Αγγελακόπουλος Γεώργιος

Γεώργιος Αγγελακόπουλος Σχολή Υγείας Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΟ Γεώργιος Θ. Αγγελακόπουλος γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1975. Σπούδασε Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Manchester Metropolitan University, Department of Exercise and Sport Science, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κάτοχος MSc στην Αθλητική Ψυχολογία (Sport Psychology) και PhD στην Κινητική Μάθηση (Motor Control). Έχει λάβει υποτροφίες για μεταδιδακτορικές διατριβές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ. Διδάσκει στο εξωτερικό (Department of Exercise and Sport Science, Manchester Metropolitan University, UK, Frije Universiteit, Amsterdam, The Netherlands, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και στη Ελλάδα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2016 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης AMC, UEL, στον Τομέα της Ψυχολογίας και είναι διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων (MSc Psychology - Conversion και MSc Business Psychology). Δημοσιεύει σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιείται ερευνητικά στην Αθλητική Ψυχολογία, Κινητική Μάθηση, Εξελικτική Ψυχολογία, Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, Σχέση αντίληψης - κίνησης, Ανάπτυξη στάσης και ισορροπίας του σώματος, Εκφοβισμό και Κυβερνοεκφοβισμό.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ

Γαρυφαλιά ΑργοροπούλουΗ κα Αργυροπούλου Γαρυφαλιά αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Swansea στην Ουαλία το 2005. Κατά την διάρκεια των σπουδών της εκπαιδεύτηκε για 3 μήνες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών &, μετά την αποφοίτησή, στην Νευρολογική Κλινική Carl-Bonhoeffer του Βερολίνου. Μετέπειτα, εργάστηκε ως παιγνιοθεραπεύτρια, για περισσότερο από 2 χρόνια, σε Νευρολογικό & Ψυχιατρικό Ιατρείο στο Βερολίνο-Γερμανία. Το 2011, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με αντικείμενο Applied Child Psychology. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών, εργάστηκε ως ABA tutor σε παιδιά με αυτισμό στο Behavioral Solutions LTD του Λονδίνου. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, απασχολήθηκε εθελοντικά σε ΜΚΟ, για την οργάνωση & τον συντονισμό Δημιουργικού Εργαστηρίου Παιδιών σχολικής & προσχολικής ηλικίας. Αυτή τη περίοδο είναι καθηγήτρια στο τμήμα της Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολέγιο. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει την μετεκπαίδευσή της στο ΑΒΑ & διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Βασιλείου Μαρία Αλεξάνδρου low photoΗ Μαρία Βασιλείου είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κατεύθυνση της Λογοτεχνίας. Ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Μουσική Κουλτούρα» του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση σε ζητήματα Ιδεολογίας, Αισθητικής και Ταυτότητας. Έχει απασχοληθεί ως ερευνήτρια σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «Urban Environments in Transition», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Fullbright, και έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακές ημερίδες. Τον Οκτώβριο του 2015 διοργάνωσε, εκπροσωπώντας τον τομέα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Τεχνολογικών Εφαρμογών και Επικοινωνίας του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, την επιστημονική, πολυτροπική και καλλιτεχνική διημερίδα «Αόρατες Πόλεις», με αφορμή την 30ή επέτειο από τον θάνατο του συγγραφέα Italo Calvino, με τη συμμετοχή πολλών ακαδημαϊκών, εκπροσώπων του πνεύματος και των τεχνών. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκληρώνει την διατριβή της υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φιλοσοφίας του Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Βασιλείου Καραποστόλη. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο πεδίο των Αστικών Σπουδών, των Πολιτισμικών Σπουδών και της Πολιτικής Φιλοσοφίας. Εντάχθηκε στο δυναμικό του τομέα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το 2015, όπου διδάσκει Κοινωνική Πολιτική και Μεθοδολογία Έρευνας.

ΓΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Gakos sotirisΟ Γάκος Σωτήρης αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Γενικής & Συγκριτικής Γραμματολογίας του τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή & Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διδάξει σε ΚΔΒΜ, Δημοτικά και Γυμνάσια του νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία της Θεσσαλονίκης οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής γραφής, λέσχες ανάγνωσης, θεατρικά εργαστήρια σε παιδιά & ενήλικες. Έχει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Εργάστηκε στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης αρχείων και συλλογών στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. Είναι μέλος και έχει προηγούμενη εθελοντική δράση στις ΜΚΟ Citizens in Action και Αντιγόνη. Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές «Επί σκηνής» (2012, εκδ. Ars Poetica) και «Το κρυφτό» (2016, εκδ. Ρώμη), αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και το ραδιόφωνο. Είναι καθηγητής στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης στον τομέα Προσχολικής & Ειδικής Αγωγής και υπέυθυνος πρακτικής άσκησης στον αντίστοιχο τομέα.

ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΓέρονταΗ Γέροντα Αλεξάνδρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει αποκτήσει το Μάστερ Επιστημών στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες του Τμήματος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Σαουθάμπτον και κατέχει τον τίτλο τετραετούς εξειδίκευσης στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Έχει πολυετή εμπειρία σε δομές και σχολεία του Λονδίνου όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Στη συνέχεια εργάστηκε στο χώρο της ειδικής αγωγής ως αναπληρώτρια ψυχολόγος και για 9 συναπτά έτη ήταν εξωτερική συνεργάτης σε ιδιωτικό Ιατρείο Παιδοψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας. Αποτέλεσε μέλος της ψυχολογικής υπηρεσίας κέντρου αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και τον τελευταίο χρόνο ήταν μέλος της Διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Save the Children με τα παιδιά των προσφύγων. Διατηρεί δικό της γραφείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

ΓΚΟΡΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Η κα Γκοράκη Βικτωρια είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές (ΜΑ) έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια κλινικής της δουλειάς είχαν προσανατολισμό στην ψυχική υγεία. Τα επόμενα 12 χρόνια,  εξειδικεύτηκε και εργάστηκε με παιδιά προσχολικής ηλικίας με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, σε εξωτερική δομή του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ενώ την τελευταία 5ετία εργάζεται σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.  Επίσης, έχει διετή διδακτική εμπειρία ως εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Ε/Θ, στο ΤΕΙ Αθήνας. Εδώ και 18 έτη εποπτεύει φοιτητές Ε/Θ τόσο στην πρακτική τους άσκηση, όσο και στην κλινική άσκηση. Από το 2013 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του τμήματος της Ειδικης Αγωγης του Μητροπολιτικου Κολεγιου, το module των Διαταραχων του Αυτιστικου Φάσματος & Εκπαιδευτικών παρεμβάσεις και είναι module coordinator &  tutor στον τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

DaskalakisΟ κ. Γιάννης Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1980, τελείωσε ψυχολογία στο Α.Π.Θ και συνέχισε τις σπουδές του με το μεταπτυχιακό Κοινωνικής- Κλινικής Ψυχολογίας “Εξαρτήσεις και Ψυχοκοινωνικά προβλήματα” .Το 2015 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

Εργάστηκε εθελοντικά και έμμισθα στους παρακάτω τομείς: στο τμήμα Δ Οξέων περιστατικών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη, συντόνιζε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και συμβουλευτικής. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του Μεταπτυχιακού εργάστηκε στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας για 2 χρόνια με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών, στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα “Αργώ”, με αντικείμενο την απεξάρτηση χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών και την κοινωνική επανένταξη. Συνέχισε στο 4ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης εργάστηκε στους παρακάτω τομείς: ομάδες, συνύπαρξης, αυτορρύθμισης κι έκφρασης συναισθημάτων κι επιθυμιών και τέλος συμμετοχή στη δράση ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες στην γειτονιά. Επίσης, απο το 2007 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συμβουλευτική σε ενήλικες κι εφήβους. .Απο το 2008 μέχρι το 2011 εργάστηκε στην ΜΚΟ Άρσις ως Ψυχολόγος – Επιστημονικά υπεύθυνος στο Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων, θυμάτων κακοποίησης-παραμέλησης, θυμάτων trafficing στις παρακάτω αρμοδιότητες : συντονισμός προπτυχιακής πρακτικής άσκησης φοιτητών ψυχολογίας, συντονισμός καθοδήγηση της ομαλής προσαρμογής του παιδιού στο Ξενώνα συνεχής εξατομικευμένη ομαδική κι ατομική συμβουλευτική των ανηλίκων που διαμένουν στο Ξενώνα και τέλος σχεδιασμός και παρακολούθηση προγραμμάτων φιλοξενίας των ανηλίκων σε οικογένειες. Στη συνέχεια τον επόμενο χρόνο εργάστηκε στο Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τις παρακάτω ευθύνες κι αρμοδιότητες: ομαδική κι ατομική συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων και προετοιμασία για οικογενειακή επανένωση.

Επιπλέον, εργάστηκε ως σχολικός ψυχολόγος στο 61ο δημοτικό Θεσσαλονίκης οργανώνοντας προγράμματα πρόληψης και παρείχε συμβουλευτική σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Diapolis. Στη συνέχεια απασχολήθηκε στην ΜΚΟ PRAKSIS σε πρόγραμμα εργασιακής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε οικογένειες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Σήμερα, εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας «Εστία» με έμφαση στην ομαδική ψυχοθεραπεία για ανθρώπους με ψυχιατρικά προβλήματα - ψυχωσικές διαταραχές.

Επίσης από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι σταθερός συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο τμήμα Ψυχολογίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής ψυχολογίας

Τέλος, έχει γράψει το μυθιστόρημα “Η Συνάντηση” 2012 το οποίο με λογοτεχνικό τρόπο εμβαθύνει  στις ανθρώπινες εσωτερικές συγκρούσεις, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη δυσκολία έκφρασης συναισθημάτων και τον τρόπο που μπορεί να απελευθερώσει και να εμψυχώσει η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία τον κάθε άνθρωπο. Τέλος το 2014 εκδόθηκε το διήγημαΤζέφρυ, διαρρήκτης ονείρων”, που διαπραγματεύεται τη δύναμη και τη βαρύτητα των ανθρώπινων συναισθημάτων, μέσα απο ένα αλληγορικό τρόπο. Ένα παραμύθι για ενήλικες που δίνει έμφαση στις υπαρξιακές αναζητήσεις των ανθρώπων.

Δαφνομήλη Μαρία

Η Μαρία Δαφνομήλη είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών (International Institute of Social Studies - ISS) του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ, με προπτυχιακό και μεταπτυχιακό στην Οικονομική Επιστήμη και την Πολιτική Οικονομία. Ειδικεύεται στον τομέα των μακροοικονομικών επιπτώσεων της χρηματιστικοποίησης και της σχέσης της με την αύξηση της εμφάνισης παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κρίσεων. Η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και οι Κάτω Χώρες υπήρξαν, μέχρι σήμερα, μεταξύ των τόπων διδασκαλίας και ερευνητικής εμπειρίας της. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στην οργάνωση διαφόρων διεθνών συνεδρίων σε όλο τον κόσμο και έχει προβεί σε κριτικές βιβλίων και ακαδημαϊκών άρθρων. Έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Κάτω Χώρες. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι λέκτορας, υπεύθυνη έτους και επιβλέπων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνας και καθηγήτρια οικονομικών εξ’ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ. Τέλος, έχει εργαστεί σε διάφορες ΜΚΟ τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Κάτω Χώρες και είναι υπεύθυνη του διαδικτυακού μαθήματος «Εισαγωγή στις Οικονομικές Θεωρίες, προσβάσιμο στην Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Coursera.

ΔΕΔΟΥΣΗ ΝΙΚΗ

Νίκη Δεδούση Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΑπόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδευθείσα σε τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Στις επιμέρους σπουδές συμπεριλαμβάνεται και το σεμινάριο του Διαπανεπιστημιακoύ Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ «Μαθησιακές Δυσκολίες: διεπιστημονική αξιολόγηση, ψυχομετρική εκτίμηση, διαφοροδιάγνωση και σχεδιασμός Ειδικού Εξατομικευμένου Προγράμματος». Έχει εργαστεί σε χώρους της Ειδικής Εκπαίδευσης (5ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης) και υπήρξε συντονίστρια προγραμμάτων ομιλιών που αφορούσαν θέματα της σχέσης γονέα και παιδιού, τα οποία εφαρμόστηκαν σε Νηπιαγωγεία (Παιδικό Σταθμός- Νηπιαγωγείο Bambino) και πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης (Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης). Επιπλέον, υπήρξε συντονίστρια ομιλιών σε Νηπιαγωγεία και ομάδες γονέων του Δήμου Καλαμαριάς επί δυο έτη. Έχει συμμετάσχει σε έρευνα της Μονάδας Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ με θέμα «Πως παίζουν τα παιδιά σήμερα: Μια διαχρονική μελέτη» η οποία απέσπασε το Βραβείο «Ι. Δοξιάδη» στο 53ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο. Διδάσκει στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πρόγραμμα BA(Hons) Early Childhood Studies και στο Πρόγραμμα BA(Hons) Special Education.

