• Αγγελακόπουλος Γεώργιος Open or Close

  Γεώργιος Αγγελακόπουλος Σχολή Υγείας Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΟ Γεώργιος Θ. Αγγελακόπουλος γεννήθηκε στα Φάρσαλα το 1975. Σπούδασε Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Manchester Metropolitan University, Department of Exercise and Sport Science, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κάτοχος MSc στην Αθλητική Ψυχολογία (Sport Psychology) και PhD στην Κινητική Μάθηση (Motor Control). Έχει λάβει υποτροφίες για μεταδιδακτορικές διατριβές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ. Διδάσκει στο εξωτερικό (Department of Exercise and Sport Science, Manchester Metropolitan University, UK, Frije Universiteit, Amsterdam, The Netherlands, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και στη Ελλάδα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2016 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης AMC, UEL, στον Τομέα της Ψυχολογίας και είναι διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων (MSc Psychology - Conversion και MSc Business Psychology). Δημοσιεύει σε Ελληνικά και Ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Δραστηριοποιείται ερευνητικά στην Αθλητική Ψυχολογία, Κινητική Μάθηση, Εξελικτική Ψυχολογία, Ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, Σχέση αντίληψης - κίνησης, Ανάπτυξη στάσης και ισορροπίας του σώματος, Εκφοβισμό και Κυβερνοεκφοβισμό.

 • ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ Open or Close

  Γαρυφαλιά ΑργοροπούλουΗ κα Αργυροπούλου Γαρυφαλιά αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Swansea στην Ουαλία το 2005. Κατά την διάρκεια των σπουδών της εκπαιδεύτηκε για 3 μήνες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών &, μετά την αποφοίτησή, στην Νευρολογική Κλινική Carl-Bonhoeffer του Βερολίνου. Μετέπειτα, εργάστηκε ως παιγνιοθεραπεύτρια, για περισσότερο από 2 χρόνια, σε Νευρολογικό & Ψυχιατρικό Ιατρείο στο Βερολίνο-Γερμανία. Το 2011, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με αντικείμενο Applied Child Psychology. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών, εργάστηκε ως ABA tutor σε παιδιά με αυτισμό στο Behavioral Solutions LTD του Λονδίνου. Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, απασχολήθηκε εθελοντικά σε ΜΚΟ, για την οργάνωση & τον συντονισμό Δημιουργικού Εργαστηρίου Παιδιών σχολικής & προσχολικής ηλικίας. Αυτή τη περίοδο είναι καθηγήτρια στο τμήμα της Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολέγιο. Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει την μετεκπαίδευσή της στο ΑΒΑ & διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.

 • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  Βασιλείου Μαρία Αλεξάνδρου low photoΗ Μαρία Βασιλείου είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κατεύθυνση της Λογοτεχνίας. Ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Μουσική Κουλτούρα» του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση σε ζητήματα Ιδεολογίας, Αισθητικής και Ταυτότητας. Έχει απασχοληθεί ως ερευνήτρια σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα «Urban Environments in Transition», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Fullbright, και έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακές ημερίδες. Τον Οκτώβριο του 2015 διοργάνωσε, εκπροσωπώντας τον τομέα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Τεχνολογικών Εφαρμογών και Επικοινωνίας του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, την επιστημονική, πολυτροπική και καλλιτεχνική διημερίδα «Αόρατες Πόλεις», με αφορμή την 30ή επέτειο από τον θάνατο του συγγραφέα Italo Calvino, με τη συμμετοχή πολλών ακαδημαϊκών, εκπροσώπων του πνεύματος και των τεχνών. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκληρώνει την διατριβή της υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φιλοσοφίας του Πολιτισμού και Επικοινωνίας, Βασιλείου Καραποστόλη. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο πεδίο των Αστικών Σπουδών, των Πολιτισμικών Σπουδών και της Πολιτικής Φιλοσοφίας. Εντάχθηκε στο δυναμικό του τομέα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το 2015, όπου διδάσκει Κοινωνική Πολιτική και Μεθοδολογία Έρευνας.

 • ΓΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Open or Close

  Gakos sotirisΟ Γάκος Σωτήρης αποφοίτησε από το τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Γενικής & Συγκριτικής Γραμματολογίας του τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή & Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διδάξει σε ΚΔΒΜ, Δημοτικά και Γυμνάσια του νομού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία της Θεσσαλονίκης οργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής γραφής, λέσχες ανάγνωσης, θεατρικά εργαστήρια σε παιδιά & ενήλικες. Έχει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Εργάστηκε στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης αρχείων και συλλογών στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. Είναι μέλος και έχει προηγούμενη εθελοντική δράση στις ΜΚΟ Citizens in Action και Αντιγόνη. Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές «Επί σκηνής» (2012, εκδ. Ars Poetica) και «Το κρυφτό» (2016, εκδ. Ρώμη), αρθρογραφεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, και ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και το ραδιόφωνο. Είναι καθηγητής στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης στον τομέα Προσχολικής & Ειδικής Αγωγής και υπέυθυνος πρακτικής άσκησης στον αντίστοιχο τομέα.

 • ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Open or Close

  ΓέρονταΗ Γέροντα Αλεξάνδρα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει αποκτήσει το Μάστερ Επιστημών στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες του Τμήματος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Σαουθάμπτον και κατέχει τον τίτλο τετραετούς εξειδίκευσης στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Έχει πολυετή εμπειρία σε δομές και σχολεία του Λονδίνου όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Στη συνέχεια εργάστηκε στο χώρο της ειδικής αγωγής ως αναπληρώτρια ψυχολόγος και για 9 συναπτά έτη ήταν εξωτερική συνεργάτης σε ιδιωτικό Ιατρείο Παιδοψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας. Αποτέλεσε μέλος της ψυχολογικής υπηρεσίας κέντρου αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και τον τελευταίο χρόνο ήταν μέλος της Διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Save the Children με τα παιδιά των προσφύγων. Διατηρεί δικό της γραφείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 • ΓΚΑΡΟΣ ΑΛΦΡΕΔΟΣ-ΠΑΝΤΕΛΗΣ Open or Close

  Garros1812Ο Αλφρέδος – Παντελής Γκάρος είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Εφαρμοσμένη Στατιστική από το Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με ειδίκευση στην εφαρμογή Στατιστικών Μεθόδων στον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό και τα Χρηματοοικονομικά και απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον τομέα των ποσοτικών ερευνών καθώς επί σειρά ετών υπηρέτησε στον ιδιωτικό τομέα ως μέλος ερευνητικών ομάδων και ως στατιστικός αναλυτής. Έχει αρθρογραφήσει σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει «Μεθόδους έρευνας και ποσοτικής ανάλυσης» σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα τόσο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όσο και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 • ΓΚΟΡΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ Open or Close

  Η κα Γκοράκη Βικτωρια είναι Εργοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές (ΜΑ) έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και τα 3 πρώτα χρόνια κλινικής της δουλειάς είχαν προσανατολισμό στην ψυχική υγεία. Τα επόμενα 12 χρόνια,  εξειδικεύτηκε και εργάστηκε με παιδιά προσχολικής ηλικίας με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, σε εξωτερική δομή του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ενώ την τελευταία 5ετία εργάζεται σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.  Επίσης, έχει διετή διδακτική εμπειρία ως εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Ε/Θ, στο ΤΕΙ Αθήνας. Εδώ και 18 έτη εποπτεύει φοιτητές Ε/Θ τόσο στην πρακτική τους άσκηση, όσο και στην κλινική άσκηση. Από το 2013 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του τμήματος της Ειδικης Αγωγης του Μητροπολιτικου Κολεγιου, το module των Διαταραχων του Αυτιστικου Φάσματος & Εκπαιδευτικών παρεμβάσεις και είναι module coordinator &  tutor στον τομέα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολεγίου.

 • ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Open or Close

  DaskalakisΟ κ. Γιάννης Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1980, τελείωσε ψυχολογία στο Α.Π.Θ και συνέχισε τις σπουδές του με το μεταπτυχιακό Κοινωνικής- Κλινικής Ψυχολογίας “Εξαρτήσεις και Ψυχοκοινωνικά προβλήματα” .Το 2015 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

  Εργάστηκε εθελοντικά και έμμισθα στους παρακάτω τομείς: στο τμήμα Δ Οξέων περιστατικών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη, συντόνιζε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και συμβουλευτικής. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης του Μεταπτυχιακού εργάστηκε στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας για 2 χρόνια με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών, στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα “Αργώ”, με αντικείμενο την απεξάρτηση χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών και την κοινωνική επανένταξη. Συνέχισε στο 4ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης εργάστηκε στους παρακάτω τομείς: ομάδες, συνύπαρξης, αυτορρύθμισης κι έκφρασης συναισθημάτων κι επιθυμιών και τέλος συμμετοχή στη δράση ένταξης παιδιών με ειδικές ανάγκες στην γειτονιά. Επίσης, απο το 2007 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συμβουλευτική σε ενήλικες κι εφήβους. .Απο το 2008 μέχρι το 2011 εργάστηκε στην ΜΚΟ Άρσις ως Ψυχολόγος – Επιστημονικά υπεύθυνος στο Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Ανηλίκων, θυμάτων κακοποίησης-παραμέλησης, θυμάτων trafficing στις παρακάτω αρμοδιότητες : συντονισμός προπτυχιακής πρακτικής άσκησης φοιτητών ψυχολογίας, συντονισμός καθοδήγηση της ομαλής προσαρμογής του παιδιού στο Ξενώνα συνεχής εξατομικευμένη ομαδική κι ατομική συμβουλευτική των ανηλίκων που διαμένουν στο Ξενώνα και τέλος σχεδιασμός και παρακολούθηση προγραμμάτων φιλοξενίας των ανηλίκων σε οικογένειες. Στη συνέχεια τον επόμενο χρόνο εργάστηκε στο Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τις παρακάτω ευθύνες κι αρμοδιότητες: ομαδική κι ατομική συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων και προετοιμασία για οικογενειακή επανένωση.

  Επιπλέον, εργάστηκε ως σχολικός ψυχολόγος στο 61ο δημοτικό Θεσσαλονίκης οργανώνοντας προγράμματα πρόληψης και παρείχε συμβουλευτική σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Diapolis. Στη συνέχεια απασχολήθηκε στην ΜΚΟ PRAKSIS σε πρόγραμμα εργασιακής συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε οικογένειες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Σήμερα, εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας «Εστία» με έμφαση στην ομαδική ψυχοθεραπεία για ανθρώπους με ψυχιατρικά προβλήματα - ψυχωσικές διαταραχές.

  Επίσης από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι σταθερός συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο τμήμα Ψυχολογίας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής ψυχολογίας

  Τέλος, έχει γράψει το μυθιστόρημα “Η Συνάντηση” 2012 το οποίο με λογοτεχνικό τρόπο εμβαθύνει  στις ανθρώπινες εσωτερικές συγκρούσεις, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη δυσκολία έκφρασης συναισθημάτων και τον τρόπο που μπορεί να απελευθερώσει και να εμψυχώσει η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία τον κάθε άνθρωπο. Τέλος το 2014 εκδόθηκε το διήγημαΤζέφρυ, διαρρήκτης ονείρων”, που διαπραγματεύεται τη δύναμη και τη βαρύτητα των ανθρώπινων συναισθημάτων, μέσα απο ένα αλληγορικό τρόπο. Ένα παραμύθι για ενήλικες που δίνει έμφαση στις υπαρξιακές αναζητήσεις των ανθρώπων.

 • Δαφνομήλη Μαρία Open or Close

  Η Μαρία Δαφνομήλη είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών (International Institute of Social Studies - ISS) του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ, με προπτυχιακό και μεταπτυχιακό στην Οικονομική Επιστήμη και την Πολιτική Οικονομία. Ειδικεύεται στον τομέα των μακροοικονομικών επιπτώσεων της χρηματιστικοποίησης και της σχέσης της με την αύξηση της εμφάνισης παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κρίσεων. Η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και οι Κάτω Χώρες υπήρξαν, μέχρι σήμερα, μεταξύ των τόπων διδασκαλίας και ερευνητικής εμπειρίας της. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στην οργάνωση διαφόρων διεθνών συνεδρίων σε όλο τον κόσμο και έχει προβεί σε κριτικές βιβλίων και ακαδημαϊκών άρθρων. Έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Κάτω Χώρες. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι λέκτορας, υπεύθυνη έτους και επιβλέπων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνας και καθηγήτρια οικονομικών εξ’ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ. Τέλος, έχει εργαστεί σε διάφορες ΜΚΟ τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Κάτω Χώρες και είναι υπεύθυνη του διαδικτυακού μαθήματος «Εισαγωγή στις Οικονομικές Θεωρίες, προσβάσιμο στην Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Coursera.

 • ΔΕΔΟΥΣΗ ΝΙΚΗ Open or Close

  Νίκη Δεδούση Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΑπόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδευθείσα σε τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Στις επιμέρους σπουδές συμπεριλαμβάνεται και το σεμινάριο του Διαπανεπιστημιακoύ Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ «Μαθησιακές Δυσκολίες: διεπιστημονική αξιολόγηση, ψυχομετρική εκτίμηση, διαφοροδιάγνωση και σχεδιασμός Ειδικού Εξατομικευμένου Προγράμματος». Έχει εργαστεί σε χώρους της Ειδικής Εκπαίδευσης (5ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης) και υπήρξε συντονίστρια προγραμμάτων ομιλιών που αφορούσαν θέματα της σχέσης γονέα και παιδιού, τα οποία εφαρμόστηκαν σε Νηπιαγωγεία (Παιδικό Σταθμός- Νηπιαγωγείο Bambino) και πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης (Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης). Επιπλέον, υπήρξε συντονίστρια ομιλιών σε Νηπιαγωγεία και ομάδες γονέων του Δήμου Καλαμαριάς επί δυο έτη. Έχει συμμετάσχει σε έρευνα της Μονάδας Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ με θέμα «Πως παίζουν τα παιδιά σήμερα: Μια διαχρονική μελέτη» η οποία απέσπασε το Βραβείο «Ι. Δοξιάδη» στο 53ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο. Διδάσκει στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πρόγραμμα BA(Hons) Early Childhood Studies και στο Πρόγραμμα BA(Hons) Special Education.

 • Δημοπούλου Ζωή Open or Close

  Απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Ζωή Δημοπούλου εργάζεται στον χώρο του παιδιού, από το 2004 εθελοντικά και, από το 2008 έως σήμερα, επαγγελματικά. Έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο UCL του Λονδίνου με εξειδίκευση στην Παιγνιώδη Μάθηση και τη Βιωματική Διδασκαλία. Παράλληλα με τη συμμετοχή της στο ακαδημαϊκό δυναμικό του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ΑΜΚΕ «Ένα παιδί, ένας κόσμος» από το 2015 και συνεργάζεται με φορείς και οργανισμούς που ασχολούνται με σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές. Έχει εργαστεί σε περιβάλλοντα τυπικής αλλά και μη τυπικής εκπαίδευσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχολικής ηλικίας και ενήλικες.Οι κύριοι τομείς ενδιαφέροντός της είναι οι εναλλακτικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, οι διεργασίες της μάθησης, ο εκδημοκρατισμός του σχολικού πλαισίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η παιγνιώδης κουλτούρα. Στόχος της είναι η μετατροπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μία ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία, τόσο για τους διδάσκοντες, όσο και για τα παιδιά.

 • Δρ. Αλτανοπούλου Παναγιώτα Open or Close

  ΑλτανοπούλουΗ Δρ. Παναγιώτα Αλτανοπούλου είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής, του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής, σε θέματα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση. Είναι παιδαγωγός και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Επιστήμες Εκπαίδευσης και Αγωγής με ειδίκευση τη Διδακτική Θετικών Επιστημών, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Αξιολόγηση και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση, της εξ αποστάσεως μάθησης και του Web 2.0. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά του τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας με βάση τη λίστα του Google Scholar, όπως το International Review of Research in Open and Distributed Learning και το Educational Technology & Society. Είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη του τομέα Παιδαγωγικών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει εργαστεί επίσης ως εργαστηριακός συνεργάτης σε προπτυχιακά μαθήματα στο τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ως εκπαιδευτικός σε Ι.Ε.Κ.. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια στη χρήση νέων τεχνολογιών σε παιδιά και ενήλικες και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

 • Δρ. Αναστασοπούλου Άννα Open or Close

  anastasopoulouΗ Δρ. Αναστασοπούλου είναι διδάκτορας οργανωσιακής ψυχολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργανωτική & Οικονομική Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Η διδακτορική της διατριβή, η οποία εκπονήθηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, αφορά την παραγωγή, τη διάχυση & την αξιοποίηση δημιουργικών ιδεών στους οργανισμούς. Διενεργήθηκε σε 15 ελληνικές & πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Από το 2011 διδάσκει μαθήματα οργανωσιακής ψυχολογίας, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού & μεθοδολογίας κοινωνικής έρευνας σε προπτυχιακό & μεταπτυχιακό επίπεδο που προσφέρονται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το University of East London. Έχει διδάξει μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο & διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΑΤΕΙ Κεφαλονιάς. Επίσης, έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας & διοίκησης σε άλλα ιδρύματα σε συνεργασία με αγγλικά πανεπιστήμια & σε προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχουν υλοποιηθεί από το Πάντειο Πανεπιστήμιο & το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ). Από το 2007 έχει συνεργαστεί με το ΙΤΕ για τη διεξαγωγή διεθνών ερευνητικών έργων, την εφαρμογή στατιστικών αναλύσεων, τη συμμετοχή σε workshops & την υποβολή ερευνητικών προτάσεων για χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται ερευνητικές αναφορές, ανακοινώσεις σε συνέδρια & συνδρομές σε συλλογικούς τόμους. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε συστημικές προσεγγίσεις πάνω στη διαχείριση & ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού σε κοινωνιοψυχολογικές δυναμικές οργανισμών & ομάδων εργασίας∙σε ψυχολογικούς μηχανισμούς & διαδικασίες που επηρεάζουν την ανάδυση, παραγωγή, διάχυση, αξιοποίηση & υιοθέτηση καινοτόμων καθώς & συνηθισμένων ιδεών σε οργανωσιακά πλαίσια στην οργανωσιακή & ομαδική δημιουργικότητα σε διαδικασίες μετάβασης από τη δημιουργικότητα στην καινοτομία & την επιχειρηματικότητα∙σε διαδικασίες σύγκρουσης & συναίνεσης σε ομάδες εργασίας∙σε θέματα ταυτότητας & δέσμευσης στους οργανισμούς∙σε ζητήματα οργανωσιακής αλλαγής, κουλτούρας & στο ρόλος τους στην καινοτομικότητα ενός οργανισμού.

   

 • Δρ. Βαδόλας Αντώνης Open or Close

  Ο Δρ. Βαδόλας σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κοινοτική Περίθαλψη ατόμων με αναπτυξιακές δυσκολίες στο MA Community Care,Keele University. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στην Ψυχανάλυση στο Brunel University, όπου διδάσκει από το 2007 ως σήμερα στο MA in Psychoanalysis and Contemporary Society & είναι υπεύθυνος δυο μαθημάτων, ενώ συνεργάζεται με την εποπτεύουσα επιτροπή του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Freud Museum. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & Ψυχοπαθολογία στο Birckbeck College & στη Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία στο BA Psychosocial Studies, Goldsmiths College. Εκπαιδεύτηκε κλινικά στην Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Φροϋδικής Ανάλυσης & Έρευνας στο Λονδίνο, όπου έχει εργαστεί  επίσης ως θεραπευτής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Perversions of Fascism (2009) & έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά & διεθνή περιοδικά.

   

 • ΔΡ. ΒΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ Open or Close

  ΒΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 1 Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ κα Βουρουτζίδου είναι διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Durham του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει Μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία και την Κοινωνική Έρευνα, από το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne του Ηνωμένου Βασιλείου και Βασικό Πτυχίο στις Εφαρμοσμένες Κοινωνικές Σπουδές. Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην Eιδική Aγωγή και συγκεκριμένα στις Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχει εργαστεί εθελοντικά ως μέντορας σε παιδί με κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας ως δεύτερης γλώσσας στο εξωτερικό και ως καθηγήτριας Αγγλικών στην Ελλάδα. Σήμερα είναι διδάσκουσα στον τομέα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής (MA SEN).

 • Δρ. Γιαμπίλη Δανάη Open or Close

  giambili1812eΗ Δρ. Δανάη Γιαμπίλη είναι παιδαγωγός με εξειδίκευση στην εκπαίδευση σε χώρους πολιτισμού. Έχει ολοκληρώσει βασικές σπουδές Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει λάβει μεταπτυχιακούς τίτλους από τα Πανεπιστήμια του Λέστερ (University of Leicester) και του Κέμπριτζ (University of Cambridge) στη Μουσειολογία και τα Παιδαγωγικά, αντίστοιχα. Η διδακτορική της διατριβή εκπονήθηκε στο πανεπιστήμιο του Cambridge όπου εστίασε στη συμμετοχικότητα και την ανάδειξη της ελληνικής τοπικής ταυτότητας στην εκπαίδευση. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει «Μεθοδολογία έρευνας και ποιοτική ανάλυση» στα τμήματα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη δια βίου μάθηση, την αλληλεπίδραση εκπαίδευσης και πολιτισμού και την ανάπτυξη και ανάδειξη ταυτότητας μέσα από την εκπαιδευτική πράξη. Έχει διδάξει μαθήματα στη Δευτεροβάθμια, την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε διεθνή Summer Schools. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με επίκεντρο τη μεθοδολογία έρευνας και την πολιτισμική εκπαίδευση.

 • ΔΡ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΕΡΡΙΚΟΣ Open or Close

  Γιαννακάκης photoΟ Δρ. Ερρίκος Γιαννακάκης είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (BSc in Psychology, University of Lincoln), μεταπτυχιακού στην Κοινωνική & Εφαρμοσμένη Ψυχολογία (MSc in Social and Applied Psychology, University of Kent) & διδακτορικού στην Κοινωνική Ψυχολογία (PhD in Social Psychology, University of Plymouth), με πολυετή εμπειρία διδασκαλίας σε βρετανικά πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την επιρροή του υπαρξιακού φόβου στην ανθρώπινη συμπεριφορά, τους κοινωνικούς παράγοντες αυτοεκτίμησης, τις ενδο-ομαδικές διεργασίες & τις διομαδικές σχέσεις, με σχετικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά & παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια Ψυχολογίας.

 • Δρ. Γιαννέλη Παναγιώτα Open or Close

  Η Δρ. Γιαννέλη είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, με θέμα διατριβής: «Σύγκριση γλωσσικού προφίλ ελληνόφωνου και αλλοδαπού νηπίου». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Επιστήμη της Εκπαίδευσης με ειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες από το Northern Illinois University, (State University), ΗΠΑ. Απόφοιτος Φιλοσοφικής, Παν/μίου Αθηνών. Εδώ και 22 χρόνια, διδάσκει ως Καθηγήτρια Ελληνικών ως δεύτερη/ ξένη γλώσσα στο Γαλλικό Δημοτικό της Αγίας Παρασκευής (Lycée FrancoHellenique Eugene Delacroix). Ταυτόχρονα διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών ως ειδική παιδαγωγός. Έχει διδάξει στο τμήμα Λογοθεραπείας (συνεργασία με Queen Margaret University)  τα μαθήματα της Διγλωσσίας και κατάκτησης Ελληνικών ως Δεύτερη Γλώσσα, Ειδικής Αγωγής, των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και της ψυχοπαιδαγωγικής επιστήμης. Διδάσκει επίσης στο Μεταπτυχιακό τμήμα Ειδικής Αγωγής το μάθημα «Supporting students with dyslexia» σε συνεργασία με το University of East London. Eίναι επίσης υπεύθυνη της κλινικής  πρακτικής των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην αξιολόγηση και αποκατάσταση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. 

  Υπήρξε μέλος συγγραφικής ομάδας στο ΚΕΔΑ (Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής, Παν/μιο Αθηνών) που συνεργαζόταν στο πρόγραμμα για τους αλλοδαπούς νεοεισερχόμενους μαθητές στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλαπλά συνέδρια (ελληνικά και διεθνή), βιωματικά  σεμινάρια και ημερίδες απευθυνόμενα σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές με θέμα την ανίχνευση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

  Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην διγλωσσία, εκμάθηση και κατάκτηση πρώτης και δεύτερης γλώσσας, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, πρώιμη ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών, Διγλωσσία και γλωσσικές διαταραχές, σχολική ετοιμότητα, φωνολογική ενημερότητα, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, διαφοροποιημένη παιδαγωγική. Είναι  Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας. Eξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος.  

 • ΔΡ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Open or Close

  Η Δρ. Χρυσούλα Γιαννοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, μεταπτυχιακού στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology, University of Bath, UK) & Επαγγελματικού Διδακτορικού στην Ψυχολογία της Υγείας (Professional Doctorate in Health Psychology, Queen Margaret University-Edinburgh, UK). Τα κύρια ερευνητικά και κλινικά της ενδιαφέροντα είναι η διαχείριση του χρόνιου πόνου και των χρόνιων ασθενειών. Έχει εκτεταμένη κλινική & ακαδημαϊκή εργασιακή εμπειρία σε διάφορές δομές, νοσοκομεία, πανεπιστήμια & οργανισμούς στην Μ. Βρετανία & στην Ελλάδα.

 • Δρ. Γκλιάτη Αλεξάνδρα Open or Close

  cvantrwipstikwn1111 1Η Δρ. Αλεξάνδρα Γκλιάτη είναι Διδάκτωρ Εργασιακής Ψυχολογίας του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο The University of Nottingham (MSc Work & Organisational Psychology). Έχει υπάρξει ενεργό μέλος ερευνητικών ομάδων σε ελληνικά πανεπιστήμια, ενώ στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής, έχει διδάξει φροντιστηριακά μαθήματα σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τους κλάδους της Εργασιακής Ψυχολογίας και της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και συγκεκριμένα εστιάζουν στους εξής τομείς: εργασιακή ικανοποίηση, εργασιακή δέσμευση, επαγγελματική εξουθένωση και χώρος της υγείας.

