events deCSsktop1

Live Webinar: Κορυφαία στελέχη της ελληνικής οικονομίας συζητούν για τη μετά Covid εποχή

Για να παρακολουθήσετε το live webinar συνδεθείτε ΕΔΩ.

Site EVENT COVID

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, συμβαδίζοντας με την επικαιρότητα και τις αλλαγές που επιφέρει στους κλάδους της Οικονομίας και του Επιχειρείν, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα

 «Μετά COVID-19 εποχή: η Ελληνική Οικονομία, το Επιχειρείν και το μέλλον της Εργασίας».

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 30/9, στις 19:00, μέσω YouTube Live. 

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο κ. Φραγκογιάννης Κώστας, Υφυπουργός Εξωτερικών, για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη της αγοράς από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις, με συντονιστή τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Πεφάνη. Πιο αναλυτικά:  

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Aldemar Resorts

Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Navigator Shipping Consultants

Νικόλαος Ροδόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics και OnLine Data A.E.

Αθανάσιος Συριανός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ)

Ιάκωβος Καργαρώτος, Αντιπρόεδρος Παπαστράτος (Θυγατρική της Philip Morris International)

Δημήτριος Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης ΣΕΒ Χρήσιμες Πληροφορίες: 

    • Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση - συζήτηση μέσω YouTube Live. Για να παρακολουθήσετε το live webinar συνδεθείτε ΕΔΩ την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 19:00.
    • Θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης. 
    • Στη διάρκεια της συζήτησης θα είναι εφικτή η υποβολή ερωτήσεων μέσω αποστολής μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@mitropolitiko.edu.gr.
    • Χορηγός Επικοινωνίας: insider.gr 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όνομα(*)
Please type your full name.

Επίθετο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Κινητό(*)
Invalid Input

Iδιότητα(*)
Please type your full name.

Invalid Input

Invalid Input

Δείτε εδώ τους ομιλητές αναλυτικά:

 

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

CV

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

CV

 

ΔΑΝΑΗ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ

CV

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ

CV

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΥΡΙΑΝΟΣ

CV

 

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΡΓΑΡΩΤΟΣ

CV

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ

CV

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΦΑΝΗΣ

CV

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995, ενώ παράλληλα διατηρεί συμμετοχική δράση σε διάφορους οργανισμούς και επαγγελματικές ενώσεις ενασχολούμενος συστηματικά με την εφαρμογή νέων ιδέες και πολιτικών τόσο στο χώρο του τουρισμού αλλά και στον ευρύ επιχειρηματικό κόσμο.
Το 2018, εντάχθηκε στην Επιτροπή του νεοσύστατου κέντρου βιωσιμότητας Sustainability Development Center on Governance and Public Law ενώ παράλληλα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του επίσης νεοσύστατου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Μέχρι και το 2017, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ήταν Μέλος του ΔΣ & Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΞΕΕ ενώ μέχρι το 2019 διατέλεσε Αντιπρόεδρος στο Ευρασιατικό Συμβούλιο (GEBC). Το 2018, εκλέχτηκε εκ νέου στο ΔΣ εκπροσωπώντας τα πέντε αστέρων ξενοδοχεία Κρήτης και Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου και το 2019 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος Β’ Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Νέων Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Το 2020, συστάθηκε Ομάδα Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού, πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού στην οποία ενεργό μέλος της είναι και ο κ. Αγγελόπουλος ως ο εμπνευστής του Sympossio Greek Gourmet Touring, του μοναδικού επιτυχημένου προγράμματος προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό ενώ διετέλεσε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα Βιοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο μάθημα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Τουρισμό.
Επίσης, από το 2010, κατέχει τον τίτλο του επίτιμου Πρόξενου της Ουκρανίας για την Πελοπόννησο.

Δημήτρης Πεφάνης

O Δημήτρης Πεφάνης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σε New Media Journalism από το Emerson College των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες καλύπτοντας μεταξύ άλλων θέματα τεχνολογίας, οικονομίας και ψηφιακών μέσων. Το 2012 βραβεύθηκε από τον όμιλο της Citigroup με το Journalistic Excellence Award για το καλύτερο επιχειρηματικό ρεπορτάζ.

Κώστας Φραγκογιάννης

Ο Κώστας Φραγκογιάννης γεννήθηκε το 1959 στην Καβάλα όπου και ολοκλήρωσε την βασική του εκπαίδευση. Μετά την αποφοίτηση του από το Βρετανικό Ινστιτούτο Marketing (HND), συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική αποκτώντας BS στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και MBA στο International Management & στα Συστήματα Πληροφορικής, από το University of San Francisco. Έχει διατελέσει για πάνω από 30 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος σε σημαντικές επιχειρήσεις και ομίλους όπως η Εμπορική Τράπεζα, η Interbank, η Δέλτα, ο Όμιλος Βασιλάκη, ο Ant1, o Όμιλος Βιοχάλκο, η Vivartia. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του ως αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας ήταν Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Chipita. Έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία αναπτυξιακά έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε όλο τον κόσμο, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στη διαπραγμάτευση με φορείς της εκάστοτε χώρας επένδυσης και έχει αποκτήσει πλήρη και σύγχρονη αντίληψη όσων απαιτούνται για την αποτελεσματική προσέλκυση ξένων επενδύσεων, προώθηση των εξαγωγών και ανάπτυξη στη διεθνή οικονομία.

