Επίσκεψη του Επίτιμου Γενικού Γραμματέα του IMO στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας

imo news

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθεί δύο εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου της Ναυτιλίας στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας στο νέο Campus Πειραιά: Τον Επίτιμο Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Ευθύμιο Μητρόπουλο, καθώς και τον Καθηγητή του Παν/μίου Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», κ. Στράτο Παπαδημητρίου.

Οι κ.κ.Μητρόπουλος και Παπαδημητρίου ξεναγήθηκαν στο νέο Campus Πειραιά από τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Καθ. Ντίνο Αρκουμάνη, τον κ. Ρωμανό Ροδόπουλο, μέλος του Δ.Σ., τον Δρ Φώτη Παπαγεωργίου, Διευθυντή του Campus Πειραιά και τον Α/Ν ε.α. Αντώνιο Βιδάλη, Επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Κατά την επίσκεψή τους  δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την έκταση, το βάθος και την τόλμη της επένδυσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από προκλήσεις ασφάλειας στη σύγχρονη ναυτιλία και τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ναυτική εκπαίδευση στην αντιμετώπισή τους.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται, κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, με την παγκοσμίως κορυφαία Ναυτική Ακαδημία Warsash του Solent University του Southampton. Η ίδρυση της ιδιωτικής Ναυτικής Ακαδημίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και την ελληνική εκπαίδευση, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να φοιτήσουν σε μία τόσο εμβληματική ναυτική ακαδημία, χωρίς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι όλοι οι μεγάλοι εφοπλιστικοί όμιλοι και οι ναυτιλιακές εταιρίες που με ενθουσιασμό υποστηρίζουν το πρωτοποριακό όραμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.