Οι φοιτητές Λογοθεραπείας κοντά στα παιδιά του Αναρρωτήριου Πεντέλης

DSC02348Το Αναρρωτήριο Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ) επισκέφθηκαν οι φοιτητές Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, συνοδεία καθηγητών τους. Με πρωτοβουλία των δευτεροετών φοιτητών, είχαν συγκεντρωθεί πολλά ρούχα, παιχνίδια και βιβλία, τα οποία παρέδωσαν οι φοιτητές στις κοινωνικές λειτουργούς του Αναρρωτηρίου. Στο πνεύμα του καρναβαλιού, οι φοιτητές με αποκριάτικες μάσκες και παιχνίδια, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα “πάρτι” στον χώρο του Αναρρωτηρίου, δίνοντας χαρά στα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Παράλληλα, έγινε μία πρώτη γνωριμία με τα παιδιά και το προσωπικό, καθώς το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξεκίνησε συνεργασία με το Αναρρωτήριο Πεντέλης στο πλαίσιο κλινικής πρακτικής των φοιτητών Λογοθεραπείας. Επιπλέον, με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία το Κολλέγιο παρέχει στο Αναρρωτήριο Πεντέλης υπηρεσίες λογοθεραπείας στα φιλοξενούμενα παιδιά, σε ομαδικές και ατομικές συνεδρίες, που διεξάγονται από φοιτητές Λογοθεραπείας υπό την εποπτεία μίας καθηγήτριας Λογοθεραπείας και μίας καθηγήτριας Νευρολογίας.

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. και είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Η Μονάδα φιλοξενεί βρέφη και νήπια που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης, όταν δεν διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον ή όταν διαβιούν σε ακατάλληλο περιβάλλον, όταν βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

DSC02290
DSC02296
DSC02300
DSC02312
DSC02318
DSC02320
DSC02323
DSC02326
DSC02335