Mori Shizuka

H κα Μόρι είναι Ιαπωνέζα αρχιτέκτονας. Έχει 10 και πλέον έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αρχιτεκτονικών έργων στην Ιαπωνία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με αρχιτέκτονες όπως οι Arata Isozaki, Toyo Ito, Eva Prats & Ricardo Flores, Peter Salter κ.α. Σπούδασε και δίδαξε στο University of East London και από το 2009 είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Ελλάδα. Ως μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας Studio 1:1 ασχολείται με τον σχεδιασμό ιδιωτικών κτηρίων, υπαίθριων χώρων, επίπλων και το βιομηχανικό σχεδιασμό.

ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

angelos ampatzis1Ο κύριος Άγγελος Αμπατζής είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. με σπουδές στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κατασκευών και Ειδίκευση στις Σύμμικτες Κατασκευές. Έχει εργαστεί από μικρή ηλικία σε πλήθος τεχνικών έργων και σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών του. Από το 2008 εργάστηκε ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στην κτηματογράφηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 2011 είναι διευθύνων εταίρος στην τεχνική εταιρεία atre design and construction που ασχολείται με το σχεδιασμό και την κατασκευή μεγάλης ποικιλίας έργων. Βασικοί πυλώνες της δραστηριότητας της εταιρείας είναι η ολιστική διαχείρηση ακινήτων(ξενοδοχεία, κατοικίες κλπ.) από τον οικονομικό σχεδιασμό ως την ολοκλήρωση της κατασκευής, και η μελέτη και ανέγερση μεταλλικών κατασκευών. Στο portfolio της εταιρείας βρίσκονται έργα στην Ελλάδα, στο Ντουμπάι, στο Κατάρ, στο Κουβέιτ και στην Κίνα και περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, γέφυρες, στέγαστρα μεγάλων ανοιγμάτων, εμπορικά κέντρα (malls), βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες και κάθε είδους μεταλλικές εφαρμογές.  

Mr. Angelos Ampatzis is a Civil Engineer (A.U.Th. Μ.Eng Construction Science and Technology - Specialization in Composite Structures). He has worked from an early age in a variety of technical projects and jobs related to the object of his studies. From 2008 he worked as a quality control supervisor in the cadastre of the Municipality of Thessaloniki. Since 2011 he is managing partner in the engineering company atre design and construction, which is engaged in designing and manufacturing a wide variety of projects. Key pillars of the company's business is the holistic management of real estate (hotels, residences etc.) from financial planning to completion of construction and the design and construction of steel structures. In the company's portfolio are projects in Greece, Dubai, Qatar, Kuwait and China and include sports facilities, bridges, large-span roofs, shopping centers (malls), industrial buildings, warehouses and all kinds of metal applications.

ΒΑΣΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Bassios VasileiosΟ κ. Βάσσιος (BEng, MSc) είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕΙ και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Ασύρματες Επικοινωνίες (Wireless Communications) από το Brunel University.  Έχει 17 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα Ηλεκτρονικής, Τηλεπικοινωνιών, Μικροεπεξεργαστών/ελεγκτών, FPGA και Συστήματα  Ήχου. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού  Ιδρύματος. Έχει εργαστεί ως σχεδιαστής συστημάτων ως ελεύθερος επαγγελματίας.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

VasileiosGeorgiadisΟ Βασίλης Γεωργιάδης είναι καθηγητής σχεδίου στα τμήματα αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Έχει εμπειρία πολλών ετών στη διδασκαλία του σχεδίου (γραμμικό κι ελεύθερο, τεχνικό σχέδιο, δομικό και κατασκευαστικό σχέδιο και πρακτική χρώματος). Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και τελειόφοιτος του τμήματος εικαστικών κι εφαρμοσμένων τεχνών της σχολής καλών τεχνών του Α.Π.Θ. όπου διακρίθηκε με υποτροφία εισαγωγής από το Ι.Κ.Υ.,  καθώς και μεταπτυχιακός φοιτητής στον τομέα του σχεδιασμού φωτισμού της σχολής εφαρμοσμένων τεχνών του Ε.Α.Π. Επίσης, έχει κάνει και σπουδές γραφιστικής στο τμήμα γραφικών τεχνών κι εφαρμοσμένων καλλιτεχνικών σπουδών στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Διατηρεί το δικό του γραφείο ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά και τεχνικά γραφεία μελετών και κατασκευών. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες αρχιτεκτονικές και εικαστικές εκθέσεις.

ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΑΝΝΑ

anna giakoumiΗ Άννα Γιακουμή, είναι καθηγήτρια σχεδιαστικών προγραμμάτων στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε θέματα αρχιτεκτονικής σύνθεσης, τεχνολογίας υλικών και φωτισμού. Έχει πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και μεταπτυχιακό Msc Light & Lighting,από τη Bartlett του University of London. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε γνωστό  γραφείο του εξωτερικού στον τομέα του αρχιτεκτονικού φωτισμού και διατηρεί δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο. Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, συνεργάζεται με μεγάλο τοπογραφικό γραφείο, σε θέματα αποτύπωσης κτιρίων και διατηρητέων μνημείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τοπογραφικών αποτυπώσεων. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορες ιδιωτικές σχολές  καθώς και σεμινάρια σε θέματα φωτισμού.

ΓΚΟΥΖΚΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

AnastasiosGousgkounisΟ Αναστάσιος Γκουζκούνης είναι καθηγητής αρχιτεκτονικής τεχνολογίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας. Έχει διδακτική εμπειρία σε θέματα αρχιτεκτονικής τεχνολογίας σε σχετικά μαθήματα. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων. Παρακολούθησε σειρά συνεδρίων με θέμα την σύγχρονη εκπαίδευση της αρχιτεκτονικής τεχνολογίας. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία με αντικείμενο κτήρια μεγάλης συνθετότητας (ξενοδοχεία, συνεδριακά και πολιτιστικά κέντρα κ.α.) και σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας, συμμετέχοντας σε αρκετούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η ενεργειακή συμπεριφορά και απόδοση των κτηρίων, η διατήρηση και προβολή της αρχιτεκτονικής κληρονομίας καθώς και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΔΑΝΙΗΛ ΑΛΚΗΣΤΗ

AlkistiDaniilΗ Άλκηστη Δανιήλ διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Είναι αρχιτέκτων μηχανικός Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό (M. Arch) από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Αρχιτεκτονικών Μνημείων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με γραφεία αρχιτεκτονικών μελετών και έχει λάβει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια (εθνικά και διεθνή)  και οι ανακοινώσεις της έχουν δημοσιευτεί στα πρακτικά.  Την περίοδο  2011-2015 εργάστηκε ως αρχιτέκτονας στο έργο «Συντήρηση και Ανάδειξη Αρχαιολογικού χώρου Πέλλας και περιοχής της – Β’ φάση» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το καλοκαίρι του  2009 συμμετέχει ενεργά στην ομάδα μελέτης της ιστορίας της νήσου Θηρασίας  από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Την περίοδο 2012-2015 συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Θαλής «Διαχρονικοί νησιωτικοί πολιτισμοί: Η περίπτωση της Θηρασίας». Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.

