Παρουσίαση φοιτητών Λογοθεραπείας στο Διεθνές Συνέδριο Γλωσσολογίας-EXLING 2010

logotherapy congress 2010Δύο τελειόφοιτες φοιτήτριες του Τμήματος Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσίασαν έρευνά τους στο διεθνές συνέδριο Πειραματικής Γλωσσολογίας (ISCA Workshop on Experimental Linguistics - ExLing2010), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ 25-27 Αυγούστου 2010.

Οι φοιτήτριές μας Ευαγγελία Λαζάρου και Θάλεια Χατζηβασιλείου, σε συνεργασία με τη Δρ. Μαριάννα Χατζοπούλου (ειδική παιδαγωγός για κωφούς - καθηγήτρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου), παρουσίασαν δύο ερευνητικές εργασίες τους, με τίτλο: “Production of inflectional morphology in a child with moderate hearing impairment” και “The effect of cochlear implants on phonological acquisition” αντίστοιχα.

Το ExLing είναι ένα εκπαιδευτικό και ερευνητικό συνέδριο (Tutorial and Research Workshop) που διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Λόγου και Επικοινωνίας (International Speech Communication Association - ISCA). Το εν λόγω συνέδριο είναι το τρίτο που διοργανώνεται ανά διετία και λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Το συνέδριο έχει ως στόχο να φέρει κοντά επιστήμονες που ασχολούνται με τη γλώσσα σε όλους τους τομείς και να προαγάγει τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών σχετικά με προσεγγίσεις για τη μελέτη της γλώσσας. Το συνέδριο εστιάζεται σε πειραματικές και διεπιστημονικές ερωτήσεις προσεγγίσεις, με απώτερο σκοπό να συμβάλει στην προώθηση της διεθνούς έρευνας και συνεργασίας.