Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού

20151018 143855 newsΗ Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και πιο συγκεκριμένα, τα Τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας, συμμετείχαν στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού με τίτλο «Δουλεύοντας Μαζί», το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά μεταξύ 16-18 Οκτωβρίου 2015, υπό τη διοργάνωση της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.) και του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ.).

Πιο αναλυτικά, στα πλαίσια των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες παρουσιάσεις:

α. poster presentation με τίτλο "Η Επιρροή της Ιπποθεραπείας στις επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες σε ένα παιδί με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματός", από την απόφοιτο του Τμήματος Λογοθεραπείας κα Τατιάνα Γεννάτου, με επόπτρια την κα Μαρία Μπογιατζή, Παιδιατρική Νευροψυχολόγο και Academic Quality Coordinator της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

β. προφορική παρουσίαση της κας Μαρίας Μπογιατζή με θέμα: "Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Αγχώδεις Διαταραχές: Παρουσίαση Συμπτωμάτων, αξιολόγηση συννοσηρότητας και θεραπευτικές προσεγγίσεις".

γ. προφορική παρουσίαση του Δρ.Παναγιώτη Σιαπέρα, Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου του Τμήματος Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με τίτλο: "Άγχος και συναισθηματικές δυσκολίες σε παιδιά και εφήβους με Αυτισμό".