11diakriseis icon 1  Διακρίσεις Φοιτητών

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενθαρρύνει και στηρίζει την συμμετοχή των φοιτητών του σε Πανελλήνια και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια και διοργανώσεις, με στόχο την επέκταση των ακαδημαϊκών και επαγγελματικών τους γνώσεων, το networking με διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου τους, αλλά και προκειμένου να έρθουν σε άμεση επαφή με τον παλμό και τις ανάγκες της αγοράς.  

Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών, οι φοιτητές έχουν την πλήρη υποστήριξη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Μέσα από τις εμπειρίες αυτές, οι φοιτητές αποκτούν γνώσεις πολύτιμες για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη και γίνονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στη σύγχρονη αγορά εργασίας. 

 

anthropistikes red  Σχολή Υγείας

-MyBoukitsa: Καινοτόμο Super Food από το Τμήμα Διαιτολογίας

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καινοτομεί για μια ακόμη φορά, με τη δημιουργία από το Τμήμα Διαιτολογίας του νέου, διατροφικού προϊόντος - super food “MyBoukitsa”, αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου ακαδημαϊκών και φοιτητών. Στο πλαίσιο σχεδιασμού του προϊόντος, οι ίδιοι οι φοιτητές, υπό την εποπτεία των εξειδικευμένων και έμπειρων Διατροφολόγων- Διαιτολόγων καθηγητών του Τμήματος, έλαβαν υπόψη τους τις διατροφικές ανάγκες ενός νεαρού καταναλωτή, στο πλαίσιο ενός πολυάσχολου ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών και κατέληξαν σε ένα προϊόν υψηλής ενέργειας, εύγευστο, που διαρκεί ανάμεσα στα γεύματα, βοηθά στη συγκέντρωση και καταπολεμά την κόπωση. Μάθετε περισσότερα.

1ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών

Στις 9 Μαΐου 2015 διεξήχθη το 1ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ένα ετήσιο forum διάδοσης ιδεών, θεωριών και πειραματικής έρευνας, με σκοπό να αναδείξει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα των φοιτητών του Κολλεγίου σε πλειάδα επιστημονικών πεδίων. Στο συμπόσιο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες και καινοτόμες ιδέες των φοιτητών και αποφοίτων μέσα από θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Επιστημών Υγείας, των Πολυτεχνικών Επιστημών, των Επιστημών Πληροφορικής, Πολιτισμού και Επικοινωνίας και των Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

1ο Συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς

Ο απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας Νικόλαος Πολύζος και η καθηγήτρια Δρ. Μαριάννα Χατζοπούλου, συμμετείχαν στο 1ο Συνέδριο Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Η παρουσίασή τους είχε θέμα «Περιορισμός προβληματικής συμπεριφοράς παιδιού με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή κατά την διάρκεια προγράμματος Ιπποθεραπείας».

22ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση Κωφών (ICED 2015)

Η απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας Χαρίκλεια Χατζηδημήτρη παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνάς της στο 22ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση Κωφών (ICED 2015) που διεξήχθη στην Αθήνα στις 6-9 Ιουλίου 2015. Σε συνεργασία με τη Δρ. Μαριάννα Χατζοπούλου (ειδική παιδαγωγό, διερμηνέα νοηματικής γλώσσας, διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης-Λυκόβρυσης), παρουσίασε πειραματική εργασία με τίτλο "Phonological Acquisition In Greek Sign Language” (Κατάκτηση του φωνολογικού συστήματος της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το κωφό παιδί κωφών γονέων).

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας

Oι φοιτητές του τμήματος Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Χριστίνα Κουνέλλα και Βύρωνας Χριστίδης παρουσίασαν τα αποτελέσματα των πτυχιακών τους εργασιών στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα. Η εκπόνηση των πτυχιακών εργασιών πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της χρονιάς σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και Πειραιά. Ο τίτλος πτυχιακής εργασίας της κας Κουνέλλα ήταν «Η Σύγκριση ανάμεσα στην Κλινική Εκτίμηση της Κατάποσης, την Αυτό-αντιληψη της Δυσφαγίας και Μετρήσεων Ποιότητας Ζωής στην Νόσο Πάρκινσον», ενώ του κ Χριστίδη «Μετάφραση και Προσαρμογή της Ελληνικής Εκδοχής του Swallowing Disturbance Questionnaire (sdq-g) για την Ανίχνευση Δυσφαγίας στη Νόσο Πάρκινσον». 

8ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD)

Τρείς ερευνητικές εργασίες φοιτητών του Τμήματος Διαιτολογίας παρουσιάστηκαν στο 8ο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD), το οποίο διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων στην Αθήνα στις 9-12 Οκτωβρίου 2014 με τίτλο: «Υγεία 2020: Υποστήριξη Ευπαθών Ομάδων". Οι φοιτητές Renouf Anais, Τσιτσιμπίκου Άννα-Ελένη και Χριστοπούλου Αναστασία, υπό την καθοδήγηση της Programme Leader του Τμήματος Δρ Στουπή Σταυρούλας και τη Βιοστατιστικό Δρ Γεωργουσοπούλου Εκάβη, παρουσίασαν ερευνητικές εργασίες με θέμα «Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων δεν συνδέεται με την παχυσαρκία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας», «Οι αυξημένες ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης συνδέονται με την παιδική παχυσαρκία» και «Η εκπαίδευση του πατέρα συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες παχυσαρκίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας».

8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οσφυϊκού & Πυελικού Πόνου

Ο καθηγητής του τμήματος Φυσικοθεραπείας Δρ Γεώργιος Κουμαντάκης και η ομάδα των αποφοίτων Θ.Αυγέρη, Α.Μπινιάκου, Ν.Σταθόπουλου και Α.Βλαχούτσικου παρουσίασαν poster της ερευνητικής εργασίας τους με θέμα «Η Επίδραση της θέσης του αυχένα στην Απόδοση της Δοκιμασίας sit – and - reach σε υγιείς ενήλικες» στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οσφυϊκού & Πυελικού Πόνου στο Dubai, μεταξύ 27-31 Οκτωβρίου 2013.

Δημοσιεύσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της NUTRIMED

Οι φοιτητές του Τμήματος Διαιτολογίας Γκουντή Νίκη και Μαντίκας Νικόλας, δημοσίευσαν άρθρα τους στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας Νutrimed (Διαιτολογικά Γραφεία Nutrimed, τα πρώτα στην Ελλάδα που ενεργοποιήθηκαν στο χώρο της Τροποποίησης Συμπεριφοράς και Ελέγχου Βάρους). Πιο συγκεκριμένα, τα άρθρα τους είχαν θέμα «Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη» (Συγγραφή: Νίκη Γκούντη) και «Συνταγές με κοτόπουλο και η διατροφική τους αξία» (Συγγραφή: Νικόλας Μαντίκας).

Διεθνές συνέδριο Πειραματικής Γλωσσολογίας ExLing 2015

Δύο απόφοιτες του Τμήματος Λογοθεραπείας παρουσίασαν τα αποτελέσματα των πτυχιακών τους εργασιών στο διεθνές συνέδριο Πειραματικής Γλωσσολογίας ExLing 2015, το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα στις 26-27 Ιουνίου 2015. Η Ειρήνη Παπαδιαμαντοπούλου, σε συνεργασία με τη Δρ. Ελίνα Νιργιανάκη (γλωσσολόγο - φωνητικό, καθηγήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας), παρουσίασε εργασία με τίτλο “The effects of normal aging on obstruents’ acoustic characteristics” (Οι επιδράσεις της φυσιολογικής γήρανσης στα χαρακτηριστικά των εμποδιστικών συμφώνων) και η Μαίρη Κονταξή, σε συνεργασία με τη Δρ. Ανθή Χαϊδά (γλωσσολόγο - φωνητικό, καθηγήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας), παρουσίασε εργασία με τίτλο “Question Intonation of Greek-American Simultaneous Bilinguals” (Επιτονισμός των ερωτήσεων των ταυτόχρονα δίγλωσσων Ελληνο-Αμερικανών).

Έρευνα με θέμα την Παιδική Παχυσαρκία

Το Τμήμα Διαιτολογίας διεξήγαγε έρευνα με θέμα την Παιδική Παχυσαρκία, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κολλεγίου με τον Δήμο Αμαρουσίου. Οι φοιτητές του Τμήματος αξιολόγησαν την αιτιολογία της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω ερωτηματολογίων προς τους γονείς και μέσω μετρήσεων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου. Η έρευνα ήταν μια πρωτοβουλία του Τμήματος με στόχο την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και την παροχή συμβουλών διατροφής προς την οικογένεια.

Ετήσια συνάντηση του ΕΝΟΤΗΕ (European Network of Occupational Therapy in Higher Education)

Πέντε (5) φοιτητέςτουΤμήματοςΕργοθεραπείαςεπιλέχθηκανγιαναπαρουσιάσουνστηνετήσιασυνάντησητουΕΝΟΤΗΕ (European Network of Occupational Therapy in Higher Education) στηΒουλγαρίαμεταξύ 22-24 Οκτωβρίου 2015 προφορικέςτουςανακοινώσειςμετίτλο “The multiple dimensions of the phenomenon of suicide” και“The necessity of using theoretical conceptual practice models of occupational therapy in Greece: a case study of a citizen with dementia”, υπότηνεπίβλεψητωνακαδημαϊκώντουΤμήματοςκ.κ. ΒίκυΓκοράκη (Εργοθεραπεύτρια, ΜΑ), ΚατερίναΜπούρικα (Εργοθεραπεύτρια, MSc) καιΠόλυΣκαλτσή (Εργοθεραπεύτρια, MSc).

