Επίσκεψη των φοιτητών Αρχιτεκτονικής στην 7η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη

DSC04150 w800 h800Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη με τους φοιτητές του τμήματος της Αρχιτεκτονικής στην έκθεση της 7ης Bienalle Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος “Unit 3:Preparation and Progression”. Η 7η Bienalle Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάπτυξη της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής. Στόχος είναι η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος της σύγχρονης αρχιτεκτονικής παραγωγής νέων αρχιτεκτόνων έως και 45 ετών, η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής σκέψης και του αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα. Στην έκθεση οι νέοι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν την παρουσίαση (πινακίδες και μακέτες) υλοποιημένων έργων, καθώς και μη υλοποιημένων προτάσεων, που αντιστοιχούν σε πραγματικές αναθέσεις μελετών.

Η έκθεση αναμένεται να αποτελέσει έμπνευση ως προς τον τρόπο οργάνωσης, έκφρασης και έκθεσης-παρουσίασης του υλικού για την οργάνωση του portfolio των φοιτητών για το Unit 3.