Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, στις νέες εγκαταστάσεις του Campus Πειραιά 

shipping news

Σε νέο κτίριο και με εργαστήρια τελευταίας τεχνολογίας, το Campus Πειραιά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου βρίσκεται σε νέο σημείο στην καρδιά της πόλης (Κολοκοτρώνη 110, Πλ. Τερψιθέας). Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του από τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο και τον κ. Ρωμανό Ροδόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης και Επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας του Κολλεγίου.

Κατά την ξενάγησή του, ο κ. Μώραλης είχε την ευκαιρία να οδηγήσει και να «χαράξει πορεία» στον προσομοιωτή γέφυρας DNV-A 240 της Transas, έναν από τους κορυφαίους προσομοιωτές γέφυρας στον κόσμο και να επισκεφθεί τα τελευταίας γενιάς εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας:


◊ Προσομοιωτή γέφυρας
◊ Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Απεικόνισης Χαρτών και Πληροφοριών (ECDIS) 
◊ Προσομοιωτή Μηχανής
◊ Προσομοιωτή Υψηλής Τάσης

Ο κ.Μώραλης, με την ολοκλήρωση της ξενάγησής του, ανέφερε: «Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Ναυτικής Ακαδημίας. Έχουμε πει εδώ και χρόνια ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτά στη θάλασσα. Είδα σύγχρονα μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας, κάτι που λείπει και από τη χώρα και από την πόλη μας. Έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία να καλύψει ορισμένα κενά που υπήρχαν και ο Δήμος οφείλει να την στηρίξει και θα την στηρίξει με κάθε τρόπο. Πραγματικά, είναι ένα εκπληκτικό κτίριο! Φαίνεται ότι έχει γίνει μια μεγάλη επένδυση. Στους καιρούς αυτούς, η Πολιτεία πρέπει να υποστηρίζει όσους επενδύουν».

Ο κ.Κωνσταντίνος Ροδόπουλος από την πλευρά του ανέφερε: «Σήμερα, καλωσορίσαμε με χαρά τον κο Μώραλη, Δήμαρχο Πειραιά, στις νέες μας εγκαταστάσεις. Έχουμε προχωρήσει σε μια μεγάλη, εντυπωσιακή επένδυση, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε για τους φοιτητές μας τις συνθήκες που επικρατούν πάνω στα πλοία. Είναι ένα νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Solent University του Southampton».

Ο κος Μώραλης επισκέφθηκε τις νέες εγκαταστάσεις – οι οποίες από φέτος στεγάζουν τη νεοσύστατη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου μαζί με τις υπόλοιπες ακαδημαϊκές Σχολές - στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με τον Eκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ.

DSC6007
DSC6019
DSC6096
DSC6076
DSC5940
DSC5100
DSC5926
DSC5922