Νίκος Ροδόπουλος

Ο Νίκος Ροδόπουλος (M.Sc.) είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Εφοδιαστικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Επιστημονικός Σύμβουλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ», Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς (ΣΒΑΠ), Μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ). Επιπλέον είναι μέλος του Industry Advisory Board του Πανεπιστημίου Πειραιά για το Μεταπτυχιακό της Ναυτιλίας. Έχει επίσης διατελέσει: Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) για τη δημιουργία του μεταπτυχιακού τμήματος «Διοίκηση Λιμένων» κ.α. Είναι συγγραφέας και έχει σημαντικό αριθμό άρθρων στον ημερήσιο και περιοδικό, οικονομικό και πολιτικό Τύπο.

Δανάη Μπεζαντάκου

Η Δανάη Μπεζαντακου ηγείται της Navigator Shipping Consultants στον χώρο της ναυτιλίας. Μία από τις επαγγελματικές της επιτυχίες είναι η διοργάνωση του ετήσιου ναυτιλιακού συνεδρίου της Navigator που, από το 2001, αποτελεί θεσμό και σημείο συνάντησης & ανταλλαγής απόψεων των Decision Makers της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ναυτιλίας. Είναι η Concept Founder του Young Executives Shipping (YES) Forum, της πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου μεταξύ στελεχών, φοιτητών και νέων που ενδιαφέρονται για τη ναυτιλία και το θαλάσσιο τουρισμό. Επιπλέον, είναι Γενική Γραμματέας του International Propeller Club Port of Piraeus και Πρόεδρος του iforU - Greek Mentoring Network που στοχεύει στην δικτύωση και καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών μέσω του Mentoring και του networking. Το 2013 επιλέχτηκε ως Ευρωπαία Νέα Ηγέτης και, το 2015, Παγκόσμια Νέα Ηγέτης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum. Εκπροσώπησε την Ελλάδα 2 φορές σε International Visitor Leadership Program (IVLP) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α, αποτελεί Ιδρυτικό μέλος και την 1η Πρόεδρο της Ένωσης Συμμετεχόντων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής, Hellenic U.S. Alumni και έχει επιλεγεί από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. να συμμετέχει στην καμπάνια #Makingithappen στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Έχει σπουδάσει International Hospitality and Tourism Management στο Πανεπιστήμιο του Surrey και έχει μία κόρη 11 ετών.

Δημήτρης Βέργαδος

Ο Δημήτρης Βέργαδος είναι Διευθυντής του τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης του ΣΕΒ. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ. Ακολούθησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς -τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων –με την ανάληψη δικτατορικής διατριβής στο αντικείμενο «Ανασχεδιασμός Επιχειρηματικών Διαδικασιών & Διοίκησης Ολικής Ποιότητας». Είναι κάτοχος του διπλώματος “Certified Quality Technician” της American Society for Quality Control. Έχει εργαστεί περί τα 15 χρόνια ως διευθυντής ειδικών εκδόσεων και μελετών σε εξειδικευμένο οργανισμό επιχειρηματικής (business to business) πληροφόρησης καλύπτοντας θέματα βιομηχανικής ανάπτυξης και επενδύσεων, διοίκησης ολικής ποιότητας, οργάνωσης Logistics-εφοδιαστικής, συστημάτων αυτοματισμού, συσκευασίας, κ.λπ. Διετέλεσε συνεργάτης του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας (1997-1998). Έχει τιμηθεί με το δημοσιογραφικό βραβείο «Λέοντος Μελά 1994 - 1995» από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ), της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), της American Society for Quality (ASC, του Ελληνικού Τμήματος των Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ-GREEK SECTION), καθώς και αναπλ. Μέλος της Ολομέλειας της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.).

Ιάκωβος Καργαρώτος

Ο Ιάκωβος Καργαρώτος είναι Αντιπρόεδρος της εταιρίας Παπαστράτος, θυγατρικής της Philip Morris International, από τον Ιανουάριο του 2012. Έχοντας περάσει 10 χρόνια σε δύο εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων, ξεκίνησε την καριέρα του στο εμπορικό τμήμα της Παπαστράτος το 2000 ως Regional Manager. Τα επόμενα 10 χρόνια ανέλαβε θέσεις σημαντικής ευθύνης. Πιο συγκεκριμένα, το 2010, ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Δημοσιονομικών Υποθέσεων, στη συνέχεια προήχθη σε Γενικό Διευθυντή Εταιρικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρο της εταιρείας. Σπούδασε χημικός και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε δύο τομείς: στην οινολογία στην Ελλάδα και στο Βusiness Αdministration στο INSEAD.

Αθανάσιος Συριανός

Ο Αθανάσιος Συριανός γεννήθηκε στον Πειραιά, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης Α.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, της Marketing Greece Α.Ε. και της Karenta Α.Ε./Διανομέας της Audi, VW & Skoda. Από το 1984 έως το 1987 εργάστηκε στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία ΑΙΩΝ 21, με έδρα τον Πειραιά. Το 1988 συμμετείχε στη μελέτη που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Επιστημών Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, για λογαριασμό της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, σχετικά με την ανάπτυξη των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη. Από το 1989 έως το 1992 εργάστηκε για την Roland Berger & Partner GmbH, Διεθνείς Σύμβουλοι Επιχειρήσεων στο Μόναχο, αφενός με τον στρατηγικό σχεδιασμό διεθνών εταιρειών στους τομείς των Ποτών, Ναυτιλίας, Κατασκευών και Ενέργειας, αφετέρου δε, με την διεξαγωγή μελέτης, των επενδυτικών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Albertus Magnus της Κολωνίας, στη Γερμανία. Υπήρξε αθλητής και μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας καθώς επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων. Μιλάει Ελληνικά, Γερμανικά και Αγγλικά.