Δημοπούλου Ζωή

Απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ζωή Δημοπούλου εργάζεται στον χώρο του παιδιού, από το 2004 εθελοντικά και, από το 2008 έως σήμερα, επαγγελματικά. Έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο UCL του Λονδίνου με εξειδίκευση στην Παιγνιώδη Μάθηση και τη Βιωματική Διδασκαλία. Παράλληλα με τη συμμετοχή της στο ακαδημαϊκό δυναμικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ΑΜΚΕ «Ένα παιδί, ένας κόσμος» από το 2015 και συνεργάζεται με φορείς και οργανισμούς που ασχολούνται με σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές. Έχει εργαστεί σε περιβάλλοντα τυπικής αλλά και μη τυπικής εκπαίδευσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχολικής ηλικίας και ενήλικες.Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντός της είναι οι εναλλακτικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, οι διεργασίες της μάθησης, ο εκδημοκρατισμός του σχολικού πλαισίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η παιγνιώδης κουλτούρα. Στόχος της είναι η μετατροπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μία ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία, τόσο για τους διδάσκοντες, όσο και για τα παιδιά.

Δρ. Αλτανοπούλου Παναγιώτα

ΑλτανοπούλουΗ Δρ. Παναγιώτα Αλτανοπούλου είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής, του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής, σε θέματα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση. Είναι παιδαγωγός και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Επιστήμες Εκπαίδευσης και Αγωγής με ειδίκευση τη Διδακτική Θετικών Επιστημών, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Αξιολόγηση και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, της εξ αποστάσεως μάθησης και του Web 2.0. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας με βάση τη λίστα του Google Scholar, όπως το International Review of Research in Open and Distributed Learning και το Educational Technology & Society. Είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη του τομέα Παιδαγωγικών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει εργαστεί επίσης ως εργαστηριακός συνεργάτης σε προπτυχιακά μαθήματα στο τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ως εκπαιδευτικός σε Ι.Ε.Κ.. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια στη χρήση νέων τεχνολογιών σε παιδιά και ενήλικες και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Δρ. Αναστασοπούλου Άννα

anastasopoulouΗ Δρ. Αναστασοπούλου είναι διδάκτορας οργανωσιακής ψυχολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργανωτική & Οικονομική Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Η διδακτορική της διατριβή, η οποία εκπονήθηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, αφορά την παραγωγή, τη διάχυση & την αξιοποίηση δημιουργικών ιδεών στους οργανισμούς. Διενεργήθηκε σε 15 ελληνικές & πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Από το 2011 διδάσκει μαθήματα οργανωσιακής ψυχολογίας, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού & μεθοδολογίας κοινωνικής έρευνας σε προπτυχιακό & μεταπτυχιακό επίπεδο που προσφέρονται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το University of East London. Έχει διδάξει μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο & διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΑΤΕΙ Κεφαλονιάς. Επίσης, έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας & διοίκησης σε άλλα ιδρύματα σε συνεργασία με αγγλικά πανεπιστήμια & σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχουν υλοποιηθεί από το Πάντειο Πανεπιστήμιο & το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ). Από το 2007 έχει συνεργαστεί με το ΙΤΕ για τη διεξαγωγή διεθνών ερευνητικών έργων, την εφαρμογή στατιστικών αναλύσεων, τη συμμετοχή σε workshops & την υποβολή ερευνητικών προτάσεων για χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται ερευνητικές αναφορές, ανακοινώσεις σε συνέδρια & συνδρομές σε συλλογικούς τόμους. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε συστημικές προσεγγίσεις πάνω στη διαχείριση & ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού σε κοινωνιοψυχολογικές δυναμικές οργανισμών & ομάδων εργασίας∙σε ψυχολογικούς μηχανισμούς & διαδικασίες που επηρεάζουν την ανάδυση, παραγωγή, διάχυση, αξιοποίηση & υιοθέτηση καινοτόμων καθώς & συνηθισμένων ιδεών σε οργανωσιακά πλαίσια στην οργανωσιακή & ομαδική δημιουργικότητα σε διαδικασίες μετάβασης από τη δημιουργικότητα στην καινοτομία & την επιχειρηματικότητα∙σε διαδικασίες σύγκρουσης & συναίνεσης σε ομάδες εργασίας∙σε θέματα ταυτότητας & δέσμευσης στους οργανισμούς∙σε ζητήματα οργανωσιακής αλλαγής, κουλτούρας & στο ρόλος τους στην καινοτομικότητα ενός οργανισμού.

 

Δρ. Βαδόλας Αντώνης

Ο Δρ. Βαδόλας σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κοινοτική Περίθαλψη ατόμων με αναπτυξιακές δυσκολίες στο MA Community Care,Keele University. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στην Ψυχανάλυση στο Brunel University, όπου διδάσκει από το 2007 ως σήμερα στο MA in Psychoanalysis and Contemporary Society & είναι υπεύθυνος δυο μαθημάτων, ενώ συνεργάζεται με την εποπτεύουσα επιτροπή του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Freud Museum. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & Ψυχοπαθολογία στο Birckbeck College & στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στο BA Psychosocial Studies, Goldsmiths College. Εκπαιδεύτηκε κλινικά στην Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Φροϋδικής Ανάλυσης & Έρευνας στο Λονδίνο, όπου έχει εργαστεί  επίσης ως θεραπευτής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Perversions of Fascism (2009) & έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά & διεθνή περιοδικά.

 

ΔΡ. ΒΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΒΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 1 Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ κα Βουρουτζίδου είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Durham του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει Μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία και την Κοινωνική Έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne του Ηνωμένου Βασιλείου και Βασικό Πτυχίο στις Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Σπουδές. Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην Eιδική Aγωγή και συγκεκριμένα στις Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχει εργαστεί εθελοντικά ως μέντορας σε παιδί με κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας στο εξωτερικό και ως καθηγήτριας Αγγλικών στην Ελλάδα. Σήμερα είναι διδάσκουσα στον τομέα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής (MA SEN).

Δρ. Γιαμπίλη Δανάη

Η Δρ. Δανάη Γιαμπίλη είναι παιδαγωγός με εξειδίκευση στην εκπαίδευση σε χώρους πολιτισμού. Έχει ολοκληρώσει βασικές σπουδές Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει λάβει μεταπτυχιακούς τίτλους από τα Πανεπιστήμια του Λέστερ (University of Leicester) και του Κέμπριτζ (University of Cambridge) στη Μουσειολογία και τα Παιδαγωγικά. Η διδακτορική της διατριβή εκπονήθηκε στο πανεπιστήμιο του Cambridge και εστίασε στη συμμετοχικότητα και την ανάδειξη της ελληνικής τοπικής ταυτότητας στην εκπαίδευση.

Διδάσκει μεθοδολογία έρευνας και ποιοτική ανάλυση στα τμήματα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη δια βίου μάθηση, την αλληλεπίδραση εκπαίδευσης και πολιτισμού και την ανάπτυξη και ανάδειξη ταυτότητας μέσα από την εκπαιδευτική πράξη. Έχει διδάξει μαθήματα στη Δευτεροβάθμια, την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε διεθνή Summer Schools. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα με ιδιωτικούς και δημόσιουςφορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με επίκεντρο τη μεθοδολογία έρευνας και την πολιτισμική εκπαίδευση.

ΔΡ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΕΡΡΙΚΟΣ

Γιαννακάκης photoΟ Δρ. Ερρίκος Γιαννακάκης είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (BSc in Psychology, University of Lincoln), μεταπτυχιακού στην Κοινωνική & Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (MSc in Social and Applied Psychology, University of Kent) & διδακτορικού στην Κοινωνική Ψυχολογία (PhD in Social Psychology, University of Plymouth), με πολυετή εμπειρία διδασκαλίας σε βρετανικά πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επιρροή του υπαρξιακού φόβου στην ανθρώπινη συμπεριφορά, τους κοινωνικούς παράγοντες αυτοεκτίμησης, τις ενδο-ομαδικές διεργασίες & τις διομαδικές σχέσεις, με σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά & παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια Ψυχολογίας.

Δρ. Γιαννέλη Παναγιώτα

Η Δρ. Γιαννέλη είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, με θέμα διατριβής: «Σύγκριση γλωσσικού προφίλ ελληνόφωνου και αλλοδαπού νηπίου». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιστήμη της Εκπαίδευσης με ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες από το Northern Illinois University, (State University), ΗΠΑ. Απόφοιτος Φιλοσοφικής, Παν/μίου Αθηνών. Εδώ και 22 χρόνια, διδάσκει ως Καθηγήτρια Ελληνικών ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα στο Γαλλικό Δημοτικό της Αγίας Παρασκευής (Lycée FrancoHellenique Eugene Delacroix). Ταυτόχρονα διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών ως ειδική παιδαγωγός. Έχει διδάξει στο τμήμα Λογοθεραπείας (συνεργασία με Queen Margaret University)  τα μαθήματα της Διγλωσσίας και κατάκτησης Ελληνικών ως Δεύτερη Γλώσσα, Ειδικής Αγωγής, των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της ψυχοπαιδαγωγικής επιστήμης. Διδάσκει επίσης στο Μεταπτυχιακό τμήμα Ειδικής Αγωγής το μάθημα «Supporting students with dyslexia» σε συνεργασία με το University of East London. Eίναι επίσης υπεύθυνη της κλινικής  πρακτικής των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην αξιολόγηση και αποκατάσταση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. 

Υπήρξε μέλος συγγραφικής ομάδας στο ΚΕΔΑ (Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής, Παν/μιο Αθηνών) που συνεργαζόταν στο πρόγραμμα για τους αλλοδαπούς νεοεισερχόμενους μαθητές στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλαπλά συνέδρια (ελληνικά και διεθνή), βιωματικά  σεμινάρια και ημερίδες απευθυνόμενα σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές με θέμα την ανίχνευση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην διγλωσσία, εκμάθηση και κατάκτηση πρώτης και δεύτερης γλώσσας, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, πρώιμη ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών, Διγλωσσία και γλωσσικές διαταραχές, σχολική ετοιμότητα, φωνολογική ενημερότητα, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, διαφοροποιημένη παιδαγωγική. Είναι  Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας. Eξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος.  

ΔΡ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Η Δρ. Χρυσούλα Γιαννοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology, University of Bath, UK) & Επαγγελματικού Διδακτορικού στην Ψυχολογία της Υγείας (Professional Doctorate in Health Psychology, Queen Margaret University-Edinburgh, UK). Τα κύρια ερευνητικά και κλινικά της ενδιαφέροντα είναι η διαχείριση του χρόνιου πόνου και των χρόνιων ασθενειών. Έχει εκτεταμένη κλινική & ακαδημαϊκή εργασιακή εμπειρία σε διάφορές δομές, νοσοκομεία, πανεπιστήμια & οργανισμούς στην Μ. Βρετανία & στην Ελλάδα.

ΔΡ. ΓΚΟΛΤΣΗ ΒΙΚΥ

CVANTRWPISITKESΗ Δρ Βίκυ Γκόλτση είναι επικεφαλής της Σχολής Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, μέλος του BPS και του FEPSAC. Έχοντας πολυετή διδακτική & διοικητική εμπειρία σε προγράμματα franchised ψυχολογίας ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη, είναι επίσης επικεφαλής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την ανάπτυξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD) σε τομείς όπως η ψυχολογία, η εκπαίδευση & η συμβουλευτική. Είναι μέλος του British Psychological Society & του European Federation of Sport Psychology. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην  Αθλητική Ψυχολογία (Northumbria University, UK), με αντικείμενο την κοινωνική ταυτότητα στο ποδόσφαιρο & τις ψυχολογικές επιδράσεις της ταύτισης με την ομάδα. Διαθέτει ακόμη μεταπτυχιακό (MSc) στην οργανωσιακή ψυχολογία (Goldsmiths University of London, UK) όπου εξειδικεύτηκε στην επιλογή, αξιολόγηση, εκπαίδευσης & ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού & είναι BPS Occupational Testing accredited. Έχει ακόμη αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα (συστήματα επιλογής ανθρώπινου δυναμικού & ψυχολογική επίδραση στους υποψηφίους) σε οργανισμούς στη Μ. Βρετανία (The Post Office Group & the London Fire & Civil Defense Authority) & ως HR consultant σε ελληνικές εταιρίες (στο χώρο της υγείας). Ερευνητικά δραστηριοποιείται στο χώρο της ευημερίας σε επίπεδο ατόμου, ομάδων & κοινότητας, στην κοινωνική ταυτότητα στο αθλητισμό & τους οργανισμούς καθώς & την εξελικτική κοινωνική ψυχολογία, με σχετικές δημοσιεύσεις & παρουσιάσεις.

