Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης 2012

osteoporosi3Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε με 60 φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στις εργασίες της ημερίδας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης, η οποία έλαβε μέρος στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Επιπλέον, ο καθηγητής του τμήματος κ. Χρήστος Κομισόπουλος έκανε την εναρκτήρια ομιλία της Ημερίδας με τίτλο «Άσκηση & Οστεοπόρωση», στην οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά. Στην εισήγησή του με θέμα «Βασικές αρχές της άσκησης στην Οστεοπόρωση» ο κ.Κομισόπουλος παρουσίασε με κατανοητό τρόπο την ανάγκη για σωματική άσκηση στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης.

Αρχικά, αναλύθηκε σε απλή γλώσσα και με κατάλληλα παραδείγματα ο ρόλος της κινησιοθεραπείας και του φυσικοθεραπευτή στη συστηματική πρόληψη και αποκατάσταση των μυοσκελετικών προβλημάτων που σχετίζονται με την οστεοπόρωση. Υπογραμμίστηκαν με παραστατικότητα οι διάφοροι τρόποι ενίσχυσης του μυοσκελετικού συστήματος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής του ασθενούς, χάρη στις φυσικοθεραπευτικές παρεμβάσεις και τεχνικές. Το κοινό συμμετείχε ομαδικά στις ασκήσεις οι οποίες περιελάμβαναν ασκήσεις βάδισης, ισορροπίας, διατάσεων και σωστής στάσης.

osteoporosi1
osteoporosi2