Συνεργασία του Τμήματος Αρχιτεκτονικής με το αρχιτεκτονικό γραφείο BLP Architects

blp1 newsΤο Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συνεργάζεται με το αρχιτεκτονικό γραφείο blp architects για το έργο τους "Uptown Residences" στο Μαρούσι, στα πλαίσια του μαθήματος “Professional Studies” του προγράμματος σπουδών BA (Hons) Architecture (RIBA part 1).

Στα πλαίσια της συνεργασίας, οι φοιτητές καλούνται να αναλύσουν το συγκεκριμένο συγκρότημα κατοικιών μέσα από το πρίσμα του μαθήματος και για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο έργο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους αρχιτέκτονες για την πορεία εξέλιξής του έργου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αρχιτέκτονα μηχανικού κου Πανηγύρη Κωστή στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση και ακολούθησε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για την εξέλιξη του αρχιτεκτονικού έργου, από τη σύλληψη μέχρι και την υλοποίησή του, να εκφράσουν απορίες για τον ρόλο του αρχιτέκτονα στα διαφορετικά στάδια της κατασκευής, αλλά και να αναπτύξουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαδικασία κατασκευής.