Πρόγραμμα κατάρτισης φροντιστών νοσoύντων από Αλτσχάιμερ στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

 JohnHopkinsMitropolitikoKollegioΓια πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται ένα σύγχρονο πρόγραμμα κατάρτισης για φροντιστές νοσούντων από Αλτσχάιμερ και Άνοια από το Μητροπολιτικό Κολέγιο και την «Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στην Αλτσχάιμερ». Με την καθοδήγηση της διδακτικής ομάδας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η επιστημονική ομάδα του Μητροπολιτικού Κολεγίου θα προσαρμόσει το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος στις ιδιαιτερότητες και την κουλτούρα της Ελλάδας, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δυναμικού που διαθέτει η χώρα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από τον Καθηγητή του Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για το Αλτσχάιμερ του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, Κώστα Λυκέτσο, και την διδακτική ομάδα της Andrea Nelson, RN, MS [Director of Memory Care Programs at the Johns Hopkins Memory and Alzheimer Treatment Center] από το Κέντρο Θεραπείας Μνήμης και Αλτσχάιμερ στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Απευθύνεται σε δύο βασικές κατηγορίες φροντιστών: σε επαγγελματίες Υγείας (όπως ψυχολόγους, νοσηλευτές κ.ά.) που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, καθώς και σε μέλη οικογενειών που φροντίζουν συνανθρώπους μας που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ και τις συναφείς νόσους. Η ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποίησης, καθιστώντας υψηλά τα ποιοτικά κριτήρια υλοποίησής του.

Οι επιστημονικές κατευθύνσεις που έχουν δοθεί αποτυπώνουν τις βασικές αρχές της Ιατρικής Ακριβείας στον χώρο των νευροεκφυλιστικών νόσων, έχοντας ως πρότυπο τα αντίστοιχα προγράμματα κατάρτισης που εφαρμόζονται στην Αμερική. Απώτερος στόχος της παροχής του προγράμματος στην Ελλάδα είναι να αναπτυχθεί ένα νέο επίπεδο παροχών φροντίδας στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Άνοια και Αλτσχάιμερ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα.