Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο 13ο Συνέδριο Σκελετικής Υγείας

podiatriki news 0811

Το Μητροπολιτικό Κολλεγιο συμμετείχε στο Ετήσιο Ενημερωτικό Συνέδριο Σκελετικής Υγείας του Συλλόγου «Πεταλούδα» , δίνοντας δυναμικά το παρών με τη δράση τριών τμημάτων της Σχολής Υγείας: της Ποδιατρικής, της Διαιτολογίας και της Φυσικοθεραπείας. Το Συνέδριο περιλάμβανε ομιλίες που εστίασαν σε θέματα της υγείας των οστών ενώ παράλληλα, υπήρχαν εξεταστικοί σταθμοί για ασθενείς, συμμετέχοντες του Συνεδρίου, αλλά και μέλη του συλλόγου.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε δύο σταθμούς εξέτασης: «Ποδιατρικός έλεγχος σε δέρμα και νύχια» με υπεύθυνη την κα Καλυκάκη και «Εμβιομηχανική αξιολόγηση και Πελματογράφημα» με υπεύθυνη τις κ.κ. Παπαδημητροπούλου και Καλυκάκη. Εκεί, οι φοιτητές από το δεύτερο και τρίτο έτος του προγράμματος σπουδών Ποδιατρικής [BSc (Hons) Podiatry), υπό την επίβλεψη των καθηγητριών τους και σε συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό υπεύθυνο του Τμήματος Ποδιατρικής, Γιώργο Γκρίμα αξιολόγησαν πραγματικούς ασθενείς. Συνολικά, εξέτασαν 78 ασθενείς.

 

Επιπλέον, φοιτητές από τα τμήματα Διαιτολογίας και Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πραγματοποίησαν απλές εξετάσεις και παρείχαν συμβουλές για καλή σκελετική υγεία, υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1997 με στόχο την ενημέρωση γύρω από θέματα σκελετικής υγείας, διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, πρόληψης και άλλων. Είναι αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Κάθε χρόνο, μέσα στον Οκτώβριο που θεωρείται μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση της σκελετικής υγείας, πραγματοποιεί Συνέδριο Σκελετικής Υγείας.