Οι φοιτητές Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο ΓΝΑ «Γεννηματάς»

nursing gennimatas main

Οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο πλαίσιο της κλινικής τους εκπαίδευσης, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε ένα απαιτητικό εκπαιδευτικά προληπτικό πρόγραμμα (screening) και πρόγραμμα συμβουλευτικής υγείας διαβητικών ασθενών για τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, την Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική σε συνεργασία με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα και το Διαβητολογικό Ιατρείο της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου και αφορά όλους τους διαβητικούς ασθενείς που παρακολουθούνται από τα διαβητολογικά ιατρεία του. Στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή της υγείας των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη και, πιο συγκεκριμένα, η προάσπιση της υγείας των ματιών τους.

Οι διαδικασίες στις οποίες εκπαιδεύτηκαν και ενεπλάκησαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους οι φοιτητές ήταν:

•    Λήψη αναλυτικού ιστορικού υγείας και συμπεριφορών υγείας.
•    Επαφή με τους ασθενείς στο πλαίσιο της συμβουλευτικής υγείας για την αλλαγή συμπεριφορών που θα ωφελήσουν τη ρύθμιση του διαβήτη.
•    Μελέτη και αξιολόγησή των ιστορικών των ασθενών.
•    Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος των ασθενών.
•    Διενέργεια αμφιβληστροειδογραφίας με ειδικό φορητό αυτοματοποιημένο μηχάνημα ελέγχου, με το οποίο γίνεται ο προληπτικός έλεγχος.
•    Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση ενός σύνθετου προληπτικού προγράμματος, καθώς και οι τεχνικές που αφορούν στην αγωγή υγείας κατά τη συνεδρία συμβουλευτικής υγείας,
•    Δεξιότητες επικοινωνίας με τους ασθενείς στο κλινικό περιβάλλον.

 

nursing-gennimatas-3
nursing-gennimatas-2