Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Αρχιτεκτονικής του University of Portsmouth στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

DSC 0607Στις 4 Νοεμβρίου 2015, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του MArch Architecture του University of Portsmouth επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, στις 5 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν επίσκεψη-ξενάγηση στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, μαζί με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος (studio) Architectural Design:Strategy, οι φοιτητές εργάζονται στην ίδια περιοχή (Δέλτα Φαλήρου), ανταποκρινόμενοι σε διαφορετικά αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά ζητήματα.

Η συνάντηση, συζήτηση και συνεργασία με τους φοιτητές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ολοκληρώθηκε με ένα design charrette, όπου ομάδες και από τα δύο τμήματα συνεργάστηκαν στην πρόταση μιας στρατηγικής αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την ευρύτερη περιοχή.

Θυμίζουμε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 σύναψε νέα συνεργασία με το University of Portsmouth, στα πλαίσια της οποίας προσφέρει τα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αρχιτεκτονική (MArch Architecture and Urbanism) και τους Πολιτικούς Μηχανικούς (MSc Civil Engineering), μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα σε συνεργασία με Βρετανικό Πανεπιστήμιο.

DSC0604
DSC0603
DSC0606
DSC0610
IMG2984
IMG2989
IMG2995