 • ΔΡ. ΓΚΟΛΤΣΗ ΒΙΚΥ Open or Close

  CVANTRWPISITKESΗ Δρ. Βίκυ Γκόλτση είναι Chartered Psychologist (CPsychol) και μέλος του European Association for Sport Psychology (FEPSAC). Είναι Υποδιευθύντρια Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο Campus του Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Διαθέτει πολυετή διδακτική & διοικητική εμπειρία ως ακαδημαϊκή υπεύθυνη (Programme Leader) σε προγράμματα franchised ψυχολογίας και ως επικεφαλής (Head) των προγραμμάτων Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την ανάπτυξη προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD) σε τομείς όπως η ψυχολογία, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Αθλητική Ψυχολογία (Northumbria University, UK), με αντικείμενο την κοινωνική ταυτότητα στο ποδόσφαιρο και τις ψυχολογικές επιδράσεις της ταύτισης με την ομάδα. Επιπλέον, διαθέτει μεταπτυχιακό (MSc) στην Οργανωσιακή Ψυχολογία (Goldsmiths University of London, UK) όπου εξειδικεύτηκε στην Επιλογή, Αξιολόγηση, Εκπαίδευση & Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και έχει την ιδιότητα του BPS Occupational Testing accredited. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα (συστήματα επιλογής ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογική επίδραση στους υποψηφίους) σε οργανισμούς στη Μ. Βρετανία (The Post Office Group & the London Fire & Civil Defense Authority) και ως HR consultant σε ελληνικές εταιρίες (στο χώρο της Υγείας). Ερευνητικά δραστηριοποιείται στον χώρο της ευημερίας σε επίπεδο ατόμου, ομάδων και κοινότητας, στην κοινωνική ταυτότητα στον αθλητισμό και τους οργανισμούς, καθώς και στην εξελικτική κοινωνική ψυχολογία, με σχετικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει Μεθοδολογία Έρευνας, Αθλητική Ψυχολογία, Θετική Ψυχολογία και Εξελικτική Ψυχολογία σε προγράμματα σπουδών της Σχολής Ψυχολογίας και της Σχολής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής. Ταυτόχρονα, είναι Honorary Recognised Teacher σταonline προγράμματα σπουδών του University of Liverpool.

 • ΔΡ. ΔΡΟΣΟΣ ΝΙΚΟΣ Open or Close

  drosos1812eΟ Δρ. Νίκος Δρόσος είναι Ψυχολόγος – Επαγγελματικός Σύμβουλος (MSc, PhD). Είναι Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση & Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Υποστηριζόμενης Εργασίας (ΕΛΕΤΥΠΕ), ιδρυτικό μέλος του NICE (Network for Innovation in Career Guidance and Counselling) Foundation και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Doctoral Programme in Career Guidance and Counselling (ECADOC). Είναι συνδημιουργός της σειράς ψυχομετρικών εργαλείων «ΑΡΙΑΔΝΗ» που έχουν βοηθήσει πάνω από 13.000 μαθητές σε Ελλάδα και Κύπρο στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν σε θέματα επαγγελματικής αξιολόγησης, επαγγελματικής συμβουλευτικής σε κοινωνικά ευάλωτους πληθυσμούς και σύγχρονων μορφών σταδιοδρομίας. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν σε θέματα επαγγελματικής αξιολόγησης, επαγγελματικής συμβουλευτικής σε κοινωνικά ευάλωτους πληθυσμούς και σύγχρονων μορφών σταδιοδρομίας. Έχει γράψει (μόνος ή με άλλους συγγραφείς) 5 αυτοτελείς εκδόσεις, 9 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και πάνω από 25 άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Από το 2013 συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο όπου είναι υπεύθυνος του μαθήματος «Απασχολησιμότητα και Επαγγελματική Ανάπτυξη» στο τμήμα Ψυχολογίας και των μαθημάτων «Βασικές Δεξιότητες και Διαδικασίες Συμβουλευτικής» και «Συμβουλευτική για Επαγγελματική Ανάπτυξη» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία της Εργασίας.

 • ΔΡ. ΕΙΚΟΣΠΕΝΤΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Open or Close

  Η Δρ. Καλλιόπη Εικοσπεντάκη είναι η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του τομέα των Παιδαγωγικών, ο οποίος περιλαμβάνει προπτυχιακές σπουδές στους τομείς της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και της Ειδικής Αγωγής και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή. Διδάσκει τα μαθήματα της ¨Μεθοδολογίας Έρευνας¨ (ΒASE & BAECS, MASEN), της Αναπτυξιακής-Γνωστικής Ψυχολογίας και της ¨Ειδικής Αγωγής¨ (ΒASEN.). Είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Η Διδακτορική της Διατριβή με τίτλο ¨Η Ανάπτυξη των Γνωστικών και Αναπαραστασιακών Ικανοτήτων των Εκ Γενετής Τυφλών Παιδιών¨, χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέσω του Προγράμματος ΠΕΝΕΔ 2003, Μέτρο 8.3, Δράση 8.3.1.
  Αποφοίτησε από το τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη και στην Ειδική Αγωγή από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως μετα-διδακτορική ερευνήτρια Α’ στο Εργαστήριο Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσα στα πλαίσια του της Πράξης του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης» η οποία εντάσσεται στην Κατηγορία Πράξεων «ΘΑΛΗΣ - Ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας μέσω προγραμμάτων βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και της προσέλκυσης ερευνητών υψηλού επιπέδου από το εξωτερικό». Από το 2009 έχει συμμετάσχει και στη διδασκαλία του μαθήματος ¨Εισαγωγή στη Ψυχολογία-Γνωστική Ψυχολογία¨ και του μαθήματος ¨Ψυχολογία της Νόησης¨ του τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης.

 • ΔΡ. ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Open or Close

  O Δρ. Αχιλλέας Ευθυμιόπουλος είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τομέα Επιστημών Αγωγής, του Παιδαγωγικού Τμήματος, σε θέματα Παιδαγωγικής, Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροεπιστημών στην Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση, του Τομέα Μαθηματικών και Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος  Ειδίκευσης, στην Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών  με αντικείμενο τις Νέες Ψηφιακές Μορφές Εκπαίδευσης, το Εκπαιδευτικό Λογισμικό, τη Γνωστική Ψυχολογία και τις Νευροεπιστήμες. Επίσης έχει διδάξει σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών και γονέων, με αντικείμενο τις Σύγχρονες Θεωρίες Μάθησης, τη Διδακτική μαθημάτων μέσω Διαθεματικότητας και την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου. Διδάσκει στο Εργαστήριο Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας, του Παντείου Πανεπιστημίου, ενότητες σχετικές με την Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης και την Οργανωσιακή Ψυχολογία με εξειδίκευση τις Διαπροσωπικές Σχέσεις στο χώρο Εργασίας και την Επαγγελματική Εξουθένωση. Συμμετέχει ως διδάσκων στο Πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνα», του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο την Ψηφιακή Τεχνολογία. Είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών και διδάσκει Οργάνωση και Διοίκηση της Προσχολικής Εκπαίδευσης με εξειδίκευση τη Σχολική Ηγεσία, και τη Διαχείριση Συγκρούσεων. Είναι μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, μέλος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων – Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, καθώς επίσης εκπαιδευτής του ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ και ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ. και μέλος σε επιστημονικές εταιρείες και συλλόγους. Έχει δημοσιεύσει πέντε επιστημονικά βιβλία και έχει συμμετάσχει  με πολλές εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών για το Πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.: «Αξιολόγηση Δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – Διαμόρφωση Ηλεκτρονικής Εφαρμογής διαρκούς παρακολούθησης και αξιολόγησης δομών και κρίσιμων παραμέτρων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης»

 • ΔΡ. ΖΑΡΚΑΔΗ ΝΤΟΡΑ Open or Close

  ZARKADIΗ Δρ Ζαρκάδη σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μaster of Arts in Psychology of Excellence) από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου της Γερμανίας & έπειτα διδακτορικό δίπλωμα (PhD in Forensic Psychology) απο το University of Warwick της Αγγλίας. Μετά από δύο χρόνια μεταδιδακτορικής έρευνας στο University of Cambridge, δίδαξε ως Lecturer (& έπειτα ως Senior Lecturer ) σε Βρετανικά Πανεπιστήμια (University of Cambridge, University of Bedfordshire, & Anglia Ruskin University). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ Ζαρκάδη αφορούν στα αίτια που οδηγούν στην καταδίκη αθώων ανθρώπων. Η έρευνά της έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με Βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις εστιάζοντας στη βελτίωση των διαδικασιών αναγνώρισης υπόπτων από αυτόπτες μάρτυρες. Η Δρ Ζαρκάδη έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά & πάνω από 20 συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη & την Αμερική με πολλές διακρίσεις. Η έρευνά της έχει καλυφθεί από το διεθνή τύπο (π.χ., New Scientist, Daily Mail, Times Higher Education, CNBC, Times of India) & έχει χρηματοδοτηθεί από Βρετανικά Πανεπιστήμια & το ESRC (Economic and Social Research Council). Έχει στενές συνεργασίες με ακαδημαϊκούς από Πανεπιστήμια της Βρετανίας, της Αμερικής & της Αυστραλίας.

 • ΔΡ. ΖΑΧΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Open or Close

  ΖάχουΕίναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας. Παράλληλα με τις προπτυχιακές της σπουδές παρακολούθησε μαθήματα στο Εργαστήριο Ανθρωπολογίας του ΔΠΘ και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex-Master of Arts in Psycholinguistics and Neurolinguistics με διάκριση στη μεταπτυχιακή της εργασία. Το 2009 εισήχθη κατόπιν εξετάσεων με υποτροφία στο τετραετές διδακτορικό πρόγραμμα Πειραματικής Ψυχολογίας, Γλωσσολογίας και Γνωσιακών Νευροεπιστημών του Παν/μίου Milano-Bicocca και το ολοκλήρωσε το 2013. Για τη διδακτορική της διατριβή, που εκπονήθηκε και στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος CLAD-Crosslinguistic Language Diagnosis, διερεύνησε συγκριτικά, μέσω της δημιουργίας εξειδικευμένων δοκιμασιών τις ικανότητες γλωσσικής παραγωγής και κατανόησης σε παιδιά με δυσλεξία και ειδική γλωσσική διαταραχή στα ελληνικά και στα ιταλικά. Από το 2001 μέχρι και το 2009 υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών, και έχει ειδικευτεί στη διάγνωση και την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, δυσλεξίας, γλωσσικών διαταραχών, όπως επίσης και στην εφαρμογή ειδικών νευροψυχολογικών τεχνικών αποκατάστασης. Έχει διατελέσει επόπτρια πρακτικής άσκησης ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων και λογοθεραπευτών, εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης και έχει αναπτύξει ειδικές δοκιμασίες αξιολόγησης και υλικά αντιμετώπισης ειδικών μαθησιακών και γλωσσικών διαταραχών. Έχει παρακολουθήσει σχολεία εκπαίδευσης για τη γλωσσική και γνωστική ανάπτυξη, είναι συγγραφέας δύο βιβλίων και έχει παρουσιάσει τις έρευνές της σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. 

 • ΔΡ. ΚΑΖΑΛΗ ΕΛΕΝΑ Open or Close

  Η Δρ Καζάλη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών & στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μaster of Science in Developmental Psychology) από το Πανεπιστήμιο του Lancaster της Αγγλίας, με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Ψυχολογία. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στη Γνωστική Ανάπτυξη- Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών με αντικείμενο τη λογική σκέψη, την αυτεπίγνωση & την αποτελεσματικότητα επεξεργασίας. Το Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής «Μαρία Νασιάκου» για το 2017 απέσπασε από την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία η διδακτορική διατριβή της Έλενας Καζάλη. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Μάιο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχολογικής Έρευνας. Έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα (εξελικτικής ψυχολογίας & γλωσσικής ανάπτυξης) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών & στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών. Παράλληλα με τις διδακτορικές της σπουδές μετεκπαιδεύτηκε στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία & στη Νευροανάδραση, από το Τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πολύκεντρο Ψυχιατρικής, Ψυχοθεραπείας & Νευροανάδρασης στην Αθήνα. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς καθώς & στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, όπου ασχολήθηκε με τη ψυχολογική αξιολόγηση βάσει ψυχομετρικών εργαλείων & προβολικών τεστ σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Από το Φεβρουάριο του 2016 εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτης στον Τομέα Ψυχολογίας, Τμήμα  Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το Νοέμβριο του 2016 εργάζεται ως Διδάσκουσα στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Διδάσκει μαθήματα Μεθοδολογίας Έρευνας, Ατομικών Διαφορών & Αναπτυξιακής Ψυχολογίας σε προπτυχιακό & μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης έχει διδάξει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

 • Δρ. Καραβέλλα Μαργαρίτα Open or Close

  Η Δρ. Καραβέλλα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία & τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την ομαδική ανάλυση. Κατά τη παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία, εργάστηκε σε πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας ως ψυχολόγος, διετέλεσε συντονίστρια του τμήματος Young Persons Counselling Project του οργανισμού Family Welfare Association στο Battersea & επί τριετίας εργάστηκε στη Συμβουλευτική Υπηρεσία Παιδιού & Οικογένειας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Essex. Από το 2010 η Δρ. Καραβέλλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου στην Ελλάδα & συνεργάστηκε με μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις & κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά κι εφήβους. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε κέντρο ημέρας για τη ψυχική υγεία των μεταναστών & συμμετέχει σε έρευνα πάνω στη προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης στην πρώτη παιδική ηλικία. Έχει άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα & την Αγγλία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (Chartered Counselling Psychologist) & του Health Professions Council.