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός NATIONAL BTEC AWARDS 2014

Η φοιτήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας Κωνσταντίνα Σαρδελλά ανακηρύχθηκε Ιnternational Student of the Year στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού National BTEC Awards, για την εξαιρετική της επίδοση στο πρόγραμμα HND in Speech and Language Therapy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Η επιλογή της έγινε ανάμεσα σε εκατοντάδες αιτήσεις από όλο τον κόσμο και είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική συμμετοχή διακρίνεται με αυτό το βραβείο.

Συνέδριο «Το Παζλ του Αυτισμού: 10 χρόνια μετά ... εξελίξεις και προοπτικές»

Η απόφοιτη του Τμήματος Λογοθεραπείας Τατιάνα Γεννάτου (Λογοθεραπεύτρια, Ιπποθεραπεύτρια) παρουσίασε τα αποτελέσματα της πτυχιακής της εργασίας στο συνέδριο «Το Παζλ του Αυτισμού: 10 χρόνια μετά ... εξελίξεις και προοπτικές» στη Λάρισα μεταξύ 8-10 Μαϊου 2015. Η εργασία της είχε τίτλο «Η Επιρροή της Ιπποθεραπείας στις Επικοινωνιακές και Κοινωνικές Δεξιότητες σε ένα παιδί με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματoς», με επόπτρια την κα Μαρία Μπογιατζή, Παιδιατρική Νευροψυχολόγο και Academic Link Person του Τμήματος.

 

ygeia red  Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημων

Διεθνής δημοσίευση στο Journal of Art and Social Sciences

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος δημοσίευσε εργασία της με θέμα « Social skills in children with specific language impairment: Occupational therapists' and speech therapists' Perceptions»:
Papalexopoulou, A., & Charitaki, G. (2017). Social skills in children with specific language impairment: Occupational therapists' and speech therapists' Perceptions. Journal of Art and Social Sciences, Lawarence Press.

Διεθνής δημοσίευση στο περιοδικό “Teaching and Teacher Education”

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος δημοσίευσε εργασία της με θέμα «Teaching Self-Efficacy determination to Special Educators: A Quantitative Approach»:
Geralexis, I., Charitaki, G., & Antoniou, A.S. (2017). Teaching Self-Efficacy determination to Special Educators: A Quantitative Approach.Teaching and Teacher Education.

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, Αθήνα

Σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, το Τμήμα – με τη συμμετοχή φοιτητών - σχεδίασε Θεματικό Συμπόσιο με τίτλο "Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές: Ανάπτυξη Γνωστικών, Επικοινωνιακών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων", υπό την εποπτεία του Επίκουρου Καθηγητή Αλέξανδρου-Σταμάτιου Αντωνίου και της Δρ. Γαρυφαλιάς Χαριτάκη. Επιπλέον, ομάδες φοιτητών, τόσο των προπτυχιακών, όσο και του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος, έλαβαν επιβεβαίωση για επτά (7) διαφορετικές μεμονωμένες επιστημονικές εισηγήσεις σε Θεματικό Άξονα "Διδακτική μεθοδολογία και εφαρμοσμένη παιδαγωγική". Δείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση των εισηγήσεων-δημοσιεύσεων. 

European Congress of Qualitative Inquiry, Leuven, Belgium

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αλίκη Μεταλλινού του προγράμματος σπουδών MSc Psychology παρουσίασε τη διπλωματική της εργασία με θέμα «Τα έμφυλα βιώματα συγκίνησης (affect) και ροής (flow)στην δημιουργική και επιτελεστική πρακτική σύγχρονων μουσικών και δημιουργών» στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο “European Congress of Qualitative Inquiry”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Leuven του Βελγίου μεταξύ 7-10 Φεβρουαρίου 2017.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας

H   απόφοιτη   του   προγράμματος   MSc Clinical and Community Psychology Ζωή Βαενά και η Υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολογίας Κατερίνα Φλωρά παρουσίασαν την επιστημονική τους εργασία στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας με τίτλο:«Μορφές Ανάπτυξης Σε Έναν Απρόοπτα Μεταβαλλόμενο Κόσμο», που διοργανώθηκε από τον Κλάδο της Εξελικτικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και διεξήχθη στο Ρέθυμνο μεταξύ 8-11 Μαΐου 2014. Η επιστημονική εργασία με τίτλο «Γενικό και προσδοκητικό άγχος στους εφήβους: μια αποτύπωση των επιπέδων άγχους»συγγράφηκεστο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας και έχει ως στόχο τη μελέτη των επιπέδων στα οποία κυμαίνεται το Γενικό και Προσδοκητικό Άγχος στην καθημερινότητά των εφήβων, καθώς και ο τρόπος εκδήλωσης αυτής της δυσάρεστης συναισθηματικής κατάστασης.

