Το Τμήμα Διαιτολογίας στο 9ο ετήσιο συνέδριο Σκελετικής Υγείας

IMG 3097 editΤο Τμήμα Διαιτολογίας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «ΜΚΟ Πεταλούδα», συμμετείχε στο 9ο ετήσιο συνέδριο Σκελετικής Υγείας το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/10/15 στο Divani Caravel, στο πλαίσιο δράσης με τίτλο «Αξιολόγηση ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου».

Οι φοιτητές του Τμήματος είχαν την ευθύνη συμπλήρωσης ερωτηματολογίων «αξιολόγησης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου» και ενημέρωσης του κοινού γραπτά και προφορικά, καθ' όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου. Η ενημέρωση του κοινού περιελάμβανε αναλυτικά και εξατομικευμένα αποτελέσματα της διαιτητικής πρόσληψης ασβεστίου. Το κοινό λάμβανε, με τη μορφή καταλόγου, ενημέρωση για τις τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, στις απαραίτητες ποσότητες, όπως πρέπει να καταναλώνονται για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σύμφωνα με τις συστάσεις. Άτομα τα οποία ήταν χορτοφάγοι, είχαν ευαισθησία στο γάλα ή είχαν προβλήματα χοληστερίνης λάμβαναν σχετική εξειδικευμένη ενημέρωση για τα τρόφιμα τα οποία μπορούσαν να αντικαταστήσουν. Η ενημέρωση του κοινού από τους φοιτητές του Τμήματος περιελάμβανε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη λήψη συμπληρωμάτων και τροφίμων εμπλουτισμένων με ασβέστιο.

Η όλη ενέργεια αποτέλεσε μέρος της ευρύτερης επιτυχημένης συνεργασίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «ΜΚΟ Πεταλούδα» στο πλαίσιο του προγράμματος των σπουδών τους. Η ενημέρωση του κοινού ήταν δωρεάν και το Τμήμα της Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πλαισίωσε τη διαδραστική πρωτοβουλία του Συλλόγου συμμετέχοντας ενεργά στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις βασικές αρχές πρόληψης της οστεοπόρωσης.

IMG3076
IMG3085
IMG3089