Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σας δίνει την ευκαιρία να γίνετε Καπετάνιος για μια μέρα «οδηγώντας» τον Προσομοιωτή Γέφυρας DNV-A 240° της TRANSAS

imeresthalassaspireas2020

Η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου συμμετέχει στις «Ημέρες Θάλασσας 2020», τον θεσμό που εορτάζεται για 6η χρονιά από τον Δήμο Πειραιά, και διοργανώνει τη δράση Be Captain for a Day, δίνοντας τη δυνατότητα σε επισκέπτες και ενδιαφερόμενους να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά (Κολοκοτρώνη 110) και να κάνουν χρήση του κορυφαίου Προσομοιωτή Γέφυρας DNV-A 240° της TRANSAS (Full Mission Bridge Simulator) που βρίσκεται στα εργαστήρια της Ακαδημίας.

Την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, οι συμμετέχοντες στη δράση Be Captain for a Day θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπερία της διακυβέρνησης ενός πλοίου σε πραγματικές συνθήκες. Ο Προσομοιωτής Γέφυρας DNV-A 240° της TRANSAS είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους, εντυπωσιακότερους και λειτουργικότερους προσομοιωτές γέφυρας της παγκόσμιας αγοράς που προσομοιάζει τη διακυβέρνηση ενός πλοίου του Εμπορικού Ναυτικού σε πραγματικές συνθήκες – με ποικιλία καιρικών συνθηκών και με προορισμούς υπαρκτά λιμάνια ανά τον κόσμο. 

Στο πλαίσιο της δράσης, ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και ο Επικεφαλής της Ναυτικής Ακαδημίας και μέλος του Δ.Σ. του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Ρωμανός Ροδόπουλος. Στη διάρκεια της ξενάγησής του, περιηγήθηκε -μεταξύ άλλων- στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας όπου βρίσκεται ο Προσομοιωτής Γέφυρας DNV-A 240° της TRANSAS. 

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την επίσκεψη του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας. 

EF0847
EF0843
EF0851

Η χρήση του προσομοιωτή πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικού καθηγητή της Ναυτικής Ακαδημίας και περιλαμβάνει 4 δράσεις διάρκειας μίας ώρας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα: 

Πέμπτη 17/9
16:00-17:00 (1η Δράση)
18:00-19:00 (2η Δράση)

Παρασκευή 18/9
16:00-17:00 (1η Δράση)
18:00-19:00 (2η Δράση) 

Για τη συμμετοχή σας, απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στο 210 -4121200. 

Λίγα λόγια για τον προσομοιωτή γέφυρας DNV-A 240° της TRANSAS

Με σκοπό την παροχή ολοκληρωµένης εκπαίδευσης στους δόκιµους Πλοιάρχους της Ναυτικής Ακαδηµίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει εγκαταστήσει τον προσοµοιωτή γέφυρας DNV-A 240° της TRANSAS, ένας από τους πλέον προηγµένους, εντυπωσιακότερους και λειτουργικότερους προσοµοιωτές γέφυρας που διαθέτει αυτή τη στιγµή η παγκόσµια αγορά. Ο προσοµοιωτής αυτός πληροί τις απαιτήσεις κάθε προγράµµατος και πρότυπου εκπαίδευσης πλοήγησης για εµπορικά πλοία σύµφωνα µε τη Διεθνή Σύµβαση STCW.

Με τη χρήση εξαιρετικά προηγµένης τεχνολογίας επιτρέπει την εκπαίδευση των δόκιμων σε έναν πραγµατικά ανεξάντλητο αριθµό σεναρίων, ανάλογων µε εκείνα που -ενδεχοµένως- να κληθούν να αντιµετωπίσουν κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών ταξιδιών ως Δόκιµοι (NAEST) και, ακολούθως, της καριέρας τους ως Αξιωµατικοί καταστρώµατος.

Με τον τρόπο αυτό, οι δόκιµοι αποκτούν ήδη µέσα από την Ακαδηµία µια εξοικείωση µε τις εργασίες και τις πρακτικές που εφαρµόζονται σε κάθε πλοίο σε µια σειρά εξαιρετικά σηµαντι-κών τοµέων εργασίας που σχετίζονται, µεταξύ άλλων, µε την χάραξη και τη σχεδίαση πορείας, την επιβεβαίωση θέσης, τη διασφάλιση µιας ασφαλούς βάρδιας φυλακής στην γέφυρα, την ανταπόκριση σε καταστάσεις κινδύνου, έρευνας και διάσωσης, καθώς και τη χρήση ραντάρ ARPA κάθε σύγχρονου ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισµού που βοηθά στην ασφαλή ναυσιπλοΐα.

Επίσης, είναι πολύ σηµαντικό να τονισθεί ότι ο προσοµοιωτής γέφυρας είναι διαλειτουργικός µε τον αντίστοιχο προσοµοιωτή µηχανής και το ECDIS, πράγµα το οποίο εξασφαλίζει µια διαδραστική και ολοκληρωµένη εξάσκηση των δόκιµων Πλοιάρχων και Μηχανικών σε απολύτως ρεαλιστικές συνθήκες λειτουργίας των πλοίων. 

Μάθετε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες από τις
Εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου εδώ.