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας

H   απόφοιτη   του   προγράμματος   MSc Clinical and Community Psychology Αφροδίτη Μηλοβιάνου και η υπεύθυνη του τμήματος Ψυχολογίας Κατερίνα Φλωρά παρουσίασαν με αναρτημένη ανακοίνωσητην επιστημονική τους εργασία στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας «Η Ψυχολογία στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο» με τίτλο:«Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», που διοργανώθηκεαπό την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία και διεξήχθη στη Λευκωσία μεταξύ 27-31 Μαΐου 2015. Η επιστημονική εργασία με τίτλο «Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»συγγράφηκεστο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας της φοιτήτριας και έχει ως στόχο τη μελέτη της σχέσης της ψυχικής ασθένειας και της εύρεσης εργασίας από την άποψη των ίδιων των ψυχικά πασχόντων. Η μελέτη ακολουθεί την ποιοτική ερευνητική προσέγγιση.Κεντρικός άξονας του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση σύγχρονων ιδεών στην Ψυχολογία, η ανάπτυξη νέων συνεργασιών και πρωτοποριακών ερευνητικών προγραμμάτων, η ενθάρρυνση της διαπανεπιστημιακής και διεπιστημονικής συνεργασίας και η εύρεση απαντήσεων σε ερωτήματα που απασχολούν την επιστήμη και την κοινωνία.

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Σχεδιασμός και υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ένα νησί, μια μαστίχα, ένα ταξίδι!». Κυριακάτικα Πρωινά στο Π.Μ.Θ., την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, από τις φοιτήτριες του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» Μαρία Κοσσένα, Σοφία Μεντή, Σοφία Χατζηδημητρίου, Βασιλική Μελιούμη και Θεοφανία Κωνσταντουλάκη.

Διήμερο Επιστήμης και Διάδρασης Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.

«Διερευνώντας τη δυσλεξία μέσα από την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας: μία μελέτη περίπτωσης» εισήγηση από την Πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής Διονυσία Παπαδοπούλου, τον καθηγητή Δρ. Ευθύμιο Παπατζίκη και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, στο Διήμερο Επιστήμης και Διάδρασης: Διγλωσσία/Πολυγλωσσία & Εκπαίδευση, Διαπανεπιστημιακή Ομάδα για τη Διγλωσσία και τον Πολυπολιτισμό στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία «Πολύδρομο», στην Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ., στη Θεσσαλονίκη, στις 31 Μαΐου-1 Ιουνίου 2013.

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΟΜΕΡ Ελλάδος

«Απόψεις νηπιαγωγών για τη συμβολή των εικαστικών τεχνών στην προσχολική αγωγή» εισήγηση από την Πτυχιούχο του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» Αλεξάνδρα Μαραβέλη, την καθηγήτρια Ευαγγελία Σβίρου και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΜΕΡ Ελλάδος (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής), με θέμα «Δεξιότητες Ζωής-Προσωπική-κοινωνική ανάπτυξη στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία», Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 18-20 Οκτωβρίου 2013. Στο ίδιο συνέδριο παρουσιάστηκε εισήγηση με θέμα «Μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες με διάγνωση από ΚΕ.Δ.Δ.Υ.: απόψεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την αυτοεκτίμηση, κοινωνικοποίηση και το ρόλο της συμβουλευτικής παρέμβασης» από την Πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής Αθανασία – Τάνια Παπανικολάου, την καθηγήτρια Νέλλη Φλωρεντίν και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου.

18ο Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Παιδαγωγικής, Διαπολιτισμικότητας και Ειδικής Αγωγής

«Διερεύνηση των προβλημάτων και της αποτελεσματικότητας της επικοινωνίας κατά τη συνεκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης και ατόμων με προβλήματα ακοής», εισήγηση από την Πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής Άννα Πατέλη, τον καθηγητή Δρ. Ευθύμιο Παπατζίκη και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, στο18ο Διεθνές Συνέδριο Κοινωνικής Παιδαγωγικής, Διαπολιτισμικότητας και Ειδικής Αγωγής, στο Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολιτών Πατρών, στην Πάτρα στις 14-16 Νοεμβρίου 2014.

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας

«Ο ρόλος της παράλληλης στήριξης σε παιδιά με προβλήματα όρασης κατά τη διδασκαλία μαθημάτων της Β’ Γυμνασίου: Μια μελέτη περίπτωσης», εισήγηση από την Πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής Παρασκευή Παπαευαγγέλου, την καθηγήτρια Πολυξένη Γκουτζιαμάνη και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο τηςΠαιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας με θέμα:«Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα», στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα 28-30 Νοεμβρίου 2014. Στο ίδιο συνέδριο παρουσιάστηκε εισήγηση με θέμα«Απόψεις καθηγητών/ριών για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας με μαθητές/ριες Γ΄Δημοτικού με δυσλεξία μέσω της Σημειωτικής», από την πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής Σοφία Ματσούκη, την καθηγήτρια Δρ. Μακρίνα Ζαφείρη και την ακαδημαϊκή υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου.

