• Γενιατάκης Γιώργος Open or Close

  georgios genniatakis mentor 0210 small Ο Γιώργος Γενιατάκης, γεννήθηκε στη Κρήτη και σπούδασε International Hospitality and Tourism Management στο University of Surrey, Hospitality Marketing και Hospitality Revenue Management στο Cornell University.

  Αρχικά συμμετείχε στο opening του Minos Imperial και ανέλαβε λειτουργικούς ρόλους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και εμπορικούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εκπροσωπώντας το ξενοδοχείο σε διεθνείς εκθέσεις (IFTM TOPRESA PARIS - WTM LONDON – ILTM CANNES – ITB BERLIN – MITT MOSCOW κ.α).

  Η παγκόσμια οικονομική κρίση τον ωθεί επαγγελματικά να στραφεί στην Ασία και συγκεκριμένα στην Ταϊλανδή σε ένα All Suite Resort (μέλος των Small Luxury Hotels of the World) χτισμένο σε ένα ιδιωτικό νησί προτού μετακομίσει στο Phuket αναλαμβάνοντας στρατηγικό ρόλο στο Sales and Marketing και συγκεκριμένα στο Revenue Management του υπερπολυτελούς Banyan Tree. Αξιοποιώντας το ότι βρίσκεται στη Ταϊλάνδη, ταξιδεύει μέχρι τη Bangkok για να μελετήσει Spa Development & Spa Management στην Chiva Som Academy, την τότε καλύτερη σχολή στο κόσμο.

  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Minos Imperial για μια σειρά ετών και έπειτα το Rebranding του σε Radisson Blu Beach Resort, Milatos Crete, έχοντας διπλή ευθύνη. Αυτή της Γενικής Διεύθυνσης αλλά και των Πωλήσεων.

  Ο στόχος του για συνεχή ανάπτυξη των συνεργατών του, τον ωθεί σε μια διαρκή προσωπική ανάπτυξη σε θέματα επικοινωνίας και ανθρώπινης συμπεριφοράς, μεταξύ άλλων, σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Μέχρι σήμερα είναι Hogan Assessment και NLP Practitioner certified.

  Πρόσφατα του προτάθηκε κι έγινε μέλος του European Hotel Managers Association και παράλληλα ίδρυσε τη Noima Hospitality Consulting. Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 • Γρηγορέα Δήμητρα Open or Close

  dimitra grigorea 1709Η Δήμητρα Γρηγορέα έχει σπουδάσει Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών και θέατρο στη Δραματική Σχολή Ράμπα. Έλαβε υποτροφίες από το Μέγαρο Μουσικής και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής τραπέζης και σπούδασε στο Λονδίνο Διεύθυνση Σκηνής και Οργάνωση Παραγωγής (Events and Stage Management) στο Λονδίνο σε μεταπτυχιακό επίπεδο , όπου και εργάστηκε ως stage manager. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την οργάνωση εκδηλώσεων - αρχικά καλλιτεχνικών (Εθνική Λυρική Σκηνή, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, τηλεοπτικές σειρές και ελεύθερο θέατρο,) πολύ σύντομα εταιρικών (ιατρικά συνέδρια) και αργότερα κοινωνικών (γάμοι, βαπτίσεις, ιδιωτικά πάρτι). Εδώ και πολλά χρόνια, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί πολυάριθμες εκδηλώσεις ενώ παράλληλα αναλαμβάνει και συμβουλευτικό ρόλο σε εταιρίες και ιδιώτες που επιθυμούν να στήσουν τμήματα αντίστοιχης θεματικής. Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 • Δήμας Χρήστος Open or Close

  xristos dimas 1709Ο Χρήστος Δήμας σπούδασε Marketing και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Απέκτησε Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την ΕΕΔΕ. Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στον τουριστικό κλάδο. Από το 1993 ως το 1999 εργάστηκε στον όμιλο της «Accor» και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία της NOVOTEL στην Αθήνα, το Μπέρμινχαμ και το Παρίσι. Από το 1999 ως το 2006 εργάστηκε στον όμιλο «Grecotel» και στα ξενοδοχεία «Athens Acropol» και «Omonia Grand» ως Food & Beverage Manager και αναπληρωτής διευθυντής. Εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής από το 2007, αναλαμβάνοντας τη Γενική Διεύθυνση των επιχειρήσεων της «Star Hotel» (VolosPalace, Xenia Πορταριάς και Café Veranda) στη Μαγνησία. Από το 2008 έως και το 2016 διετέλεσε Διευθυντής του Radisson Blu Park Hotel Athens. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής ήταν στο Athens Tiare Hotel.Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο..

