Οι φοιτητές της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε εκδήλωση της Νορβηγικής Πρεσβείας για τη ναυτιλία

201903291140578597

Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και ενημέρωσης των φοιτητών για τις εξελίξεις στον κλάδο τους, δεκάδες φοιτητές της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρακολούθησαν την εκδήλωση «Between oceans and archipelagos: Exploring educational and career opportunities in the North and South of Europe» σχετικά με τη νέα γενιά στη Ναυτιλία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό τη διοργάνωση της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Αθήνα και της Isalos.net και έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Elisabeth Lothe, Deputy Head of Mission της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα ενώ ακολούθησαν ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις πάνω σε θέματα εκπαίδευσης των νέων που φοιτούν στις Ναυτικές Ακαδημίες της Ελλάδας. Τα πάνελ των ομιλητών πλαισιώθηκαν από ηγετικές φυσιογνωμίες του κλάδου της εγχώριας και διεθνούς ναυτιλίας όπως ο καθηγητής Øivind Berg, Program Director, Dpt. of Maritime Operations του University of South-Eastern Norway, ο Capt. Glenn Edvardsen, Chief Executive Officer της Vesselman, η Δρ. Μαρία Προγουλάκη, Regional Representative, Senior Consultant της Green-Jakobsen A/S, ο Νίκος Στεφανής, Key Support Manager της Kongsberg Maritime Hellas, η Δρ. Ελένη Θανοπούλου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Δρ. Clemet Thærie Bjorbæk, Assistant Professor του Department of Maritime Operations του University of South-Eastern Norway κ.α. 

Η σημασία της προσαρμογής των εκπαιδευτικών μεθόδων στις Ναυτικές Ακαδημίες με τρόπο ώστε αυτές να συνάδουν με τις σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας, καθώς και η σύνδεση μεταξύ των πανεπιστημίων και των ναυτικών ακαδημιών με την αγορά εργασίας κυρίως σε ό,τι αφορά τα soft skills των νέων ήταν μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα που επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια των ομιλιών.