Διεθνές Συνέδριο Aqua-Leuven 2015

“The factors and the benefits of an efficient inclusive swim program for the children with and without intellectual disabilities: aqualitative research in Greece” εισήγηση από την Πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής Φωτεινή Πάγκου, την καθηγήτρια Νέλλη Φλωρεντίν και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, στο Διεθνές Συνέδριο Aqua-Leuven 2015, στο Βέλγιο, 15-18 Απριλίου 2015.

Διεθνές Συνέδριο «Επανεξετάζοντας τη σχέση γλώσσας, ετερότητας και εκπαίδευσης»

«Οι εκπαιδευτικοί και η πρώιμη ανίχνευση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών στην Πρώτη Δημοτικού» εισήγηση από την Πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής Ουρανία Αυλωνίτη, την καθηγήτρια Δρ. Μακρίνα Ζαφείρη και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη στη Θεσσαλονίκη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Επανεξετάζοντας τη σχέση γλώσσας, ετερότητας και εκπαίδευσης», το οποίο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Τορόντο του Καναδά, στη Ρόδο, στις 28-31 Μαΐου 2015. Στο ίδιο Συνέδριο παρουσιάστηκε εισήγηση με θέμα «Η αποτελεσματικότητα της διαφοροποιημένης διδασκαλίας  σε μαθητές/ριες με δυσλεξία» από την Πτυχιούχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής Ζαφειρώ Ματζάρη, την καθηγήτρια Δρ. Μακρίνα Ζαφείρη και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού

Η φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής (MASEN) Μαρία Κουρτίδου συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού στις 4-6 Οκτωβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Η παρουσίασή της είχε θέμα «Η μέθοδος TEACCH μέσα από τους παράγοντες αυτονομία, οικογένεια και σχολικό πλαίσιο: Μία κριτική προσέγγιση».

Συμμετοχή σε ερευνητική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Ευαγγελία Χονδρού, απόφοιτη του Τμήματος Παιδαγωγικών, συμμετείχε σε ερευνητική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία διεξήγαγε έρευνα με τίτλο «Οι Νέες Τεχνολογίες  στην Οργάνωση και Διοίκηση των Εκπαιδευτικών Μονάδων» , τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ με θέμα «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» στη Σύρο, μεταξύ 21- 23 Ιουνίου 2013.

8ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μαρία Κουρτίδου και η καθηγήτριά της Δρ. Μαριάννα Χατζοπούλου συμμετείχαν στο 8ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο στις 31 Μαίου-1 Ιουνίου 2013 στην Αθήνα, υπό τη διοργάνωση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Η παρουσίασή τους είχε θέμα «ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ: μια μελέτη περίπτωσης μέσα από την κριτική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας».

Συνέδριο «Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις»

Η απόφοιτος του Τμήματος Παιδαγωγικών Δάφνη Μπέκερ και η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος κα Ευγενία Θεοδότου δημοσίευσαν έρευνά τους με τίτλο «Προκοινωνική συμπεριφορά στην Προσχολική Ηλικία και η επιρροή των κατοικιδίων», σε συνέδριο με θέμα «Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις» στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον, στο ίδιο συνέδριο, η απόφοιτη του Τμήματος Δέσποινα-Μαρία Λογίδου και η κα Ε.Θεοδότου, παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνάς τους με τίτλο «Η ικανότητα έκφρασης των συναισθημάτων του παιδιού και πως αυτή μπορεί να βελτιωθεί μέσω της εικαστικής προσέγγισης».

Στο ίδιο Συνέδριο παρουσιάστηκε εισήγηση με θέμα «Υπάρχουν παιδιά, που δεν θέλουν να ξαναέρθουν στο σχολείο, γιατί φοβούνται…»:απόψεις νηπιαγωγών για το σχολικό εκφοβισμό» από την Πτυχιούχο του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» Ελευθερία Χριστοφορίδου, την καθηγήτρια Ζωή Ντουλαπτσή και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου.

Συνέδριο «Νέος Παιδαγωγός»

Η ακαδημαϊκός Δρ. Γιώτα Γιαννέλη και ο απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής (MASEN) Ελμάς Ανέστης συμμετείχαν στις 4 Μαΐου 2014 στο συνέδριο «Νέος Παιδαγωγός», με εργασία τους με θέμα «Διερεύνηση της ανταπόκρισης των μαθητών, με διαγνωσμένη δυσλεξία, στην εξέταση με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, σε σχέση με την παραδοσιακή γραπτή εξέταση».

4ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Εκπαίδευσης

H φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής (MASEN) Αθηνά Προκοπούλου, η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. Βασιλική Πλιόγκου και η καθηγήτρια Δρ. Ελευθερία Αβραμίδου συμμετείχαν στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ., με εργασία τους με τίτλο «Η αξιολόγηση του γραπτού λόγου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού. Ανάπτυξη δεξιοτήτων παραγωγής γραπτού λόγου για μαθητές/ριες με μαθησιακές δυσκολίες».

