Η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας

hydra news grΗ Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στο 8ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ύδρας με τίτλο "Money Talks But Wealth Whispers", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό νησί της Ύδρας και διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Αδελφότητα Υδραίων Αθηνών.
Στο συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ναυτιλίας, εκπρόσωποι εταιρειών, σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί και μέλη ιστορικών Ναυτιλιακών οικογενειών της Ύδρας. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, ο Καθηγητής Ντίνος Αρκουμάνης, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ήταν από τους βασικούς εισηγητές στην Ενότητα ΙΙ του Συνεδρίου για την Επιχειρησιακή Στρατηγική στον κλάδο της Ναυτιλίας.
Θυμίζουμε ότι η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου προσφέρει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο νέα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, σε συνεργασία με την παγκοσμίως γνωστή βρετανική Ναυτική Ακαδημία Warsash του Southampton Solent University, μία από τις κορυφαίες σχολές ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον κόσμο με 70 χρόνια ιστορίας. Τα νέα προγράμματα αφορούν τις ειδικότητες των Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και με την είσοδό τους διαμορφώνεται πλέον η πληρέστερη Σχολή Ναυτιλίας στην Ελλάδα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, η οποία επιπλέον προσφέρει και αναγνωρισμένα Bachelors και Masters στις Ναυτιλιακές Σπουδές και τη Διοίκηση Λιμένων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το Southampton Solent University.