Σεμινάριο "IASTM" και "Ttool" για τους φοιτητές Φυσικοθεραπείας

karvounidisphysiotherapy

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στο πλαίσιο του θεσμού ενίσχυσης δεξιοτήτων Developing U και με πρωτοβουλία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, διοργάνωσε το πιστοποιημένο σεμινάριο «Κινητοποίηση μαλακών μορίων με τις τεχνικές IASTM & Ttool» για τους φοιτητές Φυσικοθεραπείας.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, το Campus Αμαρουσίου φιλοξένησε ως εισηγητές δύο από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες στον κλάδο της Φυσικοθεραπείας, τον Φυσικοθεραπευτή/Οστεοπαθητικό, Καρβουνίδη Χρήστο και τον Φυσικοθεραπευτή, Θεοδοσόπουλο Ευάγγελο.      

Οι εισηγητές του σεμιναρίου ανέπτυξαν το θεωρητικό υπόβαθρο της μεθόδου και στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες φοιτητές, προχώρησαν στην πρακτική εφαρμογή των δύο τεχνικών οι οποίες βελτιώνουν την ελαστικότητα των μυών και το εύρος της κίνησης των αρθρώσεων και, τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούνται ευρέως στον κλάδο της Φυσικοθεραπείας. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η βελτίωση των γνώσεων και ενίσχυση των πρακτικών δεξιοτήτων των φοιτητών Φυσικοθεραπείας οι οποίοι, ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, έλαβαν επίσημη πιστοποίηση.

karvounidisphysikotherapeia2

 

Υπενθυμίζουμε ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει, συστηματικά, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, συμπληρωματικά σεμινάρια και διαλέξεις με εισηγητές διακεκριμένους εκπροσώπους του κάθε κλάδου. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ενημέρωση των φοιτητών για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου τους, η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, καθώς και η επαφή με νέα ερεθίσματα και επαγγελματίες που αφενός, διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και, αφετέρου, συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός δικτύου επαφών.