Επιπλέον, η απόφοιτος του ίδιου προγράμματος Χαρίκλεια Ντόλιου, η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Δρ. ΒασιλικήΠλιόγκουκαιοκαθηγητήςΔρ. ΕυθύμιοςΠαπατζίκηςπαρουσίασανεργασίαμετίτλο «Investigating the effectiveness of “Classwide Peer tutoring” (CWPT) strategy in a mixed learning (dis)abilities primary school classroom: A case study».

Διεθνές Συνέδριο «International Scientific Conference ERA-8»

Οι Α. Παπαδημητρίου και Φ. Πάγκου, φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής (MASEN) Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο «InternationalScientificConferenceERA-8» με εργασίες τους με θέμα «Η επίδραση της συστημικής προσέγγισης στην αυτοεκτίμηση μαθητών του Δημοτικού σχολείου με δυσλεξία»και «Η Συμβολή της Τεχνολογίας στην Επιστήμη, την Οικονομία, την Κοινωνία και την Εκπαίδευση», αντίστοιχα.

Διεθνές συνέδριο «Εκπαίδευση και Ετερότητα»

Η καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Δρ. Γιώτα Γιαννέλη και η απόφοιτος του Μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής (MASEN) Δερμεντζή Αθηνά συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο «Εκπαίδευση και Ετερότητα», στην Πάτρα στις 27 -29 Ιουνίου 2014, με εργασία τους με θέμα «Διγλωσσία και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες».

Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η ερευνητική ομάδα της φοιτήτριας Α.Κοτσάνπαπα του μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη, της καθηγήτριας Μ. Τσίτση και της Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης Δρ. Β. Πλιόγκου, συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία, με παρουσίαση με θέμα «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες: οι απόψεις των δασκάλων του νομού Σερρών».

1ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών

Στις 9 Μαΐου 2015 διεξήχθη το 1ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ένα ετήσιο forum διάδοσης ιδεών, θεωριών και πειραματικής έρευνας, με σκοπό να αναδείξει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα των φοιτητών του Κολλεγίου σε πλειάδα επιστημονικών πεδίων. Στο συμπόσιο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες και καινοτόμες ιδέες των φοιτητών και αποφοίτων μέσα από θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Επιστημών Υγείας, των Πολυτεχνικών Επιστημών, των Επιστημών Πληροφορικής, Πολιτισμού και Επικοινωνίας και των Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

Συνέδριο Ειδικής Αγωγής

Στις 20 Ιουνίου 2015 η απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής Χαιροπούλου Χριστίνα, με την ακαδημαϊκή υποστήριξη της Δρ. Παναγιώτας Γιαννέλη, Υπεύθυνη Κλινικής Πρακτικής του Τμήματος Ειδικής Αγωγής, παρουσίασε ανακοίνωσή της με θέμα «Εκπαιδευτική παρέμβαση στη γραμματική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε μαθητές με ΕΜΔ», στο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πανελλήνιο Συνέδριο Νέος Παιδαγωγός "Προσεγγίσεις της σχολικής διαδικασίας μέσα από τα νεώτερα των παιδαγωγικών επιστημών"

Το Τμήμα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής συμμετείχε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέος Παιδαγωγός "Προσεγγίσεις της σχολικής διαδικασίας μέσα από τα νεώτερα των παιδαγωγικών επιστημών", μεταξύ 23 & 24 Μαΐου 2015 στην Αθήνα, με συνολικά έξι (6) παρουσιάσεις αποφοίτων του μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής, με τη συνεργασία ακαδημαϊκών του Τμήματος. Οι Κυριακού Θ., Χαριτάκη Γ. και Κοτσοπούλου Α. παρουσίασαν εργασία με τίτλο «Έλεγχος Αποτελεσματικότητας Συνεκπαίδευσης Μαθητή με σύνδρομο Down στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Μελέτη Περίπτωσης». Η Χαριτάκη Γ. εργασία με τίτλο «Πιλοτική Διερεύνηση Αντίληψης Χωρικών Σχέσεων των μαθητών με σύνδρομο Down στο πλαίσιο μελέτης περίπτωσης». Οι Χαιροπούλου Χ. και Γιαννέλη Π. εργασία με τίτλο «Διδακτικό πρόγραμμα παρέμβασης στη γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας σε μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες». Οι Μόραλη Ε. και Γιαννέλη Π. εργασία με τίτλο «Πρόγραμμα παρέμβασης στηριγμένο στην πολυαισθητηριακή μέθοδο διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας σε μαθητές με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες». Οι Δερμεντζή Α. και Γιαννέλη Π. εργασία με τίτλο «Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στην εκμάθηση Αγγλικών ως ξένη γλώσσα/ γλώσσα σχολείου» και οι Μαραγκουδάκη Δ. και Φουστέρη Α. εργασία με τίτλο «Η Εκπαιδευτική αξιοποίηση του Ιχνογραφήματος σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και η στάση των εκπαιδευτικών: Μελέτη περίπτωσης».

15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης

Δύο εργασίες του Μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής έγιναν δεκτές για παρουσίαση στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης στην Αθήνα, μεταξύ 19-21 Ιουνίου 2015. Πρόκειται για την φοιτήτρια Χαιροπούλου Χρυσούλα και την καθηγήτριά της Δρ. Γιαννέλη Παναγιώτα με εργασία με θέμα «Eκπαιδευτική Παρέμβαση στη γραμματική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε μαθητές με ΕΜΔ» και την Βασιλείου Ευγενία, υπό την εποπτεία της καθηγήτριάς της Δρ. Χαριτάκη Γαρυφαλλιά με εργασία με θέμα «Διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών της Γενικής Τάξης για την ένταξη μαθητών με Ειδικές Μαθησιακές Ανάγκες».

 

computing red  Σχολή Πληροφορικής

Διεθνές Συνέδριο στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία (ISDF)

Το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και η SDIWC (Κοινωνία της Ψηφιακής Πληροφορίας και των Ασύρματων Επικοινωνιών) διοργάνωσαν τα παράλληλα συνέδρια «Διεθνές Συνέδριο στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία - ISDF» και «Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής, Μηχανικών Η/Υ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης - CSCESM», στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 12-14 Δεκεμβρίου 2014, με τη συμμετοχή διεθνών ομιλητών από 19 χώρες. Στο συνέδριο, το Τμήμα ανέλαβε δύο επιστημονικές παρουσιάσεις με τίτλο “Security Issues of Contemporary Multimedia Implementations: The Case of Sonos and SonosNet” των Σ.Π. Καβαλάρη και Εμ.Σερρέλη και “Preparing for Malware that Uses Covert Communication Channels: The Case of Tor-based Android Malware” των Φ.Ε. Κιουπάκη και Εμ.Σερρέλη.

Δημοσίευση στο International Journal of Cyber-Security and Digital Forensics

Το Τμήμα Πληροφορικής δημοσίευσε δύο επιστημονικά άρθρα σε ειδική έκδοση του περιοδικού “International Journal of Cyber-Security and Digital Forensics (IJCSDF)”. Τα άρθρα είχαν τίτλο “Defending Against Android Malware that Uses Tor as Their Covert Communications Medium” των Φ.Ε. Κιουπάκη και Εμ.Σερρέλη και “Multimedia Implementations for SOHO Networks and Their Security Issues: Opening Pandora’s Box with Sonos and SonosNet” των Σ.Π. Καβαλάρη και Εμ.Σερρέλη.   

ICCMIT- International Conference on Communication, Management and Information Technology, Prague

Το Τμήμα Πληροφορικής συμμετείχε στο “International Conference on Communication, Management and Information Technology - ICCMIT”, το οποίο διοργανώθηκε στην Πράγα μεταξύ 20-22 Απριλίου 2015, παρουσιάζοντας ερευνητικό project με τίτλο «Development of a Multi-Vector Information Security Rating Scale for Smart Devices as a Means for Raising Public InfoSec Awareness», των Σ.Π. Καβαλάρη, Φ.Ε. Κιουπάκη, Κ.Καλτσά και Εμ.Σερρέλη.  

ΙΕΕΕ International Conference for Technologies on Polina Security, MIT

ΟαπόφοιτοςτουΤμήματοςΠληροφορικήςΠαναγιώτηςΔημοτίκαληςκαιο AκαδημαϊκόςΥπεύθυνοςστηΘεσσαλονίκη, ΜουχταρόπουλοςΑντώνης, παρουσίασανεπιστημονικήτουςέρευναστοντομέατηςΗλεκτρονικήςΕγκληματολογίας (Digital Forensics) στοΙΕΕΕ International Conference for Technologies on Polina Security, πουδιοργανώθηκεαπότο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) καιδιεξήχθηστηΒοστώνητωνΗΠΑ.Ηεπιστημονικήεργασίαμετίτλο «Applying a Digital Forensic Readiness Framework: Three Case Studies»έγινεσταπλαίσιατηςπτυχιακήςεργασίαςτουφοιτητήκαιείχεωςστόχοναταξινομήσεικαινααξιολογήσειπλήθοςενεργητικών digital forensics frameworks.

1ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών

Στις 9 Μαΐου 2015 διεξήχθη το 1ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ένα ετήσιο forum διάδοσης ιδεών, θεωριών και πειραματικής έρευνας, με σκοπό να αναδείξει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα των φοιτητών του Κολλεγίου σε πλειάδα επιστημονικών πεδίων. Στο συμπόσιο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες και καινοτόμες ιδέες των φοιτητών και αποφοίτων μέσα από θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Επιστημών Υγείας, των Πολυτεχνικών Επιστημών, των Επιστημών Πληροφορικής, Πολιτισμού και Επικοινωνίας και των Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

Διοργάνωση Workshop «Ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ασφάλεια των έξυπνων συσκευών: Απειλές και προτάσεις»

Το Τμήμα Πληροφορικής διοργάνωσε Workshop με θέμα «Ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην ασφάλεια των έξυπνων συσκευών: Απειλές και προτάσεις» στις 1 Απριλίου 2015, στα πλαίσια του 5ου συνεδρίου INFOCOMSECURITY 2015. Το Workshop διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε από τον Δρ. Εμμανουήλ Σερρέλη, CISM, BEng, MSc, MBA, PhD (InfoSec) και ακαδημαϊκό του Τμήματος, και τους απόφοιτους του Μεταπτυχιακού προγράμματος MSc στην Ασφάλεια Πληροφορικών Συστημάτων και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία, Στέλιο Καβαλάρη και Φραγκίσκο–Εμμανουήλ Κιουπάκη.

 

business redΣχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών

1ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών

Στις 9 Μαΐου 2015 διεξήχθη το 1ο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ένα ετήσιο forum διάδοσης ιδεών, θεωριών και πειραματικής έρευνας, με σκοπό να αναδείξει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα των φοιτητών του Κολλεγίου σε πλειάδα επιστημονικών πεδίων. Στο συμπόσιο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες και καινοτόμες ιδέες των φοιτητών και αποφοίτων μέσα από θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Επιστημών Υγείας, των Πολυτεχνικών Επιστημών, των Επιστημών Πληροφορικής, Πολιτισμού και Επικοινωνίας και των Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης.

27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής «BIG DATA ANALYSIS – BUSINESS ANALYTICS»

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης στη Θεσσαλονίκη, Γεώργιος Χατζηγιαννάκης και ο καθηγητής Δρ. Θεόδωρος Σπυρίδης συμμετείχαν στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «BIGDATAANALYSIS – BUSINESSANALYTICS». Οι εργασίες τους είχαν τίτλο «Η Επίδραση της Βιτρίνας των Καταστημάτων στη Συμπεριφορά των Καταναλωτών»και «Μελέτη της Σχέσης του Τραπεζικού Κλάδου με τους Κλάδους Κατασκευών-Υλικών Κατασκευών, Τροφίμων-Ποτών και Βιομηχανικών Προϊόντων για την Περίοδο 2007-2011».

Φοιτητικός διαγωνισμός BUSINESS TALENTS GREECE 2015

Η ομάδα “Quadratum” του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, αποτελούμενη από τους φοιτητές Χρήσιμου Κωνσταντίνα, Λαλλά Γιώργο και Δάνδολο Δημήτρη-Ορφέα,επέδειξε εξαιρετικές επιδόσεις στον φετινό διαγωνισμό BUSINESS TALENTS GREECE 2015! Κατετάγη 2η στον όμιλό της και 12η στην τελική πανελλαδική κατάταξη, μεταξύ συνολικά 2.124 φοιτητών και 584 ομάδων από δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, ενώ παράλληλα ήταν το μοναδικό ιδιωτικό κολλέγιο που έφτασε στον Τελικό του διαγωνισμού.

politismos red  Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας

37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Η κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους ΠΡΟΣΕΥΧΗ του αποφοίτου του τμήματος Σκηνοθεσίας Θανάση Νεοφώτιστου τιμήθηκε το 2014 με το 1ο Βραβείο του «Χρυσού Διονύσου» στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, και με Ειδικό Βραβείο στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Επιπλέον, προβλήθηκε με αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF)

Η πτυχιακή ταινία μικρού μήκους SPHINX του αποφοίτου του τμήματος ΣκηνοθεσίαςΚωνσταντίνου Καραμαγκιώλη επιλέχθηκε και διαγωνίσθηκε στο Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF). Η ταινία διαγωνίστηκε στην κατηγορία “Shorts” (Μικρού Μήκους) μαζί με άλλες 20 ταινίες από διάφορες χώρες του κόσμου, οι οποίες αποτέλεσαν το τελικό Line up!

Προβολή ταινίας αποφοίτου στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα των ΗΠΑ

Η πτυχιακή ταινία μικρού μήκους BOYSTORY του Θανάση Αγγελόπουλου, απόφοιτου με άριστα του Τμήματος Σκηνοθεσίας, έλαβε θερμά συγχαρητήρια από τον σεναριογράφο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα των ΗΠΑ AndyHorton, ο οποίος προέβαλε την ταινία του Θ.Αγγελόπουλου στους φοιτητές του στα πλαίσια του μαθήματος, ως υπόδειγμα προς μελέτη.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας”

Η ταινία REDHULKτης αποφοίτου του τμήματος Σκηνοθεσίας Ασημίνας Προέδρου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας”, το 1ο Βραβείο Μυθοπλασίας «Χρυσός Διόνυσος» και το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών στο 36ο Φεστιβάλ Δράμας το 2013.