Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έγινε μέλος στη Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (INTERTANKO)    

intertanko news gr

Η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, πιστή στο όραμά της να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου με προοπτικές άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης τόσο εντός Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό, αποκτά την ιδιότητα του μέλους (Associate Member) στη Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων -INTERTANKO για τα προγράμματα σπουδών Ναυτιλιακής και Ναυτικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για την ένατη στη σειρά διεθνή πιστοποίηση που αποκτά η Σχολή Ναυτιλίας, γεγονός που ενισχύει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών της. 

Η Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (INTERTANKO) δεσμεύεται για την ασφαλή μεταφορά των φορτίων, τις καθαρότερες θάλασσες και την ανάπτυξη του ελεύθερου ανταγωνισμού. Αποστολή της είναι να ηγείται του κλάδου των δεξαμενόπλοιων, μέσω της παροχής προς τον κόσμο ασφαλούς, φιλικής προς των περιβάλλον και αποτελεσματικής θαλάσσιας μεταφοράς πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών προϊόντων. Το όραμα της INTERTANKO για τον κλάδο είναι η ανάπτυξη μίας υπεύθυνης, βιώσιμης και αξιοσέβαστης βιομηχανίας, η οποία δεσμεύεται στη συνεχή βελτίωση και σχεδιάζει εποικοδομητικά το μέλλον της, ένα όραμα το οποίο δεσμεύεται να στηρίξει και να υλοποιήσει κάθε οργανισμός που αποκτά την ιδιότητα μέλους σε αυτή. 

Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας σε συνδυασμό με τα προγράμματα σπουδών της Ναυτικής Ακαδημίας, καθιστούν το Μητροπολιτικό Κολλέγιο τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση ναυτιλιακών και ναυτικών σπουδών υψηλής ποιότητας στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία του Solent University με έδρα το Southampton της Μ. Βρετανίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Ναυτιλιακής και Ναυτικής Εκπαίδευσης στη Νότια Ευρώπη και, μάλιστα, με το κύρος κορυφαίων διεθνών πιστοποιήσεων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι μέλος μερικών από τους σημαντικότερους και εγκυρότερους ναυτιλιακούς φορείς όπως η INTERCARGO (Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου), το IMAREST (Institute of Marine Engineering, Science & Technology), το IAMI (International Association of Maritime Institutions), η HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), το Baltic and International Maritime Council (BIMCO) ενώ, παράλληλα, έχει διαπίστευση από τους δύο πιο διακεκριμένους παγκοσμίως επαγγελματικούς συλλόγους του κλάδου, το ICS (Institute of Chartered Shipbrokers) και το CILT (Chartered Institute of Logistics & Transport). Η Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα που συνδυάζει όλα τα παραπάνω με την πιστοποίηση από τον κορυφαίο νηογνώμονα DNV-GL ως Κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης.