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο παρελθόν διατηρούσε Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας ενώ έχει συνεργασθεί με αθλητικούς συλλόγους και σωματεία πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης. Έχει ειδικευτεί στις βασικότερες μυοσκελετικές προσεγγίσεις, όπως το Manual Therapy, Μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης και Θεραπείας (McKenzie), Μέθοδος Mulligan, Νευροδυναμική, και έχει παρακολουθήσει πλήθος άλλων σεμιναρίων ειδίκευσης. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και Χειροθεραπευτών (ΠΣΦΧ). Είναι κλινικός υπεύθυνος Φυσικοθεραπείας BSc στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια University of East London και Queen Margaret University.

 • ΚΕΛΜΑΛΗ ΕΙΡΗΝΗ Open or Close

  KelmaliΗ κα Ειρήνη Κέλμαλη είναι απόφοιτος τουΤμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Επεξεργασία Λόγου και Ομιλίας από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Ο τίτλος του διδακτορικού της είναι «Ακουστική ανάλυση των ελληνικών για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για την εκπαίδευση και τη λογοθεραπεία». Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη φωνητική και την αυτόματη αναγνώριση ομιλίας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ερευνήτρια και διδάσκει γλωσσολογία.

 • ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ Open or Close

  kexagiasΟ κος Πέτρος Κεχαγιάς είναι ψυχολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Γνωστική ψυχολογία και τη Νευροψυχολογία και Υποψήφιος Διδάκτωρ του τομέα των Νευροεπιστημών του τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ., ερευνητικός συνεργάτης του TrinityCollegeDublin και μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας. Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία θεμάτων νευροψυχολογίας, αναπτυξιακής ψυχολογίας, ψυχομετρίας και κλινικής αξιολόγησης. Τέλος, ασχολείται με την κλινική και θεραπευτική πράξη στους τομείς της νευροψυχολογικής αξιολόγησης, της γνωστικής αποκατάστασης, της μαθησιακής παρέμβασης και της ψυχοθεραπείας.

 • ΚΟΕΝ Α. ΕΡΡΙΚΟΣ Open or Close

  Ερρίκος Κοέν Σχολή ΥγείαςΟ Ερρίκος Α. Κοέν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές (BSc Hons in Physiotherapy) στο University of Manchester Βρετανίας όπου ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Manual Therapy (χειροθεραπευτική). Στη συνέχεια μετέβη στο Λονδίνο για μεταπτυχιακά (MSc in Neurorehabilitation) στο Brunel University με κύριο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον τον χρόνιο μυοσκελετικό πόνο. Παράλληλα, εργάστηκε στον δημόσιο (NHS) και τον ιδιωτικό τομέα (Lloyd’s of London) εμβαθύνοντας στο Manual Therapy με σειρά σχετικών σεμιναρίων. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, διατέλεσε εργαστηριακός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης διδάσκοντας ορθοπαιδική (πρακτική άσκηση) ενώ παράλληλα είναι ακαδημαϊκός συνεργάτης της πανεπιστημιακής ορθοπαιδικής κλινικής του ΓΝΘ Παπανικολάου. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή (Ορθοπαιδική) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ερευνητικό έργο στις παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης. Στον κλινικό τομέα συνεχίζει την παρακολούθηση πρακτικών σεμιναρίων ενώ μεταξύ άλλων έχει πιστοποιήσει την τεχνική του εξειδίκευση με τον τίτλο του Orthopedic Manual Therapist. Ο Ερρίκος Α Κοέν διατηρεί φυσικοθεραπευτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

  .    

 • Κοζόνης Αθανάσιος Open or Close

  Ο Κοζόνης Αθανάσιος είναι υποψήφιος διδάκτωρ Ιατρικής στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη διατριβή του μελετά την επίδραση του λιπιδαιμικού προφίλ και των νευροορμονών στην εκδήλωση της επιθετικότητας και τη συσχέτιση με τα διαπροσωπικά δυσπροσαρμοστικά στοιχεία της προσωπικότητας. Οι προπτυχιακές του σπουδές ήταν στο τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και, στη συνέχεια, στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη Διασυνδετική Ψυχιατρική. Στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης έχει λάβει επιπρόσθετες πιστοποιήσεις στον τομέα των Οικονομικών και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές έρευνες με κεντρικό θέμα την καρδιολογία, τις διαταραχές προσωπικότητας και τη διαχείριση του στρες, ενώ, σε ερευνητικό επίπεδο, ασχολείται με τη διατροφή νεογνού και το μητρικό θηλασμό. Μιλά και διαθέτει πτυχίο σε 4 ξένες γλώσσες: αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και ρωσικά. Επίσης, έχει παρακολουθήσει και συνεχώς ενημερώνεται με επιμορφωτικά σεμινάρια, κλινικά φροντιστήρια και συνέδρια στα οποία και συμμετέχει ενεργά με αντίστοιχες ανακοινώσεις. Έχει εργαστεί σε Καρδιολογική Κλινική-Στεφανιαία Μονάδα και, επιπλέον, ως εκπαιδευτής σε δημόσια ΙΕΚ και ως κλινικός εκπαιδευτής σε νοσοκομεία. Από το 2017 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Midwifery και, από το 2019, στο BSc (Hons) Dietetics.

 • Κομισόπουλος Χρήστος Open or Close

  komissopoulosΟ Χρήστος Φ. Κομισόπουλος είναι Φυσικοθεραπευτής με πλέον των 15 ετών διδακτική εμπειρία στα αντικείμενα της Κινησιολογίας και Εμβιομηχανικής, της Νευρολογικής Αποκατάστασης και της Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας, Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης συμμετέχει σε  πολυάριθμες επιστημονικές εκδηλώσεις και είναι ενεργό μέλος διεθνών και ελληνικών επιστημονικών φορέων. Είναι πιστοποιημένος OTAGO Cascade Trainer και εθελοντής επιστημονικός συνεργάτης του Συλλόγου Μυοσκελετικής Υγείας «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ».  Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις βλάβες του περιφερικού νευρικού συστήματος, την χρήση της ηλεκτροθεραπείας, την αποκατάσταση της άκρας χείρας, την νευροαποκατάσταση, την μελέτη των πτώσεων και την κινησιοθεραπεία ως μέσο πρόληψης και προαγωγής της μυοσκελετικής υγείας.

 • Κομνηνός Δημήτριος Open or Close

  Ο κος Κομνηνός είναι Φυσικοθεραπευτής, απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας το 2007 και εξειδικευμένος χειροθεραπευτής (MSc) από το  University of Birmingham το 2012.  Έχει 3 έτη διδακτική εμπειρία σε θέματα μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας και ανατομίας προσανατολισμένη για φυσικοθεραπευτές. Από το 2014 είναι Teaching Fellow στο Coventry University. Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον βασίζεται στoν νευρογενή πόνο και χρήση νευροδυναμικών χειρισμών αλλά και στην αποκατάσταση έπειτα από χειρουργεία σπονδυλικής στήλης. Στην κλινική του πορεία μετρά συνεργασίες με ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια, φυσικοθεραπευτής στην Εθνική ομάδα Rugby, φυσικοθεραπευτής εξωτερικών ασθενών στο ΚΑΑ ‘’Φιλοκτήτης’’ και στην ‘’Ευρωκλινική Αθηνών’’. Κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάστηκε σαν  Specialist Musculoskeletal Physiotherapist στα νοσοκομεία Cardiff University Hospital, στο West Suffolk Primary Care Center New Market και στο R.A.F Cosford Medical Centre Wolverhampton.

  Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πληθώρα ελληνικών και διεθνών συνεδρίων συμπεριλαμβανομένου και του παγκόσμιου συνεδρίου οργανωμένο από το WCPT. Είναι μέλος των βρετανικών συλλόγων Chartered Society of Physiotherapy (CSP) και του αναγνωρισμένου κύρους Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists (MACP) εκ των οποίων και έλαβε αντίστοιχο αριθμό υποτροφιών για την πραγματοποίηση ερευνητικού έργου.

 • ΚΟΝΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  Μαίρη Κόνιαρη Σχολή ΥγείαςΗ Κόνιαρη Μαίρη είναι απόφοιτη του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα: «Διοίκηση Μονάδων Υγείας». Έχει 15 και πλέον έτη κλινικής εμπειρίας σε διάφορες δομές, όπως εργαστήριο φυσικοθεραπείας, κέντρο αποκατάστασης, κλινική, και σχολείο ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έχει εξειδικευτεί, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στην νευρολογική αποκατάσταση ασθενών (NDT,PNF). Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Εδώ και 6 χρόνια είναι καθηγήτρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με αντικείμενα την κλινική φυσικοθεραπεία, την διαχείριση ασθενών με πολύπλοκες παθήσεις, και είναι yeartutor στο τμήμα φυσικοθεραπείας. Έχει ερευνητική δραστηριότητα, και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπείας.

 • ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Open or Close

  Αντώνιος Κοντάκης Σχολή ΥγείαςO κ. Κοντάκης Αντώνιος είναι απόφοιτος του τμήματος φυσικοθεραπείας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στο Brunel University στο Λονδίνο από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στον τομέα της Νευρολογικής Αποκατάστασης. Εξειδικεύτηκε στη Νευροεξελικτική Αγωγή (ΝDT-Bobath) για ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Παρακολουθεί σεμινάρια εφαρμογής της μεθόδου pilates στον νευρολογικό ασθενή. Η διδακτική του εμπειρία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο αφορά στους τομείς της νευρολογικής αποκατάστασης, της έρευνας και της κλινικής συλλογιστικής ενώ παράλληλα διδάσκει στο σεμινάριο της εξειδίκευσης στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία το κομμάτι της παιδιατρικής ογκολογίας. Εργάζεται ταυτόχρονα στο φυσικοθεραπευτήριο του το οποίο εξειδικεύεται στην παιδιατρική και τη νευρολογική αποκατάσταση. Είναι μέλος του συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Ελλάδας και της Ελληνικής εταιρίας Νευροεξελικτικής Αγωγής.

 • ΚΟΝΤΟΠΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Open or Close

  Ειρήνη Κοντοπίδου Σχολή ΥγείαςΗ κα Ειρήνη Κοντοπίδου, αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπειτα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχοντας στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή». Εργάζεται ως διαιτολόγος και διατηρεί νόμιμο διαιτολογικό γραφείο, με νόμιμη Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του ομίλου σούπερ μάρκετ Μασούτη. Ακόμη, κατέχει τη θέση της Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης (Programme Leader) στον Τομέα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργάζεται ως εκπαιδεύτρια σε δημόσια Ι.Ε.Κ. του νομού Θεσσαλονίκης και στις επαγγελματικές σχολές του Ο.Α.Ε.Δ.. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει μέρος από το ερευνητικό της έργο σε επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε περιοδικά ποικίλης ύλης καθώς και στο διαδίκτυο. Επίσης, είναι τακτικό μέλος της επιτροπής για θέματα εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής (Δ.Ε.Δ.Υ.Τ.).

 • ΚΟΡΔΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Open or Close

  kodkaikqwa

  Η Κωνσταντίνα Κορδούλη είναι υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχο-/Νευρογλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και επιστημονική συνεργάτης της B’ Νευρολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Η έρευνά της εστιάζει στη λεξική και μορφολογική επεξεργασία των σύνθετων λέξεων σε νευροεκφυλιστικές νόσους με προβλήματα στο λόγο, όπως η Πρωτοπαθής Προοδευτική Αφασία, η Μετωποκροταφική Άνοια και η νόσος Alzheimer. Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γλωσσολογία αλλά και του Πανεπιστημίου Πατρών για τις διδακτορικές της σπουδές στο πλαίσιο του προγράμματος Καραθεοδωρή. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση σε συνεργασία με το Max Planck Institute for Psycholinguistics και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα αποτελέσματα των ερευνών της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, και το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 • Κορωνάκης Κωνσταντίνος Open or Close

  KoronakisΟ κος Κορωνάκης είναι φυσικοθεραπευτής με Master of Scienceστην Κλινική Εργοφυσιολογία κ Αποκατάσταση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης . Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα μυοσκελετικής και καρδιοαναπνευστικής φυσικοθεραπείας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αποκατάσταση καρδιαγγειακών και αναπνευστικών παθήσεων. Την τελευταία 10ετία εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με αντικείμενο την ενδονοσοκομειακή φυσικοθεραπεία. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων άσκησης και αποκατάστασης σε δημόσια και ιδιωτικά αθλητικά κέντρα.

 • ΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ Open or Close

  KotzamanidouΗ Δρ. Κοτζαμανίδου Χ. Μαριανα είναι απόφοιτη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας με Αριστεία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών , αριστούχος απόφοιτη του Σ.Ε.Φ.Α.Α-Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Ειδική Φυσική Αγωγή – Θεραπευτική Άσκηση και δευτερεύουσα ειδικότητα Αεροβική Γυμναστική –Διατροφή. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc του Πανεπιστήμιου Manchester Metropolitan University UK και Διδάκτωρ Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΑΠΘ με θέμα διδακτορικής διατριβής. Το ερευνητικό της έργο την τελευταία 15ετία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Manchester Metropolitan University, European Space Agency, International Aquatic Therapy Faculty Switzerland αφορά θέματα ανθρώπινης απόδοσης, αρχιτεκτονικής του μυός, νευρομυϊκού ελέγχου, γηριατρικής, εμβιομηχανικής ανάλυσης ατόμων με ειδικές ανάγκες και τεκμηρίωσης μεθόδων υδροθεραπείας σε χρόνιες παθήσεις και παιδιατρικά προβλήματα. Έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με το Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Α.Π.Θ. και την Α΄ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική Α.Π.Θ. (Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης). Η ερευνητική της δραστηριότητα παρουσιάζεται σε πληθώρα εισηγήσεων και παρουσιάσεων σε συνέδρια και σεμινάρια, όπως επίσης σε συγγραφικό έργο 15 και πλέον δημοσιεύσεων. Επίσης, έχει οκταετή εμπειρία διδασκαλίας σε θέματα Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Φυσικοθεραπείας σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Ι.Ε.Κ., Α.Ε.Ι. – σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο). Είναι ιδρύτρια και υπεύθυνη του τμήματος Υδροθεραπείας και Θεραπευτικής Άσκησης AllΑbout Aquatics Greece&Cyprus. Υπεύθυνη Υδροθεραπείας και Κολύμβησης του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κύκλος και της κατασκήνωσης ΑμΕΑ Yuppi Camp. Είναι πιστοποιημένη Υδροθεραπεύτρια και Aqua Fitness Instructor επίσημη εκπρόσωπος του International Aquatic Therapy Faculty Switzerland και BECO Aqua College στη Ελλάδα έχοντας πιστοποιήσει εδώ και 11 χρόνια πάνω από 100 επαγγελματίες υγείας και άθλησης. Είναι συνεργάτης και εκπαιδεύτρια της International Aqua Therapy Association China. Είναι πιστοποιημένη φυσικοθεραπεύτρια στις μεθόδους PNF, Κinesio Tape, Bobath, Αqua PNF-Bad Ragaz, Clinical Ai Chi, Aquatic Motor Control, Water Specific Therapy- Halliwick Advanced, Halliwick Basic. Είναι εγγεγραμμένο μέλος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος (ΕΓΒΕ), του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών(ΠΣΦ), της Ελληνικής Εταιρείας Εμβιομηχανικής(ΕΛΕΜΒΙΟ) και της Πανελλήνιας Ένωσης για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ.) Η Παγκόσμια Συνομονσπονδία Φυσικοθεραπείας την έχει ορίσει από το 2011 υπεύθυνη και επίσημη εκπρόσωπο για το Aquatic Physical Therapy στην Ελλάδα. Διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης από το 2011 στη Σχολή Φυσικοθεραπείας BSc QMU, BScUEL, MSc UEL και BSc Sports Coaching and Physical Education..

 • ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Open or Close

  KyriazisΟ Κυριάκος Κυριαζής είναι λογοθεραπευτής και εργοθεραπευτής με εξειδίκευση στη συμπεριφορική ψυχολογία και σπουδές σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία. Έχει κλινική εμπειρία 8 ετών σε Ελλάδα, Σουηδία και Μεγάλη Βρετανία σε ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιολογικών διαταραχών. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς και στην ανάπτυξη συμπεριφορικών θεραπευτικών προγραμμάτων για παιδιά με αυτισμό και σχετιζόμενες αναπτυξιολογικές διαταραχές.

 • Κυριάζου Αγγελική Open or Close

  Αγγελική Κυριάζου Σχολή ΥγείαςΗ Αγγελική Κυριάζου είναι απόφοιτη του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία και Μοριακή Διαγνωστική του τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ και είναι υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ στην μοριακή ενδοκρινολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη θεραπεία του καρκίνου και ειδικότερα των λευχαιμιών και από το 2015 ασχολείται ερευνητικά με τη μοριακή βάση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ. Είναι υπότροφος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος από το 2016, ενώ στο παρελθόν έχει εργασθεί και ως τοξικολόγος στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε αντικείμενα παραϊατρικών ειδικοτήτων καθώς εργάζεται από το 2014 ως εκπαιδευτικός στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Διαθέτει 5 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας από το 2014 έως το 2017, καθώς και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Πανελληνίου Forum Νέων Επιστημόνων ΕΕΒΜΒ.

 • ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ Open or Close

  kyriakidisO κος Σάββας Κυριακίδης είναι καθηγητής φυσικοθεραπείας. ‘Έχει επτά (7) έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα φυσικοθεραπείας, ανατομίας και έρευνας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως φυσικοθεραπευτής σε οίκους ευγηρίας, ιδρύματα ατόμων με αναπηρία καθώς και σε ομάδα ποδοσφαίρου. Έχεικάνειμεταπτυχιακόστο University of East London.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Open or Close

  Η Κατερίνα Κωνστάντζου είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση γλωσσολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψυχογλωσσολογία και Νευρογλωσσολογία από το University of Essex (UK) και διδάκτωρ Ψυχογλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Κατάκτηση χρόνου και ρηματικής όψης: Ενδείξεις από πειραματικές δοκιμασίες παραγωγής και κατανόησης» εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης» (επιστημονικός υπεύθυνος: Στέλλα Βοσνιάδου). Από το 2012 διδάσκει στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια γλωσσολογίας και γλωσσικών διαταραχών, ενώ έχει δημοσιεύει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την τυπική γλωσσική ανάπτυξη, καθώς και τις αναπτυξιακές διαταραχές.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ Open or Close

  georgiouΗ κ. Σοφία Κωνσταντινίδου είναι ποδίατρος - ποδολόγος. Εχει σπουδάσει στο Σαουθάμπτον της Μ. Βρετανίας (2003 με 2007) με τίτλο BSc hons Podiatry και έχει εργαστεί σε νοσοκομεία και κλινικές της χώρας στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης (St Mary’s hospital-Isle of Wight,  Southampton podiatry clinic, St George London hospital, Portsmouth podiatry clinic).

  Εργάστηκε τρία χρόνια (2007-2010) σαν υπεύθυνη σε μεγάλο ποδολογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης  και από το 2010 εως σήμερα εργάζεται ιδιοτικά στο προσωπικό της ποδολογικό κέντρο. Ασχολείται με το διαβητικό πόδι, με αθλητές και με ασθενείς υψηλού κινδύνου.

 • Κωνσταντίνος Κασίμης Open or Close

  Κωνσταντίνος Κασίμης Σχολή ΥγείαςΟ Κωνσταντίνος Κασίμης μετά την απόκτηση του πτυχίου Φυσιοθεραπείας (BSc) από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης το 2007, εκπαιδεύτηκε στο Manual Therapy ολοκληρώνοντας τον πλήρη κύκλο  σεμιναρίων του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος (13 εβδομάδες).

  Από το 2007 έως το 2011 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα ως Φυσκιοθεραπευτής στο κέντρο αποκατάστασης «Αναγέννηση» πριν συνεχίσει τις σπουδές του στη Μυοσκελετική φυσιοθεραπεία στην Μεγάλη Βρετανία. Ως τμήμα των μεταπτυχιακών του σπουδών εργάστηκε στο Βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS) όπου ανέπτυξε περαιτέρω τον κλινικό συλλογισμό, τις θεραπευτικές τεχνικές του καθώς και την ασθενο-κεντρική του προσέγγιση. Παράλληλα αποκόμισε διδακτική εμπειρία ως βοηθός καθηγητή και ενεπλάκη  ενεργά με τον τομέα της έρευνας, με γνωστικά αντικείμενα τις κινητοποιήσεις της σπονδυλικής στήλης, την κινητοποίηση νευρικού ιστού και τον χρόνιο πόνο. Το 2014 του απονεμήθηκε ο τίτλος MMACP μετά από εξετάσεις και έγινε μέλος του Βρετανικού συλλόγου Manual Physiotherapists (MACP).

  Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών στο University of Brighton, εργάζεται ως καθηγητής Φυσικοθεραπείας σε ιδιωτικά και δημοσιά ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη. Το κλινικό του έργο περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ασθενών με μυοσκελετικά προβλήματα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασθενείς και λαμβάνοντας υπόψιν τους ψυχοκοινωνικούς επιβαρυντικούς παράγοντες των προβλημάτων τους.

  Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων συμπεριλαμβανομένων των Kinesiotaping, Dry needling, Red flags and serious pathologies, Teaching and Learning in Higher education κ.α.

  Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ (Α.Μ 3226) και είναι μέλος των εξής συλλόγων :

  CSP - Chartered Society Of Physiotherapy (UK, No: 092259)

  ΜACP - Musculoskeletal Association Of Chartered Physiotherapists (UK, No: 13657)

  HCPC - Health & Care Professions Council (UK, No: PH100848)

  ΠΣΦ - Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

  ΣΦΧΕ - Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδος.

  .

 • Λαδά Μίρκα Open or Close

  Η κα Λαδά είναι Εργοθεραπεύτρια,  απόφοιτη του τμήματος  Εργοθεραπείας του  ΤΕΙ Αθηνας.  Ειναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών,  στην Γνωστική & Κινητική Ανάπτυξη με ειδίκευση στα κινητικά ορόσημα της ανάπτυξης από βρέφος μέχρι την ενηλικίωση, του διατμηματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του  Παιδαγωγικού Τμήματος  Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στο κέντρο κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής για έξι χρόνια και συνεχίζει να εργάζεται ιδιωτικά με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις τόσο σε Ελληνικά όσο και σε Ευρωπαϊκά συνέδρια Εργοθεραπείας. Επίσης, υπήρξε μέλος οργανωτικής επιτροπής της ομάδας συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών, στην οποία είναι και ενεργό μέλος. Από το 2014 διδάσκει στο τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

 • Λαζαρίδης Γεώργιος Open or Close

  lazaridisΟ κος Λαζαρίδης (Bsc, Msc, MBA) έχει 14 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα βιολογικών επιστημών. Στο παρελθόν έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην φαρμακευτική εταιρεία CANA και στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ν. Κορινθίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσιεύοντας επιστημονικές εργασίες. Σήμερα κατέχει τη θέση του υποδιευθυντή στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) Αγίου Στεφάνου και διδάσκει σε προγράμματα δικαιόχρησης Βρετανικών Πανεπιστημίων.

 • ΛΑΪΟΥ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  Μαρία Λαΐου Σχολή ΥγείαςΗ κυρία Μαρία Λαΐου είναι καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει 27 έτη διδακτικής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα όπoυ έχει διδάξει μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Τα τελευταία 20 έτη έχει εξειδικευθεί στη διδασκαλία ενηλίκων επιπέδων B2, C1, C2 καθώς και του IELTS. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών έχει σχεδιάσει και αναπτύξει μία τράπεζα διδακτικού υλικού που περιλαμβάνει δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για τις εξετάσεις των επιπέδων αυτών . Έχει επίσης σχεδιάσει την διδακτέα ύλη (syllabus) για τάξεις των παραπάνω επιπέδων που περιλαμβάνει εξάσκηση όλων των γλωσσικών δεξιοτήτων (Listening, Speaking, Reading and Writing). Έχει παρακολουθήσει όλα τα ετήσια συνέδρια TESOL Macedonia-Thrace καθώς και διεθνή συμπόσια Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας. Τον Δεκέμβριο του 2013 πιστοποιήθηκε ως Differentiated Instructor (Διαφοροποιημένος Δάσκαλος) από την εταιρεία "the ariston project" με έδρα την Μεγάλη Βρετανία.

 • Λιάπη Ειρήνη Open or Close

  Ειρήνη Λιάπη Σχολή Υγείας

  Η κα Λιάπη είναι φυσικοθεραπεύτρια, υποψήφια διδάκτωρ του ΔΠΘ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος “Άσκηση και Υγεία” του ΠΘ, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και υποτροφία, ενώ το ερευνητικό της έργο είχε ως θέμα την αποκατάσταση του παιδιατρικού πληθυσμού.  Έχει επίσης τελειώσει και δεύτερο  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  Σπουδών στο ΔΠΘ, “Άσκηση και Ποιότητα Ζωής” και μένει η εκπόνηση της διατριβή της.

   Τομέας ερευνητικού και εργασιακού ενδιαφέροντος αποτελεί η παιδιατρική φυσικοθεραπεία, όπου από το 1995 έως σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος του παιδιατρικού εργαστηρίου φυσικοθεραπείας που διατηρεί στην Κατερίνη, ενώ έχει εργαστεί και στη Μέριμνα του Παιδιού και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

   Έχει εξειδικευτεί σε διάφορες μεθόδους –προσεγγίσεις αποκατάστασης κι αξιολόγησης παιδιών, βρεφών και νεογνών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (NDT, SI, PNF, GMFM, Bayleys I & II, Halliwick, CIMT, Clinical Gait Analysis, Therasuit, BSPTS Schroth Method, κτλ). Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ επίσης είναι συν-συγγραφέας κεφαλαίου βιβλίου με κύριους συγγραφείς καθηγητές Πανεπιστημίων των ΗΠΑ. Υπήρξε μέλος της διδακτικής εκπαιδευτικής ομάδας σεμιναρίων εξειδίκευσης στη Νευροεξελικτική Αγωγή (NDT-Bobath), προσκεκλημένη εισηγήτρια του Nova Southeastern University των ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει στη μετάφραση επιστημονικών βιβλίων φυσικοθεραπείας. Υπήρξε γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής (ΕΕΝΑ), κι είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

 • ΛΟΥΗ ΣΟΦΙΑ Open or Close

  Διδάσκουσα στα τμήματα λογοθεραπείας, παιδαγωγικών και ειδικής αγωγής (Ba και Ma Sen). Υπεύθυνη πρακτικής άσκησης στο τμήμα ειδικής αγωγής και υπεύθυνη του Κέντρου Διάγνωσης και Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών, υπηρεσία του κέντρου Ακαδημαϊκής Υποστήριξης φοιτητών. Πτυχιούχος γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του York στο Ηνωμένο Βασίλειο και υπ. διδάκτωρ του προγράμματος σπουδών Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διδακτορική της διατριβή εξετάζει το ρόλο της μορφολογίας στην επεξεργασία των λέξεων της ελληνικής γλώσσας. Έχει διδακτική εμπειρία στην δημόσια και ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση σε γνωστικά αντικείμενα όπως Γνωστική Ψυχολογία, Γλωσσολογία- Ψυχογλωσσολογία, Μεθοδολογία έρευνας, Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσα στα πλαίσια της Πράξης του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης».  Έχει επίσης εργαστεί ως ειδική παιδαγωγός σε γενικά και ειδικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην αναπαράσταση και επεξεργασία των σύνθετων μορφολογικά λέξεων της ελληνικής γλώσσας στο νοητικό λεξικό, στην αναπαράσταση του ρήματος και του ουσιαστικού στο νοητικό λεξικό και στον ρόλο της σημασίας και της ορθογραφίας στην επεξεργασία των ελληνικών λέξεων.

 • ΛΥΡΙΤΣΗΣ ΜΑΡΚΟΣ-ΒΑΛΣΑΜΗΣ Open or Close

  Μάρκος Βαλσάμης ΛυρίτσηςΟ Μάρκος-Βαλσάμης Λυρίτσης είναι Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία. ‘Έχει δώδεκα (12) έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα φυσικοθεραπείας, μάλαξης και θεραπευτικής γυμναστικής. Επίσης, έχει δεκατέσσερα (14) έτη κλινικής εμπειρίας στη φυσικοθεραπεία. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπότροφος σε Ερευνητικό Πρόγραμμα του Τομέα Ιατρικής της Άθλησης και έχει βραβευτεί με το 1ο Ειδικό Βραβείο Νέου Επιστήμονα στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικής Κινητικής (2009). Έχει παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης στη Νευροψυχολογία καθώς και πολλά σεμινάρια φυσικοθεραπευτικών και οστεοπαθητικών τεχνικών, έχοντας ειδικευτεί στη Χειροθεραπεία (Manual Therapy). Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Φυσικοθεραπευτής στο δικό του Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης. Είναι Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Μέλος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kinesio Taping, Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάλαξης Κεντρικής Μακεδονίας και της Εταιρίας Εφαρμοσμένης Ενοποιητικής Ολιστικής Θεραπείας.

 • Μάγκλαρη Ελίζα Open or Close

  Η κα Μάγκλαρη είναι παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας,  υπότροφος του Ίδρυματος «Α. Ωνάσης». Επίσης, είναι κάτοχος  Bachelor’s of Science και  Advanced Master’s of Science στην παιδιατρική και σχολική εργοθεραπεία του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Buffalo. Έχει πιστοποίηση στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία από τον Αμερικανικό Σύλλογο Εργοθεραπείας, ενώ παράλληλα έχει ποικίλες ειδικεύσεις όπως στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και το SIPT, στη μέθοδο Bobath για παιδιά και βρέφη,  στη Κρανιοϊερή Θεραπεία και  στη Μυοπεριτονιακή Λύση, μεταξύ άλλων. Έχει κλινική εμπειρία από το 1985 σε ιδιωτικά και δημόσια πλαίσια στις  Η.Π.Α. και  στην Ελλάδα  όπως σε  μονάδες προώρων και νεογνών και σε μονάδες για παιδιά και εφήβους  με αναπτυξιακές, κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες. Έχει διδακτικό έργο ως επισκέπτρια  καθηγήτρια Εργοθεραπείας στο Touro College της Νέας Υόρκης, ως εκπαιδεύτρια της μεθόδου Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης του Sensory Integration International (SII-ΗΠΑ A. J. Ayres) από το 1994 έως το 2001  και ως συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από το 2013. Είναι επιστημονική συνεργάτης της αναπτυξιακής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και συμμετέχει ως οργανώτρια αλλά και με  προφορικές ανακοινώσεις σε  ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει συγγραφικό έργο σε βιβλία και περιοδικά, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά  εγχειρίδια θεραπευτικών προσεγγίσεων. Έχει  ερευνητικό έργο σε ΗΠΑ και Ελλάδα και είναι υποψήφια  διδάκτωρ.

