Επίσκεψη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Θεσ/κης στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία»

aerodromioΗ επίσκεψη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο Αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ξεκίνησε με την είσοδο στις εγκαταστάσεις της 113 Πτέρυγας Μάχης. Μετά από τις απαραίτητες διατυπώσεις, το Τμήμα κατευθύνθηκε στο κτίριο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, όπου έγινε δεκτό με ιδιαίτερη θέρμη από τον διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) κ. Ιάκωβο Τσαλταφερίδη.

Μετά από σύντομη ξενάγηση στον χώρο της Μοίρας, έγινε ενημέρωση γα το έργο της από τον Διοικητή του 1ου σμήνους της Μοίρας, Επισμηναγό (Ι) κ. Νικόλαο Παπασταματίου. Η ενημέρωση περιλάμβανε την παρουσίαση της ιστορίας της Μοίρας απο τη στιγμή της έλευσής της στην 113 ΠΜ και της αποστολής της. Αναλύθηκαν οι τύποι επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει η Μοίρα και έγινε ξεχωριστή αναφορά στις περιπτώσεις εξαιρετικών αποστολών, όπως οι φωτιές της Ηλείας το 2008 και του Έβρου το 2011. Επίσης, παρουσιάστηκε και η συμμετοχή της Μοίρας σε αποστολές του εξωτερικού, με την αποστολή στο Ισραήλ το 2010 να ξεχωρίζει. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους CL-415, με το οποίο επιχειρεί η Μοίρα και έγινε συζήτηση σχετικά με τις αποστολές και τις προοπτικές της. Ακολούθησε επίσκεψη στη γραμμή πτήσεων, όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους του αεροσκάφους.

Στη συνέχεια, το Τμήμα κατευθύνθηκε στους χώρους της Μοίρας Συντήρησης Αεροσκαφών της 113 ΠΜ, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών του αεροσκάφους από τον Ιπτάμενο Μηχανικό Σμηναγό (ΜΑ) κ. Κωνσταντίνο Αγγέλη. Ακολούθως, έγινε ενημέρωση από τον Τομεάρχη του Τμήματος, Dr Eng. Ηλία Ιορδανίδη σχετικά με το πρόβλημα καθίζησης που έχει παρουσιάσει το υπόστεγο συντήρησης και της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε ώστε να διατυπωθεί η θεωρία που να εξηγεί τις παρατηρούμενες καθιζήσεις. Στην παρουσίαση συμμετείχε και ο διοικητής της Μοίρας, Επισμηναγός (ΜΑ) κ. Ιωάννης Παντελίδης, με τον οποίο υπήρξε συνεχής συνεργασία όσον αφορά τη διατύπωση των θεωριών.

Έπειτα από την επίσκεψη στην 113 ΠΜ, το Τμήμα μετέβη στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου επέκτασης του αεροδιαδρόμου 10-28, όπου και έγινε δεκτό από τον αναπληρωτή εργοταξιάρχη, κ. Κυριαζόπουλο. Συνοδεία αυτού, το Τμήμα μετέβη στο χώρο του εργοταξίου, όπου έγινε παρουσίαση του έργου και των τεχνικών δυσκολιών που αντιμετωπίστηκαν. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δυσκολίες που αφορούν την εκτέλεση ενός έργου σε θαλάσσιο περιβάλλον ώστε να γίνει κατανοητός ο βαθμός συνθετότητας και το πλήθος των παραμέτρων που λαμβάνονται υπόψιν σε ένα τέτοιο έργο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στους χώρους γραφείων του εργοταξίου, όπου έγινε παρουσίαση των εργαστηρίων και των βοηθητικών χώρων.