Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχεται φοιτητές του Πανεπιστημίου Strathclyde της Γλασκώβης

01

Το International Programmes Office του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υποδέχτηκε με ενθουσιασμό φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde της Γλασκώβης προκειμένου να διευρύνουν την επιστημονική τους κατάρτιση, αλλά και να γνωρίσουν την ελληνική κουλτούρα μέσα από τη φιλοξενία των φοιτητών, των Καθηγητών και του προσωπικού του Τμήματος Διεθνών Προγραμμάτων του Κολλεγίου.

Οι φοιτητές, κατά τη διάρκεια της διατμηματικής φοίτησής τους, παρακολούθησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων (3-27/7) από τα Τμήματα Διαιτολογίας και Βιοϊατρικών Επιστημών το οποίο συμπεριελάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων. Μερικές από αυτές ήταν συλλογή και επεξεργασία δεδομένων στο πλαίσιο ερευνητικών μελετών και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Διαγνωστικά Εργαστήρια και Νοσοκομεία.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια και εργαστήρια (workshops), να ενημερωθούν σε επίκαιρα επιστημονικά θέματα, καθώς και να αναπτύξουν δεξιότητες ομαδικής συνεργασίας μαθαίνοντας βιωματικά μέσα από την αλληλεπίδραση. Οι δεξιότητες και οι εμπειρίες που αποκόμισαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προσωπικό, ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας, συνεργασίας ακόμη και απασχόλησης στο εξωτερικό.