Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας 

physiotherapyCongressERWCPR2020

Το Τμήμα Φυσικοθεραπειας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σε συνεργασία με την ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, θα συμμετάσχει στο 5ο European Congress of the ER-WCPT & ENPHE με θέμα "Physiotherapy Education".Το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσιοθεραπευτών (ER-WCPT) και της ENPHE (European Network of Physiotherapy in Higher Education) θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο, με έδρα το Βέλγιο, και θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Εκπροσωπώντας το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ο Υπεύθυνος του προγράμματος Φυσικοθεραπείας για το Campus Αμαρουσίου, κ. Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος, θα δώσει ομιλία με θέμα "Contextualizing physiotherapy education: Exploring physiotherapist’s perceptions working in humanitarian crisis to inform the formation of a new curriculum". 

Τα συμπεράσματα που έχει συμπεριλάβει στην ομιλία του ο κ. Παπακωνσταντίνου προέκυψαν μετά από εκπόνηση μελέτης στο πλαίσιο της οποίας μέλη της ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου απάντησαν σε ερωτηματολόγιο, που ετοίμασε το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας φυσιοθεραπευτής στο πεδίο, καθώς και τις δεξιότητες που χρειάζεται να έχει αναπτύξει προκειμένου να ανταποκριθεί πιο άμεσα και πιο ολοκληρωμένα. Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθεί η αναπροσαρμογή του προγράμματος σπουδών έτσι ώστε οι απόφοιτοι του προγράμματος σπουδών Φυσικοθεραπείας να μπορούν διαχειρίζονται τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις ειδικών πληθυσμών πού υπόκεινται σε κάποια ανθρωπιστική κρίση.