• ΑΝΤΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Open or Close

  antaras athanasios 169 eO Αντάρας Αθανάσιος είναι απόφοιτος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Λάρισας ενώ το 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση επιχειρήσεων (M.B.A.). Τα τελευταία 17 έτη έχει εργαστεί σε αρκετές θέσεις στον τομέα του Τουρισμού, με έμφαση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Από το 2018 έως και σήμερα, είναι υπεύθυνος υποδοχής στο GRAND HYATT 5*Athens. Από το 2018 διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο μεταφέροντας στους φοιτητές πολύτιμα μαθήματα από την εργασιακή του εμπειρία.

 • Αρκουμάνης Φώτης Open or Close

  Ο Φώτης Αρκουμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία, όπου και ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές. Σπούδασε την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας και έκανε πληθώρα σεμιναρίων . Μετά το τέλος των σπουδών του εργάσθηκε ως ζαχαροπλάστης σε διάφορα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια και συνεργάστηκε με έλληνες και ξένους σεφ. Επίσης, διετέλεσε υπεύθυνος παραγωγής στο ζαχαροπλαστείο “Fresh Pastry Shops”.

 • ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Open or Close

  dimitris vasileiou 169 eO Δημήτρης Βασιλείου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός (Διοίκηση Παραγωγής) στο Πανεπιστήμιο Πατρών και απέκτησε Master in Management Science από το Cranfield University (UK), με εξειδίκευση στις ολοκληρωμένες μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων (QFD). Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα συμμετείχε σε project στην Αγγλία και το Ουζμπεκιστάν, όπου εργάστηκε σε σημαντικές εταιρίες συμβούλων σε διαχείριση Προγραμμάτων και σε ολοκληρωμένα έργα επιχειρηματικής ανάπτυξης (Business & Marketing Plans). Στην ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ (θυγατρική ΕΟΤ), ήταν υπεύθυνος Ιδιωτικών Έργων και εκπαιδεύτηκε στις ειδικές μορφές τουρισμού και υλοποίησε μεγάλα περιφερειακά προγράμματα γαστροτουριστικής ανάπτυξης, ενώ ακολούθως συνεργάστηκε με μεγάλη εταιρία Τηλεπικοινωνιών ως Εμπορικός Δ/ντής. Συμμετείχε για πολλά χρόνια ως στέλεχος και εταίρος σε εταιρίες Συμβούλων Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Συνεδρίων, όπου ανέλαβε σημαντικά έργα για εταιρίες Τροφίμων και Τουρισμού. Με αυτή την εμπειρία δημιούργησε την “ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ”, τη μοναδική εταιρία ολοκληρωμένης ανάπτυξης και εμπορίας τοπικών προϊόντων ενιαίου brand σε συνεργασία με τον Τουρισμό. Παράλληλα, είναι δημιουργός του συνεργαζόμενου Newsletter “ΦΡΑΣΗ της ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ” με θέματα Προσωπικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Τουρισμού και συγγραφέας 2 βιβλίων. Έχει διατελέσει υπεύθυνος ύλης του Europroject Report, έχει διδάξει σε ΚΕΚ, ΙΕΚ και Κολλέγια σε πλήθος σεμιναρίων, αρθρογραφεί συχνά στο banks.com.gr και η βιογραφία του έχει φιλοξενηθεί στον κατάλογο του Ελληνικού WHOisWHO.

 • Δρ. Κόντης Αλέξιος-Πατάπιος Open or Close

  ale3iospa 179 eΟ Δρ. Κόντης Αλέξιος-Πατάπιος κατέχει διδακτορικό στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και Μεταπτυχιακό Τίτλο στο «Σχεδιασμό, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και το συμβουλευτικό έργο του εστιάζουν στην Τουριστική Ανάπτυξη, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Μάρκετινγκ, το Μάρκετινγκ Τουρισμού και Υπηρεσιών καθώς και στη δημιουργία και προώθηση Τουριστικών Προϊόντων, με έμφαση στο Digital Marketing και στη δημιουργία και διανομή τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.Ως Επιστημονικός Σύμβουλος έχει εργαστεί για ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς του τουρισμού, όπως το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.), ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) κ.α. Από το 2010 είναι μέλος του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχοντας σε σειρά εθνικών και διεθνών ερευνητικών έργων.Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την τουριστική εκπαίδευση σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ελληνικών και ξένων ιδρυμάτων. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αναπτυξιακά και επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά.

