Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας αποφοίτου Λογοθεραπείας στο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση Κωφών

IMG 4353

Η απόφοιτη του προγράμματος Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Χαρίκλεια Χατζηδημήτρη παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνάς της στο 22ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση Κωφών (22nd International Congress on the Education of the Deaf, ICED 2015), που διεξήχθη στην Αθήνα στις 6-9 Ιουλίου 2015.


Ειδικότερα, σε συνεργασία με τη Δρ. Μαριάννα Χατζοπούλου (ειδική παιδαγωγό, διερμηνέα νοηματικής γλώσσας, διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πεύκης-Λυκόβρυσης), παρουσίασε πειραματική εργασία με τίτλο: "Phonological Acquisition In Greek Sign Language” (“Κατάκτηση του φωνολογικού συστήματος της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας από το κωφό παιδί κωφών γονέων”).


Το 22ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση Κωφών (ICED) (www.iced2015.com) είναι το πιο διακεκριμένο σώμα στο χώρο της εκπαίδευσης κωφών και βαρηκόων και το παλαιότερο συνέδριο γενικά στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς το πρώτο συνέδριο διεξήχθη στο Παρίσι το 1878. Από το 1970, το ICED οργανώνεται σταθερά κάθε πέντε χρόνια σε διαφορετικές χώρες και αποτελεί ένα φόρουμ προβολής της έρευνας και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών για την εκπαίδευση των κωφών και βαρηκόων. Προσελκύει ερευνητές, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς και γονείς κωφών παιδιών, καθώς και επαγγελματίες από συναφή πεδία, όπως η ιατρική, η ψυχολογία και η τεχνολογία, από πολλά μέρη της γης. Τα τελευταία χρόνια, συνήθως ο μέσος όρος συμμετεχόντων ανέρχεται στα 1.000 άτομα περισσότερων από 50 εθνικοτήτων.