Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης σε διάλεξη με θέμα «Πολιτική και Τέχνη»

180216Οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου τη διάλεξη του κ. Πέτρου Μαρτινίδη, αρχιτέκτονα, Ομότιμου Καθηγητή Α.Π.Θ., με τίτλο "Πολιτική & Τέχνη: Γιατί οι κακοί του σινεμά προτιμούν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική;".

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς υπό τη διοργάνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και του Δικτύου Ναυαρίνο.

Ο Πέτρος Μαρτινίδης σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε, ψυχολογία και θεωρία της λογοτεχνίας στο Παρίσι και ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών στο Λονδίνο. Ως καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. δίδασκε σχεδιασμό θεατρικών χώρων, ιστορία της αρχιτεκτονικής και επιστημολογική ανάλυση των θεωριών της. Εξακολουθεί να διδάσκει στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων πολιτισμού» και να μετέχει με διαλέξεις σε μεταπτυχιακά του πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έχει γράψει βιβλία για την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των θεάτρων, την ιστορία των αρχιτεκτονικών θεωριών, τις μορφές της παραλογοτεχνίας, τις τεχνικές αφήγησης στα κόμικς, τις τάσεις στην κριτική της τέχνης, καθώς και πολλά σχετικά άρθρα ή άρθρα βιβλιοκρισίας στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση του Βιβλίου.