ΔΡ. ΑΛΕΞΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ

Η Δρ. Μ. Αλεξούδη είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στον αντισεισμικό σχεδιασμό τεχνικών έργων ενώ ταυτόχρονα κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Στα πλαίσια της 17χρονης ερευνητικής της εμπειρίας στο αντικείμενο του Πολιτικού Μηχανικού έχει ασχοληθεί με θέματα που άπτονται του σεισμικού κινδύνου, της τρωτότητας, της σεισμικής διακινδύνευσης, της αξιοπιστίας των δικτύων κοινής ωφέλειας και των κατασκευών, λαμβάνοντας υπόψη, την αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον καθώς και μεταξύ τους. Η μεταδιδακτορική της έρευνα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τεχνικές λήψης αποφάσεων και ασαφούς λογικής για την κατάρτιση «ευφυών» στρατηγικών προσεισμικών ενισχύσεων ή μετασεισμικών επεμβάσεων στα δίκτυα κοινής ωφέλειας ή σε κατασκευές, στα πλαίσια μιας αξιόπιστης πολιτικής αντισεισμικής προστασίας. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, ημερίδες ερευνητικών προγραμμάτων, κεφάλαια σε βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων. Το επιστημονικό της έργο αριθμεί περισσότερες από 100 ετερο-αναφορές. Στην διάρκεια της ερευνητικής της δραστηριότητας συμμετείχε σε 10 Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα και σε 4 Ελληνικά Αναπτυξιακά Προγράμματα. Έχει διδάξει για 6 χρόνια, ως επιστημονικός συνεργάτης, σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ‘Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Η Δρ. Αλεξούδη Μαρία αποτελεί κριτή σε εκδοτικούς οίκους περιοδικών υψηλού επιστημονικού κύρους ενώ, το 2006 πήρε υποτροφία για την συμμετοχή της στο “1st European Conference on Earthquake Engineering and Seismology” ως Νέος Επιστήμονας. Τα τελευταία 9 χρόνια, παράλληλα με το ερευνητικό και διδακτικό της έργο, είναι Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Βασική αρμοδιότητα της είναι, ο προγραμματισμός, η μελέτη και η υλοποίηση όλων των τεχνικών έργων και κατασκευών του Πανεπιστημίου. Τα τελευταία 17 χρόνια εργάζεται ενεργά , ως μηχανικός τόσο σε μελετητικό όσο και σε κατασκευαστικό επίπεδο.

Δρ. Αναγνωστάκης Εμμανουήλ

Ο Δρ. Αναγνωστάκης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ Φυσικής Οπτικοηλεκτρονικών και Φωτονικών Νανοδιατάξεων. ‘Έχει 25 έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα Μικρο/Νανοηλεκτρονικής, Οπτικοηλεκτρονικής, Φωτονικής, και Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου. Έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στην Σχολή Ικάρων, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 40 άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Είναι πρεσβύτερο μέλος της Optical Society of America (OSA) και θεματικός συντάκτης του ερευνητικού περιοδικού Applied Optics (OSA). 

ΔΡ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Antonopoulos Themistocles PhotoΟ Δρ. Θεμιστοκλής Α. Αντωνόπουλος (M.Eng., M.Sc., Ph.D.) είναι διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών στην κατεύθυνση του Αντισεισμικού Σχεδιασμού Κατασκευών. Έχει πέντε και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας (Πανεπιστήμιο Πατρών) στα γνωστικά αντικείμενα της Δυναμικής των Κατασκευών και της Σεισμικής Μηχανικής και Αντισεισμικών Κατασκευών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Κατασκευών στον Ανασχεδιασμό και στη Βέλτιστη Αντισεισμική Ενίσχυση Υφισταμένων Κτιρίων. Έχει εργαστεί σε 4 ερευνητικά προγράμματα, μετρά δε 8 και πλέον δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια, κεφάλαια βιβλίων, αναφορές.

ΔΡ. ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

Ο Δρ. Παύλος Αστερίου (MEng, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ Γεωτεχνικής Μηχανικής του ΕΜΠ. Έχει 9 έτη επαγγελματικής εμπειρίας ως τεχνικός σύμβουλος και μελετητής σε θέματα γεωτεχνικής μηχανικής, βραχομηχανικής και τεχνικής γεωλογίας και 5 έτη διδακτικής εμπειρίας στο ΕΜΠ στα ίδια αντικείμενα. Το ερευνητικό του έργο μετρά 10 και πλέον δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι ενεργό μέλος εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών στον τομέα της γεωτεχνικής μηχανικής. Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, τη Διεθνή Ένωση Βραχομηχανικής, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κ.α. Από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 εκτελεί χρέη ακαδημαϊκού υπεύθυνου του προγράμματος σπουδών BEng (Hons) Civil Engineering and Construction.

Δρ. Δούβλου Έλενα

Η Δρ. Δούβλου είναι αρχιτέκτων μηχανικός (ΑΠΘ), διδάκτωρ αρχιτεκτονικής στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων και θερμικής άνεσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MArch) σε ανώτερες σπουδές αρχιτεκτονικής (University of Sheffield, UK). Έχει 15 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, περιβαλλοντικού σχεδιασμού και αειφορίας, θερμικής άνεσης, αστικής ανάπλασης και αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Έχει εργαστεί ως Επίκουρη καθηγήτρια, ερευνήτρια και αρχιτέκτονας σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά ιδρύματα και εταιρίες, (π.χ. University of Sheffield, University of Portsmouth και Boston Architectural College). Το ερευνητικό της έργο μετρά 20 και πλέον δημοσιεύσεις και εισηγήσεις σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Έχει τελέσει επιβλέπουσα καθηγήτρια μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών, και αξιολογητής επιστημονικών εκδόσεων και βιβλίων αρχιτεκτονικής και περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Είναι μέλος του ΤΕΕ, του Architects Registration Board (ARB, UK) και του Higher Education Academy (HEA, UK).

ΔΡ. ΖΗΝΟΒΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ZHNOBIAΔΗΣ Χ 1Ο Δρ. Χαράλαμπος Ζηνοβιάδης αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τούρκου στη Φινλανδία, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τα Πολυδιάστατα Συμβολικά Δυναμικά Συστήματα. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δυναμικές και υπολογιστικές ιδιότητες των Κυψελλικών Αυτομάτων

ΔΡ. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

iordanidis iliasΟ Δρ. Ηλίας Ιορδανίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1982. Το 2000 εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, από όπου αποφοίτησε με «Άριστα» το 2005. Το 2006 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Hydrology and Business Management» του Imperial College London και τον Δεκέμβριο του 2010 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο την χρήση μαθηματικών μοντέλων για την εκτίμηση της ρύπανσης από αγροτικές δραστηριότητες. Έκτοτε εργάζεται στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», όπου και ανέπτυξε μια αυτοματοποιημένη εφαρμογή για την αποτελεσματικότερη χρήση των λιπασμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μοντελοποίηση ρύπανσης και χρονοσειρών βροχόπτωσης. Από το 2012 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, έχοντας πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές σειρές σεμιναρίων σε όλη τη Β. Ελλάδα.

ΔΡ. ΚΑΛΑΝΤΩΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Η Δρ. Δήμητρα Καλαντώνη είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών στο οποίο εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή της. Το θέμα της διατριβής της αφορά  στην ανάλυση σεισμικού κινδύνου/διακινδύνευσης του δομικού ιστού περιοχής που εφαρμόζονται παραδοσιακές μέθοδοι δόμησης λαμβάνοντας υπόψη τη σεισμική επικινδυνότητα και τις τοπικές εδαφικές συνθήκες. Είναι κάτοχος  μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (D.E.A) στη Γεωδυναμική (Université de Paris XI). Έχει 14 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στα γνωστικά αντικείμενα της Τεχνικής Γεωλογίας και Εδαφομηχανικής στο Τ.Ε.Ι Πειραιά ενώ έχει τελέσει επιβλέπουσα καθηγήτρια προπτυχιακών εργασιών. Επίσης έχει διδάξει  7 έτη στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις της επικεντρώνονται στην μελέτη σεισμικού κινδύνου και σεισμικής τρωτότητας των κτιρίων.

ΔΡ. ΚΑΛΠΑΚΤΣΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

kalpaktsoglouΟ κος Καλπακτσόγλου είναι διδάκτωρ Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει Μεταπτυχιακό στα Ηλεκτρονικά Ισχύος από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) αλλά και στον Σχεδιασμό, Ανάπτυξη & Βελτιστοποίηση Συστημάτων Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα στη βελτιστοποίηση του συντελεστή ισχύος μετατροπών ενέργειας. Έχει διδάξει για δύο έτη μαθήματα σε επίπεδο Πτυχίου στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ίδιο Ίδρυμα. Τέλος είναι διδάσκων στις Πολυτεχνικές Επιστήμες στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας Ψηφιακά Ηλεκτρονικά και Θεωρία Κυκλωμάτων στο προπτυχιακό πρόγραμμα Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

ΔΡ. ΚΑΝΔΙΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

H Δρ. Ευφροσύνη Κάνδια είναι διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός συστημάτων υψηλών τάσεων. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων / Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Είναι μέλος του τεχνικού επιμελητηρίου Ιταλίας, και εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην Microsoft Hellas.

ΔΡ. ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

O Δρ. Στυλιανός Κατσάνης είναι διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στην ρευστομηχανική. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα δυναμικής συμπεριφοράς συστημάτων, ρευστομηχανικής, και υπολογιστικής προσομοίωσης. Έχει διδάξει, στο University of Sheffield, και έχει εκπονήσει πλήθος μηχανολογικών μελετών σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 10 και πλέον άρθρα σε διεθνή περιοδικά και είναι μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών.

ΔΡ. ΚΟΝΤΟΜΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

O Δρ. Στυλιανός Κοντομάρης είναι διδάκτωρ βιο-ηλεκτρονικής τεχνολογίας, με ειδίκευση στην απεικονιστική μικροσκοπία ατομικής δύναμης βιοϋλικών. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας στο ΕΜΠ, σε θέματα ανάλυσης και μελέτης κυκλωμάτων, βιοιατρική τεχνολογία, και ηλεκτρικών μετρήσεων και αισθητήρων. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 10 και πλέον άρθρα σε διεθνή περιοδικά. και διεθνή συνέδρια.

ΔΡ. ΚΟΤΣΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

photoKOTSOGLOUΟ Δρ. Αναστάσιος Κοτσόγλου, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα «Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στον Σχεδιασμό Έργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα». Κατά το έτος 2009, αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου (Δ.Π.Θ.) στο πεδίο του Αντισεισμικού Σχεδιασμού Γεφυρών και των φαινομένων Αλληλεπίδρασης Εδάφους-Κατασκευής. Βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν ο Αντισεισμικός Σχεδιασμός και η Αποτίμηση Δομικών Κατασκευών, τα φαινόμενα Δυναμικής Αλληλεπίδρασης Εδάφους-Κατασκευής, τα φαινόμενα της Κρούσης και της Έκρηξης, καθώς επίσης, οι λεπτομερείς προσομοιώσεις με εφαρμογή εξελιγμένων καταστατικών μοντέλων και η χρήση λογισμικού πεπερασμένων στοιχείων.  
Σε ερευνητικό επίπεδο έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό εργασιών σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του έχουν συμπεριληφθεί σε τεχνικά εγχειρίδια του εξωτερικού (π.χ. ACI-American Concrete Institute) καθώς και σε τεχνικές εκδόσεις διεθνών εκδοτικών οίκων (π.χ. Springer Publications). Την τελευταία δεκαετία συμμετείχε ως διδακτορικός ή μεταδιδακτορικός ερευνητής σε πλήθος σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων (π.χ. ΑσΠροΓε, ΠΑΒΕΤ, Retis-Risk) σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς (π.χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Α.Π.Θ., Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Δ.Π.Θ.) αλλά και με βιομηχανίες (π.χ. Πλαστικά Θράκης Α.Ε.). Ο Δρ. Κοτσόγλου είναι κριτής σε μεγάλο αριθμό διεθνών επιστημονικών εκδόσεων και περιοδικών (π.χ. ACI, Springer, EERI, Taylor & Francis κ.α.), ενώ οι αναφορές στο επιστημονικό του έργο ξεπερνούν τις 40.
Από το έτος 2006 μέχρι σήμερα, εργάζεται ως Σύμβουλος Μηχανικός με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών Τεχνικών και Κτιριακών Έργων, δίνοντας έμφαση στην μελέτη Προεντεταμένων Γεφυρών, Τεχνικών Έργων Άνω και Κάτω Διαβάσεων, Αντιστηρίξεων, Μεταλλικών Φορέων αλλά και Κτιρίων, με τη χρήση λογισμικού υψηλής επιτελεστικότητας. Ο Δρ. Κοτσόγλου είναι μεταξύ άλλων μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Αντισεισμικής Μηχανικής (ΕΤΑΜ) και της Επιστημονικής Εταιρείας Ερευνών Σκυροδέματος (ΕΠΕΣ).

ΔΡ. ΛΑΠΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο Δρ. Χαράλαμπος Λάππας είναι διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με ειδίκευση στα  συστήματα λήψης και μετάδοσης ηχητικών και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. ‘Έχει 10 και πλέον έτη  διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα ανάλυσης ηλεκτρικών συστημάτων, και ηλεκτρονικών ισχύος. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 10 και πλέον άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια ενώ έχει κατοχυρώσει πλήθος  ευρεσιτεχνιών.

ΔΡ. ΜΑΝΤΖΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

O Δρ. Γεώργιος Μαντζούρης είναι διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός στην διαστημική ναυπήγηση, και Πλωτάρχης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. ‘Έχει δεκαπενταετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα αεροναυπηγικής, και τεχνολογίας δορυφόρων. Έχει διδάξει, στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι μέλος της Ακαδημίας Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ηγείται και της ομάδος αποστολής cubesat σε συνεργασία με την NASA.

