Συνεργασία του Τμήματος Αρχιτεκτονικής με το αρχιτεκτονικό γραφείο BDG Architecture and Design στο Λονδίνο

logo newsΣτα πλαίσια του μαθήματος "Professional Studies" του προγράμματος σπουδών στην Αρχιτεκτονική BA (Hons) Architecture (RIBA part 1), το Τμήμα εγκαινιάζει νέα συνεργασία με την αρχιτέκτονα Δέσποινα Καλαποδά, εκπρόσωπο του αρχιτεκτονικού γραφείου BDG Architecture and Design στο Λονδίνο.

Η εταιρία BDG Architecture and Design έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο σχεδιασμό και στην έρευνα υλικών & εφαρμογής του σύγχρονου design για επαγγελματικούς χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην πρώτη από τις επισκέψεις της κας Καλαποδά στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρουσιάστηκε το έργο της BDG Architecture and Design σε παγκόσμιο επίπεδο και αναλύθηκε η δραστηριότητα της εταιρίας στο Λονδίνο. Με αφορμή συγκεκριμένα παραδείγματα, συζητήθηκε πώς αναπτύσσεται στρατηγικά ένα αρχιτεκτονικό γραφείο και ποιό είναι το πλαίσιο δραστηριοτήτων του επαγγέλματος στον παγκόσμιο χάρτη των αρχιτεκτονικών εξελίξεων.

Στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν συναντήσεις όπου θα υπάρχει έντονη συνεργασία με τους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής. Σκοπός της συνεργασίας είναι η δημιουργία των portfolios των φοιτητών, καθώς και η διεξαγωγή mock job interviews ώστε οι απόφοιτοι να είναι μελλοντικά προετοιμασμένοι κατάλληλα για την παγκόσμια αγορά εργασίας.