ΔΡ. ΕΙΚΟΣΠΕΝΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Η Δρ. Καλλιόπη Εικοσπεντάκη είναι η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του τομέα των Παιδαγωγικών, ο οποίος περιλαμβάνει προπτυχιακές σπουδές στους τομείς της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και της Ειδικής Αγωγής και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Διδάσκει τα μαθήματα της ¨Μεθοδολογίας Έρευνας¨ (ΒASE & BAECS, MASEN), της Αναπτυξιακής-Γνωστικής Ψυχολογίας και της ¨Ειδικής Αγωγής¨ (ΒASEN.). Είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Η Διδακτορική της Διατριβή με τίτλο ¨Η Ανάπτυξη των Γνωστικών και Αναπαραστασιακών Ικανοτήτων των Εκ Γενετής Τυφλών Παιδιών¨, χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέσω του Προγράμματος ΠΕΝΕΔ 2003, Μέτρο 8.3, Δράση 8.3.1.
Αποφοίτησε από το τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη και στην Ειδική Αγωγή από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως μετα-διδακτορική ερευνήτρια Α’ στο Εργαστήριο Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσα στα πλαίσια του της Πράξης του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης» η οποία εντάσσεται στην Κατηγορία Πράξεων «ΘΑΛΗΣ - Ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας μέσω προγραμμάτων βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και της προσέλκυσης ερευνητών υψηλού επιπέδου από το εξωτερικό». Από το 2009 έχει συμμετάσχει και στη διδασκαλία του μαθήματος ¨Εισαγωγή στη Ψυχολογία-Γνωστική Ψυχολογία¨ και του μαθήματος ¨Ψυχολογία της Νόησης¨ του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης.

ΔΡ. ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

O Δρ. Αχιλλέας Ευθυμιόπουλος είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τομέα Επιστημών Αγωγής, του Παιδαγωγικού Τμήματος, σε θέματα Παιδαγωγικής, Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών στην Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση, του Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος  Ειδίκευσης, στην Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών  με αντικείμενο τις Νέες Ψηφιακές Μορφές Εκπαίδευσης, το Εκπαιδευτικό Λογισμικό, τη Γνωστική Ψυχολογία και τις Νευροεπιστήμες. Επίσης έχει διδάξει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών και γονέων, με αντικείμενο τις Σύγχρονες Θεωρίες Μάθησης, τη Διδακτική μαθημάτων μέσω Διαθεματικότητας και την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου. Διδάσκει στο Εργαστήριο Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου, ενότητες σχετικές με την Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης και την Οργανωσιακή Ψυχολογία με εξειδίκευση τις Διαπροσωπικές Σχέσεις στο χώρο Εργασίας και την Επαγγελματική Εξουθένωση. Συμμετέχει ως διδάσκων στο Πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνα», του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο την Ψηφιακή Τεχνολογία. Είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών και διδάσκει Οργάνωση και Διοίκηση της Προσχολικής Εκπαίδευσης με εξειδίκευση τη Σχολική Ηγεσία, και τη Διαχείριση Συγκρούσεων. Είναι μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, μέλος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων – Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, καθώς επίσης εκπαιδευτής του ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ και ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ. και μέλος σε επιστημονικές εταιρείες και συλλόγους. Έχει δημοσιεύσει πέντε επιστημονικά βιβλία και έχει συμμετάσχει  με πολλές εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών για το Πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.: «Αξιολόγηση Δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – Διαμόρφωση Ηλεκτρονικής Εφαρμογής διαρκούς παρακολούθησης και αξιολόγησης δομών και κρίσιμων παραμέτρων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης»

ΔΡ. ΖΑΡΚΑΔΗ ΝΤΟΡΑ

ZARKADIΗ Δρ Ζαρκάδη σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μaster of Arts in Psychology of Excellence) από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου της Γερμανίας & έπειτα διδακτορικό δίπλωμα (PhD in Forensic Psychology) απο το University of Warwick της Αγγλίας. Μετά από δύο χρόνια μεταδιδακτορικής έρευνας στο University of Cambridge, δίδαξε ως Lecturer (& έπειτα ως Senior Lecturer ) σε Βρετανικά Πανεπιστήμια (University of Cambridge, University of Bedfordshire, & Anglia Ruskin University). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ Ζαρκάδη αφορούν στα αίτια που οδηγούν στην καταδίκη αθώων ανθρώπων. Η έρευνά της έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με Βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις εστιάζοντας στη βελτίωση των διαδικασιών αναγνώρισης υπόπτων από αυτόπτες μάρτυρες. Η Δρ Ζαρκάδη έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά & πάνω από 20 συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη & την Αμερική με πολλές διακρίσεις. Η έρευνά της έχει καλυφθεί από το διεθνή τύπο (π.χ., New Scientist, Daily Mail, Times Higher Education, CNBC, Times of India) & έχει χρηματοδοτηθεί από Βρετανικά Πανεπιστήμια & το ESRC (Economic and Social Research Council). Έχει στενές συνεργασίες με ακαδημαϊκούς από Πανεπιστήμια της Βρετανίας, της Αμερικής & της Αυστραλίας.

ΔΡ. ΖΑΧΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΖάχουΕίναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας. Παράλληλα με τις προπτυχιακές της σπουδές παρακολούθησε μαθήματα στο Εργαστήριο Ανθρωπολογίας του ΔΠΘ και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex-Master of Arts in Psycholinguistics and Neurolinguistics με διάκριση στη μεταπτυχιακή της εργασία. Το 2009 εισήχθη κατόπιν εξετάσεων με υποτροφία στο τετραετές διδακτορικό πρόγραμμα Πειραματικής Ψυχολογίας, Γλωσσολογίας και Γνωσιακών Νευροεπιστημών του Παν/μίου Milano-Bicocca και το ολοκλήρωσε το 2013. Για τη διδακτορική της διατριβή, που εκπονήθηκε και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CLAD-Crosslinguistic Language Diagnosis, διερεύνησε συγκριτικά, μέσω της δημιουργίας εξειδικευμένων δοκιμασιών τις ικανότητες γλωσσικής παραγωγής και κατανόησης σε παιδιά με δυσλεξία και ειδική γλωσσική διαταραχή στα ελληνικά και στα ιταλικά. Από το 2001 μέχρι και το 2009 υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών, και έχει ειδικευτεί στη διάγνωση και την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, γλωσσικών διαταραχών, όπως επίσης και στην εφαρμογή ειδικών νευροψυχολογικών τεχνικών αποκατάστασης. Έχει διατελέσει επόπτρια πρακτικής άσκησης ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων και λογοθεραπευτών, εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης και έχει αναπτύξει ειδικές δοκιμασίες αξιολόγησης και υλικά αντιμετώπισης ειδικών μαθησιακών και γλωσσικών διαταραχών. Έχει παρακολουθήσει σχολεία εκπαίδευσης για τη γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη, είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και έχει παρουσιάσει τις έρευνές της σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. 

ΔΡ. ΚΑΖΑΛΗ ΕΛΕΝΑ

Η Δρ Καζάλη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών & στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μaster of Science in Developmental Psychology) από το Πανεπιστήμιο του Lancaster της Αγγλίας, με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη Γνωστική Ανάπτυξη- Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών με αντικείμενο τη λογική σκέψη, την αυτεπίγνωση & την αποτελεσματικότητα επεξεργασίας. Το Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής «Μαρία Νασιάκου» για το 2017 απέσπασε από την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία η διδακτορική διατριβή της Έλενας Καζάλη. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Μάιο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα (εξελικτικής ψυχολογίας & γλωσσικής ανάπτυξης) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών & στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών. Παράλληλα με τις διδακτορικές της σπουδές μετεκπαιδεύτηκε στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία & στη Νευροανάδραση, από το Τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πολύκεντρο Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπείας & Νευροανάδρασης στην Αθήνα. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς καθώς & στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, όπου ασχολήθηκε με τη ψυχολογική αξιολόγηση βάσει ψυχομετρικών εργαλείων & προβολικών τεστ σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Από το Φεβρουάριο του 2016 εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτης στον Τομέα Ψυχολογίας, Τμήμα  Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το Νοέμβριο του 2016 εργάζεται ως Διδάσκουσα στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Διδάσκει μαθήματα Μεθοδολογίας Έρευνας, Ατομικών Διαφορών & Αναπτυξιακής Ψυχολογίας σε προπτυχιακό & μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης έχει διδάξει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Δρ. Καραβέλλα Μαργαρίτα

Η Δρ. Καραβέλλα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ομαδική ανάλυση. Κατά τη παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκε σε πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος, διετέλεσε συντονίστρια του τμήματος Young Persons Counselling Project του οργανισμού Family Welfare Association στο Battersea & επί τριετίας εργάστηκε στη Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού & Οικογένειας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Essex. Από το 2010 η Δρ. Καραβέλλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου στην Ελλάδα & συνεργάστηκε με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις & κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε κέντρο ημέρας για τη ψυχική υγεία των μεταναστών & συμμετέχει σε έρευνα πάνω στη προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης στην πρώτη παιδική ηλικία. Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα & την Αγγλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (Chartered Counselling Psychologist) & του Health Professions Council.

ΔΡ. ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Κυριακή Καρατζούνη Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ κα Καρατζούνη Κυριακή είναι υποψήφια διδάκτωρ στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στη Γλώσσα και στον Πολιτισμό («Γλώσσα και Πολιτισμός: Διδακτικές και Θεωρητικές προσεγγίσεις») του Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ. Είναι απόφοιτος φιλοσοφικής σχολής. Διαθέτει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και επάρκεια στη γραφή Braille.Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη Διδασκαλία της Γλώσσας, στον Πολιτισμό και στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Από το 2002 εργάζεται  ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Στο Μητροπολιτικό κολλέγιο διδάσκει στο τμήμα Προσχολικής Ηλικίας και είναι επιβλέπουσα πτυχιακών εργασιών.

ΔΡ. ΚΑΤΣΟΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

κατσουρόςΟ Αντώνης Κατσουρός γεννήθηκε το 1986, μεγάλωσε & ζει στην Αθήνα. Στα 21 του μόλις χρόνια ολοκλήρωσε τις σπουδές του για το τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όμως γρήγορα είχε ανακαλύψει το αμέριστο ενδιαφέρον του για την Κοινωνική Ψυχολογία & την παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Συνέχισε σταδιακά προς αυτή την κατεύθυνση κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϊ της Μ. Βρετανίας, εστιάζοντας στην έρευνα για τις κοινωνικές γνωστικές διεργασίες της ταυτότητας, τις σχέσεις των δύο φύλων & την θεωρία της βίο-εξέλιξης. Αργότερα υπηρέτησε στην Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Ελληνικού Στρατού κάνοντας πρακτική άσκηση κλινικού χαρακτήρα. Εκεί διεξήγαγε κλινικές συνεντεύξεις & συναντήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα με ένα μεγάλο μέρος των κληρωτών & επαγγελματιών οπλιτών της Ταξιαρχίας στην Κω. Ακόμη, εκπαιδεύτηκε στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, ολοκληρώνοντας ένα κύκλο θεωρητικών σπουδών, αλλά & των αντίστοιχων ωρών πρακτικής & εποπτείας στις μεθόδους του εν λόγω θεραπευτικού μοντέλου. Με ένα δίκτυο συνεργατών που ασχολούνται με την ψυχοθεραπεία ενημερώθηκε & δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον χώρο της συμβουλευτικής & της ψυχοθεραπείας ενηλίκων. Στο σημαντικότερο σταυροδρόμι της μέχρι τώρα σταδιοδρομίας του ολοκλήρωσε σε διάστημα τεσσάρων (4) ετών την διδακτορική του διατριβή, καθώς αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Κοινωνικής Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων με βαθμό Άριστα για το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επί του παρόντος, δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της συμβουλευτικής & της ψυχοεκπαίδευσης, ιδιωτεύοντας, αλλά & συνεργαζόμενος με εκπαιδευτικούς & κλινικούς φορείς. Δίνει εισηγήσεις, διαλέξεις & μαθήματα στο πλαίσιο της μεταδιδακτορικής του προοπτικής, με βασική θεματολογία τη βίο-εξελικτική αλλά & την κοινωνικό-γνωστική θεωρία για τις ερωτικές σχέσεις, την κοινωνική ψυχολογία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, τη συμβουλευτική ζευγαριών αλλά & την μεθοδολογία της έρευνας. Παράλληλα εκπαιδεύεται θεωρητικά αλλά & βιωματικά στην Οικογενειακή & Συστημική Ψυχοθεραπεία, εστιάζοντας στις εφαρμογές της θεραπείας ζευγαριών & οικογένειας.