 • ΔΡ. ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Open or Close

  Κυριακή Καρατζούνη Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ κα Καρατζούνη Κυριακή είναι υποψήφια διδάκτωρ στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής με ειδίκευση στη Γλώσσα και στον Πολιτισμό («Γλώσσα και Πολιτισμός: Διδακτικές και Θεωρητικές προσεγγίσεις») του Π.Τ.Δ.Ε. του Δ.Π.Θ. Είναι απόφοιτος φιλοσοφικής σχολής. Διαθέτει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και επάρκεια στη γραφή Braille.Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη Διδασκαλία της Γλώσσας, στον Πολιτισμό και στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Από το 2002 εργάζεται  ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Στο Μητροπολιτικό κολλέγιο διδάσκει στο τμήμα Προσχολικής Ηλικίας και είναι επιβλέπουσα πτυχιακών εργασιών.

 • ΔΡ. ΚΑΤΣΟΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Open or Close

  katsouros1812eΟ Δρ. Αντώνης Κατσουρός έχει διδακτορικό στην Κοινωνική Ψυχολογία των Διαπροσωπικών Σχέσεων από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του ίδιου πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϊ της Μ. Βρετανίας. Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών εστίασε στην έρευνα για τις κοινωνικές γνωστικές διεργασίες της ταυτότητας, τις σχέσεις των δύο φύλων και την θεωρία της βίο-εξέλιξης. Έχει υπηρετήσει στην Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Ελληνικού Στρατού κάνοντας πρακτική άσκηση κλινικού χαρακτήρα. Εκεί διεξήγαγε κλινικές συνεντεύξεις και συναντήσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα με ένα μεγάλο μέρος των κληρωτών και επαγγελματιών οπλιτών της Ταξιαρχίας στην Κω. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Με ένα δίκτυο συνεργατών που ασχολούνται με την ψυχοθεραπεία ενημερώθηκε και δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας ενηλίκων. Επί του παρόντος, δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοεκπαίδευσης, ιδιωτεύοντας, αλλά και συνεργαζόμενος με εκπαιδευτικούς και κλινικούς φορείς. Δίνει εισηγήσεις, διαλέξεις και μαθήματα στο πλαίσιο της μεταδιδακτορικής του προοπτικής, με βασική θεματολογία τη βίο-εξελικτική αλλά και την κοινωνικό-γνωστική θεωρία για τις ερωτικές σχέσεις, την κοινωνική ψυχολογία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, τη συμβουλευτική ζευγαριών αλλά και τη μεθοδολογία της έρευνας. Παράλληλα εκπαιδεύεται θεωρητικά, αλλά και βιωματικά στην Οικογενειακή και Συστημική Ψυχοθεραπεία, εστιάζοντας στις εφαρμογές της θεραπείας ζευγαριών και οικογένειας.

 • ΔΡ. ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ Open or Close

  kontaxopoulou1812eH Δρ. Διονυσία Κονταξοπούλου, Κλινική Νευροψυχολόγος, MSc, PhD oλοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στη συνέχεια, αποφοίτησε με «Άριστα» από το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Νευροψυχολογία που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το University of Texas, Health Science Center και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Β΄ Νευρολογική Κλινική του Αττικού Νοσοκομείου, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, την οποία και ολοκλήρωσε με «Άριστα». Eχει εργαστεί ως κύρια ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα και φαρμακευτικές μελέτες ενώ, παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά Συνέδρια, αλλά και περιοδικά. Ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης στην Β΄ Νευρολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αττικόν και, στην παρούσα φάση, εργάζεται ως Νευροψυχολόγος στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Νέστωρ». Τέλος, παρακολουθεί το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωσιακής – Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας το οποίο προσφέρεται από το Ινστιτούτο έρευνας και θεραπείας της συμπεριφοράς.

 • Δρ. Μπουρλιάσκος Βασίλειος Open or Close

  Ο Βασίλειος Μπουρλιάσκος είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Κοινωνιολογίας του Τομέα Νεοελληνικής Κοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει επί σειρά ετών ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ της Αθήνας μαθήματα Κοινωνιολογίας και Συγγραφής Επιστημονικών Εργασιών. Επίσης, έχει διδάξει στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και έχει επιλεγεί ως διδάσκων στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας. Έχει εργαστεί ως Κοινωνιολόγος στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων - Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας και στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων στο Γραφείο Υγιών Πόλεων. Έχει παρακολουθήσει αρκετά μεταπτυχιακά σεμινάρια μονοετούς και διετούς διάρκειας (με αντικείμενο: εγκληματολογία, μεθοδολογία/επιστημολογία, κοινωνική θεωρία, ιστορία και πολιτική της νεοελληνικής κοινωνίας). Συμμετείχε ως ερευνητής σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είχε γίνει δεκτός για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας από το Ελληνικό Κέντρο Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.

  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: Μεθοδολογία και τεχνικές έρευνας - Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας - Πρόληψη του εγκλήματος - Εγκληματολογικές θεωρίες - Σκιαγράφηση του προφίλ δραστών βίαιων εγκλημάτων - Ιστορία του εγκλήματος - Ιστορική εγκληματολογία - Εκφοβισμός - Θέματα Γνωστικής και Θετικής Ψυχολογίας - Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Κράτους Πρόνοιας.

 • Δρ. Παπαδόπουλος Νικόλαος Open or Close

  Ο Δρ. Νικόλαος Παπαδόπουλος είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Η Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο «Ατομικοί και Ψυχοκοινωνικοί Παράγοντες που Συνδέονται µε τη Σχολική Αυτοαντίληψη και τη Σχολική Επίδοση Παιδιών Ε’ & Στ’ Δηµοτικού» διερευνά τη σχέση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών με τη σχολική τους προσαρμογή.

  Αποφοίτησε από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, το 1985. Στη συνέχεια σπούδασε Κοινωνιολογία, Ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο αποκτώντας άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Διαθέτει, επίσης, δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή. Έχει υπηρετήσει τη δημόσια εκπαίδευση από διάφορες θέσεις (Δάσκαλος, Διευθυντής, Σχολικός Σύμβουλος). Επιπλέον, από το 2003, εργάζεται ως πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Αξιολογητής Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι τα εξής: Ζητήματα Αναπτυξιακής Ψυχολογίας με έμφαση στη προσχολική και σχολική ηλικία, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Συμπεριληπτική εκπαίδευση, Προγράμματα ένταξης παιδιών με αναπηρίες στο τυπικό σχολικό περιβάλλον, Ανάπτυξη Κοινωνικών και Συναισθηματικών Δεξιοτήτων (Κοινωνική και Συναισθηματική Αγωγή), Ζητήματα Σχολικής Ψυχολογίας: Αξιολόγηση Μαθησιακών Δυσκολιών και Σχεδιασμός Προγραμμάτων Παρέμβασης, Προβλήματα Συμπεριφοράς στη Σχολική Τάξη και Αντιμετώπιση τους, Ψυχοκοινωνιολογία της σχολικής τάξης, Συμβουλευτική Γονέων.

 • ΔΡ. ΠΛΙΟΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Open or Close

  Βασιλική Πλιόγκου Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνH κα Βασιλική Πλιόγκου είναι Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ.Έχει Πτυχίο Παιδαγωγικής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, με υποτροφία του ΙΚΥ, στο Πρόγραμμα: «Δικαιώματα Παιδιών». Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη: «Συγκριτική Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» από το ΤΕΑΠΗ του ΕΚΠΑ και του Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Από το 1995 έχει εργαστεί σε διδακτικά και ερευνητικά προγράμματα του ΔΠΘ, του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη του τομέα Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το School of Education του University of East London. Οι ανακοινώσεις της και οι 60 και πλέον δημοσιεύσεις της διαπνέονται από τις αρχές, τις επιστημολογικές και μεθοδολογικές θεωρήσεις της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, με έμφαση σε θέματα σύνδεσης οικογένειας και σχολείου, ποικίλων μορφών οικογενειακής οργάνωσης, εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικού φύλου και ενταξιακής εκπαίδευσης. Διδάσκει θεματικές ισότητας των φύλων σε προγράμματα επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από το 2011 είναι η Πρόεδρος της ΟΜΕΡ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) Θεσσαλονίκης.

 • ΔΡ. ΣΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Open or Close

  ΣταγιόπουλοςΟ Πέτρος Σταγιόπουλος είναι Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής του Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο Διδασκαλείο «Δ. Γληνός» και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην «Ψυχοπαιδαγωγική παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» του Τομέα Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Υπηρέτησε τη γενική και την ειδική αγωγή και είναι σχολικός σύμβουλος. Το συγγραφικό και ερευνητικό έργο του στην ψυχολογία και την ειδική αγωγή περιλαμβάνει διδακτικά βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό που αξιοποιείται στην εκπαιδευτική πράξη, δημοσιεύσεις άρθρων σε ελληνικά και σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές και ερευνητικές ομάδες για θέματα ψυχολογίας και ειδικής αγωγής και σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.

 • ΔΡ. ΣΤΑΜΟΓΙΑΝΝΟΥ ΗΛΙΑΝΑ Open or Close

  σταμογιάννουΗ Δρ. Ηλιάνα Σταμογιάννου είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει Μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία της Υγείας από το King’s College London & Διδακτορικό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Surrey. Είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος & μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS) & της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ). Έχει εργαστεί για 11 χρόνια ως ψυχολόγος με εφήβους & ενήλικες, με ψυχολογικές - ψυχιατρικές δυσκολίες & σωματικές ασθένειες, σε κρατικά & ιδιωτικά κέντρα υγείας στην Αγγλία & την Ελλάδα. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2010, όπου εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια & κλινική επόπτρια.

 • Δρ. Σταύρου Πήλιος Open or Close

  Stavrou1812eΟ Δρ. Πήλιος-Δημήτρης Σταύρου είναι κλινικός ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής εφήβων και ενηλίκων εξειδικευμένος στην ψυχοδυναμική και στη συνθετική προσέγγιση της κλινικής ψυχοπαθολογίας. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεραπευτικής Ψυχολογίας (Αθήνα, Ελλάδα), διδάσκων στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, μέλος του κύριου διδακτικού προσωπικού του Τομέα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών), μέλος του κύριου διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και πραγματογνώμων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Βαθμός: «Άριστα»), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην ψυχολογία με ειδίκευση στην έρευνα του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne (Γαλλία), κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη μεθοδολογία έρευνας στην κλινική ψυχολογία του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Paris Descartes (Ινστιτούτο Ψυχολογίας, Εργαστήριο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας, Βαθμός: «Πολύ τιμητικά») και κάτοχος ευρωπαϊκού διδακτορικού διπλώματος στην κλινική ψυχοπαθολογία του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne, Γαλλία (Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας) και του Πανεπιστημίου Lund, Σουηδία (Ινστιτούτο Ψυχολογίας) με το βαθμό «Πολύ τιμητικά με τα συγχαρητήρια της επιτροπής». Επιπλέον, είναι μέλος επιστημονικών και επαγγελματικών εταιρειών και συλλόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κριτής ευρωπαϊκών περιοδικών και επόπτης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών. Η μητρική του γλώσσα είναι η ελληνική και επίσης ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.

 • Δρ. Τσαχουρίδη Ειρήνη Open or Close

  cvantrwipstikwn1111 4Η Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει με άριστα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration-MBA- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Δρ. Τσαχουρίδη διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Οργανωσιακή Συμπεριφορά, τη Θετική Οργανωσιακή Παιδεία, την Επικοινωνία και τη Μεθοδολογία Έρευνας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά και επικεντρώνονται στη θετική οργανωσιακή παιδεία, στη θεωρία κοινωνικής ανταλλαγής, στη θεωρία κοινωνικής ταυτότητας, στο ψυχολογικό συμβόλαιο και τις κοινωνικές συγκρίσεις στον εργασιακό χώρο. Έρευνές της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Επιπλέον, έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια (Academy of Management Conference, British Academy of Management Conference, European Academy of Management Conference, European Congress of Work and Organizational Psychology (EAWOP), European Group for Organizational Studies (EGOS) Colloquium).

 • ΔΡ. ΦΟΥΣΤΕΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Open or Close

  Μεγάλωσε , ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι Εξελικτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Ακαδημαϊκή συνεργάτης του Παν/μιου Αθηνών & του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον τομέα Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο(affiliated Lecturer ,University of East London) . Διατηρεί γραφείο συμβουλευτικής και Συστημικής ψυχοθεραπείας στα Βόρεια προάστια.
  Σε ότι αφορά τις σπουδές της: ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στον τομέα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στο UCL(Institute of Education) πάνω στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία και εν συνεχεία την διδακτορική της διατριβή πάνω στην Ψυχολογία, στο Παν/μιο Αθηνών , με το οποίο συνεργάζεται μέχρι και σήμερα σε ακαδημαϊκά projects, ως επισκέπτης Λέκτορας.
  Σε ότι αφορά τις μετεκπαιδεύσεις της: είναι κάτοχος του ‘Certificate in Counselling with Children-Level 3’ (Συμβουλευτική παιδιών) από το «The Place2Be» , αναγνωρισμένο από CPCAB. (Counselling and Psychotherapy Central Awarding Body).
  Επιπροσθέτως, έχει λάβει σύντομη (3μηνη) μετεκπαίδευση στην Συστημική θεραπεία για επαγγελματίες του κλάδου στις Η.Π.Α (N.Y), στο Columbia University,(Teachers College). Συνεχίζει την Συστημική της μετεκπαίδευση, σε συστημικό πλαίσιο (3ετης trainee)
  Σε ότι αφορά πρακτικές και εργασιακή εμπειρία: Έχει εργαστεί σε ποικίλα πλαίσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ,όπως: στο Νοσοκομείο St. Mary s Hospital (Λονδίνο), σε Ιδιωτικά Κέντρα Ψυχικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων, έως την δημιουργία (το 2011)του Κέντρου Στήριξης «ΛΟΓΟΣ ΨΥΧΗΣ» ,στο Νοσοκομείο ‘’Παίδων Αγλαΐα Κυριακού’’ μέσω της Μ.Κ.Ο «Κοινωνική Παιδιατρική», στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες( U.N.H.C.R) , στο ‘ Χαμόγελο του Παιδιού’ και ως εξωτερική Ψυχολόγος του Δήμου Ταύρου-Μοσχάτου (εκπρόσωπος Δήμου σε Διακρατική Δράση) υπο την δράση της Μ.Κ.Ο «Solidarity».
  Παρουσιάζει επιστημονικό έργο, δημοσιεύσεις και επιστημονικές δράσεις αλλά και ομιλίες σε Πανελλήνια Επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά των κάδων ειδική αγωγής και ψυχολογίας , με θεματολογία στραμμένη στους τομείς της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Κοινωνικής Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής. Έχει υπάρξει ομιλήτρια και συν-διοργανώτρια σε Συνέδρια/Ημερίδες . Είναι εγγεγραμμένο μέλος της Εταιρείας Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος (eepe.gr) καθώς και του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS/ MBPsS).

