Επίσκεψη των φοιτητών Αρχιτεκτονικής στην έκθεση Νορβηγικής Αρχιτεκτονικής

news 000136Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη με τους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής στην έκθεση της Σύγχρονης Νορβηγικής Αρχιτεκτονικής # 7 2005-2010 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος “Unit 3:Preparation and Progression” του προγράμματος σπουδών τους.

Η έκθεση προβάλει τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα της Νορβηγικής αρχιτεκτονικής. Αποκαλύπτει ιδιαίτερες λεπτομέρειες σε κάθε έργο ξεχωριστά και δίνει έμφαση στις εξελίξεις που είναι σημαντικές για το κοινωνικό σύνολο. Η επιλογή της έκθεσης περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα έργων, από έναν μικρό χώρο ανάπαυσης και ιδιωτικές κατοικίες, μέχρι περίπλοκες κατασκευαστικές λύσεις και υποδομές καθώς και τις μεγάλες αστικές διαμορφώσεις των πρόσφατων ετών. Χρησιμοποιώντας ποικίλα είδη παρουσίασης καθώς και σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, η έκθεση επικοινωνεί μία σύνθετη εικόνα της Νορβηγικής αρχιτεκτονικής που πραγματοποιήθηκε τόσο στη Νορβηγία, όσο και στο εξωτερικό μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Στην έκθεση, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν την παρουσίαση έργων διαφόρων ρήσεων και κλίμακας, καθώς και να ψηφίσουν το έργο που τους εντυπωσίασε περισσότερο. Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει έμπνευση ως προς τον τρόπο οργάνωσης, έκφρασης και έκθεσης του υλικού για την οργάνωση του portfolio των φοιτητών για το Unit 3.

news-000136b
news-000136a
news-000136c