Εκπαιδευτική επίσκεψη του Τμήματος Διαιτολογίας στο εργαστήριο ALIMENTLAB

WP 20151216Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του Τμήματος Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης στο Χημικό και Μικροβιολογικό Εργαστήριο Τροφίμων "ALIMENTLAB".

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις, να εξοικειωθούν με τα μηχανήματα ανάλυσης, να ετοιμάσουν υποστρώματα, να κάνουν ενοφθαλμισμό σε δείγματα λιστέριας, να παρακολουθήσουν ανάλυση νερού και να ενημερωθούν για τα συστήματα ποιότητας HACCP και ISO. Το προσωπικό του ALIMENTLAB απάντησε σε όλες τις απορίες των φοιτητών και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συμμετέχουν στις αναλύσεις.

Το εργαστήριο ALIMENTLAB είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα επιστημονικά όργανα και είναι στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό ειδικευμένο σε θέματα Μικροβιολογίας, Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων. Είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) κατά το πρότυπο ISO17025 για τη διεξαγωγή μικροβιολογικών εξετάσεων. Το Εργαστήριο ALIMENTLAB αναλαμβάνει σχεδίαση δειγματοληψιών, μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις τροφίμων και νερών, περιβαλλοντική παρακολούθηση, έλεγχο εξοπλισμού και επιφανειών, προσδιορισμό φυσικοχημικών χαρακτηριστικών των τροφίμων, προσδιορισμό διάρκειας ζωής των τροφίμων, προσδιορισμό διαθρεπτικής αξίας τροφίμων, οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων, απολυμάνσεις, απεντομώσεις και μυοκτονίες.

WP20151215
WP20151217
WP20151218