Η Σχολή Ναυτιλίας στο 10o Συνέδριο Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης

10oconference. shipping

Οι φοιτητές της Σχολής Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρακολούθησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το 10ο Διεθνές Ναυτιλιακό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του πολεμικού μουσείου. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ναυτιλιακών Μελετών και η freepress εφημερίδα MARITIME ECONOMIES.

Η θεματική κινήθηκε γύρω σπό τη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση. Πιο συγκεκριμένα, το θέμα του συνεδρίου ήταν το εξής: ‘’Shipping as private or listed? The Shipping Finance alternatives in 2018”.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έλαβαν χώρα παρουσιάσεις και συζητήσεις από Διευθυντικά Στελέχη μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών και διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, εξειδικευμένων στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση. Οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετείχαν στο συνέδριο υποβάλλοντας ερωτήσεις στους ομιλητές για καίρια θέματα που αφορούν τη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση, καθώς και τη συμβολή των διεθνών χρηματιστηρίων στην χρηματοδότηση της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η συμμετοχή των φοιτητών στο συνέδριο ήταν μια ευκαιρία για σημαντικές γνωριμίες με στελέχη του κλάδου της Ναυτιλίας, καθώς και για την ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.