Ρυθμίσεις στην εκπαιδευτική λειτουργία των Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου λόγω των προληπτικών μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού

covid19neametrathessaloniki

Ακολουθώντας τα μέτρα πρόληψης ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, που ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση, και θέτοντας σαν προτεραιότητά τη διατήρηση της υγείας και ασφάλειας φοιτητών και εργαζομένων, ανακοινώνουμε ότι τα μαθήματα στα campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα διεξάγονται εξ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα, σε συμμόρφωση με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 534, 10.2.2021), η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας του Κολλεγίου παρατείνεται μέχρι νεωτέρας. Έτσι, η εξ αποστάσεως διεξαγωγή των μαθημάτων συνεχίζεται ως εξής:

• Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με σύγχρονη τηλεκπαίδευση, μέσα από την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (Moodle).

• Οι παραδόσεις και το εκπαιδευτικό υλικό που απαιτείται για τη μελέτη, θα συνεχίσουν να αναρτώνται κανονικά στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (Moodle). Ταυτόχρονα, το ακαδημαϊκό προσωπικό θα είναι διαθέσιμο να απαντά σε όλα τα εκπαιδευτικά ερωτήματα, εξ αποστάσεως. 

• Ειδικά για τα εργαστηριακά μαθήματα λαμβάνεται μέριμνα προσαρμογής τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το χρονικό διάστημα ισχύος των μέτρων. 

• Όλες οι Διοικητικές υπηρεσίες του Κολλεγίου, οι υπηρεσίες φοιτητικής υποστήριξης, γραμματείας και ταμείου θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά εξ αποστάσεως.

Η λειτουργία των βιβλιοθηκών-αναγνωστηρίων με φυσική παρουσία αναστέλλεται για το διάστημα ισχύος των μέτρων.

Η είσοδος στο Κολλέγιο θα γίνεται αυστηρά και μόνο με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Το τηλεφωνικό κέντρο του campus φοίτησής σας, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενθαρρύνει τους φοιτητές να μείνουν συντονισμένοι τόσο στην επίσημη σελίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όσο και στο email τους στο domain του Κολλεγίου μέσω της σουίτας MS Office 365, προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης και τη διεξαγωγή των μαθημάτων τους.

Σας ευχαριστούμε όλους για την ψυχραιμία και τη συνεργασία σας.