 • ΔΡ. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Open or Close

  souliotisΟ Δρ. Ανδρέας Σουλιώτης είναι Υπεύθυνός Διασφάλισης Ποιότητας στην αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης ΟΚ! ΑΝΥΤΙΜΕ ΜΑRKETS Α.Ε. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, έχει μεταπτυχιακό ΜSc in Quality Management του πανεπιστημίου West of Scotland και διδακτορικό στο food safety benchmarking στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής από το IRCA συστημάτων EN ISO 22000:2005 & ISO 9001:2015 και επιθεωρητής των GFSI προτύπων IFS, BRC, FSSC στον φορέα πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS. Εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων και στο Μητρώο Εκπαιδευτών Συναρμόδιων Φορέων και Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Ανήκει στην επιστημονική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (Π.Ε.ΤΕ.Τ.), έχει 8 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 9 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια

 • Καρανικόλας Κωνσταντίνος Open or Close

  KaranikolasCV 0313Ο Κωνσταντίνος Καρανικόλας είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στη Σχολή Τουρισμού. Αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Συμπλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού (MBA) στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης (MSc). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Α.Π.Θ αποφοιτώντας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Αποτέλεσε εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της οργανωτικής επιτροπής των δύο συνεδρίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2015 και το 2016. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

   

 • ΜΑΡΑΝΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΑ Open or Close

  AsteriaMarantou169 eΗ Αστερία Μαράντου είναι πιστοποιημένη Project Manager (PMP® #2014705) από τον διεθνή οργανισμό Project Management Institute (PMI) καθώς και Oικονομολόγος- απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (1997). Έχει MSc με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τίτλο «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» (2000). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση έργων, έχει εργαστεί σε μεγάλους οργανισμούς στους τομείς της Εκπαίδευσης (e-learning και inclass) και έχει διαχειριστεί πολλά έργα ανάπτυξης ψηφιακών πλατφορμών και εφαρμογών. Έχει πολυετή εκπαιδευτική διδακτική εμπειρία, από το 2001, ως διδάσκων στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (εργαστηριακός συνεργάτης) του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) Αθηνών, σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια και σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ. Επιπλέον, διδάσκει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) του ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαθήματα Τουρισμού (International Hospitality, Spa Management, Αεροπορικές Μεταφορές). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους παρακάτω τομείς: νέες τεχνολογίες, digital technology, digital transformation, gamification, video games and learning, wellness tourism, e-learning, e-tourism, customer experience, customer loyalty, tourism marketing.

 • Μαρτάκης Νότης Open or Close

  cv 1 2011e

  Ο Νότης Μαρτάκης είναι πρόεδρος MTC GROUP. Σπούδασε Οικονομικά (Bachelor of Arts), Βιομηχανικές Σχέσεις (Diploma) και Κοινωνική Φιλοσοφία (Diploma) στο Sussex College of Technology του Λονδίνου, Management (Associated) στο Maryland University (ΗΠΑ) και Δημόσιες Σχέσεις στην Αθήνα. Υπηρέτησε στον ΕΟΤ ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου από το 1975 έως το 1985 και από το 1987 έως το 1989 οπότε κατέλαβε τη πρωτοδημιουργηθείσα θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Οργανισμού. Στη θέση αυτή παρέμεινε ως τον Οκτώβριο του 1990 οπότε ορίσθηκε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εργάστηκε ως τουριστικός συντάκτης της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» και ως Ειδικός Σύμβουλος της εφημερίδας «Απογευματινή» Επίσης ήταν Τακτικός Εισηγητής στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο του Προγράμματος ΜΒΑ – Τουριστικό Management στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει λάβει πληθώρα τιμητικών διακρίσεων όπως ο Ιππότης του Τάγματος του Μεγάλου Κωνσταντίνου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και εταιρικό μέλος της Ενώσεως Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ενώ συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 • Μιχαλοπούλου Αμάντα Open or Close

  mixalopoulousiggrafeas eΗ Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1966. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και δημοσιογραφία στο Παρίσι. Αρθρογραφούσε επί χρόνια στην εφημερίδα "Καθημερινή" (1990-2008). Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού "Ρεύματα" και τη συλλογή διηγημάτων "Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη"(1994). Έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων, με πιο πρόσφατο το μυθιστόρημα "Μπαρόκ" (2018). Τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω για το "Γιάντες "(1996), το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών για το "Θα ήθελα" (2005) καθώς και το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για τη "Λαμπερή Μέρα" (2012). Έργα της έχουν ανέβει στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

  Διδάσκει δημιουργική γραφή στην ΠΥΡΝΑ και στην ARTENS κι έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο "Το μυστικό", με έργα μαθητών της.

 • ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Open or Close

  Moschovakis lowO chef Κωστας Μοσχοβάκης είναι απόφοιτος σχολής μαγειρικής τέχνης και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων. Έχει εργαστεί σε πληθώρα ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία σε διαφορετικά είδη κουζίνας. Η  θητεία του δίπλα στους βραβευμένους με αστέρι Michelin, chef Denio Bruchi, και Herve Pronzato τον εφοδίασε με γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες υψηλών προδιαγραφών τις οποίες μεταφέρει στους σπουδαστές του μέσα από τα εργαστηριακά μαθήματα.