ΔΡ. ΜΠΕΝΕΤΟΥ ΑΝΝΥ

Η Δρ. Άννυ Μπενέτου σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών & Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η θεματική της διδακτορικής της διατριβής εστίασε σε πρακτικές & προγράμματα για ενδυνάμωση της ευτυχίας, των θετικών συναισθημάτων και του Απολαμβάνειν. Έχει συνεργαστεί με πολλά πλαίσια στην Ελλάδα & το εξωτερικό (Μέριμνα, Υπουργείο Παιδείας - ΙΔΕΚΕ, Council of Europe, Εκπαιδευτήρια Δούκα, OMEP κ.α) διοργανώνοντας ομιλίες & βιωματικά σεμινάρια & ομάδες για το ευρύ κοινό, για γονείς, για εκπαιδευτικούς, για εφήβους. Επί σειρά ετών συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια διά ζώσης ή ηλεκτρονικά καθώς & σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Εργάζεται ιδιωτικά ως συμβουλευτική ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια στο κέντρο Έρεισμα – flourishing lives του οποίου είναι συν-ιδρύτρια & επιστημονική υπεύθυνη. Είναι ενεργό μέλος & εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας διενεργώντας σεμινάρια & ομιλίες σε σχολεία, εταιρίες, οργανισμούς καθώς & για το ευρύ κοινό. Από το 2008 είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο European Network for Positive Psychology. Εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα & το εξωτερικό. Διδάσκει Θετική Ψυχολογία στο MAPPCP (Master of Applied Positive Psychology and Coaching Psychology).

Δρ. Μπουλουγούρης Βασίλης

boulougourisO Δρ. Μπουλουγούρης μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία όπου απέκτησε Μάστερ στην Πειραματική & Βιολογική Ψυχολογία (M.Phil. in Biological Sciences – Experimental Psychology), & διδακτορικό δίπλωμα στις Νευροεπιστήμες (Ph.D. in Neurosciences) από το University of Cambridge με πολλές διακρίσεις. Συνέχισε ως επιστημονικός συνεργάτης αμερικάνικων πανεπιστημίων (Yale University, University of California at Los Angeles) με τα οποία συνεργάζεται μέχρι σήμερα. Έκανε την κλινική του εκπαίδευση & εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας & Institute of Psychiatry, King's College, Λονδίνο) & Θεραπεία Σχημάτων (αναγνωρισμένος Advanced Schema Therapist, International Society of Schema Therapy), τη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους & Οικογένειας (Training Institute Chamber - European Family Therapy Association) & τις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές (Royal College of Obstetricians and Gynaecologists) αποκτώντας δίπλωμα σε κάθε μία από τις παραπάνω προσεγγίσεις. Είναι εγκεκριμένος Κλινικός Νευροψυχολόγος από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία. Έχει ελληνική & βρετανική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου & είναι μέλος του τομέα Κλινικής Ψυχολογίας της Ελληνικής & της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων ως εκπαιδευτής & επόπτης, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, τη μαιευτική κλινική ΡΕΑ, το Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας & το τμήμα Ψυχοθεραπείας του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχει ιδρύσει το Κέντρο Γνωσιακής Θεραπείας & Θεραπείας Σχημάτων όπου εργάζεται ιδιωτικά & παρέχει υπηρεσίες κλινικού ψυχολόγου – ψυχοθεραπευτή σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών & προβλημάτων. Τα κλινικά & ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι οι διαταραχές άγχους & προσωπικότητας.

Δρ. Μπουρλιάσκος Βασίλειος

Ο Βασίλειος Μπουρλιάσκος είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Κοινωνιολογίας του Τομέα Νεοελληνικής Κοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει επί σειρά ετών ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ της Αθήνας μαθήματα Κοινωνιολογίας και Συγγραφής Επιστημονικών Εργασιών. Επίσης, έχει διδάξει στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και έχει επιλεγεί ως διδάσκων στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας. Έχει εργαστεί ως Κοινωνιολόγος στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων - Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας και στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων στο Γραφείο Υγιών Πόλεων. Έχει παρακολουθήσει αρκετά μεταπτυχιακά σεμινάρια μονοετούς και διετούς διάρκειας (με αντικείμενο: εγκληματολογία, μεθοδολογία/επιστημολογία, κοινωνική θεωρία, ιστορία και πολιτική της νεοελληνικής κοινωνίας). Συμμετείχε ως ερευνητής σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είχε γίνει δεκτός για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας από το Ελληνικό Κέντρο Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Μεθοδολογία και τεχνικές έρευνας - Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας - Πρόληψη του εγκλήματος - Εγκληματολογικές θεωρίες - Σκιαγράφηση του προφίλ δραστών βίαιων εγκλημάτων - Ιστορία του εγκλήματος - Ιστορική εγκληματολογία - Εκφοβισμός - Θέματα Γνωστικής και Θετικής Ψυχολογίας - Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Κράτους Πρόνοιας.

ΔΡ. ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Δρ. Νίκος Ξυπολυτάς είναι κοινωνιολόγος με ειδίκευση σε θέματα εκπαίδευσης, εργασίας και μετανάστευσης. Είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Διδάσκων στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne και έκανε το μεταπτυχιακό του στην Οικονομική Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η διατριβή του πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο τις συνέπειες της εσωτερικής οικιακής εργασίας στις οικογενειακές σχέσεις και στις σχέσεις αλληλεγγύης των Ουκρανών μεταναστριών. To ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τη μετανάστευση, τα επαγγέλματα χαμηλού κύρους και τους πολιτισμικούς όρους αναπαραγωγής της εργασίας. Εκτός από τη συνεργασία του με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, έχει επίσης διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο American University of the Middle East (Kuwait).

Δρ. Παπαδόπουλος Νικόλαος

Ο Δρ. Νικόλαος Παπαδόπουλος είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Η Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο «Ατομικοί και Ψυχοκοινωνικοί Παράγοντες που Συνδέονται µε τη Σχολική Αυτοαντίληψη και τη Σχολική Επίδοση Παιδιών Ε’ & Στ’ Δηµοτικού» διερευνά τη σχέση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών με τη σχολική τους προσαρμογή.

Αποφοίτησε από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, το 1985. Στη συνέχεια σπούδασε Κοινωνιολογία, Ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο αποκτώντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Διαθέτει, επίσης, δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή. Έχει υπηρετήσει τη δημόσια εκπαίδευση από διάφορες θέσεις (Δάσκαλος, Διευθυντής, Σχολικός Σύμβουλος). Επιπλέον, από το 2003, εργάζεται ως πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Αξιολογητής Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα εξής: Ζητήματα Αναπτυξιακής Ψυχολογίας με έμφαση στη προσχολική και σχολική ηλικία, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Συμπεριληπτική εκπαίδευση, Προγράμματα ένταξης παιδιών με αναπηρίες στο τυπικό σχολικό περιβάλλον, Ανάπτυξη Κοινωνικών και Συναισθηματικών Δεξιοτήτων (Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή), Ζητήματα Σχολικής Ψυχολογίας: Αξιολόγηση Μαθησιακών Δυσκολιών και Σχεδιασμός Προγραμμάτων Παρέμβασης, Προβλήματα Συμπεριφοράς στη Σχολική Τάξη και Αντιμετώπιση τους, Ψυχοκοινωνιολογία της σχολικής τάξης, Συμβουλευτική Γονέων.

ΔΡ. ΠΛΙΟΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Βασιλική Πλιόγκου Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνH κα Βασιλική Πλιόγκου είναι Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ.Έχει Πτυχίο Παιδαγωγικής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, με υποτροφία του ΙΚΥ, στο Πρόγραμμα: «Δικαιώματα Παιδιών». Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη: «Συγκριτική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» από το ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ και του Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Από το 1995 έχει εργαστεί σε διδακτικά και ερευνητικά προγράμματα του ΔΠΘ, του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη του τομέα Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το School of Education του University of East London. Οι ανακοινώσεις της και οι 60 και πλέον δημοσιεύσεις της διαπνέονται από τις αρχές, τις επιστημολογικές και μεθοδολογικές θεωρήσεις της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, με έμφαση σε θέματα σύνδεσης οικογένειας και σχολείου, ποικίλων μορφών οικογενειακής οργάνωσης, εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικού φύλου και ενταξιακής εκπαίδευσης. Διδάσκει θεματικές ισότητας των φύλων σε προγράμματα επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από το 2011 είναι η Πρόεδρος της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) Θεσσαλονίκης.

ΔΡ. ΣΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΣταγιόπουλοςΟ Πέτρος Σταγιόπουλος είναι Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο Διδασκαλείο «Δ. Γληνός» και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Ψυχοπαιδαγωγική παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» του Τομέα Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Υπηρέτησε τη γενική και την ειδική αγωγή και είναι σχολικός σύμβουλος. Το συγγραφικό και ερευνητικό έργο του στην ψυχολογία και την ειδική αγωγή περιλαμβάνει διδακτικά βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό που αξιοποιείται στην εκπαιδευτική πράξη, δημοσιεύσεις άρθρων σε ελληνικά και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές και ερευνητικές ομάδες για θέματα ψυχολογίας και ειδικής αγωγής και σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.

ΔΡ. ΣΤΑΜΟΓΙΑΝΝΟΥ ΗΛΙΑΝΑ

σταμογιάννουΗ Δρ. Ηλιάνα Σταμογιάννου είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει Μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία της Υγείας από το King’s College London & Διδακτορικό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Surrey. Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος & μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS) & της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ). Έχει εργαστεί για 11 χρόνια ως ψυχολόγος με εφήβους & ενήλικες, με ψυχολογικές - ψυχιατρικές δυσκολίες & σωματικές ασθένειες, σε κρατικά & ιδιωτικά κέντρα υγείας στην Αγγλία & την Ελλάδα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2010, όπου εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια & κλινική επόπτρια.

Δρ. Σταύρου Πήλιος

stavrou

Εργασιακή εμπειρία

Ο Πήλιος-Δημήτρης Σταύρου είναι κλινικός ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής εφήβων και ενηλίκων εξειδικευμένος στην ψυχοδυναμική προσέγγιση της κλινικής ψυχοπαθολογίας.

Είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεραπευτικής Ψυχολογίας (Αθήνα, Ελλάδα), διδάσκων στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (προπτυχιακό επίπεδο σπουδών), διδάσκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ - μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών), μέλος του κύριου διδακτικού προσωπικού του Τομέα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών), μέλος του κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), και πραγματογνώμων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σπουδές

Είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας (Πρόγραμμα Ψυχολογίας) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός: «Άριστα»), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην ψυχολογία με ειδίκευση στην έρευνα του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne (Γαλλία), κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη μεθοδολογία έρευνας στην κλινική ψυχολογία του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Paris Descartes (Ινστιτούτο Ψυχολογίας, Εργαστήριο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας, Βαθμός: «Πολύ τιμητικά») και κάτοχος ευρωπαϊκού διδακτορικού διπλώματος στην κλινική ψυχοπαθολογία του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne, Γαλλία (Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας) και του Πανεπιστημίου Lund, Σουηδία (Ινστιτούτο Ψυχολογίας) με το βαθμό  «Πολύ τιμητικά με τα συγχαρητήρια της επιτροπής».

Συνεργασίες

Είναι ερευνητής και συνεργάτης του Εργαστηρίου Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοπαθολογίας και Ψυχανάλυσης (PCPP) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Paris Descartes (Γαλλία), του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (LPA) του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne (Γαλλία) και του Εργαστηρίου Ειδικής και Θεραπευτικής Αγωγής (ΕΡ.Ε.Θ.Α.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ελλάδα). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), μέλος του κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Winnicott, μέλος της Γαλλικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (SFPEADA), καθώς και κριτής ευρωπαϊκών περιοδικών και επόπτης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών.

Έχει γεννηθεί στο Παρίσι (Γαλλία), η μητρική του γλώσσα είναι η ελληνική και επίσης ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.

ακαδημαϊκή ιστοσελίδα διδάσκοντος : https://en-uoa-gr.academia.edu/piliosstavrou

ΔΡ. ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ ΕΙΡΗΝΗ

Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration-MBA, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά & κυρίως επικεντρώνονται στη θετική οργανωσιακή παιδεία, στη θεωρία κοινωνικής ανταλλαγής, στη θεωρία κοινωνικής ταυτότητας, στο ψυχολογικό συμβόλαιο & τις κοινωνικές συγκρίσεις στον εργασιακό χώρο. Έρευνές της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά & συλλογικούς τόμους. Επίσης, έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια, όπως the Academy of Management Conference, the British Academy of Management Conference, the European Academy of Management Conference, the European Congress of Work and Organizational Psychology (EAWOP), and the European Group for Organizational Studies (EGOS) Colloquium.

ΔΡ. ΦΟΥΣΤΕΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Φουστέρη photoΗ Δρ. Αγγελική Φουστέρη μεγάλωσε , ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ιδιώτης Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος,  Λέκτορας Ψυχολογίας του Παν/μιου Αθηνών  & Ακαδημαϊκή συνεργάτιδα  (Λέκτορας) του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον τομέα Ειδικής Αγωγής. Αποφοίτησε από τα Αρσάκεια Σχολεία και  ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές  σπουδές στον Τομέα  του Τμήματος  Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών(ΕΚΠΑ). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου( University of London/UCL)  πάνω στην Εξελικτική Ψυχολογία  ( MSc  in Developmental Psychology)  και εν συνεχεία εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή στο Παν/μιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής. Έχει πραγματοποιήσει Επαγγελματικές μετεκπαιδεύσεις σε :
1.Μ. Βρετανία(Λονδίνο), στην ‘ Συμβουλευτική παιδιών και γονέων’  σε δημόσια Βρετανικά  εκπαιδευτικά ιδρύματα  και στο Νοσοκομείο St. Mary s Hospital του Λονδίνου.
2.Η.Π.Α(N.Y),  Columbia University,(Teachers College) στην Συστημική θεραπεία για επαγγελματίες του Κλάδου.  Έως και σήμερα συνεχίζει την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση και εποπτεία στην Συστημική Ψυχοθεραπεία (ΑΚΜΑ). Έχει συνεργαστεί  έως τώρα σε: Ιδιωτικά Κέντρα Ψυχικής Υγείας , Νοσοκομείο ‘’Παίδων Αγλαΐα Κυριακού’’,  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες( U.N.H.C.R) ,  ‘ Χαμόγελο του Παιδιού’ και  Χωριά ‘SOS’,ως εξωτερική συνεργάτιδα ψυχικής υγείας και ως επιστημονική συνεργάτιδα του Παν/μιο Αθηνών(ερευνητικά project) Επιστημονικό Έργο- Δημοσιεύεσεις: Έχει συμβάλει στην δημοσίευση αρκετών  άρθρων ,πέραν της μεταπτυχιακής και διδακτορικής διατριβής της, με θεματολογία στραμμένη στους τομείς της Εξελικτικής & Κοινωνικής Ψυχολογίας καθώς και της  Ειδικής Παιδαγωγικής, σε  επιστημονικά περιοδικά και  Συνέδρια. Έχει υπάρξει ομιλήτρια και συν-διοργανωτρια  σε Επιστημονικά Συνέδρια/Ημερίδες/Συμπόσια.

ΔΡ. ΧΑΡ. ΤΖΙΦΟΠΟΥΛΟΣ

Μενέλαος Τζιφόπουλος Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΟ Μενέλαος Χαρ. Τζιφόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Παρακολούθησε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών (Α’ και Β’ επιπέδου) του Τομέα Παιδαγωγικής, του ως άνω Τμήματος, στην ειδίκευση «Σχολική Παιδαγωγική και Νέες Τεχνολογίες». Το 2014 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στην Παιδαγωγική, ομόφωνα, με «Άριστα» (Υπότροφος Ι.Κ.Υ.).  Από το 2007 απασχολείται ως επιστημονικός συνεργάτης στο ως άνω Τμήμα και σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα πανελλαδικής εμβέλειας, σε θέματα Σχολικής Παιδαγωγικής (εκπαίδευση εκπαιδευτικών) και Ειδικής Αγωγής (διαφοροποιημένη διδασκαλία και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες). Από το 2015 διδάσκει στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε Κοζάνης. Διδάσκει, επίσης, στο πλαίσιο του ΕΔΒΜ20 (ΕΣΠΑ 2014-2020), στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., και στο Τμήμα Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.  Απασχολείται, ακόμη, ως διδακτικό προσωπικό στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (AMC), σε μαθήματα αναφορικά με την Παιδαγωγική Επιστήμη (Bachelor) και την Οργανωτική Ψυχολογία (Master). Στο πλαίσιο των επιστημονικών και ερευνητικών του ενδιαφερόντων επιχειρεί τη διερεύνηση ζητημάτων Σχολικής Παιδαγωγικής και Νέων Τεχνολογιών. Έχει ακαδημαϊκές διακρίσεις, δύο μονογραφίες, δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά διεθνών και πανελληνίων συνεδρίων και αρκετές συμμετοχές σε, σχετικά με την ειδίκευσή του, επιστημονικά συνέδρια.

Δρ. Χαριτάκη Γαρυφαλιά

charitakiΗ Δρ. Γαρυφαλιά Χαριτάκη είναι διδάκτορας ειδικής αγωγής και ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Θεωρητικά Μαθηματικά με Ειδίκευση στη Διδακτική στο τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος ενός Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών και ενός στην Σχολική Ψυχολογία. Έχει ειδικευτεί στην εκπαίδευση και πρώιμη παρέμβαση μαθητών με νοητική υστέρηση, γενικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα, των μαθητών με σύνδρομο Down. Έχει πεδίο ενδιαφέροντος τη διαφοροδιάγνωση με εξειδίκευση τη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων καθώς και τον σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης για άτομα με μαθησιακές ή/και άλλες δυσκολίες.
Από το 2009 εργάζεται ως Μαθηματικός Ειδικής Αγωγής σε διάφορες δομές της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη). Παράλληλα, από το 2014 εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως διδάσκουσα Μεθοδολογίας Έρευνας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με το University of East London, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων: BA (Hons) Early Childhood Studies, BA (Hons) Special Education & Master of Arts in Special Education Needs (MA SEN). Επίσης, εργάζεται από το 2017 ως μέλος Σ.Ε.Π. της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ακόμα, από το 2017 συμμετέχει σε ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Επίδραση της γνωστικής ανάπτυξης (βραχύχρονη μνήμη, εργαζόμενη μνήμη και επιτελικές λειτουργίες) στην ανάπτυξη της λογικομαθηματικής σκέψης. Μικρής κλίμακας διαχρονική μελέτη πειραματικών ομάδων παιδιών προσχολικής ηλικίας.» ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες: Παρεμβάσεις στη Γλώσσα-Μαθηματικά» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε συνέδρια αλλά και σε προσκεκλημένες διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων, καθώς και επιτροπών κριτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΡ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Η Δρ. Χατζοπούλου είναι διδάκτωρ στον τομέα γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, τομέας  Γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών).

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία το 1985, εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού και το 1996 πήρε το δεύτερο πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Εκπαίδευσης στην Προσχολική Αγωγή (ΤΕΑΠΗ).  Το 1989-1990 ειδικεύτηκε στη διερμηνεία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Από το 1986 έχει υπηρετήσει ως ειδική παιδαγωγός σε Ειδικά Σχολεία Κωφών και άλλες δομές του Υπουργείου Παιδείας (ΚΕΔΔΥ). Από το 2011 είναι διευθύντρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Έχει διδάξει σε πρόγραμμα τα Μετεκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής (1996-2009), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Τ.ΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2007) και σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και εξειδίκευσης εκπαιδευτικών.

Με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών συνεργάζεται από το 2000 και από το 2012 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Κολλεγίου. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει σχετικά με την εκπαίδευση του κωφού παιδιού και την ανάπτυξη της γλώσσας σε περιοδικά και βιβλία. Έχει γράψειμια μονογραφή στα αγγλικά και το βιβλίο «Μπορώ και με τα Μάτια μου», στις εκδόσεις Καστανιώτη.

ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

michael eptaemerosΟ Μιχάλης Επταήμερος είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής με εξειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας και τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Επίσης, είναι πιστοποιημένος συντονιστής Ομάδων Γονέων (εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη και μοντέλο ‘Good Enough Parenting’ των John & Karen Louis) και ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά. Έχει πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον τομέα της κλινικής, εκπαιδευτικής και ψυχοσωματικής ψυχολογίας. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία και κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού διπλώματος στην Προαγωγή ψυχικής υγείας και Πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την ψυχιατρική κλινική του Αιγινητείου νοσοκομείου.

ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ZiliaskopoulouΗ κα Δέσποινα Ζηλιασκοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και υποψήφια διδάκτωρ. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην ψυχολογία της Υγείας (City University, London) και στην Κοινωνική/ Κλινική ψυχολογία (Α.Π.Θ.). Είναι πιστοποιημένη EABCT γνωστική- συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια. Έχει εργαστεί σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και σε ψυχοεκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και γονείς, ενώ διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων. Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ερευνητικές της εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.  Στα ερευνητικά της ενδιαφέρονται περιλαμβάνονται οι χρόνιες ασθένειες, η σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών, οι ποιοτικές μέθοδοι έρευνας και η ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Διαθέτει πλούσια κλινική εμπειρία και εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων.  

ΗΛΙΟΥΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

IlioudiΗ Κα Χριστίνα Ηλιούδη είναι διδάκτωρ Νευροψυχολογίας. ‘Έχει 9 και πλέον έτη διδακτικής - ερευνητικής (UniversidadAutónomade Μadrid, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και κλινικής εμπειρίας σε θέματα διαταραχών ύπνου, νευροψυχολογικής εκτίμησης και αποκατάστασης επίκτητων εγκεφαλικών βλαβών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως νευροψυχολόγος σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές (κέντρα αποκατάστασης, μονάδες διάγνωσης ανοϊκών συνδρόμων) της Ισπανίας και της Ελλάδας. Ήταν αποδέκτης του Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού Προγράμματος Marie Curie με θέμα την «Εκπαίδευση στην Έρευνα για τον Ύπνο και την Ιατρική Ύπνου». Έχει επισκεφθεί και συνεργαστεί με διάφορα ευρωπαϊκά εργαστήρια ύπνου και νευροψυχολογίας. Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό και συμβουλευτικό έργο μέσω συνεργασιών με διάφορα ιδρύματα αποκατάστασης και εργαστηρίων ύπνου. Είναι Μέλος της της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εταιρειών για τις Νευροεπιστήμες (FENS) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των Εταιριών Ύπνου (ESRS).

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΘεοδωροπούλουΗ κα Θεοδωροπούλου είναι υποψήφια διδάκτωρ Ψυχολογίας (University of Central Lancashire, UK) με θέμα διατριβής τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία της Υγείας με έπαινο από το ίδιο Πανεπιστήμιο ενώ έχουν προηγηθεί προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία. Είναι μέλος του British Psychological Society & Health & Care Professions Council με ειδικότητα Κλινικού Ψυχολόγου & Ψυχολόγου Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπαιδεύτηκε στη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία & εξειδικεύτηκε στη θεραπεία διαταραχών πρόσληψης τροφής, την συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας, τις ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις καθώς & στα δυναμικά ομάδας σε ψυχιατρικό πλαίσιο. Η κλινική της εμπειρία χρονολογείται από το 2003 με έμφαση στις ψυχωτικές διαταραχές, τις αγχώδεις διαταραχές, τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, τις συναισθηματικές διαταραχές, τις διαταραχές προσωπικότητας, τις εξαρτήσεις & τη διαγνωστική εκτίμηση. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με την Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου ΠΓΝΑ, την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής & το Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά & διεθνή επιστημονικά περιοδικά & έχει πραγματοποιήσει ομιλίες & παρουσιάσεις αναρτημένων ανακοινώσεων σε ελληνικά & διεθνή συνέδρια. Είναι εξωτερική συνεργάτης του τμήματος Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ.

ΚΑΖΗ ΕΥΘΑΛΙΑ

kaziΗ κα Κάζη Ευθαλία είναι διδάκτωρ Ψυχολογίας, της Ιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. Έχει σπουδάσει στη Γαλλία και έχει μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στα ψυχομετρικά τεστ. ‘Έχει 15 έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα κλινικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας καθώς και στις διαταραχές συμπεριφοράς των ηλικιωμένων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Γ’ Νευρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου , καθώς και επί 11 έτη εργαζόταν στην Νευροψυχιατρική Κλινική Κ.Γ.Στασινόπουλος. Διατηρεί εδώ και 10 έτη ιδιωτικό γραφείο και έχει ερευνητικό έργο αρκετών δημοσιεύσεων τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο τύπο.. Επίσης, έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στον συμβουλευτικό σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς καθώς και σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

ΚΑΛΚΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

Καλκάκου photoΗ Ελένη Καλκάκου μεγάλωσε στην Αθήνα.  Αφού αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce College), συνέχισε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (κατεύθυνση Γλωσσολογίας). Στα πλαίσια των σπουδών της, και ειδικότερα μέσα από την επαφή της με τα παιδιά, συνειδητοποίησε πως για να είναι αποτελεσματική στη δουλειά της και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του συνόλου των μαθητών, θα ήταν απαραίτητη η μετεκπαίδευση στις μαθησιακές ιδιαιτερότητες και αναπηρίες. Για το  λόγο αυτό συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ψυχογλωσσολογία και Νευρογλωσσολογία (Πανεπιστήμιο Essex). Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε επιτυχώς διετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία» από τον εκπαιδευτικό φορέα EDEXCEL. Λίγο αργότερα, παρακολούθησε μαθήματα της γραφής Braille στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και απέκτησε επάρκεια διδασκαλείας της. Έχει παρακολουθήσει αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ ολοκληρώνει το Mphil της στην Ειδική Αγωγή. Δουλεύει με παιδιά από τα φοιτητικά της χρόνια, είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε επίπεδο τάξης. 

