Βιωματικό σεμινάριο για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Campus Κρήτης

 fysikotherapeiakritiΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο Ηράκλειο Κρήτης, με πρωτοβουλία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, διοργάνωσε βιωματικό - διαδραστικό σεμινάριο με θέμα «Σκλήρυνση κατά πλάκας & Φυσικοθεραπεία» με εισήγητη τον κ. Στέφανο Πατεράκη [PT, MSc], καθηγητή του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Με στόχο την εις βάθος κατανόηση του θέματος από μέρους των φοιτητών, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε παρουσία ενός ασθενή του κ. Πατεράκη ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και ο οποίος συνέβαλε ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία, περιγράφοντας τα κύρια χαρακτηριστικά της νόσου, όπως τα βιώνει ο ίδιος. Στη συνέχεια, από κοινού με τον κ. Πατεράκη, εξήγησαν τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους η Φυσικοθεραπεία βοηθάει έναν ασθενή να αξιοποιεί τις δυνάμεις και τις ικανότητες του και, κατ΄ επέκταση, να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σώμα του στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.


Το σεμινάριο έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του νέου Campus στο Ηράκλειο Κρήτης [Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου] παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφερον για τους φοιτητές. 


IMG1307
IMG1341
IMG1314

Η ομιλία του κ. Πατεράκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των guest lectures-συμπληρωματικών διαλέξεων που διοργανώνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, συστηματικά, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, με εισηγητές διακεκριμένους εκπροσώπους του κάθε κλάδου. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ενημέρωση των φοιτητών για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου τους, η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, καθώς και η επαφή με νέα ερεθίσματα και επαγγελματίες που αφενός, διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους και, αφετέρου, συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός δικτύου επαφών.