Εκπαίδευση των φοιτητών Φυσικοθεραπείας στη Διαχείριση Ανθρωπιστικών Κρίσεων από τους Γιατρούς του Κόσμου 

giatroitoukosmou

Στην προσπάθεια ένταξης της διαχείρισης των ανθρωπιστικών κρίσεων στα πλαίσια της βασικής εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με πρωτοβουλία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Ο Ρόλος του Φυσικοθεραπευτή στην Διαχείριση των Ανθρωπιστικών Κρίσεων» και εισηγητή τον κ. Alex Σουβατζή, Υπεύθυνο της ομάδας εθελοντών φυσικοθεραπευτών των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι. Τον διαδέχτηκε ο διδάσκων κ. Νικόλας Σταθόπουλος ο οποίος πραγματοποίησε εισαγωγική ομιλία για τους φοιτητές εστιάζοντας στη συνεργασία του Φυσικοθεραπευτή με τις υπόλοιπες ειδικότητες της διεπιστημονικής ομάδας στο πεδίο (π.χ. ιατρός, ψυχολόγος, μεταφραστής κ.λπ.), αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ο Φυσικοθεραπευτής προσαρμόζει τη δράση του ανάλογα με το είδος του πεδίου και της ανθρωπιστικής κρίσης στα οποία βρίσκεται.  

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Alex Σουβατζής, Υπεύθυνος της ομάδας εθελοντών φυσικοθεραπευτών των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος. Απαντώντας στο ερώτημα «Πώς ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση κρίσεων», ο πολύπειρος φυσικοθεραπευτής αναφέρθηκε στις δράσεις και στο έργο των ΓτΚ. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την αξία του εθελοντισμού και ανέφερε πολύτιμα παραδείγματα από την εμπειρία της ομάδας του στο πεδίο, τόσο από την Ειδομένη, όσο και από τη Μυτιλήνη.

Οι φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρακολούθησαν τη διάλεξη με μεγάλο ενδιαφέρον, θέτοντας ερωτήσεις που αποτέλεσαν αφορμή για γόνιμο διάλογο με τον εισηγητή. 

giatroitoukosmou2
giatroitoukosmou3
giatroitoukosmou1


Η ομιλία του κ. Σουβατζή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των guest lectures-συμπληρωματικών διαλέξεων που διοργανώνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, συστηματικά, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με εισηγητές διακεκριμένους εκπροσώπους του κάθε κλάδου. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ενημέρωση των φοιτητών για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου τους, η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, καθώς και η επαφή με νέα ερεθίσματα και επαγγελματίες που αφενός, διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και, αφετέρου, συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός δικτύου επαφών.