Φοιτήτρια Λογοθεραπείας στο Διεθνές Συνέδριο Πειραματικής Γλωσσολογίας 2011


P1000961Τελειόφοιτη φοιτήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσίασε έρευνά της στο διεθνές συνέδριο Πειραματικής Γλωσσολογίας (ISCA Workshop on Experimental Linguistics - ExLing2011), το οποίο διεξήχθη στο Παρίσι μεταξύ 25-27 Μαΐου 2011. Η φοιτήτρια Μαρία Τριπολίτου, σε συνεργασία με τη Δρ. Ανθή Χαϊδά (γλωσσολόγο - φωνητικό, καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου), παρουσίασε ερευνητική εργασία που αποτελεί μέρος της πτυχιακής της εργασίας, με τίτλο «High Functioning Autism and Prosody of Sentence Types in Greek: A Case Study» («Αυτισμός Υψηλής Λειτουργικότητας και Προσωδία των Τύπων Πρότασης της Ελληνικής: Μελέτη Περιστατικού»).

Το συνέδριο ExLing (http://conferences.phil.uoa.gr/exling) είναι ένα εκπαιδευτικό και ερευνητικό συνέδριο που οργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Λόγου και Επικοινωνίας (International Speech Communication Association - ISCA) (http://www.isca-speech.org). Το εν λόγω συνέδριο Πειραματικής Γλωσσολογίας της ISCA διοργανώνεται ανά διετία και λαμβάνει χώρα στην Αθήνα με την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison των Ηνωμένων Πολιτειών και το Πανεπιστήμιο του Agder της Νορβηγίας. Τον Μάιο του 2011 έγινε ειδική διοργάνωση στο Παρίσι της Γαλλίας με τη συνεργασία των πανεπιστημίων Paris Diderot, Αθηνών και Wisconsin-Madison.

Το συνέδριο έχει στόχο να φέρει κοντά επιστήμονες που ασχολούνται με τη γλώσσα σε όλους τους τομείς και να προαγάγει τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με προσεγγίσεις για τη μελέτη της γλώσσας. Το συνέδριο εστιάζεται σε πειραματικές και διεπιστημονικές ερωτήσεις προσεγγίσεις, με τον απώτερο σκοπό να συμβάλει στην προώθηση της διεθνούς έρευνας και συνεργασίας.