Ο απόφοιτος Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Στέφανος Νάστος στο εξώφυλλο της εφημερίδας "H Καθημερινή" 

stefanosnastosmitropolitikokollegioΟ Στέφανος Νάστος, απόφοιτος της Σχολής Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, είναι ένας από τους έξι επιτυχημένους νέους που συμμετείχαν στην εκδήλωση “Thriving Greeks Under 30”. Πρόκειται για μια διαδικτυακή ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με στόχο να αναδείξει νέους Έλληνες οι οποίοι, με τις φρέσκιες ιδέες, το πηγαίο ταλέντο και την αστείρευτη επιμονή τους αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Το “Thriving Greeks Under 30” συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» και τον οργανισμό νέων "Youthmakers Hub" για να εμπνεύσει και να εμφυσήσει ένα αίσθημα αισιοδοξίας σε φοιτητές και νέους παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν τους τελευταίους μήνες λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση "Thriving Greeks under 30" εδώ

Υπό αυτό το πρίσμα, έξι φιλόδοξοι νέοι, και διακεκριμένοι για τα μέχρι στιγμής επαγγελματικά επιτεύγματά τους, επαγγελματίες -ανάμεσα σε αυτούς και ο Στέφανος Νάστος- μοιράστηκαν εμπειρίες από την επαγγελματική τους διαδρομή. Η ενέργεια υλοποιήθηκε σε μορφή διαδικτυακής συζήτησης και προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσο των νέων, όσο και των εγχώριων media. Μάλιστα, δημοσιεύτηκε ως πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Καθημερινή (φύλλο 30.597- 13.12.2020).

Μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Καθημερινή" εδώ

Έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα σπουδών Πληροφορικής [BSc (Hons) Computing] στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ο Στεφάνος Νάστος συνέχισε τις σπουδές του με το μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία (MSc Information Security and Computer Forensics). Αμφότερα τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται από τη Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο University of East London. Σήμερα εργάζεται ως Greenlight Expert στην εταιρία παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης για μεταφορά με μίσθωση οχήματος Uber, στην Ελλάδα. 

Σχετικά με τη συμμετοχή του στη δράση "Thriving Greeks Under 30" και τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ο ίδιος μας είπε:  

«Το να συμπεριληφθώ στην λίστα των 6 διακεκριμένων νέων κάτω των 30 ετών ήταν ένα πολύ σημαντικό κατόρθωμα για εμένα καθώς βλέπω πως οι κόποι, το διάβασμα και η επιμονή που επέδειξα τα προηγούμενα χρόνια, πλέον αποδίδουν καρπούς. Νιώθω πολύ ευχαριστημένος που, με σχετικά γρήγορο και σταθερό ρυθμό, πετυχαίνω τους επαγγελματικούς μου στόχους και, πλέον, έχοντας και αυτή την διάκριση στο βιογραφικό μου, ακόμα περισσότερο! Η συμβουλή μου για κάθε έναν που μας διαβάζει αυτή τη στιγμή είναι να μην το βάζετε ποτέ κάτω και να ακούτε μόνο αυτό που λέει η καρδιά σας!» 

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την ενέργεια "Thriving Greeks Under 30" και το δημοσίευμα της Καθημερινής:

  • stefanosnastos1
  • stefanosnastos2-1
  • stefanosnastos4
  • stefanosnastos3