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΥΜΝΙΑ Open or Close

  Η Πολύμνια Παναγιωτοπούλου είναι απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και κάτοχος του μεταπτυχιακού «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το 2012 αποφοίτησε με άριστα από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και συγκεκριμένα από το ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης.
  Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στον χώρο του τουρισμού και των εστιατορίων και από το 2010 διδάσκει σε διάφορα δημόσια και ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Κολλέγια, σε τουριστικές και επισιτιστικές ειδικότητες. Από το 2018 είναι η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της ταξιδιωτικής εταιρίας που ίδρυσε μαζί με μία παρέα φίλων. Συχνά αρθρογραφεί για τον τουρισμό, τα ταξίδια και το φαγητό σε περιοδικά, sites και blogs. Μιλά αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

 • ΠΕΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΓΔΑ Open or Close

  PeistikouΔιαθέτει μεταπτυχιακό στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ από το Οxford Brookes University στην Οξφόρδη και ΜΒΑ από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας ενώ ολοκλήρωσε με άριστα την παιδαγωγική σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ. Ακόμα, από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στους τομείς του τουρισμού και του επισιτισμού σε ΙΕΚ, Κολλέγια στο ΤΕΙ της Αθήνας και στο ΕΚΠΑ. Παράλληλα, από το 2009 εργάζεται ως αρχισυντάκτης του περιοδικού Food Service. Το 2016 της ανατέθηκε η τιμητική θέση της διευθύντριας τουριστικής ανάπτυξης της UNESCO Πειραιά και Νήσων. Τέλος, ίδια έχει βραβευθεί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδος για τη συνεισφορά της στην εγχώρια μαζική εστίαση, έχει διακριθεί ως το πρόσωπο του μήνα από το παρατηρητήριο τουρισμού και η βιογραφία της έχει φιλοξενηθεί στον διεθνή κατάλογο WHO IS WHO.

 • ΣΕΦ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ Open or Close

  kleomenis zournatzis 179 eΓεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Τελειώνοντας τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου και έκανε πρακτική σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, όπως το «Χανδρής» και το «Πεντελικόν», στο οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια. Διανύοντας μία δεκαετία σε νευραλγικές θέσεις ελληνικών εστιατορίων όπως τα «Multi Culti», «Nammos» και «Coo» στη Μύκονο, ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του στο private cheffing. Το 2007 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το εστιατόριο "LUTTER UND WEGNER" στο Βερολίνο και ένα χρόνο αργότερα δούλεψε στην κουζίνα του, βραβευμένου με αστέρι Michelin, εστιατορίου “RENGER PATZSCH”. Το 2009 επέστρεψε στην Αθήνα και άνοιξε το «Cucina Povera», το πρώτο του εστιατόριο, μαζί με τον sommelier Γιάννη Καϋμενάκη. Το 2014 άνοιξε το εστιατόριο «Cookoοvaya», στην περιοχή του Χίλτον, ως συνιδιοκτήτης με άλλους 5 chef. Με την ίδια ομάδα, 4 χρόνια αργότερα, δημιούργησαν ένα μαγαζί γρήγορου φαγητού το «Hoocut». 

 • ΣΕΦ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Open or Close

  pavlidis 179 eΟ σεφ Σπύρος Παυλίδης εργάζεται σε επαγγελματικές κουζίνες για περισσότερα από 20 χρόνια, έχοντας αποκτήσει ανεκτίμητη γνώση και μία μαγειρική σοφία. Η μαγειρική του φιλοσοφία εμπνευσμένη από την μέντορά του κ. Εύη Βουτσινά τον καθοδήγησε έτσι ώστε κάθε γαστρονομικό του ταξίδι–δημιουργία να είναι πάντοτε βασισμένο σε φρέσκα και εποχιακά υλικά. Ο Σπύρος Παυλίδης είναι ο Chef De Cuisine στο φημισμένο εστιατόριο Cookoovaya, όπου είχε την ευκαιρία να επεκτείνει το σύγχρονο ελληνικό στιλ μαγειρέματος. Χάρη στις δεξιότητές του, οι οποίες εξευγενίστηκαν στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, Funky Gourmet, το Hilton Βυζαντινό εστιατόριο, το Πεντάστερο ορεινό θέρετρο Monopatia και την πολύχρονη εμπειρία του έχει εξελιχθεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Private Chef.

 • Στεριάδης Σπύρος Open or Close

  ale3iospa 179 eΓεννήθηκε το 1975 στην Κέρκυρα. Έχει σπουδάσει Performing Arts στο Queen Margaret University του Εδιμβούργου και είναι κάτοχος διπλώματος Δημοσιογραφίας και Σκηνοθεσίας. Από το 1997 έως σήμερα, εργάζεται ως maître και captain σε εστιατόρια στην Αθήνα. Ανάμεσα σε αυτά η βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin, Σπονδή. Από το 2014 έως και σήμερα είναι ο maître του πολυβραβευμένου εστιατορίου Cookoοvaya.

 • ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Open or Close

  giannis stratigos179Ο Γιάννης Στρατηγός, γεννημένος στο νησί της Λέσβου, σε περιβάλλον προερχόμενο από τον επισιτισμό, σπούδασε μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη, με μεταπτυχιακό στα ξενοδοχειακά και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο Λονδίνο και στην Ελβετία, στα ξενοδοχεία Dorchester Collection και Hilton hotels and resorts. Έχει ενισχύσει την εκπαίδευσή του δουλεύοντας σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια όπως το John Campbell’s restaurant (με 2 αστέρια Michelin) και Fat Duck Restaurant (3 αστέρια Michelin). Επιπλέον, έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε Ελλάδα και εξωτερικό (Coworth Park - Ascot UK, Anassa - Cyprus, Hilton World wide, Katikies Resort and club, Neptune convection and spa). Έχει διακριθεί με βραβεία από παγκόσμιους διαγωνισμούς γαστρονομίας, αλλά και ελληνικούς γαστρονομικούς θεσμούς (FNL GUIDE για τα εστιατόρια των Katikies resort and Club Mikrasia ως executive Chef).Τα τελευταία χρόνια συμβουλεύει και επιμελείται εστιατόρια ανά την Ελλάδα (υπήρξε εξωτερικός τεχνικός συνεργάτης στην εταιρία AGROVIM S.A). Παράλληλα διδάσκει στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και είναι Private Chef στην μεγαλύτερη ελληνική εταιρία Yachting, Atalanta Golden Yachts.

 • Συράκης Γιάννης Open or Close

  SurakisCV 0313Ο Γιάννης Συράκης είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στη Σχολή Τουρισμού. Είναι επαγγελματίας στον κλάδο του Τουρισμού για πάνω από 20 χρόνια και δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων σε θέματα online Πωλήσεων και Προώθησης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master) στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο "Σχεδιασμό, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού" και διαθέτει ερευνητική δραστηριότητα στο πεδίο του Destination Management. Εργάστηκε σε διεθνείς και ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως Intercontinental και Aldemar Hotels και ειδικεύτηκε σε θέματα online πωλήσεων έως το 2010, όπου και συνέχισε την καριέρα του στην εταιρεία Booking.com για συνολικά 9 έτη, ως Account Manager και στη συνέχεια ως Team Leader σε ομάδες όπου διαχειρίστηκαν την ανάπτυξη περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο. Διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία στον εργασιακό χώρο, σε θέματα Τουρισμού, Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Πωλήσεων αλλά και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και πλέον παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες online πωλήσεων με την Reload Hotel Sales.

   

 • Τζαννής Χάρης Open or Close

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και σπούδασε ειδικός ψηφιακών εφαρμογών με πολυμέσα ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακό στο Παρίσι για την παραγωγή και διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου.

  Συνεργάστηκε με σημαντικές εταιρείες παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου σε διάφορους τομείς ενώ συνδύασε επαγγελματικά την τεχνολογία με την γαστρονομία και τον πολιτισμό. Έτσι, το 2003 ίδρυσε την Άσπρη λέξη της ημέρας, εκδίδοντας παράλληλα γλωσσολογικά λεξικά, ενώ το 2011 σε συνεργασία με την Μαριάννα Καβρουλάκη εξέδωσε το πρώτο ελληνικό γαστρονομικό λεξικό με τίτλο Η γλώσσα της γεύσης. To 2012 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στο portal Pathfinder.gr, όπου ξεκίνησε την παραγωγή διαδικτυακών γαστρονομικών εκπομπών για την ιστορία των τροφών. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε συνεργασία με τον γαστρονομικό οδηγό The Food and Leisure Guide [FNL-guide] όπου σχεδίασε και παρουσίασε μια σειρά διαδικτυακών εκπομπών όπως τις The Chefs, The Bartenders και The cocktails που προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

  Το 2016 συνδυάζει την γαστρονομία και το τουρισμό λανσάροντας το YelloAthens, πλατφόρμα γαστρονομικών εμπειριών με επίκεντρο την Αθήνα, ενώ το 2017 λανσάρει το Productoftheday, δηλαδή την καθημερινή παρουσίαση ελληνικών προϊόντων στο Internet και παράλληλα συνεργάζεται με το Αθηνόραμα Umami. 

  Σήμερα, εκτός από το «YelloAthens» και το «Product Of The Day» συνεχίζει ως ειδικός συνεργάτης εταιρειών στον τομέα των ελληνικών προϊόντων, ενώ μελετά και παρουσιάζει μοντέλα ανάπτυξης που στηρίζονται στην γαστρονομία και τον τουρισμό.