Εκστρατεία ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από το Τμήμα Νοσηλευτικής

enimerosigiadiaviti news2111

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Νοσηλευτικής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργάνωσε εκστρατεία με ενημερωτικό χαρακτήρα για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη. Η ανοιχτή προς το κοινό δράση «Γνωρίζουμε. Προλαμβάνουμε. Ζούμε» πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου «Από καρδιάς».

Φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου από το Campus Πειραιά, υπό την επίβλεψη της επικεφαλής του προγράμματος σπουδών, Δρ. Ρεκλείτη, προσέφεραν σχετική ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές στο κοινό ενώ, παράλληλα, διεξήγαγαν έρευνα για τον κίνδυνο ανάπτυξης Σακχαρώδους Διαβήτη με το ειδικό ερωτηματολόγιο FINDRISK, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στο 1o Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο Αποκατάστασης από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

 

Συμβουλές και καθοδήγηση προσέφερε και ο ιατρός-παθολόγος, μέλος της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) κ. Φιλίππου Κωνσταντίνος ο οποίος ενίσχυσε τη δράση με την παρουσία και τη συμβολή του. Η ενημερωτική εκστρατεία «Γνωρίζουμε. Προλαμβάνουμε. Ζούμε» έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και την επιστημονική αιγίδα της ΕΜΠαΚΑΝ.

Δείτε εδώ το βίντεο από την πρωτοβουλία «Γνωρίζουμε. Προλαμβάνουμε. Ζούμε» που διοργάνωσε το Τμήμα Νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου