Η γνωστή Εργοθεραπεύτρια Mary Hallway στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

news 000434

Η καταξιωμένη Εργοθεραπεύτρια, Mary Hallway, παγκοσμίως γνωστή για τη διδασκαλία της με τη μέθοδο της Νευροεξελικτικής Αγωγής/Bobath, παρουσίασε στους φοιτητές Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης διάλεξη με θέμα "Η Λειτουργική Εφαρμογή της Νευροεξελικτικής Αγωγής/Bobath σε Παιδιά με Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές".

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2014 στο κεντρικό αμφιθέατρο του κολλεγίου. Μέσα από την παρουσίασή της, η κα Hallway αφηγήθηκε την ιστορική πορεία και την εξέλιξη των αρχών της Νευροεξελικτικής Αγωγής με βάση τις εξελίξεις στις νευροεπιστήμες, καθώς και κάποιες αρχές της Θεωρίας των Συστημάτων και της Κινητικής Μάθησης. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα βασικά στοιχεία της μεθόδου όσον αφορά τη βιομηχανική του σώματος, τους θεραπευτικούς χειρισμούς και τις τεχνικές διευκόλυνσης. Η παρουσίαση περιελάμβανε και εργαστηριακές εμπειρίες που αφορούν την ανάλυση της κίνησης και την εφαρμογή των διευκολύνσεων για την εκτέλεση επιμέρους κινητικών δράσεων που είναι απαραίτητες για τη διεκπεραίωση δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την ανάλυση της κίνησης από μία διεθνώς αναγνωρισμένη ειδικό στον τομέα, η οποία τους έδειξε μια ειδική προοπτική για τις προϋποθέσεις της λειτουργικής κινητικής συμπεριφοράς.

 

DSCN1250
DSCN1211
DSCN1255
DSCN1261