Κασιμάτη Μαρία-Χριστίνα

Η Μαρία-Χριστίνα Κασιμάτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Μεθοδολογία της Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Έρευνας» από το UCL Institute of Education του Λονδίνου. Επίσης, αυτή την περίοδο είναι υποψήφια διδάκτορας του ΤΕΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Πατρών και η διδακτορική της διατριβή αφορά την «Περιβαλλοντική εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» στην προσχολική ηλικία.

Κοκκόση Αγγελική

Η Αγγελική Κοκκόση είναι παιδαγωγός και υποψήφια διδάκτωρ στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο ίδιο τμήμα στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής με ειδίκευση στη «Διδακτική των Θετικών Επιστημών:Διδακτικές διαδικασίες, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Αξιολόγηση και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση». Είναι καθηγήτρια στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Τμήμα των Παιδαγωγικών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα Εκπαιδευτικής-Σχολικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών. Εργάζεται ως εργαστηριακός συνεργάτης σε προπτυχιακά μαθήματα στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών και ως εκπαιδευτικός σε δημόσια Ι.Ε.Κ. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου της Ο.Μ.Ε.Ρ. (Organisation Mondiale pour l’Education Préscolaire- Παγκόσμιος Οργανισμός Προσχολικής Εκπαίδευσης).

ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΙΝΑ

KontzoglouH κα Ελίνα Κόντζογλου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας του Α.Π.Θ.(2004) και έπειτα απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (Μsc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με αντικείμενο « Δυσλεξία, πολυγλωσσικό περιβάλλον και χρήση νέας τεχνολογίας στην Αντιμετώπισή της»(2007). Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ολοκληρώνει την τριετή εκπαίδευσή της στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής «Α. ΦΩΚΑΣ» του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως ομιλήτρια με κύρια θεματολογία τη σύνδεση εκπαιδευτικής θεωρίας με την εκπαιδευτική πράξη. Από το 2006 διατηρεί επαγγελματικό γραφείο ψυχολόγου. Από το 2007 εργάζεται σε δομή παιδικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη.

Κυριακίδη Κατερίνα

Η κα Κυριακίδη είναι κάτοχος των παρακάτω πτυχίων:

  • 2002 Πτυχίο Αρμονίας- Πιάνου, Εθνικό Ωδείο Αθηνών, Νίτσα Γεωργουδάκη
  • 2010 Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Αθηνών
  • 2014 Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής και Αγωγής της Συμπερίληψης, Roehampton University, London UK
  • 2014-2016 Certificate σπουδές στη Συμβουλευτική σε καταστάσεις κρίσης , Nottingham University, UK

Επίσης, διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία. Από το 2010 ως και το 2012 εργάστηκε ως σύμβουλος οικογένειας και παιδιού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συνεργαζόμενη με τον κο Βαγγέλη Καταρτζή Παιδοψυχολόγο-Σχολικό ψυχολόγο. Στη συνέχεια δούλεψε ως παράλληλη στήριξη σε μαθήτρια με ειδική μαθησιακή δυσκολία στην Αγγλία για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Από το 2013 ως και σήμερα εργάζεται εθελοντικά με το Σύλλογο Τριτέκνων Αττικής προσφέροντας υπηρεσίες κοινωνικού λειτουργού και ειδικού παιδαγωγού σε άπορες οικογένειες. Το 2014 διορίστηκε με σύμβαση ως σχολική κοινωνική λειτουργός στο 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω στο οποίο ήμουν υπεύθυνη του προγράμματος anti-bullying (εθνικό παρατηρητήριο σχολικού εκφοβισμού). Σήμερα είναι πρόεδρος και επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΚΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΤΑΞΗ κέντρο ειδικής αγωγής και λογοθεραπείας στη Μήλο και στην Αθήνα ενώ παράλληλα διδάσκει στο Μητροπολιτικό κολλέγιο στο τμήμα ειδικής αγωγής και το τμήμα προσχολικής αγωγής.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚωνστάντζουΗ Κατερίνα Κωνστάντζου είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση γλωσσολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψυχογλωσσολογία και Νευρογλωσσολογία από το University of Essex (UK) και διδάκτωρ Ψυχογλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Κατάκτηση χρόνου και ρηματικής όψης: Ενδείξεις από πειραματικές δοκιμασίες παραγωγής και κατανόησης» εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης» (επιστημονικός υπεύθυνος: Στέλλα Βοσνιάδου). Από το 2012 διδάσκει στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια γλωσσολογίας και γλωσσικών διαταραχών, ενώ έχει δημοσιεύει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την τυπική γλωσσική ανάπτυξη και τις αναπτυξιακές διαταραχές.

ΛΑΖΑΝΑΚΗ ΒΕΡΑ

Η Βέρα Λαζανάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών & υποψήφια Διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας & Συμπεριφοράς στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2011 σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, ενώ παράλληλα διδάσκει σε προγράμματα εξ αποστάσεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών & του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης, είναι company account manager στην εθελοντική ομάδα Job-Pairs. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή & ελληνικά συνέδρια Οργανωσιακής Ψυχολογίας & Συμπεριφοράς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν το εργασιακό στρες & τις διαπροσωπικές σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον. Η έρευνα για τη διδακτορική της διατριβή εστιάζει στις διαπροσωπικές συγκρούσεις στον εργασιακό χώρο, την επίδρασή τους στη ψυχική υγεία των εργαζομένων & στην ανάρρωση των εργαζομένων από αυτές.

ΛΕΤΣΗ ΑΝΝΑ

Anna letsiΗ Άννα Λέτση σπούδασε παιδαγωγικά, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις θετικές, φυσικές επιστήμες και τις διδακτικές τους. Μετεκπαιδεύτηκε  στην ειδική αγωγή και σήμερα εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στη διδακτική των φυσικών επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι επιστημονική συνεργάτης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και ενεργό μέλος της ερευνητικής ομάδας ATLAS του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ερευνητικές της περιοχές είναι η φύση της επιστήμης και των φυσικών επιστημών, η έρευνα στην παιδαγωγική επιστήμη, ο επιστημονικός και ψηφιακός γραμματισμός, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και διδακτικών στρατηγικών. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης διδάσκει μαθήματα στα προπτυχιακά προγράμματα της Προσχολικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.

ΛΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΑ

ΛιανούΗ Βάσια Λιανού σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές για εξειδίκευση στην αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών για ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στην Αγγλία. (M.A. in Special Educational Needs) Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικά με θεραπευτικές μεθόδους στην ειδική αγωγή, την παιδική ψυχοπαθολογία, την δημιουργική απασχόληση παιδιών και την συμβουλευτική γονέων. Δραστηριοποιείται στον χώρο της ειδικής αγωγής εδώ και οκτώ χρόνια, πραγματοποιώντας συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης, προσφέροντας παράλληλη στήριξη σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και κάνοντας εισηγήσεις σε σεμινάρια για γονείς. Επίσης, τα τελευταία πέντε χρόνια είναι επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος ‘’Χαμόγελα’’ που στοχεύει στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους με αναπηρία μέσα από εξωτερικά ομαδικά προγράμματα.

ΛΙΟΖΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΛοιζίδουΗ Αθανασία Λιοζίδου αποφοίτησε το 2006 από το Α. Π. Θ. επί της κατεύθυνσης της Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας. Το 2012 απέκτησε τον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της Κλινικής Νευροψυχολογίας (Ιατρική Σχολή Αθηνών-University of Texas Health Science Center). Το 2015 έγινε δεκτή στο Π.Μ.Σ. για τη Δημόσια Υγεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει μετεκπαιδευθεί στο Memorial Hermann Hospital (Texas Medical Center), στο Outpatient Clinic of University of Texas Health Science Center at Bellaire, στο Psychology Section του Baylor College of Medicine, στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική & Α΄ Νευρολογική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Cognitive Neuroscience Unit of McGill Neurological Institute and Hospital, στο Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health & στο Τμήμα Επιδημιολογίας & Βιοστατιστικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών. Από το 2010 συνεργάζεται με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική & το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο για την Ψυχική Υγεία. Από το 2011 παρέχει υποστήριξη & εμπειρογνωμοσύνη σε έργα δημόσιας & ψυχικής υγείας. Από το 2013 συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκίνησε επιστημονική συνεργασία με τη ΜΟΤΙΒΟ Αξιολόγηση.

Λυμπεροπούλου Βασιλική

Η Λυμπεροπούλου Βασιλική είναι ψυχολόγος και απόφοιτος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY in NY). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διπλωματική εργασία που εστίαζε στη μελέτη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων. Έχει λάβει δίπλωμα ειδίκευσης στην Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει εργαστεί, για δέκα χρόνια, σε κέντρα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών και από το 2016 εργάζεται ως ψυχολόγος στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, αξιολογώντας μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο ως εισηγήτρια και έχει παρακολουθήσει πληθώρα διεθνών και ελληνικών συνεδρίων σχετικά με την ειδική αγωγή, την ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων καθώς και τη συμβουλευτική γονέων. Επίσης είναι ενεργό μέλος του ΝASP (National Association of School Psychologists). Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αμαρουσίου εργάζεται ως υπεύθυνη του Κέντρου Μαθησιακών Δυσκολιών, αλλά και ως καθηγήτρια στον Τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Τμήμα της Προσχολικής Αγωγής και της Ψυχολογίας.

ΜΑΚΡΗ ΟΛΓΑ

ΜΑΚΡΗ ΟΛΓΑ Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ κυρία Μακρή Όλγα αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνέχεια έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Hull του Ηνωμένου Βασιλείου με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc in Counselling Studies). Κατά τη διάρκεια των Μεταπτυχιακών Σπουδών της εργάστηκε εθελοντικά σε Φορείς που φιλοξενούσαν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες καθώς και σε Κέντρα Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών. Στην Ελλάδα απασχολήθηκε στην Ειδική Αγωγή σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ), όπου προώθησε Προγράμματα Εκμάθησης Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Έχει εμπειρία στην αξιολόγηση, διάγνωση και υποστήριξη ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕΔΔΥ).

Αξιοποιεί τις Συμβουλευτικές Δεξιότητες τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στο χώρο της Πρόληψης και Προαγωγής της ψυχικής υγείας, με Διαλέξεις και Ομάδες Γονέων - «Σχολή Γονέων» στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στα ενδιαφέροντά της εντάσσονται οι μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, τα Κωφά Άτομα, οι Μετανάστες και οι Έλληνες της Διασποράς. Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο και διεξήγαγε έρευνες τα πορίσματα των οποίων έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Σήμερα διδάσκει στον Τομέα Παιδαγωγικής και Ειδικής Αγωγής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. 

ΜΑΡΓΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ

Η Ελένη Μαργιώτη είναι Κλινική Νευροψυχολόγος και υποψήφια διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου της Κλινικής Νευροψυχολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Health Sciences Center, University of Texas, USA. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Υποτροφιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στην Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών από το 2007 κι είναι επιστημονικά υπεύθυνη για τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Alzheimer Αμαρουσίου. Έχει διδακτική εμπειρία ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά κολέγια προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από το 2013. Επιπλέον, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα (Long Lasting Memories, Epidemiological Study of dementia in Greece - HELIAD) σε συνεργασία με την Α’ Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου από το 2009 μέχρι σήμερα. Το κλινικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (10031, 10/01/2007 Νομαρχία Φθιώτιδος) κι είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας.