 • Δρ. Χαριτάκη Γαρυφαλιά Open or Close

  charitakiΗ Δρ. Γαρυφαλιά Χαριτάκη είναι διδάκτορας ειδικής αγωγής και ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Θεωρητικά Μαθηματικά με Ειδίκευση στη Διδακτική στο τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος ενός Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών και ενός στην Σχολική Ψυχολογία. Έχει ειδικευτεί στην εκπαίδευση και πρώιμη παρέμβαση μαθητών με νοητική υστέρηση, γενικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα, των μαθητών με σύνδρομο Down. Έχει πεδίο ενδιαφέροντος τη διαφοροδιάγνωση με εξειδίκευση τη χορήγηση ψυχομετρικών εργαλείων καθώς και τον σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης για άτομα με μαθησιακές ή/και άλλες δυσκολίες.
  Από το 2009 εργάζεται ως Μαθηματικός Ειδικής Αγωγής σε διάφορες δομές της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη). Παράλληλα, από το 2014 εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως διδάσκουσα Μεθοδολογίας Έρευνας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με το University of East London, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων: BA (Hons) Early Childhood Studies, BA (Hons) Special Education & Master of Arts in Special Education Needs (MA SEN). Επίσης, εργάζεται από το 2017 ως μέλος Σ.Ε.Π. της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ακόμα, από το 2017 συμμετέχει σε ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Επίδραση της γνωστικής ανάπτυξης (βραχύχρονη μνήμη, εργαζόμενη μνήμη και επιτελικές λειτουργίες) στην ανάπτυξη της λογικομαθηματικής σκέψης. Μικρής κλίμακας διαχρονική μελέτη πειραματικών ομάδων παιδιών προσχολικής ηλικίας.» ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια. Καθώς και ως μέλος ομάδας εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες: Παρεμβάσεις στη Γλώσσα-Μαθηματικά» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει περισσότερες από 40 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε συνέδρια αλλά και σε προσκεκλημένες διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέλος, έχει διατελέσει μέλος οργανωτικών επιτροπών συνεδρίων, καθώς και επιτροπών κριτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 • ΔΡ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Open or Close

  Η Δρ. Χατζοπούλου είναι διδάκτωρ στον τομέα γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών (Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, τομέας  Γλωσσολογίας Νοηματικών Γλωσσών).

  Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία το 1985, εξειδικεύτηκε στην εκπαίδευση του κωφού παιδιού και το 1996 πήρε το δεύτερο πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Εκπαίδευσης στην Προσχολική Αγωγή (ΤΕΑΠΗ).  Το 1989-1990 ειδικεύτηκε στη διερμηνεία της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Από το 1986 έχει υπηρετήσει ως ειδική παιδαγωγός σε Ειδικά Σχολεία Κωφών και άλλες δομές του Υπουργείου Παιδείας (ΚΕΔΔΥ). Από το 2011 είναι διευθύντρια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων Λυκόβρυσης-Πεύκης.

  Έχει διδάξει σε πρόγραμμα τα Μετεκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής (1996-2009), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Τ.ΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2007) και σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων και εξειδίκευσης εκπαιδευτικών.

  Με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών συνεργάζεται από το 2000 και από το 2012 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Κολλεγίου. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει σχετικά με την εκπαίδευση του κωφού παιδιού και την ανάπτυξη της γλώσσας σε περιοδικά και βιβλία. Έχει γράψειμια μονογραφή στα αγγλικά και το βιβλίο «Μπορώ και με τα Μάτια μου», στις εκδόσεις Καστανιώτη.

 • ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Open or Close

  eptaimeros1812eΟ Μιχάλης Επταήμερος είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατέχει Μεταπτυχιακούς Τίτλους στην Ψυχολογία της Υγείας (University of Surrey) καθώς και στην Προαγωγή ψυχικής υγείας και Πρόληψη ψυχιατρικών διαταραχών (Ιατρική Σχολή Αθηνών). Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ε.Ε.Θ.Σ. και στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ι.Ψ.Υ.Π.Ε. Είναι πιστοποιημένος συντονιστής Ομάδων Γονέων σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη, καθώς και με το μοντέλο ‘Good Enough Parenting’ των John & Karen Louis. Τα τελευταία χρόνια, έχει συνεργαστεί με δημόσιους φορείς – Μ.Κ.Ο. όπως: η Ε.ΨΥ.Π.Ε., η Μ.Κ.Ο. Κλίμακα, το κέντρο συμβουλευτικής ενηλίκων Διάβαση και εφήβων Στροφή του οργανισμού ΚΕ.Θ.Ε.Α., τα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αιγινήτειο και Δρομοκαϊτειο και το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Ρεθύμνης.
  Από το 2013 εργάζεται ως ψυχολόγος ενώ για 6 χρόνια προσέφερε παράλληλη στήριξη σε παιδιά με μαθησιακές διαταραχές στο Σχολείο Αμερικάνικης Παροικίας Αθηνών. Επίσης, έχει συντονίσει ομάδες γονέων σε σχολεία του Βόρειου Τομέα Αττικής. Διδάσκει το μάθημα «Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας» στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό Τμήμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και είναι επόπτης πτυχιακών εργασιών.

 • Θεάκος Γιάννης Open or Close

  Ο Γιάννης Θεάκος είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με ειδίκευση στην Εργονομία και το Δίκαιο Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας. Το 2001 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων στο Salford University της Μ.Βρετανίας, εστιάζοντας στην Οργανωσιακή Συμπεριφορική, στις χαοτικές θεωρίες στο μάνατζμεντ και στη χρήση των λεκτικών μεταφορών στη διαδικασία της νοηματοδοτικής αλλαγής που οδηγεί στην καινοτόμα δράση. Έχει μακρά επαγγελματική εμπειρία στη Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων και την Υγεία και Ασφάλεια της Εργασίας καθώς, επί 18 χρόνια, κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις, σε πολυεθνικές εταιρίες ενώ, παράλληλα, έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος, στο Υπουργείο Εργασίας, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο Ελληνικό Ινστιτούτου Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας και στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ανάπτυξης, έχει ολοκληρώσει σπουδές στη Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων με περισσότερες από 500 ώρες εκπαίδευσης εργαζομένων και στελεχών επιχειρήσεων. Την τελευταία τριετία ασχολείται επαγγελματικά με τον κλάδο της Προπονητικής, ως πιστοποιημένος ACC(ICF) Coach, σε ατομικό και επαγγελματικό πλαίσιο. Τέλος, του έχει απονεμηθεί με αριστεία το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching του University of East London (σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο) και συνεργάζεται επιστημονικά στο πεδίο της Οργανωσιακής Αρετής με τη Δρ. Ειρήνη Τσαχουρίδη.

 • ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ Open or Close

  Thomas Theodoseiou eΟ Θωμάς Θεοδοσίου είναι Κλινικός Νευροψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία, αρίστευσε και αποφοίτησε πρώτος στην κατάταξη, στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εν συνεχεία, σπούδασε και αρίστευσε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κλινική Νευροψυχολογία-Νοητικές Νευροεπιστήμες» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το McGill University, Montreal Neurological Institute (Canada). Στο μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης επέλεξε την κλινική κατεύθυνση (Κλινική Νευροψυχολογία). Επιπλέον, παρακολούθησε και αρίστευσε στο πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ με αντικείμενο «Ιατρική Ψυχολογία». Έχει συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια Νευροψυχολογίας, Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής. Έχει δημοσιεύσει σε ακαδημαϊκό συλλογικό τόμο δουλειά του σχετικά με τις κλινικές προεκτάσεις της Δραματοθεραπείας (“Creativity”, Gutenberg) ενώ αναμένονται και ερευνητικές του δημοσιεύσεις (ενδεικτικά: το νευροψυχολογικό προφίλ των ασθενών με Μυοτονική Δυστροφία Τύπου 2) σε διακεκριμένα επιστημονικά περιοδικά των ΗΠΑ. Έχει πλούσια κλινική εμπειρία στον τομέα της νευροψυχολογικής αποκατάστασης και εκτίμησης νευρολογικών και ψυχιατρικών ασθενών, ενώ είναι ενεργός ερευνητικά ως ερευνητής/Κλινικός Νευροψυχολόγος στο Νευροψυχολογικό Εργαστήριο της Α’ Νευρολογικής Κλινικής, Αιγινήτειο Νοσοκομείο – ΕΚΠΑ. Είναι Καθηγητής στο αγγλόφωνο και ελληνόφωνο πρόγραμμα BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου όπου διδάσκει τα μαθήματα Νευροψυχολογίας και Βιολογικής Ψυχολογίας.

 • Ιωαννίδης Γιώργος Κωνσταντίνος Open or Close

  cv2 1411e

  Ο Γιώργος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, με τις σπουδές του, συνδυάζει τους κλάδους της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψυχολογίας. Πιο συγκεκριμένα, έχει μεταπτυχιακό στην Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde (MSc in Person Centered Counselling & Psychotherapy), μεταπτυχιακό στην Θετική Ψυχολογία από το University of East London (MSc Applied Positive Psychology & Coaching Psychology) και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A. από το London Metropolitan University και Pg. Dip. από το London Guildhall University). Εργάζεται ιδιωτικά, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, και παράλληλα εκτελεί ψυχο-εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε εταιρίες και οργανισμούς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία και τη θετική ψυχολογία. Επιπλέον, είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Προσέγγισης και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.

 • ΚΑΛΚΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ Open or Close

  Καλκάκου photoΗ Ελένη Καλκάκου μεγάλωσε στην Αθήνα.  Αφού αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (Pierce College), συνέχισε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (κατεύθυνση Γλωσσολογίας). Στα πλαίσια των σπουδών της, και ειδικότερα μέσα από την επαφή της με τα παιδιά, συνειδητοποίησε πως για να είναι αποτελεσματική στη δουλειά της και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του συνόλου των μαθητών, θα ήταν απαραίτητη η μετεκπαίδευση στις μαθησιακές ιδιαιτερότητες και αναπηρίες. Για το  λόγο αυτό συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία, όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ψυχογλωσσολογία και Νευρογλωσσολογία (Πανεπιστήμιο Essex). Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε επιτυχώς διετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία» από τον εκπαιδευτικό φορέα EDEXCEL. Λίγο αργότερα, παρακολούθησε μαθήματα της γραφής Braille στην Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και απέκτησε επάρκεια διδασκαλείας της. Έχει παρακολουθήσει αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ ολοκληρώνει το Mphil της στην Ειδική Αγωγή. Δουλεύει με παιδιά από τα φοιτητικά της χρόνια, είτε σε ατομικό επίπεδο είτε σε επίπεδο τάξης. 

 • ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Open or Close

  karagiannopoulou1812eΗ Καραγιαννοπούλου Αναστασία είναι Νευροψυχολόγος, κάτοχος MSc Γνωστικής Νευροψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου και BSc Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε την κλινική της άσκηση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε την κλινική της άσκηση στο Νευροψυχολογικό Εργαστήριο του Αιγινητείου Νοσοκομείου, στην Α’ Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών. Έπειτα, απέκτησε μετεκπαιδευτικό δίπλωμα στην κλινική μελέτη διαταραχών ύπνου στο Toronto Western Hospital, Sleep and Alertness Clinic, University Health Network στο Τορόντο, όπου διεξήγαγε κλινική έρευνα για την εύρεση βιοδεικτών ύπνου σε ασθενείς με φαρμακοανθεκτική κατάθλιψη. Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην κλινική Νευροφυσιολογίας στο Temerty Centre for Therapeutic Brain Intervention, Centre of Addiction and Mental Health στο Τορόντο, όπου εφήρμοσε εγκεφαλική θεραπευτική παρέμβαση με τη χορήγηση Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης (TMS) σε ασθενείς με χρόνια φαρμακοανθεκτική κατάθλιψη. Ειδικεύεται στις διαταραχές ύπνου, στη νευροψυχολογική εκτίμηση, στην έρευνα νευροπλαστικότητας και στην οικογενειακή θεραπεία μέσω Art Therapy. Αποτελεί μέλος του British Psychological Society, Hellenic Neuropsychological Society (ΕΝΨΕ), Uniquedoc Healthcare και Psychosomatic Medicine (ICPM). Είναι καθηγήτρια Νευροψυχολογίας, Αναπτυξιακής και Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο Μαρούσι.

