Το Τμήμα Διαιτολογίας στο Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση, μπες στη Δράση» στην Τεχνόπολη

news 000432aΤο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2014 (Πέμπτη 16/10), συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση, μπες στη Δράση» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μεταξύ 15-19 Οκτωβρίου. Το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» τέλεσεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του QualityNet Foundation -του Δικτύου Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών-, του ΜΚΟ για τη διατροφή, την ανάπτυξη και θρέψη παιδιών και εφήβων «Η Διατροφή του Παιδιού» και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ).

Στις 5 μέρες που διήρκεσε το Φεστιβάλ, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και παιχνίδια και να ενημερωθούν για τη σημασία της κίνησης, της ισορροπημένης διατροφής και του Ενεργειακού Ισοζυγίου από επιστήμονες από τον χώρο της άσκησης και της διατροφής.

Οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Διαιτολογίας πλαισίωσαν τη διαδραστική πρωτοβουλία του ΜΚΟ «Η Διατροφή του Παιδιού», με στόχο την ενημέρωση του κοινού γύρω από τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και της συστηματικής σωματικής δραστηριότητας και τη συμβολή τους στον καλύτερο έλεγχο βάρους και τη διατήρηση του ενεργειακού ισοζυγίου. Στα πλαίσια αυτά, οι φοιτητές συμμετείχαν ενεργά στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις βασικές αρχές του ενεργειακού ισοζυγίου, με την βοήθεια εφαρμογής που έχει αναπτύξει ο ΜΚΟ «Η Διατροφή του Παιδιού».

 

Ώρες λειτουργίας Φεστιβάλ:
Τετάρτη 15/10, Πέμπτη 16/10, Παρασκευή 17/10, από τις 16:00 έως 21:00
Σάββατο 18/10, Κυριακή 19/10, από τις 10:00 έως 21:00

-1
-4
-2
IMG0714
IMG0717