ΔΡ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

mauridouH Δρ Σοφία Μαυρίδου είναι Γεωλόγος και μετα-διδάκτορας Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κύρια ειδίκευσή της αποτελεί η τεχνολογία προηγμένων υλικών, θέματα προστασίας περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, διαχείρισης τεχνικών έργων καθώς και τεχνολογίας σκυροδέματος και σύγχρονων δομικών υλικών. Διδάσκει για περίπου 10 έτη τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίοπεδο σε ανώτερα  και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα Θεσσαλονίκης, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών) ενώ έχει επιβλέψει τόσο προπτυχιακές εργασίες όσο και μεταπτυχιακές διατριβές. Τα τελευταία 4 χρόνια ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Aπό το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ανέλαβε χρέη ακαδημαϊκής υπευθύνου του προπτυχιακού επιπέδου του συγκεκριμένου τμήματος ενώ από το ακαδημαικό έτος 2016-2017 ανέλαβε χρέη ακαδημαϊκής υπευθύνου και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε εθνικά/ διεθνή περιοδικά, εθνικά/διεθνή συνέδρια, ημερίδες/ παραδοτέα ερευνητικών προγραμμάτων/ κεφάλαια σε βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων, σημειώσεις για φοιτητές ΤΕΙ-ΑΕΙ ενώ έχει συγγράψει πέντε μονογραφίες/ διδακτικές σημειώσεις σε θέματα γεωλογίας, δομικών υλικών και τεχνολογίας σκυροδέματος στα πλαίσια των μεταπτυχιακών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών σπουδών της. Το επιστημονικό της έργο αριθμεί περισσότερες από 150 ετερο-αναφορές. Η Δρ Μαυρίδου Σοφία αποτελεί κριτή σε εκδοτικούς οίκους περιοδικών υψηλού επιστημονικού κύρους (ενδεικτικά: Elsevier, Springer, Taylor and Francis, ASCE Library etc) ενώ το 2012 βραβεύθηκε με το βραβείο Νέου Επιστήμονα στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου International Conference “Protection and Restoration of the Environment XI”.

ΔΡ. ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Δρ. Νικόλαος Μπαμπούσκος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1980. Έλαβε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 2003. Τα έτη 2003-2005 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών» της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή τα έτη 2006-2010 στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και από το 2011 είναι διδάκτωρ μηχανικός. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΜΠ σε θέματα στατικής και δυναμικής ανάλυσης των κατασκευών καθώς και αριθμητικών μεθόδων επίλυσης προβλημάτων της μηχανικής. Έχει 12 έτη επαγγελματικής εμπειρίας ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός. Έχει 10 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και 20 και πλέον δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπολογιστικής Μηχανικής (ΕΛ.ΕΤ.Υ.Μ.) καθώς και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Δρ. Μπλούτσος Αριστείδης

Ο κος Μπλούτσος (MEng, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Υδραυλικής. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στα γνωστικά αντικείμενα της υδραυλικής μηχανικής, στις αστικές υδραυλικές υποδομές και στην διαχείριση υδατικών πόρων (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Πατρών, ΑΣΠΑΙΤΕ) και έχει συγγράψει 2 τεύχη διδακτικών σημειώσεων. Έχει συμμετάσχει σε 7 ερευνητικά προγράμματα και μετρά 25 και πλέον δημοσιεύσεις, τεχνικές εκθέσεις και κεφάλαια βιβλίων. Τα τελευταία χρόνια είναι βοηθός ερευνών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με ερευνητικά ενδιαφέροντα στο τομέα της Περιβαλλοντικής Υδραυλικής και της Τεχνολογίας Περιβάλλοντος.

Δρ. Μωυσιάδης Ιωάννης

Ο Δρ. Μωυσιάδης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε προγράμματα δικαιόχρησης Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Επίσης έχει 15 και πλέον έτη ερευνητικής εμπειρίας σε έργα μικροηλεκτρονικής (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ST-MicroElectronics, ISD, Intracom). Το ερευνητικό του έργο μετρά 20 και πλέον δημοσιεύσεις σε θέματα μικροηλεκτρονικής, αναλογικού και ψηφιακού σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (VLSI). Τέλος, είναι ερευνητής μηχανικός στην Helic INC στην ανάπτυξη λογισμικού προσομοίωσης ηλεκτρονικών συστημάτων ραδιοσυχνοτήτων (RF).

ΔΡ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥΟ Δρ. Γρηγόριος Παπαγεωργίου είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) (2000) και διδάκτωρ συγκοινωνιολόγος ΠΘ (2010). Στη συνέχεια, με σκοπό την αρτιότερη προσέγγιση των οδικών έργων ως προς την ένταξή τους στο περιβάλλον, απέκτησε μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής (2012) και στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων (2014). Επιπρόσθετα, με γνώμονα τη γνώση των σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, απέκτησε πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (2012) από την ΑΣΠΑΙΤΕ.
Είναι μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Τεχνικών Έργων», Επιστημονικός και Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. & Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Πανεπιστημιακός Υπότροφος στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Διδάσκει στη θεματική ενότητα Τεχνική της Κατασκευής στο ΕΑΠ και τα μαθήματα Οδοποιία Ι και Γεωμετρική Χάραξη Οδών (χειμ. εξάμηνο) στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, Οδοποιία Ι (χειμ. εξάμηνο) και Οδοποιία ΙΙ – Ασφαλτικά (εαρ. εξάμηνο) στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Έχει διδάξει στο παρελθόν τα μαθήματα: Διαχείριση Οδών και Οδικών Έργων, Μελέτη και Κατασκευή Οδοστρωμάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Οργάνωση Εργοταξίου στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσ/νίκης, Σκυρόδεμα – Δομικές Κατασκευές, Μηχανική ΙΙ στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας.Έχει δώσει διαλέξεις στο Διατμηματικό (Α.Π.Θ.) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών».
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο πεδίο του σχεδιασμού και της διαχείρισης των οδών και των οδικών έργων, επί των οποίων έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Παράλληλα με τη διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα είναι ελεύθερος επαγγελματίας με τεχνικό γραφείο.

ΔΡ. ΠΑΠΙΔΟΥ ΔΩΡΑ

Dora PapidouΔιπλωματούχος αρχιτέκτονας (ΑΠΘ), Διδάκτωρ στην θεωρία και ιστορία της αρχιτεκτονικής (UPC, Βαρκελώνη), έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στην θεωρία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και στην σημειωτική της τέχνης. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας, ενώ το ερευνητικό της έργο, με έμφαση στη σχέση της γραφής με την αρχιτεκτονική, έχει ανακοινωθεί και δημοσιευθεί σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Από το 2009 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Έχει αποσπάσει βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ασχολείται με έργα μεγάλης κλίμακας, αστικές αναπλάσεις και μουσειογραφικές μελέτες.