 • Κασιμάτη Μαρία-Χριστίνα Open or Close

  Η Μαρία-Χριστίνα Κασιμάτη είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Μεθοδολογία της Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Έρευνας» από το UCL Institute of Education του Λονδίνου. Επίσης, αυτή την περίοδο είναι υποψήφια διδάκτορας του ΤΕΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Πατρών και η διδακτορική της διατριβή αφορά την «Περιβαλλοντική εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» στην προσχολική ηλικία.

 • Κοκκόση Αγγελική Open or Close

  Η Αγγελική Κοκκόση είναι παιδαγωγός και υποψήφια διδάκτωρ στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο ίδιο τμήμα στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής με ειδίκευση στη «Διδακτική των Θετικών Επιστημών:Διδακτικές διαδικασίες, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Αξιολόγηση και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση». Είναι καθηγήτρια στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Τμήμα των Παιδαγωγικών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα Εκπαιδευτικής-Σχολικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών. Εργάζεται ως εργαστηριακός συνεργάτης σε προπτυχιακά μαθήματα στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών και ως εκπαιδευτικός σε δημόσια Ι.Ε.Κ. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου της Ο.Μ.Ε.Ρ. (Organisation Mondiale pour l’Education Préscolaire- Παγκόσμιος Οργανισμός Προσχολικής Εκπαίδευσης).

 • ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΙΝΑ Open or Close

  KontzoglouH κα Ελίνα Κόντζογλου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στο τμήμα ψυχολογίας του Α.Π.Θ.(2004) και έπειτα απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (Μsc) από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με αντικείμενο « Δυσλεξία, πολυγλωσσικό περιβάλλον και χρήση νέας τεχνολογίας στην Αντιμετώπισή της»(2007). Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ολοκληρώνει την τριετή εκπαίδευσή της στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας. Υπήρξε επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής «Α. ΦΩΚΑΣ» του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως ομιλήτρια με κύρια θεματολογία τη σύνδεση εκπαιδευτικής θεωρίας με την εκπαιδευτική πράξη. Από το 2006 διατηρεί επαγγελματικό γραφείο ψυχολόγου. Από το 2007 εργάζεται σε δομή παιδικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Open or Close

  ΚωνστάντζουΗ Κατερίνα Κωνστάντζου είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση γλωσσολογίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ψυχογλωσσολογία και Νευρογλωσσολογία από το University of Essex (UK) και διδάκτωρ Ψυχογλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Κατάκτηση χρόνου και ρηματικής όψης: Ενδείξεις από πειραματικές δοκιμασίες παραγωγής και κατανόησης» εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης» (επιστημονικός υπεύθυνος: Στέλλα Βοσνιάδου). Από το 2012 διδάσκει στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια γλωσσολογίας και γλωσσικών διαταραχών, ενώ έχει δημοσιεύει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την τυπική γλωσσική ανάπτυξη και τις αναπτυξιακές διαταραχές.

 • Λαζανάκη Βέρα Open or Close

  cv1 1411e

  Η Βέρα Λαζανάκη είναι υποψήφια διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Συμπεριφοράς στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική, διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και σε μαθήματα e-learning στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στις συγκρούσεις στην εργασία, στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων και στα συναισθήματα του εργαζόμενου. Είναι team coordinator στην εθελοντική ομάδα Job-Pairs. Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά.

   

 • ΛΕΤΣΗ ΑΝΝΑ Open or Close

  Anna letsiΗ Άννα Λέτση σπούδασε παιδαγωγικά, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές της στις θετικές, φυσικές επιστήμες και τις διδακτικές τους. Μετεκπαιδεύτηκε  στην ειδική αγωγή και σήμερα εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στη διδακτική των φυσικών επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι επιστημονική συνεργάτης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και ενεργό μέλος της ερευνητικής ομάδας ATLAS του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ερευνητικές της περιοχές είναι η φύση της επιστήμης και των φυσικών επιστημών, η έρευνα στην παιδαγωγική επιστήμη, ο επιστημονικός και ψηφιακός γραμματισμός, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και διδακτικών στρατηγικών. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης διδάσκει μαθήματα στα προπτυχιακά προγράμματα της Προσχολικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.

 • ΛΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΑ Open or Close

  ΛιανούΗ Βάσια Λιανού σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές για εξειδίκευση στην αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών για ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων στο Πανεπιστήμιο του Leeds, στην Αγγλία. (M.A. in Special Educational Needs) Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικά με θεραπευτικές μεθόδους στην ειδική αγωγή, την παιδική ψυχοπαθολογία, την δημιουργική απασχόληση παιδιών και την συμβουλευτική γονέων. Δραστηριοποιείται στον χώρο της ειδικής αγωγής εδώ και οκτώ χρόνια, πραγματοποιώντας συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης, προσφέροντας παράλληλη στήριξη σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και κάνοντας εισηγήσεις σε σεμινάρια για γονείς. Επίσης, τα τελευταία πέντε χρόνια είναι επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος ‘’Χαμόγελα’’ που στοχεύει στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά και εφήβους με αναπηρία μέσα από εξωτερικά ομαδικά προγράμματα.

 • Λυμπεροπούλου Βασιλική Open or Close

  Η Λυμπεροπούλου Βασιλική είναι ψυχολόγος και απόφοιτος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (SUNY in NY). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διπλωματική εργασία που εστίαζε στη μελέτη των μεταγνωστικών δεξιοτήτων. Έχει λάβει δίπλωμα ειδίκευσης στην Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών. Έχει εργαστεί, για δέκα χρόνια, σε κέντρα αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών και από το 2016 εργάζεται ως ψυχολόγος στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, αξιολογώντας μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Έχει συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο ως εισηγήτρια και έχει παρακολουθήσει πληθώρα διεθνών και ελληνικών συνεδρίων σχετικά με την ειδική αγωγή, την ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων καθώς και τη συμβουλευτική γονέων. Επίσης είναι ενεργό μέλος του ΝASP (National Association of School Psychologists). Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αμαρουσίου εργάζεται ως υπεύθυνη του Κέντρου Μαθησιακών Δυσκολιών, αλλά και ως καθηγήτρια στον Τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Τμήμα της Προσχολικής Αγωγής και της Ψυχολογίας.

 • ΜΑΚΡΗ ΟΛΓΑ Open or Close

  ΜΑΚΡΗ ΟΛΓΑ Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ κυρία Μακρή Όλγα αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνέχεια έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Hull του Ηνωμένου Βασιλείου με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc in Counselling Studies). Κατά τη διάρκεια των Μεταπτυχιακών Σπουδών της εργάστηκε εθελοντικά σε Φορείς που φιλοξενούσαν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες καθώς και σε Κέντρα Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών. Στην Ελλάδα απασχολήθηκε στην Ειδική Αγωγή σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ), όπου προώθησε Προγράμματα Εκμάθησης Κοινωνικών Δεξιοτήτων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Έχει εμπειρία στην αξιολόγηση, διάγνωση και υποστήριξη ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες (ΚΕΔΔΥ).

  Αξιοποιεί τις Συμβουλευτικές Δεξιότητες τόσο στην Εκπαίδευση όσο και στο χώρο της Πρόληψης και Προαγωγής της ψυχικής υγείας, με Διαλέξεις και Ομάδες Γονέων - «Σχολή Γονέων» στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στα ενδιαφέροντά της εντάσσονται οι μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, τα Κωφά Άτομα, οι Μετανάστες και οι Έλληνες της Διασποράς. Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο και διεξήγαγε έρευνες τα πορίσματα των οποίων έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Σήμερα διδάσκει στον Τομέα Παιδαγωγικής και Ειδικής Αγωγής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. 

 • ΜΑΡΓΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ Open or Close

  baskozos eΗ Ελένη Μαργιώτη είναι Κλινική Νευροψυχολόγος και υποψήφια διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου της Κλινικής Νευροψυχολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Health Sciences Center, University of Texas, USA. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Υποτροφιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στην Εταιρεία Nόσου Alzheimer Αθηνών από το 2007 κι είναι επιστημονικά υπεύθυνη για τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας Alzheimer Αμαρουσίου. Έχει διδακτική εμπειρία ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά κολέγια προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από το 2013. Επιπλέον, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα (Long Lasting Memories, Epidemiological Study of dementia in Greece - HELIAD) σε συνεργασία με την Α’ Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου από το 2009 μέχρι σήμερα. Το κλινικό και ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στις νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (10031, 10/01/2007 Νομαρχία Φθιώτιδος) κι είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας.

 • Μαριάνα Μιχαλάκη Open or Close

  ΜιχαλάκηΗ Μαριάνα Μιχαλάκη σπούδασε ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, στην «Επιστήμη του Αθλητισμού και της Άσκησης» και στον τομέα της «Ψυχολογίας της Υγείας». Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και είναι πιστοποιημένη Συντονίστρια Σχολών Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων-Μαρία Χουρδάκη). Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη σύμβουλος στη χρήση του "Άριστον Τεστ" επαγγελματικού προσανατολισμού για παιδιά γυμνασίου, λυκείου καθώς και φοιτητές και ενήλικες. Έχει παρακολουθήσει διετή σεμινάρια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία (οικογενειακή, ομαδική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους), και, έως και σήμερα, συμμετέχει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

  Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα, σε πλαίσια στήριξης ατόμων με χρόνιες παθήσεις και σε ψυχιατρικές κλινικές, καθώς και σε προγράμματα πρόληψης για το κάπνισμα, τη χρήση ουσιών και τη σεξουαλική υγεία των εφήβων. Έχει εργαστεί με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχει πραγματοποιήσει ομάδες ψυχοκοινωνικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής. Καθ' όλη αυτή την περίοδο, έχει γράψει άρθρα σε τοπικά περιοδικά και έχει συνεργαστεί στη συγγραφή άρθρων για το περιοδικό "Psychologies”. Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα Αποκατάστασης Λόγου και Μάθησης όπου δουλεύει με παιδιά και εφήβους μεψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και με γονείς. Είναι εξωτερικός συνεργάτης ιδιωτικών παιδικών σταθμών, όπου προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, και διοργανώνει σεμινάρια για τους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Συνεργάζεται με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης όπου παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια επιμορφωτικά και προσωπικής ανάπτυξης για το ευρύ κοινό αλλά και για συγκεκριμένες ομάδες ατόμων όπως εργαζόμενους, γονείς και φοιτητές. Είναι επόπτρια διπλωματικών εργασιών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και υπεύθυνη μαθήματος στο προπτυχιακό τμήμα της Ειδικής Αγωγής και των Προσχολικών Σπουδών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

 • Μαυρομάτη Φωτεινή Open or Close

  MavromatiΗ κα Μαυρομάτη είναι συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια συνθετικής προσέγγισης. Σπούδασε Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Essex της Αγγλίας) & στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε δυο τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών (Πανεπιστήμιο Roehampton Surrey) & εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική, ψυχοδυναμική & γνωστική-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία. Είναι έγκριτο μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS) με άδεια ασκήσεως ψυχολόγου στην Ελλάδα & την Αγγλία. Κατά τη διαμονή της στη Μεγάλη Βρετανία  δούλεψε θεραπευτικά για τρία χρόνια σε διαφορετικά κέντρα ψυχοθεραπείας του Λονδίνου (Highbury Counselling Centre, Faces in Focus, Equilibrium) & στη συνέχεια εξάσκησε ιδιωτικά το επάγγελμα της στο Ρέθυμνο. Το διάστημα 2010-2013 συνεργάστηκε με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων-Αγλαΐα Κυριακού. Ήταν μέλος της βασικής ερευνητικής ομάδας του προγράμματος EU NET ADB που είχε σαν στόχο την μελέτη των συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο σε Ευρωπαίους εφήβους, ενώ παράλληλα δούλεψε θεραπευτικά με εφήβους με προβλήματα διατροφής & συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Έχει ατομικές & ομαδικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων & συνεχίζει να παρακολουθεί επιμορφωτικά σεμινάρια & εργαστήρια. Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα παρέχοντας ψυχοθεραπεία σε εφήβους & ενήλικες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές, διαπροσωπικές & συμπεριφορικές δυσκολίες, ενώ από το 2013 είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Ψ-Δικτύου.

 • ΜΠΑΚΙΡΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ Open or Close

  bakirli1812eΗ Εριφύλη Μπακιρλή είναι απόφοιτη Κοινωνιολογίας του Παντείου Παν/μίου και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τομέα Εγκληματολογίας του ίδιου Παν/μίου με τίτλο: «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της». Το 2017 αναγορεύθηκε σε Διδάκτορα Εγκληματολογίας του Παντείου Παν/μίου, ενώ η διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Σύγχρονη Διακυβέρνηση και Έλεγχος του Εγκλήματος» αξιολογήθηκε από την επταμελή επιτροπή με «Άριστα». Από το Νοέμβριο του 2008 έως και σήμερα, εργάζεται ως αναπληρωματική καθηγήτρια εγκληματολογίας στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και την Πυροσβεστική Ακαδημία. Στα άμεσα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: ο έλεγχος του εγκλήματος, μορφές κοινοτικής και ιδιωτικής αστυνόμευσης, η διακυβέρνηση της ασφάλειας, σύγχρονες μέθοδοι επιτήρησης στην αντεγκληματική πολιτική (βιομετρικές εφαρμογές, κάμερες ασφαλείας, «έξυπνες» κάρτες, ανάλυση DNA, κατ’ οίκον ηλεκτρονική επιτήρηση). Είναι συγγραφέας των μονογραφιών «Σύγχρονη Διακυβέρνηση και Έλεγχος του Εγκλήματος» (2018), εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, και «Σύγχρονη Τεχνολογία και Αντεγκληματική Πολιτική» (2019), εκδ. Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα. Από τον Οκτώβριο του 2019 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο (campuses Αμαρουσίου και Ακαδημίας) το μάθημα με τίτλο «Δικαστική Ψυχολογία. Η εγκληματική συμπεριφορά» (PY6304) και το αντίστοιχο μάθημα με τίτλο «Forensic Psychology. The Criminal Conduct» στο αγγλόφωνο τμήμα.

 • Ξένου Tατιάνα Open or Close

  xenou1812eΗ Tατιάνα Ξένου είναι Ψυχολόγος υγείας. Είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία, μεταπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία της Υγείας (MSc Health Psychology) από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (City University of London, Μεγάλη Βρετανία) και έγκριτο μέλος (chartered psychologist) του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, αλλά και μεταγενέστερα, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT), στην αξιολόγηση και διαχείριση ασθενών με χρόνια ασθένεια σε κλινικά πλαίσια και στις στρατηγικές διαχείρισης του στρες. Από το 2005 εργάζεται σε κλινικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα, έχει υπάρξει επιστημονικός συνεργάτης σε ιδιωτικές κλινικές δομές (Αθηναϊκή κλινική και Ευρωκλινική) και σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Παράλληλα με το κλινικό της έργο, από το 2007, διδάσκει ως λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και στη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού κολλεγίου. Το διάστημα 2012-2017 διετέλεσε ακαδημαϊκή υπεύθυνη προγραμμάτων Ψυχολογίας (HND psychology, BSc Psychology , Msc Clinical Community Psychology , MSc Psychology, Msc Business/organizational psychology). Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιότητα ζωής σε άτομα με χρόνια ασθένεια, η υγεία των γυναικών, η υιοθέτηση συμπεριφορών υγείας, η πρόληψη, η διαχείριση στρες & η επικοινωνία μεταξύ επαγγελματία υγείας – ασθενή.

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Open or Close

  panagiotou1812Ο Λεωνίδας Παναγιώτου [(BA, MSc, MA, FndCert, MBACP (Accred)] είναι ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και καθηγητής του Προπτυχιακού Προγράμματος BSc (Hons) Psychology του Μητροπολιτικού Κολλέγιου, στο Μαρούσι. Έχει εκπαιδευτεί στο Λονδίνο και, τα τελευταία 8 χρόνια, έχει εργαστεί σε διάφορες κλινικές ως Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής, προσανατολισμένος στο Συνθετικό Μοντέλο. Σπούδασε Ψυχολογία στο University of Hertfordshire και συνέχισε τις σπουδές του στην Ψυχοθεραπεία στο Regent’s University of London όπου και αποφοίτησε με Foundation Certificate in Integrative Counselling and Psychotherapy και εν συνεχεία με Master of Arts in Integrative Counselling and Psychotherapy. Διαθέτει πολυετή κλινική εμπειρία και είναι έγκριτο μέλος του British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP).

 • ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ Open or Close

  papadimitriou1812eΗ Άννα Παπαδημητρίου σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Business Psychology στο University of East London, εκπονώντας τη διπλωματική της εργασία πάνω στο θέμα της εναρμόνισης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία και συγκεκριμένα στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Έχει παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικά προγράμματα στην κλινική ψυχοπαθολογία, τις δεξιότητες συμβουλευτικής, την κατάρτιση στελεχών ανθρωπιστικών οργανώσεων και την εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων και έχει εργαστεί εθελοντικά σε πανελλήνιες έρευνες σε σχολικό πληθυσμό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στους τομείς της Οργανωσιακής και Κλινικής Ψυχολογίας. Σήμερα, ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Από το 2017 αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού δυναμικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Διδάσκει Academic Writing στο πρόγραμμα της Ψυχολογίας, εποπτεύει πτυχιακές εργασίες σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι Year Tutor και προσωπική ακαδημαϊκή σύμβουλος στο προπτυχιακό τμήμα της Ψυχολογίας.

 • ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Open or Close

  Η Ελένη Παπαχριστοδούλου είναι Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του τμήματος Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με «Άριστα» από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης & έπειτα ολοκλήρωσε με έπαινο (With Merit) τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Keele University, UK όπου & έλαβε ειδική εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση. Έχει πολυετή κλινική εμπειρία στο μετατραυματικό στρες, στο ψυχολογικό τραύμα καθώς & στις ποικίλες ψυχολογικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν έπειτα από μια τραυματική εμπειρία. Επίσης, ειδική εκπαίδευση έχει λάβει από το κέντρο “The Dove Service”, Staffordshire, UK για θέματα διαχείρισης Πένθους & διαφόρων μορφών Απώλειας καθώς & ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα με χρόνιες ασθένειες & στους συγγενείς τους. Έπειτα από πολύχρονη συνεργασία της με το Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων του Πανεπιστημίου Αθηνών, η συμβουλευτική φοιτητών & ατόμων που βρίσκονται στη φάση της αναδυόμενης ενηλικίωσης αποτελεί πεδίο γνώσης & εμπειρίας της. Έχει συντονίσει πληθώρα ψυχο-εκπαιδευτικών & βιωματικών σεμιναρίων & έχει έντονη δράση ως εισηγήτρια σε συνέδρια εντός & εκτός της Ελλάδας. Εργάζεται ιδιωτικά & ασκεί ψυχολογική θεραπεία σε ατομικό & ομαδικό επίπεδο.

 • ΡΟΠΟΚΗ ΓΙΩΤΑ Open or Close

  ropoki1812eΗ Γιώτα Ροπόκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση την Πολιτική Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία. Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώθηκαν στον φιλελευθερισμό και τις θεωρίες της δημοκρατίας, εστιάζοντας στην κριτική αποτίμηση των σύγχρονων θεωρητικών μοντέλων του πλουραλιστικού ελιτισμού. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και δραστηριοποιείται ερευνητικά στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της ταυτότητας. Οι εργασίες της αφορούν τις κοινωνικές αναπαραστάσεις, την κοινωνική μνήμη και λήθη και την πολιτική ταυτότητα και μέρος αυτών έχει παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Από το 2017 αποτελεί μέλος του ακαδημαϊκού δυναμικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, διδάσκοντας «Κοινωνική Ψυχολογία», στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

 • ΡΟΥΜΑΝΗ ΔΑΦΝΗ Open or Close

  H Δάφνη Ρουμάνη είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε (BΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει αποφοιτήσει από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη» (MSc) του τμήματος Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών του ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, μέσα στα πλαίσια της Πράξης του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «ΘΑΛΗΣ – ΕΚΠΑ – Γνωσιακή Επιστήμη: Μηχανισμοί πρόσληψης, οργάνωσης και αναπαράστασης της γνώσης». Είναι, επίσης, υπ. Διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον διοφθάλμιο ανταγωνισμό, την επεξεργασία οπτικής πληροφορίας,  την οπτική επίγνωση και οπτική προσοχή. Τέλος,  έχει διδακτική εμπειρία στην Δημόσια και Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε γνωστικά αντικείμενα όπως η Νόηση, η Γνωστική Ψυχολογία, η Οπτική Αντίληψη, οι Νευροεπιστήμες και η Μεθοδολογία της Έρευνας.

 • ΣΑΛΑΒΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ Open or Close

  Η Βαρβάρα Σαλαβού, MSc, MBPsS, EuroPsy, είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος που εργάζεται από το 2010 στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” με οικογένειες, γονείς & εφήβους. Τα κύρια ενδιαφέροντά της είναι οι διαταραχές διατροφής, η ψυχοσωματική νόσος, η οικογενειακή θεραπεία & η ψυχική κατάρρευση στην εφηβεία, καθώς & ο σχεδιασμός & η εφαρμογή εξειδικευμένων θεραπευτικών παρεμβάσεων. Έχει ζήσει, εκπαιδευτεί & εργαστεί στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας για εφτά χρόνια. Η εκπαίδευσή της είναι στην ψυχανάλυση & τη συστημική θεραπεία. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας σε εφήβους στο Κέντρο του Brent για Νεαρούς Ενήλικες. Έχει εργαστεί για έξι χρόνια ως Yπεύθυνη της Ομάδας Διάγνωσης & Υποστήριξης στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία & Θεραπεία του Παιδιού & της Oικογένειας. Είναι εκπαιδευμένη Οικογενειακή Θεραπεύτρια από το 2016. Είναι ενεργό μέλος του Βρετανικού & του Ελληνικού Συλλόγου Ψυχολόγων. Κατέχει την πιστοποίηση για άσκηση επαγγέλματος σε όλη την Ευρώπη (EuroPsy).

 • ΣΑΜΙΩΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Open or Close

  Σαμιωτάκη photoΗ Δέσποινα Σαμιωτάκη είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, με κατεύθυνση Ψυχολογίας, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος  (με διάκριση) μεταπτυχιακού (M.Sc.) στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (University of Strathclyde). Έχει εξειδικεύσεις στην επαγγελματική συμβουλευτική από το Κ.Ε.Α.Ε.Σ. & στην Ειδική αγωγή από το Παιδαγωγικό τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει συνεργαστεί με την Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. υποστηρίζοντας άτομα με ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, με τα Κέντρα Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας, καθώς  & με το γραφείο διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Πειραιά προσφέροντας συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές & φοιτητές στα πλαίσια πρακτικής άσκησης. Έχει εργαστεί πολλά έτη στη δημόσια & ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συνεργάζεται  με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε προγράμματα διά βίου μάθησης στα αντικείμενα της Ψυχολογίας, της ελληνικής γλώσσας & του πολιτισμού. Διδάσκει σε μετανάστες. Εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας ιδιωτικά. Ασχολείται με την αρθρογραφία, τη συγγραφή, τη δημιουργική γραφή. Ενδιαφέρεται για την εφαρμογή της προσωποκεντρικής στην εκπαίδευση & εκπονεί έρευνα για τους Έλληνες του εξωτερικού. Είναι μέλος της Ε.Π.Β.Ε. & αντιπρόσωπος της επιτροπής συνεχιζόμενης εκπαίδευσης & μέλος της ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π

 • ΣΒΙΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Open or Close

  sbirouΗ κα Ευαγγελία Σβίρου είναι απόφοιτος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων εξειδίκευσης α) στις "Πολιτισμικές Σπουδές: Σημειωτικές Δομές και Πρακτικές", και β) στις "Ψυχολογικές και Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις της Διαφορετικότητας (Ειδική Αγωγή)" του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΠΔΜ. Έχει συμμετάσχει σε Συνέδριο Σημειωτικής με δημοσίευση και συνεργάζεται σε θέματα Τέχνης και Πολιτισμού με την καθηγήτρια Ιφιγένεια Βαμβακίδου. Επίσης, έχει συγγράψει τη μονογραφία(2012) «Ηλίας Βυζάντης (1910-1980)-Επιγραφές καταστημάτων στη Φλώρινα, μια συμβολή στην τοπική ιστορία», επιμέλεια Ι. Βαμβακίδου, Φλώρινα: ΑΝΦΛΩ (Αναπτυξιακή Φλώρινας Ανώνυμη Εταιρία). Σήμερα είναι διδάσκουσα στον τομέα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

 • ΣΕΒΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Open or Close

  Κωνσταντίνος Σεβρής Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΟ κος Κωνσταντίνος Σεβρής είναι Φιλόλογος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία. ‘Έχει 10 έτη διδακτικής εμπειρίας σε μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φροντιστηριακό επίπεδο. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνητής Γλωσσολόγος στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, στο έργο με τίτλο ‘Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση’. Η έρευνά του περιείχε απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων, διανομή ερωτηματολογίων και μελέτες περίπτωσης μαθητών. Το ερευνητικό του έργο συμπληρώνεται από συλλογή δεδομένων ως προς την έκταση αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών στο Γυμνάσιο, καθώς και επιτόπια έρευνα για συλλογή και επεξεργασία διαλεκτικού υλικού. Κατέχει ερευνητικό έργο τριών δημοσιεύσεων σε συνέδρια σε Θεσσαλονίκη και Φλώρινα. Επίσης, έχει πλούσιο συμβουλευτικό και διδακτικό έργο μέσω συνεργασιών με διάφορα ιδρύματα, όπως στο σχολείο «Οδυσσέας» του ΜΑΚ.ΙΝ.Ε, όπου ανέλαβε τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής σε μετανάστες, πρόσφυγες και παλλινοστούντες. Στο πρόγραμμα αυτό κατήρτισε το σχεδιασμό και υλοποίηση προγράμματος γλωσσικών δραστηριοτήτων. Επίσης, πραγματοποίησε τη μετάφραση και επιμέλεια της «Σύγχρονης Παγκόσμιας Εγκυκλοπαίδειας Mondadori» στους τόμους Θρησκεία και Επιστήμη.

 • ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ Open or Close

  ΣΟΥΡΓΚΟΥΝΗΗ κα Ειρήνη Σουργκούνη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη και υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (University of Edinburgh, UK) και έχει ολοκληρώσει την τετραετή εκπαίδευσή της στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας.

  Έχει εργαστεί σε δομές συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και με κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Επιπλέον, έχει παράσχει διδακτικό έργο σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και στην εκπαίδευση ενηλίκων σε προγράμματα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
  Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ποιοτική ανάλυση στην οικογενειακή συστημική θεραπεία, τις αναστοχαστικές και διαλογικές διεργασίες στην ψυχοθεραπεία καθώς και την ομαδική ψυχοθεραπεία.

  Σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και συνεργάζεται με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει Ποιοτική Μεθοδολογία Έρευνας, Θεωρίες Προσωπικότητας, Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας, Συμβουλευτική και Συστημική Θεωρία, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

 • ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Open or Close

  spiliopoulos1812eΟ Γρηγόρης Σπηλιόπουλος είναι Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) στην Εκπαίδευση των Επιστημών. Είναι κάτοχος M.Sc. στα Μαθηματικά από το Kansas University (KU), USA, και πτυχίου στα Μαθηματικά από το ΕΚΠΑ. Έχει εργαστεί, επί σειρά ετών, ως Πανεπιστημιακός βοηθός και στα δύο Πανεπιστήμια και υπήρξε Landis-Mitchell Fellow στο KU. Από το 1991, διδάσκει Μαθηματικά, Στατιστική, Μεθόδους Έρευνας, Επιχειρησιακή Έρευνα, και Ανάλυση Δεδομένων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διετέλεσε Διευθυντής της «Μοντεσσοριανής Σχολής Αθηνών – Μαρία Γουδέλη». Έχει εργασθεί σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων, καθως και σαν Σύμβουλος Έρευνας στην Γεν. Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε σημαντικά ερευνητικά περιοδικά. Είναι μέλος του εργαστηρίου Επιστημολογίας και Εκπαίδευσης των Επιστημών του ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας, Φιλοσοφίας, και Διδακτικής των Επιστημών. Από το εαρινό εξάμηνο του 2019 εργάζεται ως καθηγητής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διδάσκει «Researching Psychological worlds I & II», «Essential Information Systems», «Data Analysis & Decision Making» σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Σχολών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και «Ερευνητικές Μεθόδους» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ψυχολογίας .

 • ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Open or Close

  Πτυχιούχος Ψυχολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με ειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (PGD, MSc, PGDP) στο Πανεπιστήμιο Roehampton του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευόμενος Συμβουλευτικός Ψυχολόγος σε δημόσιες & ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας & παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Λονδίνο & στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας. Στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης απασχολείται από το 2010, στην κατάρτιση, ανάπτυξη & διδασκαλία, ως βασικός εισηγητής, μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής, ενώ έχει προσφέρει υπηρεσίες παράλληλης στήριξης σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά

 • ΣΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Open or Close

  Η Σύρου Δήμητρα είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc.) στο πεδίο της Κοινωνιολογίας, και είναι πτυχιούχος «Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ως καθηγήτρια, στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Έχει εργαστεί, ως βοηθός καθηγητή, στα πλαίσια του Διεθνούς Μεταπτυχιακού προγράμματος MESPOM και ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης «Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων» (ΠΕΓΑ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και δραστηριοποιείται εθελοντικά αλλά και ως επιστημονικός σύμβουλος σε ΜΚΟ και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στην συνεργατική διαχείριση κοινόκτητων πόρων, στο ρόλο και στη δράση των ΜΚΟ. Έχει εργαστεί πάνω στα γνωστικά νοηματικά πλαίσια και στα κοινωνικά κινήματα. Πρακτικόςαλλά και θεωρητικός τομέας ενδιαφέροντος συνιστά η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 • ΤΣΑΝΑΝΑ ΜΑΡΙΑ Open or Close

  Μαρία Τσανανά Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ Μαρία Τσανανά γεννήθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής. Ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1998 ως το 2002 εργάστηκε στον εκδοτικό οργανισμό «Ξυδάς», όπου ανέλαβε τη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων των φιλολογικών μαθημάτων του Λυκείου. Το σχολικό έτος 2002-2003 εργάστηκε ως φιλόλογος στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης διδάσκοντας αντικείμενα της ειδικότητάς της, ενώ, παράλληλα, συνεργάστηκε και με Φροντιστήρια της Μέσης Εκπαίδευσης. Από το 2001 ως το 2006 εργάστηκε και σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής διδασκαλίας. Το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 παρακολούθησε το Πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας «Σύγχρονες Εξελίξεις και Παιδαγωγική Πράξη», και, παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη γραφή Braille παρακολουθώντας μαθήματα στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Από το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται σε δομές της Ειδικής Αγωγής και, συγκεκριμένα, σε Τμήματα Ένταξης παιδιών με πρόβλημα όρασης σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης. 

  Συνέχισε  με περαιτέρω εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή ολοκληρώνοντας το 2009 το ετήσιο Πρόγραμμα εξειδίκευσης «Εκπαίδευση Ατόμων με πρόβλημα όρασης» στο Παν/μιο Μακεδονίας. Σε δομές της Ειδικής Αγωγής εργάστηκε μέχρι το σχολικό έτος 2012-2013. Το 2013 ολοκλήρωσε, επίσης, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου με ειδίκευση στην «Ηγεσία και  Εκπαιδευτική Πολιτική». Ορμώμενη από προσωπικά κίνητρα και αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Οργανισμών ασχολήθηκε με την οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αριστοτέλη, του τόπου καταγωγής της. Επίσης, το 2014-2015 εργάστηκε ως διοικητικό προσωπικό στο Κ.Ε.Κ. Μακεδονία με έδρα το Δήμο Αριστοτέλη. Η οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία των εκπαιδευτικών οργανισμών και, ιδίως, της Ειδικής Αγωγής αποτελεί το πεδίο των ερευνητικών της ενδιαφερόντων. Από το 2015 απασχολείται, ως διδακτικό προσωπικό, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (AMC), διδάσκοντας Ηγεσία σε Δομές της Ειδικής Αγωγής (Bachelor) και Κοινωνική Πολιτική για το παιδί και την Οικογένεια (Bachelor).

 • ΤΣΑΡΑΚΤΣΟΥΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Open or Close

  Καλλιόπη Τσαρακτσούδη Σχολή Ανθρωπιστικών ΕπιστημώνΗ κα. Τσαρακτσούδη Καλλιόπη είναι απόφοιτος του τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Γλωσσολογία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο «Συναισθηματικές –Συγκινησιακές Δυναμικές στην Εκπαίδευση». Παράλληλα, έχει εξειδικευτεί στον κλάδο της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και στην διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

  Έχει 13 έτη διδακτικής εμπειρίας σε μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ έχει εργαστεί σε Κέντρα Δημιουργικής  Απασχόλησης για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ) ως ειδική παιδαγωγός. Έχει συμμετάσχει σε διεθνές συνέδριο ως εισηγήτρια και έχει παρακολουθήσει πληθώρα διεθνών και ελληνικών επιστημονικών συνεδρίων. Συμμετέχει εθελοντικά σε δράσεις με κοινωνικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό  περιεχόμενο. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά και διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης,  στον Τομέα των Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Τμήμα της Προσχολικής Ηλικίας.

 • ΤΣΙΝΟΥ ΑΡΕΤΗ Open or Close

  tsinou1812eΗ Αρετή Τσινού είναι υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας στο τμήμα Ψυχολογίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με παράλληλη εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Libre de Bruxelles στο Βέλγιο. Αποφοίτησε με αριστεία από το μεταπτυχιακό MSc στη Ψυχική Υγεία (ΕΚΠΑ) και με πλήρη υποτροφία και αριστεία από το William Paterson University of NJ στις ΗΠΑ, όπου και πραγματοποίησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Κλινική Ψυχολογία (ΜΑ). Έχει μετεκπαιδευτεί στη Δομική/Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, από το Salvador Minuchin Institute of Family Therapy στη Νέα Υόρκη και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία της Κατάθλιψης από το Albert Ellis Institute και στη θεραπεία Διαταραχών Προσωπικότητας από το Object Relations Institute of Psychotherapy and Psychoanalysis στη Νέα Υόρκη. Η κα. Τσινού έχει παράσχει υπηρεσίες στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και στο Counseling, Health and Wellness Center of WPU, στο NJ των ΗΠΑ. Παρέχει ατομική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους και οικογένειας και συμβουλευτική και εκπαίδευση γονέων. Επίσης, είναι ομιλήτρια σε σεμινάρια που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα δήμων της Αττικής και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, όπως το Harvard Medical School – Massachusetts General Hospital Psychiatry Academy Symposium. Από το 2015, διδάσκει το μάθημα «Ατομικές Διαφορές» και «Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας» σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

 • Τσώνη Ευδοκία Open or Close

  cvantrwipstikwn1111 3Η Ευδοκία Τσώνη (BA Hons, MBA, MSc) είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έλαβε πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Caledonian της Γλασκόβης (Η. Βασίλειο). Είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Η. Βασίλειο) και MSc στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επίσης της έχουν απονεμηθεί πολλά πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της Διαχείρισης των Ανθρωπίνων Πόρων, στην Προσέλκυση και Επιλογή Προσωπικού, της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει διδάξει πληθώρα μαθήματων (Μεθοδολογία Έρευνας, Οργανωσιακή Ανάλυση, Διεθνές Management, κ.α.) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και εξ αποστάσεως ενώ, παράλληλα, έχει επιβλέψει εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών. Η κα Τσώνη έχει εκτενή εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες λογισμικού και πληροφορικής, πετρελαιοχημικών και φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και ως ερευνητής και σύμβουλος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πολλά επαγγελματικά σεμινάρια. Έχει συγγράψει κεφάλαια βιβλίων και έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια Η έρευνα της έχει δημοσιευθεί σε πληθώρα επαγγελματικών και ακαδημαϊκών εκδόσεων.

 • Υδραίου Κατερίνα Open or Close

  Υδραίου new photoΗ κα Υδραίου είναι απόφοιτος του Α. Π. Θ. με κατεύθυνση στη Σχολική – Εξελικτική Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής, του King’s College, στο Πανεπιστήμιου του Λονδίνου με έμφαση στην Παιδοψυχιατρική (PG Diploma in Child & Adolescent Psychiatry) ενώ το 2009 ολοκλήρωσε, στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, τη διετή κλινική εκπαίδευση της στη Συστημική & Οικογενειακή Θεραπεία (PG Certificate & MSc in Family Therapy). Τα κλινικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν στη Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας.  Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Σ.Ε.Ψ (Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων) καθώς & του UKCP (UK Council for Psychotherapy). Από το 2006 εργάστηκε στη Μ. Βρετανία & στην Ελλάδα σε κοινοτικές δομές παιδοψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας ενώ έχει προσφέρει εθελοντική εργασία σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών/δομών Ψυχικής Υγείας. Από το 2013 εργάζεται ως Ψυχολόγος – Συντονίστρια στο πρόγραμμα πρόληψης & πρώιμης παρέμβασης «Βήμα» για οικογένειες με παιδιά προσχολικής ηλικίας (ΑΜΚΕ ένα παιδί, ένας κόσμος & Σωματείο ΕΛΙΖΑ).

 • ΧΑΤΖΗΒΑΛΣΑΜΑ ΠΕΝΗ Open or Close

  photo ΧΑΤΖΗΒΑΛΣΑΜΑΗ κα Πένη Χατζηβαλσαμά είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας  του Essex University (UK) και υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία της Υγείας (City University, London) και είναι πιστοποιημένη EABCT γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται στον τομέα της υγείας από το 2002. Στο παρελθόν εργάστηκε σε νευροψυχιατρική κλινική και σε ερευνητικά προγράμματα.

  Στην Πανελλήνια Γραμμή Αυτοκτονίας (1018) και ως Επιστημονικά Υπεύθυνη  Δομής Β.Ν.Υ. στην ΚΛΙΜΑΚΑ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Αθήνα).  Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: η περιγεννητική περίοδος (υγεία στην εγκυμοσύνη κ τη λοχεία, σχέση μητέρας-βρέφους),  οι αγχώδεις διαταραχές και οι διαταραχές διάθεσης. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το 2006. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στη Β’ Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και μέλος Δ.Ε. της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, Παράρτημα Μακεδονίας.

 • ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΙΖΑ Open or Close

  Christopoulou1812Η Μαρία Λουΐζα Χριστοπούλου είναι απόφοιτη Ψυχολογίας του University of East London και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ίδιου Παν/μίου με τίτλο «Clinical & Community Psychology», στη διάρκεια του οποίου εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για εφήβους και ενήλικες από την Evalion και έχει πιστοποιηθεί ως Σύμβουλος χορήγησης του αντίστοιχου πακέτου ψυχομετρικών εργαλείων. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο εξωτερικό Νευρολογικό ιατρείο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και στις ομάδες του Κέντρου Νοητικής Ενδυνάμωσης του νοσοκομείου, καθώς και στην Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, όπου εκπαιδεύτηκε στη χορήγηση νευροψυχολογικών δοκιμασιών και συμμετείχε σε ομαδικά προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης και πρόληψης. Από το 2019 αποτελεί μέλος της ακαδημαϊκής ομάδας του τμήματος Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και διδάσκει το μάθημα της «Ακαδημαϊκή Γραφή».