 • Καββαδία Μαρία Open or Close

  maria kavadia 1709Η Μαρία Καββαδία έχει 35 χρόνια εμπειρίας στο Τουριστικό Management. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σε διακεκριμένους Tour Operators (MANOS TRAVEL, NOUVELLES FRONTIERES), ενώ, από το 2002, είναι συνιδιοκτήτρια της Τουριστικής Επιχείρησης COSMORAMA LTD. Από το 2015 είναι αντιπρόεδρος του World Association of Travel Agents, του παλαιότερου οργανισμού Ταξιδιωτικών Πρακτόρων που ιδρύθηκε το 1949 στη Γενεύη. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Μεταφρασεολογία και Ειδική Πιστοποίηση από το ΕΚΠΑ στο Management Ταξιδιωτικών Πρακτορείων & Tour Operators. Έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικούς φορείς ως ομιλήτρια για θέματα Καινοτόμων Μεθόδων στο Τουριστικό Marketing ενώ, από το 2016, συνεργάζεται σε σεμιναριακά μαθήματα προ πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 • Κουτσόπουλος Χρήστος Open or Close

  xristos koutsopoulos mentor 0210 small Με 30 χρόνια εμπειρία στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών μονάδων και κατέχοντας θέσεις όπως Γενικός Διευθυντής ξενοδοχείων και Επικεφαλής Ξενοδοχειακού τομέα οργανισμών ηγείται επιχειρήσεων με πλήρη ευθύνη και εστίαση σε όλα τα τμήματα λειτουργίας των ξενοδοχειακών οργανισμών και στον προγραμματισμό, οργάνωση και λειτουργία αυτών για τα καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα. Εκτεταμένη γνώση σε όλα τμήματα όπως Οικονομικής Διεύθυνσης, Λειτουργίας, Επισιτιστικών τμημάτων, Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, Διεύθυνση Ανθρωπίνων πόρων κ.α. δημιουργεί την βασική προϋπόθεση άψογης επικοινωνίας και καθοδήγησης όλων των ομάδων δημιουργώντας την αξία για την επίτευξη των στόχων.

  Ηγέτης με βαθύ το αίσθημα της ομαδικότητας, αποτελεσματικός, πρακτικός και καινοτόμος διασφαλίζει τα υψηλά επίπεδα λειτουργίας των οργανισμών μεταφέροντας όλες τις απαραίτητες γνώσεις σε κάθε ομάδα και διαμορφώνοντας παράλληλα ένα πολύ καλό περιβάλλον που διασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση των προσδοκιών τόσο του οργανισμού όσο και των πελατών σε υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης και ποιότητας.

  Άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, κατέχει πτυχίο Ξενοδοχειακών σπουδών πλήθος πιστοποιημένων σεμιναρίων που διασφαλίζουν την ολική γνώση του Ξενοδοχειακού αντικειμένου. Λάτρης της διαρκής επιμόρφωσης σε σειρά τομέων Ηγεσίας και Management παρακολουθεί τρέχοντα προγράμματα με αντικείμενο την Θετική Ψυχολογία καθώς και Νευρογλωσσικό προγραμματισμό. Επιπρόσθετες ικανότητες του περιλαμβάνουν άριστες δεξιότητες στην χρήση υπολογιστών και λογισμικών προγραμμάτων, CRM συστημάτων, branding προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και μεγάλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Η πολυετής διευθυντική του πορεία συνοδεύεται από παράλληλη εκπαιδευτική εμπειρία ως εισηγητής σεμιναρίων, λέκτορας, καθηγητής τουριστικών εκπαιδευτικών οργανισμών και φορέων διακρίνοντας και προάγοντας νέα ταλέντα στο τουριστικό κλάδο κάτι που αποτελεί πρωταρχική του προτεραιότητα.

 • Λιγνού Σίσσυ Open or Close

  sissy lignou 1709Η Σίσσυ Λιγνού είναι μέτοχος στην εταιρία AFEA S.A Travel & Congress Services, που επί 42 χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα του Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού- Business Travel, Congresses & Events, MICE. Ασχολήθηκε ως στέλεχος στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, Εκδηλώσεων και Πολιτισμού στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 (Οκτώβριος 2001 – Μάιος 2004), και στη συνέχεια ως Διευθύντρια Τμήματος Επικοινωνίας Ολυμπιακού και Παραολυμπιακού Χωριού υπό τη Γενική Δ/νση Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Επιτροπής (Ιούνιος 2004-Οκτώβριος 2004). Από τον Οκτώβριο του 2004 εντάχθηκε στο στελεχιακό δυναμικό της AFEA στο Τμήμα Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, για να αναδειχθεί στην θέση της Διεύθυνσης του ίδιου τμήματος μέχρι έως και το καλοκαίρι του 2018, όπου ανέλαβε τη θέση της CEO, Operations & Development, PCO Services της εταιρίας. Τον Μάρτιο του 2007 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers), όπου της ανατέθηκε ο ρόλος της Ειδικής Γραμματέως, τον οποίο και υπηρέτησε ενεργά. Στις αρχές Μαρτίου 2010, επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, αυτή την φορά αναλαμβάνοντας τη θέση της Γενικής Γραμματέως, έως και σήμερα για 5 συνεχείς θητείες. Τον Μάιο του 2009, ανέλαβε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της EFAPCO (European Association of Professional Congress Organizers), θέση που κράτησε έως και το Δεκέμβριο του 2018. Συμμετέχει ενεργά σε επιτροπές και δράσεις του Διεθνούς Φορέα Οργάνωσης Συνεδρίων IAPCO, εκπροσωπώντας το Δ.Σ του Φορέα σε πολλές δράσεις ανά τον κόσμο. Είναι μέλος Advisory Boards σε διάφορους οργανισμούς του διεθνούς Κλάδου MICE. Επιπλέον συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Γνωρίζει άπταιστα Γερμανικά, Αγγλικά, και έχει βασική γνώση των Ισπανικών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον αγωνιστικό χορό.

 • ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΝΟΤΗΣ Open or Close

  Martakis 169 eΓεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1952. Σπούδασε Οικονομικά (Bachelor of Arts), Βιομηχανικές Σχέσεις (Diploma) και Κοινωνική Φιλοσοφία (Diploma) στο Sussex College of Technology του Λονδίνου, Μάνατζμεντ (Associated) στο Maryland University (ΗΠΑ) και Δημόσιες Σχέσεις στην Αθήνα. Υπηρέτησε στον ΕΟΤ ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου από το 1975 έως το 1985 και από το 1987 έως το 1989 οπότε κατέλαβε τη πρωτοδημιουργηθείσα θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Οργανισμού. Στη θέση αυτή παρέμεινε ως τον Οκτώβριο του 1990 οπότε ορίσθηκε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εργάστηκε ως τουριστικός συντάκτης της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» και ως Ειδικός Σύμβουλος της εφημερίδας «Απογευματινή» Επίσης ήταν Τακτικός Εισηγητής στο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο του Προγράμματος ΜΒΑ – Τουριστικό Management στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχει λάβει πληθώρα τιμητικών διακρίσεων όπως ο Ιππότης του Τάγματος του Μεγάλου Κωνσταντίνου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Σήμερα είναι Πρόεδρος MTC GROUP, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και εταιρικό μέλος της Ενώσεως Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

 • Σαρανταένας Θέμης Open or Close

  cv 2 2011e

  Ο Θέμης Σαρανταένας είναι εκπαιδευμένος Business & Personal Coach, μέλος του HCA (Hellenic Coaching Association), του EMCC (European Mentoring & Coaching Council) & του ICF (International Coaching Federation) και Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ, ενταγμένος στα μητρώα του με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στη L' Oreal Hellas σε θέσεις επικοινωνιακού (marketing) και εμπορικού μαρκετινγκ (Trade Marketing). Είναι πιστοποιημένος από το Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), την Ελληνική Εταιρεία Συμβούλων Μάνατζμεντ (ΕΛΕΣΜΑ) και τον Οργανισμό Πιστοποίησης DQS Hellas με το Σχήμα Πιστοποίησης Συμβούλων Επιχειρήσεων, ως Senior Consultant. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος (pre-qualified) σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD). Παράλληλα, επιμελείται και παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή "Marketing in Practice" με θέμα το μάρκετινγκ για 4 τηλεοπτικές σεζόν (2014-2015, 2015-2016, 2017-2018, 2018- ), παραγωγής του μοναδικού οικονομικού καναλιού της Ελλάδας το SBC και προβάλλεται από το Attica TV, καθώς και τη ραδιοφωνική εκπομπή "Marketing on the GO". Είναι συγγραφέας και εκδότης 5 βιβλίων. Το 2019 έλαβε το Βραβείο Best Marketing Consultant 2019 για την προσφορά του στον κλάδο του Franchise και την υποστήριξή του στον θεσμό των βραβείων. Συμμετέχει ως μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc International Hospitality, Events and Tourism Management στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 • Σείζης Χρήστος Open or Close

  seizis Ο Χρήστος Σεϊζης διαθέτει εμπειρία είκοσι χρόνων στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ξεκίνησε από σέρβις σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και σε stand alone εστιατόρια και μπαρ και, σταδιακά, κατάφερε να ανελιχθεί στην ιεραρχία καταλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις ως Restaurant και F&B Manager σε εταιρίες όπως Costa Navarino, Aloft London Excel by Starwood, Ikos, Myconian Collection, Domes Resorts κ.α. Συμμετείχε ως μέλος ομάδων ή και ως leader σε νέα project των εταιριών για τις οποίες εργαζόταν. Παράλληλα, εξασκούσε και το πάθος του για εκπαίδευση, αναλαμβάνοντας την επιμόρφωση και ανάπτυξη της ομάδας του και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού.

  Αυτό, τον οδήγησε στο να εκπαιδευτεί πάνω στην επαγγελματική κατάρτιση ενηλίκων στην CIPD (Chartered Institute of Personnel & Development), για να αποκτήσει το Certificate in Learning & Development. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Starwood Hotels & Resorts, και σήμερα εργάζεται ως Hotel Manager για τον όμιλο Santikos Collection. Παράλληλα, συνεχίζει την εκπαιδευτική του δράση με γνώμονα την ανάδειξη της σπουδαιότητας της επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης των ανθρώπων που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του τουριστικού τομέα.