Δρ. Πολίτης Κωσταντίνος

Ο Δρ. Πολίτης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ Ναυτικής και Θαλάσσιας Υδροδυναμικής. Έχει 10ετή διδακτική εμπειρία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στην υπολογιστική μηχανική. Έχει 5 και πλέον έτη ερευνητικής εμπειρίας και ισάριθμες δημοσιεύσεις, μέσω του προγράμματος Ηράκλειτος σε θέματα μοντελοποίησης κυματικής διάδοσης και επίλυσης μη-γραμμικών κυματικών εξισώσεων.

ΔΡ. ΠΟΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

pourosO κος Σ. Πούρος είναι διδάκτωρ Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Συστημάτων. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντίστοιχα. ‘Έχει 12 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα ηλεκτρονικής, δικτύων υπολογιστών, τηλεπικοινωνιών, μικροελεγκτών, FPGA, ηλεκτρονικών ψηφιακών συστημάτων και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ελλάδα (αναθέσεις από Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), με ερευνητικό έργο 20 και πλέον δημοσιεύσεων. Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό και συμβουλευτικό έργο μέσω συνεργασιών με διάφορα ιδρύματα Γαλλίας και Βουλγαρίας.

ΔΡ. ΣΤΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κος Στυλογιάννης είναι διδάκτωρ του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ . Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Θεωρητικά μαθηματικά. Το ερευνητικό του έργο αφορά κυρίως την μελέτη Τελεστών Σύνθεσης σε χώρους Banach Αναλυτικών συναρτήσεων. Έχει διδάξει μαθήματα σε επίπεδο πτυχίου στο τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ καθώς και στα τμήματα, Οικονομικών Επιστήμων, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Εκπαιδευτικής και  Κοινωνικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τέλος είναι διδάσκων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας στο προπτυχιακό πρόγραμμα Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών και στο πρόγραμμα των Πολιτικών μηχανικών καθώς επίσης στο τμήμα λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διδάσκοντας στο προπτυχιακό πρόγραμμα.

ΔΡ. ΣΦΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Δρ. Γιώργος Σφυρής είναι απόφοιτός του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στον Τομέα Μηχανικής της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ. Έχει λάβει υποτροφία από τον Ειδ. Λογαριασμό Έρευνας του ΕΜΠ και το Ίδρυμα Περικλή Θεοχάρη για την εκπόνηση της διατριβής του. Έχει δημοσιεύσει 19 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, πάνω από 30 άρθρα σε διεθνή συνέδρια, και έχει γράψει δύο εκπαιδευτικά συγγράμματα με άλλους. Έχει εργαστεί για 3,5 χρόνια στο UMass Amherst των ΗΠΑ, στην Ecole Polytechnique στο Παρίσι, και σε διάφορα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Το 2015 εργασία στην οποία ήταν συν συγγραφέας τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στη Μηχανική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι Multiphysics και Computational and Theoretical Materials Science.

ΔΡ. ΤΕΓΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ

TEGOUΗ Δρ. Σεβαστή Δ. Τέγου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2006). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (2007) στον «Αντισεισμικό Σχεδιασμό Τεχνικών Έργων» και διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο πανεπιστήμιο (2012). Κύρια ειδίκευσή της αποτελεί η αντισεισμική προστασία γεφυρών από σκυρόδεμα. Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής συμμετείχε επικουρικώς στη διδασκαλία μαθημάτων του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Εντεταλμένη Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς επίσης και στη Σχολή Μηχανικού Σώματος όπου δίδαξε το μάθημα των δομικών υλικών. Επιπλέον, έχει εργαστεί στο δημόσιο τομέα, όπου ασχολήθηκε με την μελέτη, επίβλεψη και παρακολούθηση του οικονομικού αντικειμένου έργων καθώς και με την προετοιμασία και ωρίμανση έργων για υποβολή προς χρηματοδότηση  σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε έγκυρα διεθνή και επιστημονικά περιοδικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια και συλλογικούς τόμους. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με αντικείμενο τις κατασκευές πολιτικού μηχανικού.

ΔΡ. ΤΣΑΛΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

O Δρ. Κωνσταντίνος Τσάλτας είναι διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και βοηθός ερευνών στην κρυπτογραφία. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα κρυπτογραφίας, και υπολογιστικής προσομοίωσης. Έχει διδάξει, στο University of Sheffield, και έχει εκπονήσει πλήθος προσομοιωτών σε Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα.

Δρ. Χελιώτης Γεώργιος

Ο Δρ. Χελιώτης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ συστημάτων οπτικών επικοινωνιών. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα, μεταξύ άλλων, φωτονικών και οπτοηλεκτρονικών τεχνολογιών, τηλεπικοινωνιών και δικτύων μεταφοράς δεδομένων. Έχει διδάξει στην Ελλάδα σε προγράμματα δικαιόχρησης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και έχει τελέσει επιστημονικός υπεύθυνος και ερευνητής σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Το ερευνητικό του έργο μετρά 40 και πλέον δημοσιεύσεις, καθώς και 2 βιβλία.  Είναι αξιολογητής επιστημονικών περιοδικών των εκδόσεων OSA και IEEE.

Δρ. Χλιβερός Γεώργιος

Ο Δρ. Χλιβερός (BEng, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ μηχανικής αναγνώρισης προτύπων. Έχει 15 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα, μεταξύ άλλων,  μηχανοτρονικής, ρομποτικής και μηχανικής όρασης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνητής και μηχανικός ερευνών σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (EPSRC-UK, EU-FP6/FP7) αυτοματισμών και ρομποτικής σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Ολλανδία. Το ερευνητικό του έργο μετρά 20 και πλέον δημοσιεύσεις, καθώς και 2 ευρεσιτεχνίες. Έχει τελέσει επιβλέπων καθηγητής προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών, σύμβουλος διδακτορικών εργασιών, και είναι μέλος του IET (UK).

ΔΡ. ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

xrysanidisΟ κος Χρυσανίδης είναι διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα οπλισμένου σκυροδέματος, αντισεισμικής μηχανικής, τοιχωμάτων και γεφυρών. Επίσης έχει εργασιακή εμπειρία πάνω από 15 έτη σε θέματα στατικών μελετών, εκτιμήσεων αξιών ακινήτων, πραγματογνωμοσυνών, ενεργειακών επιθεωρήσεων και επιβλέψεων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διδάσκων στην Ελλάδα (αναθέσεις από Πολυτεχνική Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας), με ερευνητικό έργο 50 και πλέον δημοσιεύσεων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και κριτής του επιστημονικού περιοδικού Bulletin of Earthquake Engineering.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

eftkimiou xristosO κος Ευθυμίου είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου με ειδίκευση στη φωτονική, και πτυχίου Φυσικής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. ‘Έχει 12 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα δικτύων Η/Υ, φωτονικής, και οπτοηλεκτρονικής και φυσικής. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.), καθώς και στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Τ.Ε.Ι. Σερρών). Tα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της κατασκευής και ανάπτυξης δυναμικών ιστοσελίδων.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Ο κ. Καλλικράτης Ευλογημένος είναι υπεύθυνος του τμήματος της Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού κολεγίου στην Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων - BA (Hons) Management από το πανεπιστήμιο του Sheffield, και Αρχιτεκτονικής από τα πανεπιστήμια του Plymouth - ΒΑ (Hons) Architecture και του Leicester - MA (Hons) Architecture. Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι επιθεωρητής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διατηρεί δικό του γραφείου με υλοποιημένα έργα, μελέτες και μεγάλη συμμετοχή σε διεθνείς και Ελληνικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και αναφορές στον διεθνή τύπο.