Μαριάνα Μιχαλάκη

ΜιχαλάκηΗ Μαριάνα Μιχαλάκη σπούδασε ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, στην «Επιστήμη του Αθλητισμού και της Άσκησης» και στον τομέα της «Ψυχολογίας της Υγείας». Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και είναι πιστοποιημένη Συντονίστρια Σχολών Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων-Μαρία Χουρδάκη). Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη σύμβουλος στη χρήση του "Άριστον Τεστ" επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά γυμνασίου, λυκείου καθώς και φοιτητές και ενήλικες. Έχει παρακολουθήσει διετή σεμινάρια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία (οικογενειακή, ομαδική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους), και, έως και σήμερα, συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα, σε πλαίσια στήριξης ατόμων με χρόνιες παθήσεις και σε ψυχιατρικές κλινικές, καθώς και σε προγράμματα πρόληψης για το κάπνισμα, τη χρήση ουσιών και τη σεξουαλική υγεία των εφήβων. Έχει εργαστεί με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχει πραγματοποιήσει ομάδες ψυχοκοινωνικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής. Καθ' όλη αυτή την περίοδο, έχει γράψει άρθρα σε τοπικά περιοδικά και έχει συνεργαστεί στη συγγραφή άρθρων για το περιοδικό "Psychologies”. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα Αποκατάστασης Λόγου και Μάθησης όπου δουλεύει με παιδιά και εφήβους μεψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και με γονείς. Είναι εξωτερικός συνεργάτης ιδιωτικών παιδικών σταθμών, όπου προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, και διοργανώνει σεμινάρια για τους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Συνεργάζεται με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπου παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια επιμορφωτικά και προσωπικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό αλλά και για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων όπως εργαζόμενους, γονείς και φοιτητές. Είναι επόπτρια διπλωματικών εργασιών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνη μαθήματος στο προπτυχιακό τμήμα της Ειδικής Αγωγής και των Προσχολικών Σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Μαυρομάτη Φωτεινή

MavromatiΗ κα Μαυρομάτη είναι συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια συνθετικής προσέγγισης. Σπούδασε Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας) & στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε δυο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών (Πανεπιστήμιο Roehampton Surrey) & εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική & γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Είναι έγκριτο μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS) με άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα & την Αγγλία. Κατά τη διαμονή της στη Μεγάλη Βρετανία  δούλεψε θεραπευτικά για τρία χρόνια σε διαφορετικά κέντρα ψυχοθεραπείας του Λονδίνου (Highbury Counselling Centre, Faces in Focus, Equilibrium) & στη συνέχεια εξάσκησε ιδιωτικά το επάγγελμα της στο Ρέθυμνο. Το διάστημα 2010-2013 συνεργάστηκε με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων-Αγλαΐα Κυριακού. Ήταν μέλος της βασικής ερευνητικής ομάδας του προγράμματος EU NET ADB που είχε σαν στόχο την μελέτη των συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο σε Ευρωπαίους εφήβους, ενώ παράλληλα δούλεψε θεραπευτικά με εφήβους με προβλήματα διατροφής & συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Έχει ατομικές & ομαδικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων & συνεχίζει να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια & εργαστήρια. Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε εφήβους & ενήλικες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, διαπροσωπικές & συμπεριφορικές δυσκολίες, ενώ από το 2013 είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ψ-Δικτύου.

ΜΥΡΒΑΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

MyrvaliΗ κα Κατερίνα Μύρβαλη είναι συμβουλευτική ψυχολόγος & ψυχοθεραπεύτρια. Πτυχιούχος Ψυχολογίας Α.Π.Θ & Μετεκπαιδευθείσα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας ( PostgraduateCertificate & MSc) των Πανεπιστημίων CityLondon & EastLondon της Μεγάλης Βρετανίας. Κατά τη 13ετή κλινική της εμπειρία εργάστηκε σε διάφορες δομές στο Λονδίνο και στην Ελλάδα ως θεραπεύτρια, επόπτρια & εκπαιδεύτρια . Επί του παρόντος ιδιωτεύει και είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.Μ, της HellasEAP & TOY «Έργο & Λόγος». Από το 2009 οργανώνει και συντονίζει διαλέξεις ψυχοεκπαίδευσης μέσα στα πλαίσια στης κοινωνικής προσφοράς στην ΧΑΝΘ. Από τον Φεβρουάριο του 2014 διδάσκει στο BSc Ψυχολογίας το μάθημα Συμβουλευτική Ψυχολογία & από τον Οκτώβριο του 2014 είναι η βασική εκπαιδεύτρια / καθηγήτρια στο MA Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Μητροπολιτικό Κολέγιο.

Ξένου Tατιάνα

XENOUΗ Tατιάνα Ξένου είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, Μεταπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology) από το Πανεπιστήμιo City του Λονδίνου (City University of London, Μεγάλη Βρετανία) & διπλώματος στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT). Έχει διδάξει επί σειρά ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα έχει διδάξει ως λέκτορας στον τομέα επιστημών υγείας & στον τομέα ανθρωπιστικών επιστημών (Ψυχολογία). Έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές δομές & μη-κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα & στην Κύπρο. Είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη ψυχολογία (MSc Psychology) & στη κλινική κοινοτική ψυχολογία (Msc Clinical and Community Psychology) στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο & μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιότητα ζωής σε άτομα με χρόνια ασθένεια, η υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας, η πρόληψη, η διαχείριση στρες & η επικοινωνία μεταξύ επαγγελματία υγείας – ασθενή.

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Η Ελένη Παπαχριστοδούλου είναι Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του τμήματος Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με «Άριστα» από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης & έπειτα ολοκλήρωσε με έπαινο (With Merit) τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Keele University, UK όπου & έλαβε ειδική εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Έχει πολυετή κλινική εμπειρία στο μετατραυματικό στρες, στο ψυχολογικό τραύμα καθώς & στις ποικίλες ψυχολογικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν έπειτα από μια τραυματική εμπειρία. Επίσης, ειδική εκπαίδευση έχει λάβει από το κέντρο “The Dove Service”, Staffordshire, UK για θέματα διαχείρισης Πένθους & διαφόρων μορφών Απώλειας καθώς & ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα με χρόνιες ασθένειες & στους συγγενείς τους. Έπειτα από πολύχρονη συνεργασία της με το Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η συμβουλευτική φοιτητών & ατόμων που βρίσκονται στη φάση της αναδυόμενης ενηλικίωσης αποτελεί πεδίο γνώσης & εμπειρίας της. Έχει συντονίσει πληθώρα ψυχο-εκπαιδευτικών & βιωματικών σεμιναρίων & έχει έντονη δράση ως εισηγήτρια σε συνέδρια εντός & εκτός της Ελλάδας. Εργάζεται ιδιωτικά & ασκεί ψυχολογική θεραπεία σε ατομικό & ομαδικό επίπεδο.

ΡΟΥΜΑΝΗ ΔΑΦΝΗ

H Δάφνη Ρουμάνη είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε (BΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει αποφοιτήσει από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» (MSc) του τμήματος Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, μέσα στα πλαίσια της Πράξης του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης». Είναι, επίσης, υπ. Διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον διοφθάλμιο ανταγωνισμό, την επεξεργασία οπτικής πληροφορίας,  την οπτική επίγνωση και οπτική προσοχή. Τέλος,  έχει διδακτική εμπειρία στην Δημόσια και Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε γνωστικά αντικείμενα όπως η Νόηση, η Γνωστική Ψυχολογία, η Οπτική Αντίληψη, οι Νευροεπιστήμες και η Μεθοδολογία της Έρευνας.

ΣΑΛΑΒΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

Η Βαρβάρα Σαλαβού, MSc, MBPsS, EuroPsy, είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος που εργάζεται από το 2010 στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” με οικογένειες, γονείς & εφήβους. Τα κύρια ενδιαφέροντά της είναι οι διαταραχές διατροφής, η ψυχοσωματική νόσος, η οικογενειακή θεραπεία & η ψυχική κατάρρευση στην εφηβεία, καθώς & ο σχεδιασμός & η εφαρμογή εξειδικευμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων. Έχει ζήσει, εκπαιδευτεί & εργαστεί στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας για εφτά χρόνια. Η εκπαίδευσή της είναι στην ψυχανάλυση & τη συστημική θεραπεία. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε εφήβους στο Κέντρο του Brent για Νεαρούς Ενήλικες. Έχει εργαστεί για έξι χρόνια ως Yπεύθυνη της Ομάδας Διάγνωσης & Υποστήριξης στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία & Θεραπεία του Παιδιού & της Oικογένειας. Είναι εκπαιδευμένη Οικογενειακή Θεραπεύτρια από το 2016. Είναι ενεργό μέλος του Βρετανικού & του Ελληνικού Συλλόγου Ψυχολόγων. Κατέχει την πιστοποίηση για άσκηση επαγγέλματος σε όλη την Ευρώπη (EuroPsy).

ΣΑΜΙΩΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Σαμιωτάκη photoΗ Δέσποινα Σαμιωτάκη είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, με κατεύθυνση Ψυχολογίας, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος  (με διάκριση) μεταπτυχιακού (M.Sc.) στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (University of Strathclyde). Έχει εξειδικεύσεις στην επαγγελματική συμβουλευτική από το Κ.Ε.Α.Ε.Σ. & στην Ειδική αγωγή από το Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συνεργαστεί με την Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. υποστηρίζοντας άτομα με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, με τα Κέντρα Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας, καθώς  & με το γραφείο διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Πειραιά προσφέροντας συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές & φοιτητές στα πλαίσια πρακτικής άσκησης. Έχει εργαστεί πολλά έτη στη δημόσια & ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συνεργάζεται  με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε προγράμματα διά βίου μάθησης στα αντικείμενα της Ψυχολογίας, της ελληνικής γλώσσας & του πολιτισμού. Διδάσκει σε μετανάστες. Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας ιδιωτικά. Ασχολείται με την αρθρογραφία, τη συγγραφή, τη δημιουργική γραφή. Ενδιαφέρεται για την εφαρμογή της προσωποκεντρικής στην εκπαίδευση & εκπονεί έρευνα για τους Έλληνες του εξωτερικού. Είναι μέλος της Ε.Π.Β.Ε. & αντιπρόσωπος της επιτροπής συνεχιζόμενης εκπαίδευσης & μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π

ΣΒΙΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

sbirouΗ κα Ευαγγελία Σβίρου είναι απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων εξειδίκευσης α) στις "Πολιτισμικές Σπουδές: Σημειωτικές Δομές και Πρακτικές", και β) στις "Ψυχολογικές και Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις της Διαφορετικότητας (Ειδική Αγωγή)" του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΠΔΜ. Έχει συμμετάσχει σε Συνέδριο Σημειωτικής με δημοσίευση και συνεργάζεται σε θέματα Τέχνης και Πολιτισμού με την καθηγήτρια Ιφιγένεια Βαμβακίδου. Επίσης, έχει συγγράψει τη μονογραφία(2012) «Ηλίας Βυζάντης (1910-1980)-Επιγραφές καταστημάτων στη Φλώρινα, μια συμβολή στην τοπική ιστορία», επιμέλεια Ι. Βαμβακίδου, Φλώρινα: ΑΝΦΛΩ (Αναπτυξιακή Φλώρινας Ανώνυμη Εταιρία). Σήμερα είναι διδάσκουσα στον τομέα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

ΣΕΒΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κωνσταντίνος Σεβρής Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΟ κος Κωνσταντίνος Σεβρής είναι Φιλόλογος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. ‘Έχει 10 έτη διδακτικής εμπειρίας σε μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φροντιστηριακό επίπεδο. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνητής Γλωσσολόγος στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, στο έργο με τίτλο ‘Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση’. Η έρευνά του περιείχε απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων, διανομή ερωτηματολογίων και μελέτες περίπτωσης μαθητών. Το ερευνητικό του έργο συμπληρώνεται από συλλογή δεδομένων ως προς την έκταση αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών στο Γυμνάσιο, καθώς και επιτόπια έρευνα για συλλογή και επεξεργασία διαλεκτικού υλικού. Κατέχει ερευνητικό έργο τριών δημοσιεύσεων σε συνέδρια σε Θεσσαλονίκη και Φλώρινα. Επίσης, έχει πλούσιο συμβουλευτικό και διδακτικό έργο μέσω συνεργασιών με διάφορα ιδρύματα, όπως στο σχολείο «Οδυσσέας» του ΜΑΚ.ΙΝ.Ε, όπου ανέλαβε τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής σε μετανάστες, πρόσφυγες και παλλινοστούντες. Στο πρόγραμμα αυτό κατήρτισε το σχεδιασμό και υλοποίηση προγράμματος γλωσσικών δραστηριοτήτων. Επίσης, πραγματοποίησε τη μετάφραση και επιμέλεια της «Σύγχρονης Παγκόσμιας Εγκυκλοπαίδειας Mondadori» στους τόμους Θρησκεία και Επιστήμη.

ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΗ κα Ειρήνη Σουργκούνη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη και υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (University of Edinburgh, UK) και έχει ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευσή της στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας.

Έχει εργαστεί σε δομές συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και με κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Επιπλέον, έχει παράσχει διδακτικό έργο σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και στην εκπαίδευση ενηλίκων σε προγράμματα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ποιοτική ανάλυση στην οικογενειακή συστημική θεραπεία, τις αναστοχαστικές και διαλογικές διεργασίες στην ψυχοθεραπεία καθώς και την ομαδική ψυχοθεραπεία.

Σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει Ποιοτική Μεθοδολογία Έρευνας, Θεωρίες Προσωπικότητας, Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας, Συμβουλευτική και Συστημική Θεωρία, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

H Αγγελική Σουρλαντζή BSc, MA, MSc, c. PHD ξεκίνησε τις σπουδές στο Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις προπτυχιακές της σπουδές ήρθε σε πρώτη επαφή με την Ψυχολογία & τη Συμβουλευτική & ολοκληρώνοντας το πτυχίο της συνέχισε την ειδίκευση της σε αυτούς τους δύο τομείς τόσο ακαδημαϊκά όσο & με εκπαιδεύσεις σε πρακτικό επίπεδο. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία στο Institute of Education, University of London, & στη συνέχεια μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική στο Ε.Κ.Π.Α. Αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το διδακτορικό της στη Σχολική Ψυχολογία, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευθεί στη συμβουλευτική παιδιών (www.place2be.org.uk) & ολοκληρώνει μετεκπαίδευση στη υπαρξιακή ψυχοθεραπεία (www.gignesthai.gr ). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών συμβουλευτικά, ατομικά & ομαδικά, με ενήλικες & παιδιά στην Ελλάδα & το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διατελέσει συντονίστρια σε πληθώρα βιωματικών & ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων σε ποικίλα θέματα. Παράλληλα, εργάζεται στον τομέα του επαγγελματικού coaching στο χώρο της εκπαίδευσης, εργαζομένη τόσο με στελέχη όσο & με εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Επίσης, εργάζεται ως εκπαιδεύτρια για τον οργανισμό Place2Be, στο Λονδίνο τα τελευταία 4 χρόνια. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την τελευταία δεκαετία στον τομέα της Συμβουλευτικής & της Σχολικής Ψυχολογίας, σε δημόσια & ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της σχολικής ψυχολογίας, της συμβουλευτικής & της θετικής ψυχολογίας. Συμμετέχει σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα, παρουσιάζει εισηγήσεις σε ελληνικά & διεθνή συνέδρια, δημοσιεύει σχετικές εργασίες. Είναι μέλος του Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (www.bps.org.uk) & της Βρετανικής Εταιρείας για τη Συμβουλευτική & την Ψυχοθεραπεία ( www.bacp.org.uk )

ΣΠΕΝΤΖΑ ΙΩΑΝΝΑ

Σπέντζα photoΗ κα. Ιωάννα Σπέντζα έλαβε πτυχίο (BA) στην Ψυχολογία το 2005 από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Μετέπειτα, παρακολούθησε & ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό (MSc) της στο University College London (UCL) πάνω στις Μεθόδους Έρευνας στην Ψυχολογία & τη Στατιστική, με διπλωματική εργασία που εστίαζε στην επίλυση προβλημάτων, την σημασιολογική αναζήτηση & τους γνωστικούς χάρτες. Πριν από την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της εργάστηκε ως βοηθός στο Πειραματικό Εργαστήριο του τμήματος Ψυχολογίας Ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος. Από το 2013 έως & σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια σε Τμήματα Ψυχολογίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπου διδάσκει μαθήματα όπως η Στατιστική, η Ψυχομετρία οι Μεθόδους Έρευνας στην Πειραματική Ψυχολογία ενώ ταυτόχρονα εποπτεύει διατριβές πτυχίου. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2016 εργάστηκε & ως καθηγήτρια στο τμήμα Διαιτολογίας ιδιωτικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Το 2016 ενσωματώθηκε στο ακαδημαϊκό δυναμικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ως καθηγήτρια στα τμήματα Ψυχολογίας & Διαιτολογίας & διδάσκει Στατιστική.

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (PGD, MSc, PGDP) στο Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευόμενος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος σε δημόσιες & ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας & παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Λονδίνο & στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας. Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης απασχολείται από το 2010, στην κατάρτιση, ανάπτυξη & διδασκαλία, ως βασικός εισηγητής, μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής, ενώ έχει προσφέρει υπηρεσίες παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά

ΣΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Η Σύρου Δήμητρα είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc.) στο πεδίο της Κοινωνιολογίας, και είναι πτυχιούχος «Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ως καθηγήτρια, στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Έχει εργαστεί, ως βοηθός καθηγητή, στα πλαίσια του Διεθνούς Μεταπτυχιακού προγράμματος MESPOM και ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης «Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων» (ΠΕΓΑ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και δραστηριοποιείται εθελοντικά αλλά και ως επιστημονικός σύμβουλος σε ΜΚΟ και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην συνεργατική διαχείριση κοινόκτητων πόρων, στο ρόλο και στη δράση των ΜΚΟ. Έχει εργαστεί πάνω στα γνωστικά νοηματικά πλαίσια και στα κοινωνικά κινήματα. Πρακτικόςαλλά και θεωρητικός τομέας ενδιαφέροντος συνιστά η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΤΣΑΝΑΝΑ ΜΑΡΙΑ

Μαρία Τσανανά Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ Μαρία Τσανανά γεννήθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής. Ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1998 ως το 2002 εργάστηκε στον εκδοτικό οργανισμό «Ξυδάς», όπου ανέλαβε τη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων των φιλολογικών μαθημάτων του Λυκείου. Το σχολικό έτος 2002-2003 εργάστηκε ως φιλόλογος στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης διδάσκοντας αντικείμενα της ειδικότητάς της, ενώ, παράλληλα, συνεργάστηκε και με Φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2001 ως το 2006 εργάστηκε και σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής διδασκαλίας. Το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 παρακολούθησε το Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «Σύγχρονες Εξελίξεις και Παιδαγωγική Πράξη», και, παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη γραφή Braille παρακολουθώντας μαθήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Από το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται σε δομές της Ειδικής Αγωγής και, συγκεκριμένα, σε Τμήματα Ένταξης παιδιών με πρόβλημα όρασης σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης. 

Συνέχισε  με περαιτέρω εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή ολοκληρώνοντας το 2009 το ετήσιο Πρόγραμμα εξειδίκευσης «Εκπαίδευση Ατόμων με πρόβλημα όρασης» στο Παν/μιο Μακεδονίας. Σε δομές της Ειδικής Αγωγής εργάστηκε μέχρι το σχολικό έτος 2012-2013. Το 2013 ολοκλήρωσε, επίσης, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου με ειδίκευση στην «Ηγεσία και  Εκπαιδευτική Πολιτική». Ορμώμενη από προσωπικά κίνητρα και αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών ασχολήθηκε με την οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αριστοτέλη, του τόπου καταγωγής της. Επίσης, το 2014-2015 εργάστηκε ως διοικητικό προσωπικό στο Κ.Ε.Κ. Μακεδονία με έδρα το Δήμο Αριστοτέλη. Η οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των εκπαιδευτικών οργανισμών και, ιδίως, της Ειδικής Αγωγής αποτελεί το πεδίο των ερευνητικών της ενδιαφερόντων. Από το 2015 απασχολείται, ως διδακτικό προσωπικό, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (AMC), διδάσκοντας Ηγεσία σε Δομές της Ειδικής Αγωγής (Bachelor) και Κοινωνική Πολιτική για το παιδί και την Οικογένεια (Bachelor).

ΤΣΑΡΑΚΤΣΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Καλλιόπη Τσαρακτσούδη Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ κα. Τσαρακτσούδη Καλλιόπη είναι απόφοιτος του τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο «Συναισθηματικές –Συγκινησιακές Δυναμικές στην Εκπαίδευση». Παράλληλα, έχει εξειδικευτεί στον κλάδο της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και στην διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Έχει 13 έτη διδακτικής εμπειρίας σε μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ έχει εργαστεί σε Κέντρα Δημιουργικής  Απασχόλησης για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ) ως ειδική παιδαγωγός. Έχει συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο ως εισηγήτρια και έχει παρακολουθήσει πληθώρα διεθνών και ελληνικών επιστημονικών συνεδρίων. Συμμετέχει εθελοντικά σε δράσεις με κοινωνικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό  περιεχόμενο. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά και διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης,  στον Τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Τμήμα της Προσχολικής Ηλικίας.

ΤΣΙΝΟΥ ΑΡΕΤΗ

TSINOUΗ κα. Αρετή Τσινού σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, με παράλληλη εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Libre de Bruxelles στο Βέλγιο. Μετά την αποφοίτηση της απέκτησε το πρώτο της μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία (MSc) από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου & αρίστευσε. Στη συνέχεια, σπούδασε με πλήρη υποτροφία στο William Paterson University of New Jersey στις ΗΠΑ, όπου & πραγματοποίησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Κλινική Ψυχολογία (ΜΑ). Έχει μετεκπαιδευτεί στη Δομική/Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, από το Salvador Minuchin Institute of Family Therapy στη Νέα Υόρκη, καθώς & στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία της κατάθλιψης από το Albert Ellis Institute, NY. Τέλος, έχει ειδικευτεί στη θεραπεία Διαταραχών Προσωπικότητας από το Object Relations Institute of Psychotherapy and Psychoanalysis, NY. Η κα. Τσινού έχει παρέχει υπηρεσίες στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου ασχολήθηκε με τη ψυχολογική αξιολόγηση βάσει ψυχομετρικών εργαλείων & προβολικών τεστ, διάγνωση & αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά & εφήβους, θεραπεία αναπτυξιακών διαταραχών, παιγνιοθεραπεία σε νοσηλευόμενα παιδιά & συμβουλευτική γονέων. Τα τελευταία χρόνια παρείχε ψυχολογικές υπηρεσίες στο Counseling, Health and Wellness Center of WPU, στο NJ των ΗΠΑ. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει παροχή ατομικών & ομαδικών ψυχοθεραπευτικών συνεδριών για ασθενείς με διαγνωσθείσα ψυχική διαταραχή όπως διαταραχές της διάθεσης, της ταυτότητας, της προσαρμογής, της προσωπικότητας, αγχώδεις διαταραχές, καθώς & για ασθενείς με προβλήματα σχέσεων, & προβλήματα συνδεόμενα με κακοποίηση ή/& παραμέληση. Επίσης έχει παράσχει επείγουσα ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για ασθενείς σε κρίση, επιμορφωτικά σεμινάρια σε σπουδαστές με θέματα αντιμετώπισης stress & διαχείρισης χρόνου, & συμβουλευτική γονέων. Η κα. Τσινού παρουσιάζει πλούσιο ερευνητικό & συγγραφικό έργο & έχει συμμετάσχει & παρουσιάσει πληθώρα εργασιών σε ελληνικά & διεθνή συνέδρια, όπως το Harvard Medical School – Massachusetts General Hospital Psychiatry Academy Symposium.

Υδραίου Κατερίνα

Υδραίου new photoΗ κα Υδραίου είναι απόφοιτος του Α. Π. Θ. με κατεύθυνση στη Σχολική – Εξελικτική Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, του King’s College, στο Πανεπιστήμιου του Λονδίνου με έμφαση στην Παιδοψυχιατρική (PG Diploma in Child & Adolescent Psychiatry) ενώ το 2009 ολοκλήρωσε, στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, τη διετή κλινική εκπαίδευση της στη Συστημική & Οικογενειακή Θεραπεία (PG Certificate & MSc in Family Therapy). Τα κλινικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν στη Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας.  Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Σ.Ε.Ψ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) καθώς & του UKCP (UK Council for Psychotherapy). Από το 2006 εργάστηκε στη Μ. Βρετανία & στην Ελλάδα σε κοινοτικές δομές παιδοψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας ενώ έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών/δομών Ψυχικής Υγείας. Από το 2013 εργάζεται ως Ψυχολόγος – Συντονίστρια στο πρόγραμμα πρόληψης & πρώιμης παρέμβασης «Βήμα» για οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας (ΑΜΚΕ ένα παιδί, ένας κόσμος & Σωματείο ΕΛΙΖΑ).

ΧΑΤΖΗΒΑΛΣΑΜΑ ΠΕΝΗ

photo ΧΑΤΖΗΒΑΛΣΑΜΑΗ κα Πένη Χατζηβαλσαμά είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας  του Essex University (UK) και υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία της Υγείας (City University, London) και είναι πιστοποιημένη EABCT γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται στον τομέα της υγείας από το 2002. Στο παρελθόν εργάστηκε σε νευροψυχιατρική κλινική και σε ερευνητικά προγράμματα.

Στην Πανελλήνια Γραμμή Αυτοκτονίας (1018) και ως Επιστημονικά Υπεύθυνη  Δομής Β.Ν.Υ. στην ΚΛΙΜΑΚΑ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Αθήνα).  Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: η περιγεννητική περίοδος (υγεία στην εγκυμοσύνη κ τη λοχεία, σχέση μητέρας-βρέφους),  οι αγχώδεις διαταραχές και οι διαταραχές διάθεσης. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2006. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στη Β’ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και μέλος Δ.Ε. της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, Παράρτημα Μακεδονίας.