 • ΜΑΓΚΟΥΝΗ ΧΑΪΔΩ Open or Close

  MagkouniΗ κα. Χάιδω Μαγκούνη είναι λογοθεραπεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη δυσφαγία. Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Πατρών από όπου αποφοίτησε το 2011. Το 2013 αποφοίτησε απο το Trinity College στο Δουβλίνο. Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια σε ιδιωτική πρακτική και είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Λογοθεραπευτών (ΣΕΛΛΕ).

 • ΜΑΝΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Open or Close

  12Χρήστος Μανές min

  Ο Δρ. Χρήστος Μανές αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.. Έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Παθολόγου. Μετεκπαιδεύτηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη στη Γερμανία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία, όπου εξειδικεύθηκε στις παθήσεις του Διαβητικού ποδιού. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ..Έλαβε επίσημα την εξειδίκευση στη Διαβητολογία το έτος 1994.

  Το έτος 2004 ορίσθηκε ως υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου του Γ.Π.Ν. «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Παθολογικού Τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου στο Γ.Π.Ν. «Παπαγεωργίου»

  . Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδος και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ελληνικά Διαβητολογικά Χρονικά».

  Επίσης διετέλεσε μέλος επί πενταετία μέλος του Δ.Σ. του Diabetic Foot Study Group της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης για το Σακχαρώδη Διαβήτη . Ηταν δε ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής του  διεθνούς συνεδρίου για το Διαβητικό Πόδι που οργανώθηκε στην Ελλάδα (2005) από το DFSG

  Επίσης είναι στη συντακτική επιτροπή των κατευθυντήριων οδηγιών της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας για το Διαβητικό Πόδι και διαβητική Νευροπάθεια.

  Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) και

  εκπρόσωπος της Ελλάδος στη Διεθνή ομάδα εργασίας για το Διαβητικό Πόδι.

  Έχει πάνω από 60 δημοσιευμένες μελέτες σε Ελληνικά Ιατρικά περιοδικά και 55 δημοσιεύσεις σε Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά.

  Είναι κριτής εργασιών σε έγκυρα Ιατρικά  διεθνή περιοδικά ,

  .

 • ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Open or Close

  MarkopoulosΟ κος Γιώργος Μαρκόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτωρ Γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο University College London και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικούς τόμους, επιστημονικά περιοδικά κτλ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο διεπίπεδο φωνολογίας-μορφολογίας και στις ελληνικές διαλέκτους.

 • ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Open or Close

  mastrokostasΟ Θανάσης Μαστροκώστας είναι Νοσηλευτής, απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής, με 20ετή κλινική εμπειρία. Είναι ειδικός Χειρουργικής Νοσηλευτικής και εξειδικευμένος στην Εντατική Νοσηλευτική στις Η.Π.Α, ενώ έχει μεγάλο αριθμό κλινικών πιστοποιήσεων. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία, από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και είναι επίσης υποψήφιος Διδάκτορας του Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με την έρευνα και τη Μεθοδολογία έρευνας,  έχοντας επιστημονικό συγγραφικό έργο σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, καθώς και πλήθος παρουσιάσεων ερευνητικών εργασιών σε επιστημονικές εκδηλώσεις. Διδάσκει θέματα σχετικά με τη Μεθοδολογία της Έρευνας, την Πρακτική Βασισμένη σε Ενδείξεις, την Ιατρική Στατιστική και την Επιδημιολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε Ιατρικές και Νοσηλευτικές Σχολές, ενώ έχει οργανώσει και διδάξει σε πολλά σχετικά σεμινάρια σε επαγγελματίες και φοιτητές. 

 • ΜΕΛΑΔΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Open or Close

  Μελαδάκης photoΟ κος Μελαδάκης Πέτρος είναι Εργοθεραπευτής, αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη διαχείριση των διαταραχών της παιδικής ηλικίας (Master of Science in Management of Childhood Disability) τον οποίο έλαβε από το University of Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.  Έχει εκπαιδευτεί στις θεραπευτικές προσεγγίσεις: Sensory Integration, TEACCH, PECS, MORE, MAKATON, DIR Floortime, κ.α.). Το 2001 ξεκίνησε να εργάζεται με οικογένειες, παιδιά και έφηβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές-αυτισμό, αισθητικοκινητικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, ψυχοσυναισθηματικές και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές. Από το 2008 είναι διευθυντής ιδιωτικού κέντρου ειδικών θεραπειών για παιδιά. Από το 2015 διδάσκει στο τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

 • ΜΕΣΤΑΝΑ ΣΤΑΛΩ Open or Close

  μεστανα photoΗ κα Μεστάνα είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας Τροφίμων του University of Reading (BSc (Hons)), ενώ στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους με διάκριση στη Διατροφή και τη Διαιτολογία (MSc, PGDip) από το King’s College του Λονδίνου. Κατά την επαγγελματική της σταδιοδρομία, συνεργάστηκε επί μακρόν με τον πλαστικό χειρούργο Θ.Βουκίδη, ανέλαβε τη Διεύθυνση του Συμβουλευτικού Διαιτολογικού Κέντρου του Μαιευτηρίου Μητέρα (1992-1994) και του Διαιτολογικού Κέντρου Nutron (1998-1999). Διατηρεί προσωπικό διαιτολογικό γραφείο στην Αθήνα από το 1994 έως σήμερα. Διετέλεσε επί σειρά ετών επικεφαλής του Τμήματος Διαιτολογίας Ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Συνεργάστηκε ως εισηγήτρια σε σειρά σεμιναρίων διατροφής με θέμα «Ειδικές Ομάδες Πληθυσμών» με το εκπαιδευτικό κέντρο K-Invest, ενώ ταυτόχρονα διετέλεσε καθηγήτρια θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Σήμερα είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη προγράμματος του Τμήματος Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο campus Πειραιά και Συντονίστρια Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Διαιτολογίας. Σε εθελοντικό επίπεδο, υποστηρίζει συμβουλευτικά τη ΜΚΟ «Σπίτι του Μάνα». Είναι μέλος του Διαιτολογικού Συλλόγου της Μ. Βρετανίας (State Registered Dietitian), του HCPC (Συμβούλιο Επαγγελματιών Υγείας), του Διαιτολογικού Συλλόγου Ελλάδος, του Διατροφολογικού Συλλόγου Μ. Βρετανίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Εταιρείας Παρεντερικής & Εντερικής Διατροφής και της Ελληνικής Διαβητικής Εταιρείας. Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό Συνεδρίων και Επιστημονικών Ημερίδων στο γνωστικό της αντικείμενο, καθώς και συγγράψει διδακτικό βιβλίο με τίτλο «Μεθοδολογία Διατροφικής Αξιολόγησης» για τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων. Τέλος, έχει αρθρογραφήσει σε σεβαστό αριθμό επιστημονικών περιοδικών και μη για διάφορα διατροφικά θέματα.

 • ΜΗΤΣΙΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Open or Close

  MitsiouΗ κα Βικτώρια Μήτσιου είνα ιΛογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου (Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων), και κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο «MSc Speech Difficulties» του Πανεπιστημίουτου Sheffield (United Kingdom). Έχει 2ετή διδακτική εμπειρία στο Akmi Metropolitan College (AMC) σε θέματα αναπτυξιακών διαταραχών ομιλίας και λόγου, και κλινικής θεωρίας και πράξης. Έχει εργαστεί και συνεχίζει να εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια σε διάφορα ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας και σε κλινική αποθεραπείας και αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμμετείχε εθελοντικά σε προγράμματα αποκατάστασης φωνής σε ασθενείς με τη νόσο του Parkinson, με τη χρήση της μεθόδου LSVT (Lee Silverman Voice Treatment) και σε προγράμματα παρέμβασης παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές ομιλίας και λόγου. Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξέλιξής της έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων, διαλέξεων και εργαστηρίων, που αφορούν τις διαταραχές κατάποσης και φώνησης, τον αυτισμό, τις σχιστίες, τον τραυλισμό κ.α. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) από το 2011.

 • ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Open or Close

  ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣΟ Μιχάλης Μιχαηλίδης είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπείας (απόφοιτος BSc Queen Margaret University) με εξειδίκευση στην Αθλητιατρική (MSc Sports and Exercise Medicine) από το Queen Mary University of London. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και έχει παρουσιάσει προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον είναι αξιολογητής επιστημονικών εργασιών (reviewer) σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην πρόληψη αθλητικών τραυματισμών μέσω προγραμμάτων άσκησης. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα κλινικών σεμιναρίων.  Είναι μέλος του Health and Care Professions Council της Μεγάλης Βρετανίας και έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων, αθλητικών κακώσεων και στην βελτίωση της αθλητικής απόδοσης.

 • Μπακιρτζόγλου Παντελεήμων Open or Close

  ΜΠΑΚΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ Σχολή ΥγείαςΟ Δρ. Παντελεήμων Μπακιρτζόγλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στην Προπονητική από το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Η διδακτορική του διατριβή είναι στο Αθλητικό Μάνατζμεντ.Έχει 15 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στην Β’/θμια & Γ’/θμια εκπαίδευση, με πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.Από το 2013 εργάζεται στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης AMC, διδάσκει στο πρόγραμμα BSc (Hons) Sports Coaching and Physical Education.

 • ΜΠΑΣΛΗ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  mpasliH κα Μαρία Μπασλή είναι διδάκτορας του τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, (Ι.Κ.Υ.) και έχει 20 έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα πεζογραφίας, θεατρολογίας, εκπαίδευσης, και διδασκαλίας Αγγλικής γλώσσας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διδάσκουσα σε φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μαθήματα λογοτεχνίας και ερευνητικής εργασίας, καθώς και σε σχολεία ξένων γλωσσών. Έχει συμμετοχές σε συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, και είναι μέλος του HELAAS (HellenicAssociationforAmericanStudies ).

 • ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  boyiatziΗ Μαρία Μπογιατζή είναι παιδιατρική νευροψυχολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (M.Sc.) στις Νευροεπιστήμες από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College, Μεγ. Βρετανίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Νευροψυχολογία, στο τμήμα Αναπτυξιακής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Cambridge, Μεγ. Βρετανίας, με ερευνητικό πεδίο στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος και γενετικά σύνδρομα.
  Έχει 18 χρόνια διδακτικής εμπειρίας τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα, σε πεδία όπως: Αναπτυξιακή και Γνωστική Ψυχολογία, Μέθοδοι Έρευνας, Νευροβιολογικές Βάσεις Επικοινωνίας, Προβλήματα Επικοινωνίας σε Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, κ.α. Επίσης είναι επόπτρια πτυχιακών εργασιών από το 2008 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Από το 2013 είναι Υπεύθυνη Ποιότητας του Ακαδημαϊκού Προγράμματος της Λογοθεραπείας σε συνεργασία με το Queen Margaret University, Εδιμβούργο.
  Έχει συμμετάσχει σε αριθμό συνεδριών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και έχει εκπαιδευτεί σε πληθώρα ψυχομετρικών εργαλείων και θεραπευτικών προσεγγίσεων για άτομα με ειδικές ιδιαιτερότητες.
  Εργάζεται κλινικά στην Ελλάδα από το 2000 ως θεραπεύτρια και εισηγήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για γονείς και επαγγελματίες. Αξιολογεί και δουλεύει θεραπευτικά με παιδιά με: διαταραχές αυτιστικού φάσματος, δυσκολίες συμπεριφοράς, ΔΕΠΥ, μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική καθυστέρηση, καθυστέρηση στην ομιλία, αγχώδεις διαταραχές, κ.λ.π.

 • Μπούρικα Κατερίνα Open or Close

  Η κα Μπούρικα είναι Εργοθεραπεύτρια, αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας με υποτροφία από το Ίδρυμα  Κρατικών Υποτροφιών. Έχει  ειδίκευση στην παιδιατρική Εργοθεραπεία  με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc), από το University of East London του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει 15ετή κλινική εμπειρία σε Ελλάδα και Αγγλία στη θεραπεία παιδιών με: διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, αισθητηριοκινητικές δυσκολίες, νοητική ανεπάρκεια, ΔΕΠΥ, μαθησιακές και ψυχοκινητικές δυσκολίες. Είναι εκπαιδευμένη στις θεραπευτικές προσεγγίσεις: Sensory Integration, TEACCH, PECS, MORE, MAKATON, The Greek sign language. Ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον της αποτελεί η αξιολόγηση των δυσκολιών αισθητηριακής επεξεργασίας: έχει μεταφράσει και προσαρμόσει στα ελληνικά το αξιολογητικό εργαλείο ‘Sensory Profile’, εφαρμόζοντας το εργαλείο αυτό για πρώτη φορά σε ελληνικό πληθυσμό. Εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια με κύριο ενδιαφέρον τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και την παρουσίαση του «Αισθητηριακού Προφίλ». Από το 2007 είναι επόπτρια πρακτικής άσκησης φοιτητών Εργοθεραπείας και έχει διατελέσει εξωτερική συνεργάτης του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2013 διδάσκει στο τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

 • ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΒΑΓΙΟΣ Open or Close

  bagiosΟ Κος Νταφούλης Βάγιος είναι παιδοψυχίατρος απόφοιτος Iατρικής σχολής εθνικού Kαποδιστριακού πανεπιστήμιου Αθηνών και Διδάκτωρ Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τέλεσε επιμελητής στο κέντρο Περιθάλψεων παίδων Αγ. Δημήτριος και επιστημονικά υπεύθυνος στο Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο Β. Ελλάδος. Τώρα είναι διευθυντής του παιδοψυχιατρικού τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης . Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με 10 δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά και 94 δημοσιεύσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε 150 συνέδρια και ημερίδες με Θεματολογία την υπερκινητικότητα την ψυχιατρική παίδων και εφήβων και τις διαταραχές διατροφής και ήταν πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής σε αρκετά από αυτά. Είναι μέλος της Παιδοψυχιατρικής εταιρίας Ελλάδος , της Ελληνικής Ψυχιατρικής εταιρίας της εταιρίας μελέτης της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) της Ελληνικής εταιρίας μελέτης διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο και της Ελληνικής εταιρία διαταραχών αναπτυξιακής αποκατάστασης.

 • ΠΑΪΖΗ ΟΛΓΑ Open or Close

  paiziΗ κυρία Παΐζη είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση ψυχολογία. Έχει Μάστερ στην Εκπαίδευση (MASTER OF EDUCATION ) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία - Ειδικές Ανάγκες, από το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία και έχει πιστοποιήσεις για την παρακολούθηση σεμιναρίων και διαγνωστικών κλινικών στο πλαίσιο μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών για τον Αυτισμό και άλλες Εκτεταμένες Αναπτυξιακές   Διαταραχές   στην Ερευνητική Μονάδα Ανάπτυξης του Παιδιού ( Child Development Research Unit) στο Πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ, στην Αγγλία καθώς και για παρακολούθηση κύκλου σπουδών που αναφερόταν σε διαγνωστικές τεχνικές και προγράμματα παρέμβασης για άτομα με νοητική υστέρηση στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (Αγγλία), στο Κέντρο για Έρευνα και Ενημέρωση για τις Διανοητικές Αναπηρίες ( Centre for Research and Information into Mental Disability) (τμήμα Ψυχιατρικής ). Έχει μετεκπαιδευτεί στην Συμβουλευτική στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Προσσέγγιση- Ελλάς (Αθήνα) και έχει αποκτήσει Πιστοποιητικό στη Συμβουλευτική (Certificate in Counselling) από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde (Σκωτία).

 • Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος Open or Close

  papakonstantinouο κ. Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης του κλάδου φυσικοθεραπείας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του BrunelUniversityστην Νευροαπαοκατάσταση – MSc in Neurorehabilitation. Έχει δεκαπέντε χρόνια κλινική εμπειρία στο χώρο της νευρολογικής αποκατάστασης και εξειδικεύεται κυρίως στον χώρο της παιδιατρικής νευρολογικής αποκατάστασης και κατά δεύτερον σε νευρολογικά περιστατικά ενηλίκων. Έχει 6 χρόνια διδακτική εμπειρία στα πλαίσια των προγραμμάτων φυσικοθεραπείας που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με αγγλικά πανεπιστήμια. Είναι καθηγητής σε μαθήματα νευρολογικής αποκατάστασης, ενώ είναι μέλος και στην ομάδα διδασκόντων και σε άλλα μαθήματα προπτυχιακού επιπέδου. Από φέτος είναι μέλος της διδακτικής  ομάδας και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει το Μητροπολιτικό ΚΟλλέγιο. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας με συνεχή παρουσία στα συνέδρια και των δύο φορέων. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στο επίσημο περιοδικό του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα ακόλουθα: εγκεφαλική παράλυση, κινητική εκμάθηση, πλαστικότητα, στάση & κίνηση, νευρολογική αποκατάσταση, εγχύσεις αλλαντικής τοξίνης & φυσικοθεραπεία κ.τ.λ. 

 • ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Open or Close

  Χριστίνα Παπανικολάου Σχολή ΥγείαςΗ Παπανικολάου Χριστίνα είναι πτυχιούχος εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη των Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, MSc of Advanced Occupational Therapy από το πανεπιστήμιο του Salford. Επικεντρώθηκε στην διερεύνηση του ερωτήματος, πως η αισθητηριακή ολοκλήρωση επιδρά στις κοινωνικές δεξιότητες παιδιών με αυτισμό. Στο ετήσιο συνέδριο του British Association of Occupational Therapists (2013) πραγματοπoίησε παρουσίαση για το ερώτημα αυτό. Εργάστηκε σε κέντρο αποκατάστασης αναπήρων παίδων και υπήρξε υπεύθυνη για την δημιουργία του τμήματος της υποστηρικτικής τεχνολογίας. Ασχολείται δέκα χρόνια στην παιδιατρική εργοθεραπεία και διατηρεί ιδιωτικό κέντρο εργοθεραπείας.

 • Πάππα Μαρία Open or Close

  Μαρία Παπά Σχολή ΥγείαςΠάππα Μαρία Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ. με ειδικότητα Πετοσφαίριση & κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Φυσική Δραστηριότητα & Ποιότητα Ζωής» (Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ.).Εργάζομαι στον τομέα του Fitness από το 2008 ως πιστοποιημένη δασκάλα Pilates, TRX &Aerial Yoga καθώς και ως προπονήτρια πετοσφαίρισης σε αναπτυξιακές ηλικίες. Ακόμη, από το 2018 διδάσκω στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στην ειδικότητα πετοσφαίρισης καθώς επίσης και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

 • ΠΕΤΟΥΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Open or Close

  petousisO Πετούσης Σταμάτιος είναι ιατρός, μαιευτήρας- χειρουργός γυναικολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. στην αναπαραγωγική βιολογία. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία . Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε αντικείμενα εκπαίδευσης ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων. Παρουσιάζει πλούσιο επιστημονικό έργο με άνω των 50 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης, άνω των 100 συνολικά ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, με παράλληλη πολυετή εμπειρία επιστημονικής συνεργασίας στην εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων. Eίναι επιστημονικός κριτής και μέλος εκδοτικής ομάδας διεθνών ιατρικών περιοδικών της ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αναπαραγωγής (ESHRE) και της Αμερικανικής Εταιρείας Προαγωγής της Έρευνας (Αmerican Association for the Advancement of Science).

 • ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Open or Close

  petridisΟ Δρ. Πρόδρομος Πετρίδης είναι Ιατρός από το 2012 (ΑΠΘ) και Ειδικός Ιατρός Εργασίας (MD, Occupational Physician) από το 2016 . Είναι επίσης από το 2001 πτυχιούχος Νοσηλευτής από το ΑΤΕΙΘ και έχει εργαστεί ως νοσηλευτής για 8 έτη κυρίως σε χειρουργικές αίθουσες του ΠΓΝΘ "ΑΧΕΠΑ" αλλά και στη ΜΕΘ του ΑΝΘ "Θεαγένειο". Έχει λάβει μετά από επιτυχία σε εξετάσεις υποτροφία του ΙΚΥ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου PgD στην Προαγωγή Υγείας και Εκπαίδευση της Υγείας από το τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκωτίας. Έχει διδακτική εμπειρία από το 2005 στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ ως συντονιστής, εκπαιδευτής και εξεταστής στο προπτυχιακό μάθημα "Εργαστήριο Κλινικών Δεξιοτήτων" ενώ είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Επίσης έχει εργαστεί ως καθηγητής σε δημόσιο ΙΕΚ και σε ιδιωτικό ΤΕΕ ενώ έχει συμμετάσχει ως Ιατρός - Συνεργάτης στην Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (έρευνα "Ε.ΜΕ.ΝΟ."). Έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών, σεμινάριο Managment του ΠΙΝΕΠΘ και έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος, ομιλητής, εισηγητής ή προεδρεύων σε επιστημονικά συνέδρια και άλλα επιστημονικά σεμινάρια, ενώ είναι ένας εκ των συγγραφέων στο βιβλίο "Βασικές Κλινικές Δεξιότητες" εκδόσεων University Studio Press. Έχει ασχοληθεί με ΑΜΕΑ αρκετά χρόνια σε εθελοντικό επίπεδο.

 • ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Open or Close

  Ο Δρ. Πρόδρομος Πετρίδης είναι Ιατρός από το 2012 (ΑΠΘ) και Ειδικός Ιατρός Εργασίας (MD, Occupational Physician) από το 2016 . Είναι επίσης από το 2001 πτυχιούχος Νοσηλευτής από το ΑΤΕΙΘ και έχει εργαστεί ως νοσηλευτής για 8 έτη κυρίως σε χειρουργικές αίθουσες του ΠΓΝΘ "ΑΧΕΠΑ" αλλά και στη ΜΕΘ του ΑΝΘ "Θεαγένειο". Έχει λάβει μετά από επιτυχία σε εξετάσεις υποτροφία του ΙΚΥ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου PgD στην Προαγωγή Υγείας και Εκπαίδευση της Υγείας από το τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκωτίας. Έχει διδακτική εμπειρία από το 2005 στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ ως συντονιστής, εκπαιδευτής και εξεταστής στο προπτυχιακό μάθημα "Εργαστήριο Κλινικών Δεξιοτήτων" ενώ είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Επίσης έχει εργαστεί ως καθηγητής σε δημόσιο ΙΕΚ και σε ιδιωτικό ΤΕΕ ενώ έχει συμμετάσχει ως Ιατρός - Συνεργάτης στην Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (έρευνα "Ε.ΜΕ.ΝΟ."). Έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών, σεμινάριο Managment του ΠΙΝΕΠΘ και έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος, ομιλητής, εισηγητής ή προεδρεύων σε επιστημονικά συνέδρια και άλλα επιστημονικά σεμινάρια, ενώ είναι ένας εκ των συγγραφέων στο βιβλίο "Βασικές Κλινικές Δεξιότητες" εκδόσεων University Studio Press. Έχει ασχοληθεί με ΑΜΕΑ αρκετά χρόνια σε εθελοντικό επίπεδο.

 • ΡΕΠΠΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Open or Close

  Ρέππας photoΟ Κ. Ρέππας Κυριάκος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1974. Αποφοίτησε από το τμήμα Αισθητικής του ΤΕΙ Αθήνας το 1997 και στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου και αποφοίτησε το 2002. Από τότε ασχολείται με το επάγγελμα του διαιτολόγου, διατηρώντας το διαιτολογικό του γραφείο στη Νέα Ερυθραία. Έχει ήδη εμπειρία σε πάνω από 10.000 περιστατικά στα 13 χρόνια που ασχολείται με το χώρο της διατροφής. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) από το 2002 και έχει παρακολουθήσει συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για θέματα που αφορούν στον τομέα της διατροφής και της αισθητικής. Το 2012 απόκτησε το μεταπτυχιακό του τίτλο στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων τροφίμων και γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι συγγραφέας σε τρία βιβλία που διδάσκονται στα ΤΕΕ σε όλη την Ελλάδα. Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Σύνταξη και Ανάλυση Διαιτολογίων» κυκλοφόρησε το 2005. Ακόμη αρθρογραφεί συνεχώς σε εφημερίδες και περιοδικά με τοπική και πανελλαδική εμβέλεια, ενώ συχνά είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε εκπομπές υγείας στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Έχει εργασθεί ως καθηγητής στην τεχνική εκπαίδευση, κατά την περίοδο 1999-2003. Από το 2012 είναι υπεύθυνος Διαιτολόγος στον ξενώνα υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΡΗΤΗ στο Γέρακα. Είναι μέλος της ιδρυτικής ομάδας της εταιρείας nutrimed ΕΠΕ και από το 2006 ως σήμερα είναι Υπεύθυνος του Δικτύου Γραφείων της nutrimed, δημιουργώντας τις βάσεις για την πρώτη αλυσίδα franchise διαιτολογικών γραφείων στην Ελλάδα, συστήνοντας από την αρχή πάνω από 15 διαιτολογικά γραφεία και από το 2011 είναι σύμβουλος υποστήριξης σε εταιρείες τροφίμων. Από το 2015 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Τμήμα Διαιτολογίας.

 • ΣΑΜΑΡΑ ΕΡΙΦΥΛΗ Open or Close

  Samara ErifiliΗ Σαμαρά Εριφύλη είναι φυσικοθεραπεύτρια- χειροθεραπεύτρια (Manual Therapy κατά Kaltenborn & Evjenth) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα: «Ποιότητα Ζωής» και κατεύθυνση «Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση». Έχει έτη κλινικής εμπειρίας διάφορους τομείς όπως σε κέντρο αποκατάστασης, σε άτομα τρίτης ηλικίας, σε αθλητικούς αγώνες και εκπαιδευτική εμπειρία. Έχει ερευνητική δραστηριότητα και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών-Χειροθεραπευτών.

 • ΣΑΜΨΩΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ Open or Close

  Άννυ Σαμψωνίδου Σχολή ΥγείαςΗ κα. Άννα Σαμψωνίδου MA, OTR είναι εργοθεραπεύτρια και απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NewYorkUniversity) με επαγγελματικό μεταπτυχιακό στην Εργοθεραπεία. Οι προπτυχιακές της σπουδές είναι στην Ψυχολογία. Εξάσκησε το επάγγελμα της Εργοθεραπεύτριας στις ΗΠΑ με κύριο τομέα την παιδιατρική συμπεριλαμβανόμενη και την νεογνολογική παρέμβαση . Είναι εισηγήτρια στα σειρά σεμιναρίων επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης των φορέων University of Southern California και Western Psychological Services και υπήρξε εισηγήτρια στα θέματα Εργοθεραπείας για τη μέθοδο Bobath στο παρελθόν. Είναι προσκεκλημένη εισηγήτρια σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο Τμήμα Εκπαιδευτική και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και για το Τμήμα Εργοθεραπείας του Nova Southeastern University των Η.Π.Α . Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις, σε επαγγελματικά συνέδρια αλλά και σε σεμινάρια, για διάφορα θέματα που αφορούν τη παιδιατρική αποκατάσταση και συνδέεται συμβουλευτικά με διάφορα κέντρα στην Ελλάδα και στην Κύπρο.   Έχει συνεργαστεί στη συγγραφή διαφόρων άρθρων και πρόσφατα σε κεφάλαιο βιβλίου για την ανάμειξη θεραπευτικών προσεγγίσεων κατά τη θεραπευτική παρέμβαση.

  Έχει εκτεταμένη κλινική εμπειρία 26 ετών και είναι συν-ιδιοκτήτρια και Υπεύθυνη Επιστημονικής Ανάπτυξης των θεραπευτηρίων «Συν-Εργασία» στη Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη.

 • ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Open or Close

  Sapountzis NikolaosΟ Νίκος Σαπουντζής (MBA – MSc) κατέχει τα πτυχία Life Skills Coaching Advanced Diploma, NCFE Life Skills Coaching Advanced Award, IAC - Coaching Masteries Certification I, πτυχίο Οικονομικών Επιστημών, Master in Business Administration, Master in Agricultural Marketing.
  Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα όπως επιλογή και εκπαίδευση προσωπικού, διαχείριση οργανωσιακής αλλαγής, μεθοδολογία έρευνας αγοράς, ανάπτυξη τεχνικών αποτελεσματικής επικοινωνίας, διαχείριση ομάδων, διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων, ανάπτυξη δεξιοτήτων για την διαχείριση του εργασιακού άγχους.

 • ΣΕΒΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Open or Close

  Κωνσταντίνος Σεβρής Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΟ κος Σεβρής είναι Φιλόλογος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. ‘Έχει 10 έτη διδακτικής εμπειρίας σε μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φροντιστηριακό επίπεδο. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνητής Γλωσσολόγος στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, στο έργο με τίτλο ‘Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση’. Η έρευνά του περιείχε απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων, διανομή ερωτηματολογίων και μελέτες περίπτωσης μαθητών. Το ερευνητικό του έργο συμπληρώνεται από συλλογή δεδομένων ως προς την έκταση αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών στο Γυμνάσιο, καθώς και επιτόπια έρευνα για συλλογή και επεξεργασία διαλεκτικού υλικού. Κατέχει ερευνητικό έργο τριών δημοσιεύσεων σε συνέδρια σε Θεσσαλονίκη και Φλώρινα. Επίσης, έχει πλούσιο συμβουλευτικό και διδακτικό έργο μέσω συνεργασιών με διάφορα ιδρύματα, όπως στο σχολείο «Οδυσσέας» του ΜΑΚ.ΙΝ.Ε, όπου ανέλαβε τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής σε μετανάστες, πρόσφυγες και παλλινοστούντες. Στο πρόγραμμα αυτό κατήρτισε το σχεδιασμό και υλοποίηση προγράμματος γλωσσικών δραστηριοτήτων. Επίσης, πραγματοποίησε τη μετάφραση και επιμέλεια της «Σύγχρονης Παγκόσμιας Εγκυκλοπαίδειας Mondadori» στους τόμους Θρησκεία και Επιστήμη.

 • ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Open or Close

  sidiropoulosΟ κος Σιδηρόπουλος είναι καθηγητής στο τμήμα Φυσικοθεραπείας. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2004. Παρακολούθησε σειρές σεμιναρίων πάνω σε ειδικότερα θέματα όπως παθήσεις σπονδυλικής στήλης, αντιμετώπιση μυοσκελετικού πόνου, δυτικός βελονισμός, αθλητικές κακώσεις, αιθουσαία αποκατάσταση κα. Έχει εξειδικευτεί στην Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc Advanced Manipulative Physiotherapy) στο UniversityofBirmingham, UK. Στον τομέα της έρευνας έχει ασχοληθεί με παθήσεις μουσικών (σύνδρομο υπέρχρησης, παθολογία μέσου νεύρου), σύνδρομο θωρακικής εξόδου, ψυχολογία του ασθενή και συμπεριφορική αντιμετώπιση.
  Εργάζεται στην κλινική “Άγιος Λουκάς”, ενώ έχει εργαστεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκτώντας εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος με τεχνικές Manual Therapy και θεραπευτική άσκηση. Είναι μέλος του Musculoskeletal Association of Chartered Physiotherapists (MACP) από το 2009.

 • Σκαλτσή Πόλυ Open or Close

  Σκαλτσή photoΗ κα Σκαλτσή είναι Εργοθεραπεύτρια απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών (MSc), στην Κοινωνική Ψυχιατρική – Παιδοψυχιατρική, της Ιατρικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1984 έως σήμερα εργάζεται στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική, του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο όπου επιτελεί κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Έχει μεγάλη κλινική εμπειρία στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων Εργοθεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν από ψυχιατρικές διαταραχές τόσο στην οξεία φάση της νόσου όσο και στη φάση της ψυχοκοινωνικής τους αποκατάστασης. Υπήρξε εκπαιδευτικός, στη Σχολή Εργοθεραπείας, του ΤΕΙ της Αθήνας από το 1987 έως το 2014 και συμμετείχε ως εισηγήτρια σε πλήθος προγραμμάτων εκπαίδευσης και  κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Το ερευνητικό της έργο αναφέρεται στην αξιολόγηση από πλευράς Εργοθεραπείας των δεξιοτήτων διαβίωσης των ασθενών καθώς και στη γνωσιακή αναδόμηση πασχόντων κυρίως από σχιζοφρένεια. Έχει πολλές συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πραγματοποίησε την επιμέλεια ύλης στο διεθνές σύγγραμμα της Εργοθεραπείας «Occupational Therapy and Mental Health», των J.Creek  και L. Lougher.  Από το 2013 διδάσκει στο τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

 • Σπανού Περσεφόνη Open or Close

  spanouΗ κα Σπανού είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας και στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία. Έχει 10 έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας και είναι υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών. Στο παρελθόν έχει εργασθεί ως ερευνήτρια στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Έχει συνεισφέρει στη συγγραφή βιβλίων με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις και την ψυχοθεραπεία και είναι υπεύθυνη του συντονισμού των εκδόσεων της σειράς «Ανθρώπινα Συστήματα» του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

 • ΣΠΕΝΤΖΑ ΙΩΑΝΝΑ Open or Close

  Σπέντζα photoΗ κα. Ιωάννα Σπέντζα έλαβε πτυχίο (BA) στην Ψυχολογία το 2005 από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Μετέπειτα, παρακολούθησε & ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό (MSc) της στο University College London (UCL) πάνω στις Μεθόδους Έρευνας στην Ψυχολογία & τη Στατιστική, με διπλωματική εργασία που εστίαζε στην επίλυση προβλημάτων, την σημασιολογική αναζήτηση & τους γνωστικούς χάρτες. Πριν από την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της εργάστηκε ως βοηθός στο Πειραματικό Εργαστήριο του τμήματος Ψυχολογίας Ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Από το 2013 έως & σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια σε Τμήματα Ψυχολογίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπου διδάσκει μαθήματα όπως η Στατιστική, η Ψυχομετρία οι Μεθόδους Έρευνας στην Πειραματική Ψυχολογία ενώ ταυτόχρονα εποπτεύει διατριβές πτυχίου. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2016 εργάστηκε & ως καθηγήτρια στο τμήμα Διαιτολογίας ιδιωτικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Το 2016 ενσωματώθηκε στο ακαδημαϊκό δυναμικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως καθηγήτρια στα τμήματα Ψυχολογίας & Διαιτολογίας & διδάσκει Στατιστική.

 • ΣΤΑΜΠΟΥΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Open or Close

  StampoulakiΗ κα Σταμπουλάκη Χριστίνα είναι λογοθεραπεύτρια. Έχει πάνω από 7 χρόνια εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία διαταραχών λόγου, επικοινωνίας, άρθρωσης και μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας και έχει εξειδικευτεί σε εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας ατόμων με αυτισμό. Έχει στο ιστορικό της συνεχή παρακολούθηση σεμιναρίων, ενεργό συμμετοχή στην ερευνητική ομάδα στάθμισης δύο εργαλείων αξιολόγησης και έχει πραγματοποιήσει ενημερώσεις γονέων σε σχολικό πλαίσιο και όχι μόνο. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους λογοθεραπευτές σε κέντρο λογοθεραπείας και διατηρεί δικό της γραφείο σε συνεργασία με παιδοψυχολόγο.

 • ΤΑΛΛΗ ΙΩΑΝΝΑ Open or Close

  talliH κα Τάλλη είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Paris Descartes (πρώην Paris 5 - Sorbonne) με ειδίκευση στην Αναπτυξιακή Δυσλεξία και την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή. Εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός και ως λογοθεραπεύτρια και έχει δεκαετή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή ως εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Α.Π.Θ.) με πλούσιο ερευνητικό έργο. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι μεταδιδάκτωρ ερευνήτρια (2013-2014 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τμήμα Εκ/κής και Κοινωνικής Πολιτικής και 2014-2015 Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) με υποτροφία από την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ.

 • ΤΕΓΟΥ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ Open or Close

  Η κα. Τζωρτζίνα Τέγου, είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του ΤΕΙ Ιωαννίνων (2005) και κατέχει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, MSc στην Ανθρώπινη Επικοινωνία (University College London- UCL, UK) (2007) και MSc στις Διαταραχές κατάποσης – Δυσφαγία (Trinity College Dublin, Ireland) (2012). Συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολέγιο από το 2010 στη διδασκαλία μαθημάτων αλλά και ως επόπτρια κλινικής πρακτικής σε εργαστήρια και κλινικά πλαίσια. Έχει υπάρξει εργαστηριακός συνεργάτης του ΑΤΕΙ Πατρών, στο τμήμα Λογοθεραπείας για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, ενώ από το 2011 έως το 2015 δίδασκε στο τμήμα Λογοθεραπείας, ΑΤΕΙ Πελοποννήσου θεωρητικά, εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως εισηγήτρια. Είναι ειδικευμένη, μεταξύ άλλων, στη Μέθοδο LSVT για άτομα με Νόσο Πάρκινσον καθώς και στην μέθοδο του Νευρομυϊκού Ηλεκτρικού Ερεθισμού (NMES) για την αποκατάσταση των διαταραχών κατάποσης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά, συγγραφικά και ερευνητικά στις διαταραχές κατάποσης (δυσφαγία), αφασικές διαταραχές, και νευρογενείς διαταραχές επικοινωνίας.

 • Τζάρτζαλου Ανδρονίκη Open or Close

  μεστανα photoΗ κα Τζάρτζαλου αποφοίτησε από το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια επέλεξε να επεκτείνει τις σπουδές τις στον τομέα της Διατροφής – Διαιτολογίας, τίτλο τον οποίο απέκτησε από το Queen Margaret University, Edinburgh σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Η εξειδίκευσή της περιλαμβάνει τον τομέα Διατροφής και Άσκησης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεχίζει ως υποψήφια Διδάκτωρ στο εν λόγω εκπαιδευτικό Ίδρυμα πάνω στο κομμάτι της παιδικής παχυσαρκίας και των καρδιομεταβολικών παράγοντων κινδύνου και προαγωγής της υγείας. Επί 11 χρόνια συνεργάστηκε με διαφορετικά διαγνωστικά κέντρα σε αιματολογικό, βιοχημικό, ιολογικό, ανοσολογικό, ορμονολογικό τμήμα, καθώς επίσης και σε τμήμα μοριακών εξετάσεων αλλά και σε εξειδικευμένο εργαστήριο στον τομέα της κρυοβιολογίας. Πλέον, είναι υπεύθυνη στην οργάνωση και διοίκηση του Διαγνωστικού Κέντρου Κηφισιάς και συνεργάζεται με ομάδα ειδικών διαχείρισης σακχαρώδη διαβήτη και μεταβολικών νοσημάτων. Από το 2017 συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως καθηγήτρια, καθώς επίσης συμμετέχει στη διεξαγωγή σεμιναρίων σχετικά με τη διατροφική εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού σε πρότυπο κέντρο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε πολλές έρευνες στον τομέα της Διατροφής και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης.

 • Τζουγκρανά Χρύσα Open or Close

  tzougkranaH κα Τζουγκρανά έχει πάνω από 25 έτη επαγγελματικής εμπειρίας και  12 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα Νευρολογικής Φυσικοθεραπείας, με εξειδικεύσεις PNF, Halliwick, FTM. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Θεραπευτών Λειτουργικής Διαχείρισης Μυικού Τόνου και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Υποστηρικτικής Τεχνολογίας και τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της είναι η χρήση τεχνολογικών εφαρμογών στην αποκατάσταση κινητικών ελλειμμάτων, η διερεύνηση εναλλακτικών μεθόδων νευρολογικής αποκατάστασης και η βελτίωση της  ποιότητας ζωής νευρολογικών ασθενών.

 • ΤΡΑΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Open or Close

  TRAMPASΟ Αθανάσιος Τράμπας είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Έκανε τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μάνστεστερ Μετροπόλιταν της Μ. Βρετανίας, με κατεύθυνση στη Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία. Ακολουθεί ο κύκλος των διδακτορικών του σπουδών, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., με θέμα την κλινική αστάθεια οσφύος σε αθλούμενο πληθυσμό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φυσικοθεραπευτικών τεχνικών σε μεθόδους, όπως η Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία κατά Cyriax, η Κινητοποίηση με Κίνηση κατά Mulligan, η Θεραπεία Σημείων Πυροδότησης Μυοπεριτονιακού Πόνου, η Νευροδυναμική Κινητοποίηση κατά Shacklock, οι Ασκήσεις Κινητικού Ελέγχου και ο Βελονισμός στο Μυοσκελετικό Πόνο. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε έγκριτα (Impact Factor) περιοδικά του εξωτερικού και της Ελλάδος με αντικείμενο την αξιολόγηση και επίδραση θεραπευτικών τεχνικών σε παθήσεις και κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια της Φυσικοθεραπείας, καθώς και της Φυσικής Αγωγής & του Αθλητισμού. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας φυσικοθεραπευτής στις αθλητικές & μυοσκελετικές κακώσεις, υπεύθυνος Φυσικοθεραπείας σε αθλητικούς συλλόγους, εργαστηριακός συνεργάτης του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στα αντίστοιχα Τμήματα Φυσικοθεραπείας.

 • ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  tsiatsiouH κα Μαρία Τσιάτσιου είναι ιατρός νεφρολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι επίσης απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ανακοινώσεις ιατρικών εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σε δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, σε συγγραφή βιβλίων και ενημερωτικών κειμένων και σε διεθνείς κλινικές μελέτες. Είναι μέλος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας και της και της Ευρωπαϊκής Νεφρολογικής Εταιρείας Διάλυσης και Μεταμόσχευσης.

 • ΤΣΙΠΗ ΣΟΝΙΑ Open or Close

  tsipiΗ κα Τσιπη Σόνια είναι λογοπεδικός, μετεκπαιδευθείσα στη δυσφαγία (διαταραχές κατάποσης). Έχει 10ετη κλινική εμπειρία, εργάζεται σε γνωστό κέντρο αποκατάστασης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε εργαστήρια Λογοθεραπείας αλλά και ιδιωτικά. Δεν υπάρχει προγενέστερη διδακτική εμπειρία. Συμμετέχει σε πλειάδα ερευνητικών project. Είναι μέλος της αφύσικης ομάδας Θεσσαλονίκης αλλά και μέλος του συλλόγου λογοπεδικών-λογοθεράπευτων Ελλάδος από το 2005.

 • Τσίπρα Ιωάννα Open or Close

  Τσίπρα photoΗ κα Τσίπρα είναι Εργοθεραπεύτρια απόφοιτη τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών (MSc), Occupational Therapy Education, με εξειδίκευση στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία του  Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.  Από το 1984 εργάζεται στην Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων  της A΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου επιτελεί κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Έχει μεγάλη κλινική εμπειρία στην αντιμετώπιση παιδιών με ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές και δυσγραφίας. Το ερευνητικό της έργο αναφέρεται στην πρώιμη παρέμβαση, σε αξιολογητικά εργαλεία πρώιμης παρέμβασης, στη μελέτη γραφοκινητικών παραγόντων, και στη στάση επαγγελματιών υγείας στην ψυχική υγεία. Διετέλεσε εκπαιδευτικός για 12 χρόνια στο τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει εργασθεί ως επιστημονική υπεύθυνη και εισηγήτρια σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας. Έχει  συμμετοχές με εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.Από το 2014 διδάσκει στο τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

 • ΦΑΪΤΑΤΖΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Open or Close

  Αφροδίτη Φαϊτατζίδου Σχολή ΥγείαςΗ Αφροδίτη Φαϊτατζίδου είναι στέλεχος νοσηλευτικής υπηρεσίας με πολυετή κλινική και διδακτική εμπειρία. Είναι απόφοιτος Παιδαγωγικής Σχολής ΣΕΛΕΤΕ και έχει  επίσης παρακολουθήσει ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εκπαίδευσης εκπαιδευτών" της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη "Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη" με κατεύθυνση τη "Θεραπευτική εκπαίδευση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη" και έχει περατώσει με επιτυχία 4 θεματικές ενότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος "Διοίκηση Μονάδων Υγείας" στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Νοσοκομεία των ΗΠΑ σε θέματα πρόληψης και ελέγχου νοσοκομειακών λοιμώξεων.

  Έχει 25 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στη νοσηλευτική και διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Υπήρξε για σειρά ετών συντονίστρια του Εργαστηρίου κλινικών δεξιοτήτων σε  προπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ερευνητικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον έλεγχο των λοιμώξεων, την περιεγχειρητική νοσηλευτική, την ασφάλεια ασθενούς και το σακχαρώδη διαβήτηΣτο παρελθόν, διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσηλευτών Xειρουργείου (ΣΥΔΝΟΧ) και Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νοσηλευτών Χειρουργείου (EORNA) με έδρα τις Βρυξέλλες.

 • Χατζαντώνης Γεώργιος Open or Close

  xatzadwnisΟ Γεώργιος Χατζαντώνης (MD) είναι αγγειοχειρουργός, ενδαγγειακός χειρουργός και χειρουργός διαβητικού ποδιού. Παράλληλα, διδάσκει στο πρόγραμμα σπουδών Ποδιατρικής BSc (Hons) Podiatry του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο Campus Αθήνας. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και σπούδασε Ιατρική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. Το 2009 μετέβη στη Γερμάνια όπου και έλαβε την ειδικότητα της σπλαχνικής χειρουργικής και, κατόπιν, την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής. Εκπαιδεύτηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αντιμετώπισης διαβητικού ποδιού στη Γερμάνια και εξειδικεύεται σε πρωτοποριακές ενδαγγειακές τεχνικές καθώς και στη μικροχειρουργική διαβητικού άκρου πόδα.

  Επιπλέον έχει διατελέσει χρέη επιμελητή και υπεύθυνου για την αντιμετώπιση του διαβητικού ποδιού με περισσότερες από 1.000 σχετικές επεμβάσεις. Είναι μέλος σε αγγειοχειρουργικές εταιρίες στην Ευρώπη, καθώς και σε εταιρίες αντιμετώπισης παθήσεων του διαβητικού ποδιού, όπως της Γερμανικής Εταιρείας Χειρουργικής Άκρου Ποδός (GFFC), του παγκόσμιου Συνδέσμου Χειρουργών Διαβητικού Ποδιού (ADFS) και της Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ). Μετά από μια πολυετή χειρουργική εκπαίδευση και πορεία στο εξωτερικό, το 2020, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα.

 • ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΑΛΕΙΑ Open or Close

  Η Χατζηβασιλείου Θάλεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ιταλική Φιλολογία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές λογοθεραπείας. Είναι κάτοχος πτυχίου Λογοθεραπείας από το Queen Margaret University και μεταπτυχιακού τίτλου στις Γλωσσικές Διαταραχές από το τμήμα Γλωσσολογίας του University of Essex. Έχει κλινική πείρα σε διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας, κυρίως σε παιδιατρικό πληθυσμό, και στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά της είναι η εκπαίδευση στην επικοινωνία παιδιών με βαρηκοΐα και κώφωση. Συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολέγιο από το 2010 ως επόπτρια φοιτητών στην κλινική πρακτική τους.

 • ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΣΥ Open or Close

  Η κα Χριστοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (ΜSc) από τα πανεπιστήμια Paris Descartes V και Paris-Sud XI του Παρισιού με σκοπό την εξειδίκευση της πάνω στην προσβασιμότητα, την εργονομία και τις νέες τεχνολογίες (1ος κύκλος) και στην αποκατάσταση ατόμων με νευρολογικές διαταραχές και ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ (2ος κύκλος). Έχει εργασθεί στην Αθήνα και στο Παρίσι ως εργοθεραπεύτρια αποκατάστασης νευρολογικών παθήσεων παιδιών και ενηλίκων. Έχει εκπαιδευτεί σε σεμινάρια της νευροεξελικτικής αγωγής N.D.T. Bobath/Bobath Advanced, της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SI), καθώς και σε σεμινάρια σχετικά με την επίδραση του οπτικού συστήματος στον έλεγχο στάσης/κίνησης/λειτουργίας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και άλλα αναφερόμενα σε μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία). Έχει εκπονήσει μελέτες προσβασιμότητας και εργονομίας τόσο σε δημοτικά σχολεία στην Αττική όσο και σε ιδιωτικές κατοικίες στην Aθήνα και στο Παρίσι. Από το 2016 διδάσκει στο τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

 • ΧΩΡΑΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Open or Close

  Η κα Χωραφά αποφοίτησε magna cum laude από το πρόγραμμα Eργοθεραπείας του New York University, USA το 1995 και τιμήθηκε με τα Ida Bodman και Founder’s Day University ScholarAwards.  Εργάστηκε σε γνωστά  για τις προσφερόμενες  υπηρεσίες  νευροαποκατάστασης νοσοκομεία όπως το Helen Hayes Hospital και Jamaica Hospital Medical Center αλλά και ως εργαστηριακός συνεργάτης του York CollegeJamaica Hospital Hand Therapy Lab. Είναι καταρτισμένη σε διάφορες θεραπευτικές μεθόδους (NDT, PNF, Motor Relearning, Sensory Integration,κλπ) και συνεχίζει τις σπουδές της στο Advanced OT MSc πρόγραμμα του Sheffield Hallam University, UK. Από το 1998 που εργάζεται ιδιωτικά στην Ελλάδα, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της επαγγελματικής της δραστηριοποίησης στην προώθηση νέων τεχνικών για την εξέλιξη της νευροαποκατάστασης και ιδιαίτερα της αποκατάστασης του άνω άκρου. Έχει παρουσιάσει σε επιστημονικά συνέδρια θέματα όπως η πλαστικότητα του εγκεφάλου, γνωστικά ελλείματα μετά το εγκεφαλικό, κλπ. Το 2004 έγινε εκπαιδεύτρια για το SaeboFlex Arm Training Programme FTM στην Ευρώπη  και υπεύθυνη για τα Προγράμματα Εντατικής Θεραπείας Άνω Άκρου στην Ελλάδα. Παράλληλα, συντονίζει τις μελέτες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα για τη χρήση του νάρθηκα SaeboFlex και SaeboGlove. Επίσης, δραστηριοποιείται ως εξωτερικός συνεργάτης των international schools της Αθήνας προωθώντας το School-Based Occupational Therapy.  Άπο το 2016 διδάσκει στο τμήμα Εργοθεραπείας του Μιτροπολιτικού Κολλεγίου.