Ζυγούρης Νικόλαος

Ο κος Ζυγούρης (MEng, MSc, PhD c.) είναι υποψήφιος διδάκτωρ δομοστατικής. Έχει 20 και πλέον έτη εμπειρίας ως μελετητής μηχανικός στην εκπόνηση στατικών μελετών και στη  παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα ποιότητας υλικών, επίβλεψης,  διαχείρισης και παρακολούθησης τεχνικών έργων. Έχει 4 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στο ΕΜΠ ενώ το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει  δύο βιβλία, τέσσερες τεχνικές οδηγίες και επιστημονικά άρθρα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών επιτροπών και έχει διατελέσει επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αντισεισμικής προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών (Ε.Κ.Π.Π.Σ.) και πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας. 

Κάφκα Βέσνα

Η κα Cavka (MEng, MSc) είναι απόφοιτος και αριστούχος του πολυτεχνείου του Novi Sad (Μηχανολόγος Μηχανικός) καθώς και του πολυτεχνείου του Tennessee (Μαθηματικός). Έχει 15 και πλέον έτη εμπειρίας στην διδασκαλία και την έρευνα σε θέματα που αφορούν επιστήμες βασισμένες στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και την υπολογιστική μηχανική, με διδακτικές ώρες και εμπειρίες τόσο σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ελλάδας, που επιτέλεσε καθηγήτρια σε προγράμματα δικαιόχρησης Βρετανικών και Κυπριακών Πανεπιστήμιων. Επίσης, έχει τελέσει αναλύτρια/ερευνήτρια σε έρευνες κοινής γνώμης μέσω ποσοτικών μεθόδων και μοντέλων και στην στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων αυτών. Έχει συνεισφέρει στην έρευνα καθώς και στην συγγραφή δυο διδακτικών βιβλίων με θέμα τις ερευνητικές μεθόδους και μηχανική ανάλυση. Τέλος έχει διακριθεί με επαίνους επι των αριστείων της και έχει τιμηθεί από την μαθηματική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής.

ΚΛΩΝΙΖΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

GeorgiaKlonizakiΗ Γεωργία Κλωνιζάκη σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΑΠΘ / University of Westminster, London) και την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό φωτισμού. Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών στο σχεδιασμό και στην επιμέλεια περιοδικών εκθέσεων στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μ.Μ.Σ.Τ.), καθώς επίσης έχει αναλάβει την επιμέλεια και διοργάνωση εκθέσεων και καλλιτεχνικών φεστιβάλ μέσα από την καλλιτεχνική ομάδα InTheLoop. Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια  διατηρεί δικό της γραφείο με υλοποιημένο έργο στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά και εκδόσεις, που αφορούν εργασίες της και καλλιτεχνικές εκθέσεις.  

Λυράς Νικόλαος

Ο κος Λύρας (BSc, MSc) είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου από το τμήμα Φυσικής και μεταπτυχιακού (MSc) στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και στις Τηλεπικοινωνίες από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα λογισμικού και ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων.  Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Siemens A.E (τμήμα ανάπτυξης λογισμικού) και στην Nokia Siemens Networks. Από το 2011 είναι προϊστάμενος ομάδας μηχανικών του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού της Nokia στο Technology Center της Αθήνας. 

Μαλάμου Άννα

Η κα Μαλάμου (MEng, MSc) είναι υποψήφια διδάκτωρ συστημάτων ραντάρ και τηλεπισκόπησης. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Τα τελευταία τρία χρόνια είναι βοηθός ερευνών σε Μαθηματικές και Ηλεκτρομαγνητικές Μεθόδους για Συστήματα Ραντάρ Συνθετικής Απεικόνισης (ΕΜΠ, τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών). Το ερευνητικό της έργο μετρά 10 και πλέον δημοσιεύσεις, και δυο βιβλίων σε θέματα συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και κυκλωμάτων. Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός έχει εκπονήσει ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και έχει εργαστεί σε εταιρίες.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

manolisΟ κος Μανωλής είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Έχει 10 έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο αντικείμενο της Τοπογραφίας. Έχει ασχοληθεί με πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών μελετών στους τομείς της Τοπογραφίας και της Πολεοδομίας. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Γεωπληροφορικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει δημοσιεύσει εργασίες στο αντικείμενο της βελτιστοποίησης.

Νικολούτσου Χρυσή

Η κα Νικολούτσου αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτέκτων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνέχισε τις σπουδές της στο Columbia University, ΗΠΑ, λαμβάνοντας το δίπλωμα Master of Science in Advanced Architectural Design (MSAAD). Κατά την δεκαετή εργασιακή της εμπειρία σε Ελλάδα και Αμερική, συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρίες στη μελέτη κτιριακών έργων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα. Έχει διδάξει στο Τμήμα Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων και στο Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΑΤΕΙ Πατρών. Έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις, workshops,  διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς και διατηρεί μελετητικό γραφείο στην Αθήνα με συνεργάτες μηχανικούς. Είναι ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος της Αθήνας της διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Architecture for Humanity, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αθήνας σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς αλλά και με άλλες εθελοντικές ομάδες της πόλης.

ΝΟΤΑΡΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

eliza notaridouΗ κυρία Νοταρίδου Ελισάβετ είναι καθηγήτρια στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού κολεγίου στο μάθημα Βιοκλιματικός Σχεδιασμός. Είναι πτυχιούχος αρχιτεκτονικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέχει πτυχίο BA(Hons) in Architecture, από το πανεπιστήμιο, Kingston Upon Thames, UK και μεταπτυχιακό (MSc), του τμήματος «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων», του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Πάτρας. Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί σε πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία με κύριο αντικείμενο την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή κατοικιών, εσωτερικών χώρων και υπαίθριων χώρων με κύριο γνώμονα την βιοκλιματική προσέγγισή τους. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο με υλοποιημένο έργο στην βόρεια Ελλάδα.

                                                        

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

O κος Δημήτριος Παναγιώτου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ με μεταπτυχιακές σπουδές στην φιλοσοφία επιστημών και τεχνολογίας (ΕΜΠ). Στο παρελθόν έχει τελέσει επιστημονικός συνεργάτης ΑΤΕΙ Πειραιά, καθώς και σύμβουλος στην εκπόνηση πλήθους ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και έργων. Είναι μόνιμος καθηγητής τεχνικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης ΥΠΕΘ.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΙΚΥ

VasilikiPapageorgiouH Βίκυ Παπαγεωργίου είναι καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας με περίπου 20 χρόνια εμπειρίας κυρίως με ενήλικες. Είναι κάτοχος MA στην Εκπαίδευση (Open Univers.of Cyprus) και MA στην  Ιστορία της Τέχνης (Goldsmiths College,  UK). Έχει, επίσης, πρόσφατα ολοκληρώσει το PGCE της στην χρήση Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση στο University of Wales Trinity Saint David. Σπούδασε στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά συμμετείχε επίσης σε ένα διεθνές project για το πρόγραμμα McLuhan στον Πολιτισμό και την Τεχνολογία του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά. Η βάση της είναι  σήμερα στη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) όπου εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών στο Μητροπολιτκό Κολλέγιο  τα τελευταία 7 χρόνια, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για το IELTS, διδάσκοντας Academic English στη Σχολή Υγείας και στην Πολυτεχνική. Διδάσκει επίσης, ESP και Γενικά Αγγλικά. Διδάσκει όμως και στην Αγγλία τους θερινούς μήνες. Είναι επίσης co- editor στις Σερβικές Εκδόσεις ELTA και αρθρογραφεί σε διάφορα Εκπαιδευτικά Journals και Newsletters της Ευρώπης.

ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

papastamoulis AthanasiosΟ κος Αθανάσιος Παπασταμούλης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών» με κατεύθυνση τα «Νοήμονα Συστήματα». Έχει εργαστεί επί 18 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο πλήθος από μελέτες και επιβλέψεις Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε Βιομηχανικά και Οικιστικά έργα. Διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης από τον Νοέμβριο του 2003 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, ενώ έχει διδάξει στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από το 2009 έως το 2013 και σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2003 έως το 2016. Από τον Οκτώβριο του 2016 διδάσκει το μάθημα «RF Electronics & Digital Communications» στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Μητροπολιτικού Κολεγίου στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει στην ομάδα συγγραφής του υπό έκδοση βιβλίου του Ιδρύματος Ευγενίδου με τίτλο «Ψηφιακά Συστήματα-Δίκτυα Υπολογιστών» για την διδασκαλία του στις Σχολές Μηχανικών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

ΠΑΤΣΟΥΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

GiorgosPatsoumasΟ Γιώργος Πατσουμάς είναι καθηγητής Professional Studies και Computing and Representation. Είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολεοδομία και Χωροταξία της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών και κατασκευών με υλοποιημένο έργο σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργασία με Δήμους σε αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς έχοντας τιμηθεί με διάκριση, έχει συνδιοργανώσει και συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικές εκθέσεις και διατελεί συνεργάτης σε  ιδιωτικό σχήμα fablab με αντικείμενο τον τρισδιάστατο σχεδιασμό-εκτύπωση-παραγωγή.

ΠΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Evangelia Pistofidou1Η Ευαγγελία Πιστοφίδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Τεχνικών Έργων από το ίδιο ίδρυμα. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει εργαστεί σε κατασκευαστικές εταιρείες και τεχνικά γραφεία, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε τεχνικά περιοδικά.

Evangelia Pistofidou has graduated from Civil Engineering Department of Aristotle University of Thessaloniki with postgraduate studies in Eartquake Engineering and Seismic Design of Structures from the same institution. She has been working in several construction companies and engineering offices for the past five years, while she writes articles in technical journals.

ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΚΑΡΜΕΝ

καρμεν πολυδωρουΗ Καρμεν Πολυδωρου πηρε το Μαστερ των Καλων Τεχνων από το Visual Studies Workshop , Rochester, NY, USA και το πτυχιο της Νομικης απο το Α.Π.Θ. Η δουλεια της εχει εκτεθει  εκτεταμενα στις Η.Π.Α οπου εζησε ενα μεγαλο μερος της ζωης της. Διδαξε φωτογραφια στο  Suny Brockport , NY,USA. Εχει κερδισει υποτροφιες για residencies μεταξυ αλλων στο Millay Colony for the Arts, Austerlitz, Νέα Υόρκη, και Saltonstall Foundation, Ιθάκη, Νέα Υόρκη, Το 2008 μετα απο εικοσαετη απουσια επεστρεψε στην Ελλαδα  οπου συνεχισε την διδασκαλια της φωτογραφιας  σε διαφορους οργανισμους.

Σκουλούδη Μαίρη

H κα Μαίρη Σκουλούδη BA (Hons) DipArch MSc είναι αρχιτέκτονας, υποψήφια Διδάκτορας (ΕΜΠ), με μεταπτυχιακό MSc in Environmental Design and Engineering in Built environment (UCL), και με πάνω από 18 χρόνια διδακτική εμπειρία στην Αγγλία και την Ελλάδα. Συνεργασίες της με εταιρίες αρχιτεκτονικών μελετών και κατασκευών περιλαμβάνουν την Τεχνική Υπηρεσία της ΑΤΕ, Foster+Partners London, Μελετητική Α. Τομπάζης, Domorinthos Ltd, ISV Architects, και Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. Έχει διδάξει Αρχιτεκτονική Σύνθεση στην σχολή Αρχιτεκτονικής του University of Greenwich (UK) και στο BHC, σε σεμινάρια με αντικείμενο τις Ενεργειακές επιθεωρήσεις και τον Βιοκλιματικό και Οικολογικό σχεδιασμό κτιρίων (IEKEM TEE), και έχει δημοσιεύσει 15 και πλέον άρθρα για την αρχιτεκτονική στα περιοδικά του ΣΠΜΕ (Σύλλογος πολιτικών μηχανικών) και της ΕΔΕΜ (Ένωσης διπλωματούχων Ελληνίδων μηχανικών). Από το 2004 διατηρεί το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο.

ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

O κος Φίλιππος Σουκατζίδης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με μεταπτυχιακές σπουδές σε συστήματα βιομηχανικού σχεδιασμού και παραγωγής. Στο παρελθόν έχει τελέσει επιστημονικός συνεργάτης ΑΤΕΙ Πειραιά, καθώς και σύμβουλος στην εκπόνηση πλήθους μηχανολογικών μελετών και έργων. Τέλος, έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στο σχεδιασμό κατασκευών.

 

Στεφανίδη Μαρία

Η κα Μαρία Στεφανίδη (MS Advanced Architectural Design GSAPP Columbia University, DiplArch AUTH) είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός (ΤΕΕ). Η δωδεκαετής εργασιακή της εμπειρία στην Ελλάδα και την Αμερική επικεντρώνεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, για έργα πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και εμπορικού χαρακτήρα αλλά και μελέτες εσωτερικών χώρων και γραφικών. Παράλληλα με την εργασία της έχει διδάξει στις σχολές αρχιτεκτονικής του Harvard University GSD και του Columbia University GSAPP, έχοντας κληθεί και ως κριτής σε επιτροπές των αρχιτεκτονικών σχολών του Pratt Institute και Rhode Island School of Design. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή εργαστήρια, σεμινάρια και εκθέσεις στην Ελλάδα, Αμερική, Ιαπωνία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία και Εκουαδόρ. Οι δεξιότητες και ερευνητικές της δραστηριότητες επικεντρώνονται στη συνεχή εξειδίκευση στον ψηφιακό σχεδιασμό, για την παραγωγή και οργάνωση αρχιτεκτονικών μελετών, σχεδιαστικών ή γραφιστικών παρουσιάσεων καθώς και φωτορεαλιστικών ή γραφικών απεικονίσεων.

ΣΤΙΜΑΡΑΤΖΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

StimaratzisΔιαθέτει 14 έτη επαγγελματικής εμπειρίας με βασικό αντικείμενο την εκπόνηση γεωλογικών και γεωτεχνικών μελετών με εξειδίκευση στις γεωλογικές χαρτογραφήσεις, τις αναλύσεις ευστάθειας πρανών και τη μελέτη κατολισθήσεων. Επιπρόσθετα ειδικεύεται στον προγραμματισμό, συντονισμό και επίβλεψη καθώς και στην εκτέλεση γεωτεχνικών ερευνών.
Διαθέτει διδακτική εμπειρία στη διδασκαλία μαθημάτων: Εδαφομηχανικής – Βραχομηχανικής, Τεχνικής Γεωλογίας, Θεματικής – Αυτοματοποιημένης Χαρτογραφίας με χρήση GIS και Περιβαλλοντικής Γεωλογίας (Α.Π.Θ – Τμήμα Γεωλογίας & Δ.Ι.Ε.Κ). Κατέχει άριστη γνώση επιστημονικών γεωτεχνικών και γεωλογικών λογισμικών (SlopeW, Slide, RocPlane, Unwedge, Swedge, Rockworks, Geo 5, Dips, RocSupport, Roclab) καθώς και εξειδικευμένων γεωγραφικών – σχεδιαστικών λογισμικών (ArcGIS, AutoCad).

ΤΡΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Τράκας είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ από το 1992 και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master in Business Administration (MBA) του Nottingham Trent University από το 2002. Είναι μέλος του T.E.E., του Σ.Π.Μ.Ε. του EΛIE και του Σ.ΕΚ.Ε. Είναι Μελετητής με πτυχίο Γ’ τάξης στις κατηγορίες συγκοινωνιακών και τοπογραφικών μελετών. Διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών σε έργα παροχής υπηρεσιών προς Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει εκπονήσει ο ίδιος ή συμμετάσχει στην οργάνωση και τον συντονισμό ομάδων, σε πλήθος μελετών οι οποίες σχετίζονται με την οδοποιία, κυκλοφοριακά, τοπογραφικά, εκτίμηση, ανάπτυξη, αξιοποίηση και διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει, ως υπεύθυνος εργοταξίου, σε σύνθετα έργα (οικοδομικά και οδοποιίας). Έχει, τέλος, συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων ως ομιλητής/εισηγητής σε θέματα που σχετίζονται με τα παραπάνω επιστημονικά πεδία.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Charalampakis Aristotelis photoΟ Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης έλαβε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού το 1999 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (βαθμός 8.28, ανώτερο 5%). Στην συνέχεια έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc in Concrete Structures με διάκριση (distinction, 1ος στο τμήμα) από το Imperial College, London. Επίσης έλαβε τον τίτλο Diploma of Imperial College (DIC) καθώς και το βραβείο J. R. Jenkins Prize for Structural Mechanics. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και στην συνέχεια εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Την περίοδο 2004–2009 εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Ανελαστική δυναμική ανάλυση φορέων με προσομοίωση κατά Bouc–Wen” στο Εργαστήριο Στατικής και Αντισεισμικών Ερευνών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ε.Μ.Π., κ. Βλ. Κ. Κουμούση. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (Τουρκία). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: στατική και δυναμική ανάλυση κατασκευών, πλαστικότητα, βελτιστοποίηση, εξελικτικούς αλγόριθμους (γενετικοί αλγόριθμοι, βελτιστοποίηση σμήνους σωματιδίων (PSO), διαφορική εξέλιξη (differential evolution), κ.λπ. Έχει 13 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πλήθος δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συμπόσια. Παραμένει ενεργός προγραμματιστής στην εταιρεία λογισμικού που συν-ίδρυσε το 2002, αναπτύσσοντας και συντηρώντας πλήθος προγραμμάτων.

ΧΑΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

VasilisCharistosΟ κος. Βασίλειος Χαριστός είναι αρχιτέκτων μηχανικός (Dipl. AUTh) και αρχιτέκτων τοπίου (MLA), ενώ το παρόν διάστημα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γύρω από το αντικείμενο των «πράσινων υποδομών». Έχει συμμετάσχει με διακρίσεις και έχει υπάρξει μέλος οργανωτικών επιτροπών σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις με κοινό σημείο αναφοράς τον αστικό δημόσιο χώρο και το τοπίο. Το ερευνητικό του έργο, με τη μορφή δημοσιεύσεων και διαλέξεων σε διεθνή συνέδρια, εστιάζει στον διαρκή διάλογο μεταξύ τοπίου και αστικού σχεδιασμού και στο πως οι οικολογικές διαδικασίες μπορούν να αποτελέσουν την βάση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του αστικού και περιαστικού τοπίου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της διδακτορικής του δραστηριότητας συμμετέχει επικουρικά στη διδασκαλία ακαδημαϊκών μαθημάτων του τμήματος Γεωπονίας καθώς και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί ενεργό συνεργάτη της ομάδας “Urban Transcripts” λαμβάνοντας μέρος ως επιβλέπων σε workshops και διερευνώντας πως η έννοια του τοπίου θα μπορούσε να εμπλουτίσει τον τρόπο σκέψης γύρω από την αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό και τη σύγχρονη πόλη.

ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

KalliopiChourmouziadouΗ Δρ. Καλλιόπη Χουρμουζιάδου διδάσκει αρχιτεκτονική σύνθεση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, UK. Από το 2000 έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό έργων στην αρχιτεκτονική και την ακουστική σύνθεση, με τέσσερα βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και συμμετέχει σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει στις Σχολές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Sheffield και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και έχει προσκληθεί για διαλέξεις από τα Πανεπιστήμια του York, του East London και του Cagliari. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αρχιτεκτονική ακουστική, την προσέγγιση του ηχοτοπίου στον αστικό σχεδιασμό, τη θεωρία των performance και την εφαρμογή της στο σχεδιασμό, με οργάνωση ειδικών συνεδρίων. Ήταν επικεφαλής της ομάδας «WG4 - Δημιουργία και Σχεδιασμός» της Ευρωπαϊκής δράσης COST «Soundscape of European Cities and Landscapes».                             

ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

eiriniOraiopoulouΗ Ειρήνη Ωραιοπούλου είναι διπλωματούχος αρχιτέκτονας. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ), Ολλανδία (TU Delft) Ολλανδία και στη Μ. Βρετανία (University of Kent). Το διάστημα αυτό εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στον τομέα της πολεοδομίας  (ΑΠΘ) σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο ITU στην Κωνσταντινούπολη - όπου έχει εργαστεί και εκπονήσει επιστημονική έρευνα τα τελευταία δύο χρόνια.  Παράλληλα εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας.   Έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε σειρά αρχιτεκτονικών έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας, αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και δημοσιεύσεις στον ελληνικό και διεθνή τύπο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις, εκδόσεις και επιστημονικά συνέδρια και σε σειρά από διαφορετικά διεπιστημονικά project σε συνεργασία με ομάδες αρχιτεκτόνων και ακαδημαϊκών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.