10.05.2023
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

8ο Συμπόσιο Έρευνας & Καινοτομίας Φοιτητών (Σ.Ε.Κ.Φ.) του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Ο θεσμός ανάδειξης των καινοτόμων ιδεών των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ολοκληρώθηκε για 8η συνεχή χρονιά σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε τη χαρά να διοργανώσει για 8η συνεχή χρονιά το Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας Φοιτητών (Σ.Ε.Κ.Φ.), στο Campus Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον θεσμό που αναδεικνύει τις καλύτερες ιδέες, καινοτομίες, θεωρητικές και πειραματικές έρευνες των φοιτητών και αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, και, παράλληλα, φιλοξενεί ομιλίες από επιτυχημένους επαγγελματίες, startuppers και entrepreneurs.

 

Η στρογγυλή τράπεζα της φετινής διοργάνωσης είχε θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων για έρευνα και καινοτομία: O ρόλος των πανεπιστημιακών σπουδών, των ερευνητικών κέντρων και των κέντρων καινοτομίας και τεχνολογίας». 

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τους ομιλητές που συμμετείχαν στο 8ο Σ.Ε.Κ.Φ. του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Στην 8η διοργάνωση του Σ.Ε.Κ.Φ. συμμετείχαν σημαντικοί και επιτυχημένοι επαγγελματίες.
Πιο συγκεκριμένα, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε εισηγήσεις από τους κ.κ.:

  • Γιάννης ΑναστασόπουλοςΥπεύθυνος Τομέα Εκπαίδευσης, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα | Microsoft Hellas
  • Δρ. Δημήτριος ΤζοβάραςΔιευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ
  • Μαγδαληνή Ρεμούνδου, Σκηνοθέτις – Κοσμήτωρ του Τομέα Σπουδών Πολιτισμού και Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Σπουδών (Programme Leader) του προγράμματος BA in Media Production
  • Αντώνης Γαλέος, Σκηνοθέτης – Δραματουργός – Μεταφραστής Θεατρικών έργων
  • Σύλια Γκαβανόζη, Ψυχολόγος
  • Κυριακή (Κική) Τσιρανίδου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ιμερόεσσα, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
  • Πρόδρομος Μαρκόπουλος, Πληροφορικός
  • Καθηγητής Δρ. Δημήτρης Μούρτζης, Αντιπρόεδρος ΕΛΚΕ – Διευθυντής Εργαστηρίου για Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμών, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΔρΝικόλαος Μπάκας, Senior Data Scientist, GRNET

Στις παρακάτω φωτογραφίες: ο Δρ. Ευάγγελος Κονταξάκης, Διευθυντής του Campus Θεσσαλονίκης, στο βήμα του Σ.Ε.Κ.Φ. και Διοικητικά στελέχη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

Επιπλέον, στο Συμπόσιο Έρευνας και Καινοτομίας 2023 του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, την 8η διοργάνωση αυτού του forum διάδοσης ιδεών, παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες και καινοτόμες ιδέες με ερευνητικό ή πρακτικό/καινοτόμο περιεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις θεματικές συνεδρίες και παρουσιάσεις των φοιτητών στα ευρύτερα επιστημονικά πεδία των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Επιστημών Υγείας, των Πολυτεχνικών Επιστημών, των Επιστημών Πληροφορικής, Πολιτισμού και Επικοινωνίας, καθώς και των Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών και Νομικής.

 

Βραβεία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο 8ο Σ.Ε.Κ.Φ. απονεμήθηκαν βραβεία Καλύτερης εργασίας ανά σχολή, Καλύτερης Ερευνητικής Εργασίας και Καλύτερης Καινοτόμας Εργασίας. Οι εργασίες κρίθηκαν με βάση την πρωτοτυπία, την επάρκεια και την παρουσίαση στο Συμπόσιο.

Τις εργασίες του Συμποσίου πλαισίωσαν προσκεκλημένοι ομιλητές (ακαδημαϊκοί, καινοτόμοι επιχειρηματίες) από όλα τα επιστημονικά πεδία οι οποίοι μίλησαν για την έρευνα και την καινοτομία στο δικό τους επιστημονικό ή εργασιακό πεδίο.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στο Συνέδριο Έρευνας & Καινοτομίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου!
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2024! 

Δείτε εδώ το βίντεο από το 7ο Σ.Ε.Κ.Φ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το 2022, στη Θεσσαλονίκη!

 

Oops! We could not locate your form.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Γιάννης Αναστασόπουλος

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με βασικό πτυχίο BSc στα Μαθηματικά (ειδίκευση Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Επιστήμης των Υπολογιστών) και αργότερα με MSc στη Διαχείριση & Τεχνολογία Ποιότητας. Από τα πρώτα βήματα, εντάχθηκε στην αγορά καλύπτοντας θέσεις όπως Μηχανικός Συστημάτων & Δεδομένων, Ψηφιακής Ασφάλειας, καθώς και Διασφάλισης Ποιότητας σε εταιρείες Πληροφορικής όπως η BYTE, η Intracom IT Services και η Intrasoft International, για περισσότερα από 20 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ρόλοι διέφεραν μεταξύ Engineering Team Leader, Τεχνικού Διευθυντή και Διευθυντή Έργων μεγάλης κλίμακας πληροφορικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εστιάζοντας πάντα σε νέες τεχνολογίες και λύσεις/υπηρεσίες αιχμής.

Παράλληλα με τα παραπάνω, για περίπου 10 χρόνια, κατείχε ενεργά τον τίτλο του Microsoft Certified Trainer (MCT) και ασχολήθηκε με την τεχνική εκπαίδευση/κατάρτιση/πιστοποίηση σε επαγγελματίες της Πληροφορικής. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει ενταχθεί στη Microsoft και συγκεκριμένα στους κλάδους Δημοσίου Τομέα και Εκπαίδευσης. Μέσω του αρχικού του ρόλου στη Microsoft ως Account Technology Strategist και πλέον ως Υπεύθυνος Τομέα Εκπαίδευσης για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, η πρωταρχική του φιλοδοξία και στόχος παραμένει η ένταξη των στοιχείων της καινοτομίας, των τεχνολογιών και υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Cloud) στη νέα εποχή, φέρνοντάς τα πιο κοντά στο συνεχώς εξελισσόμενο και απαιτητικό οικοσύστημα των Εκπαιδευτικών, Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής.

Τίτλος Ομιλίας: Transforming Higher Education Towards a Culture of Learning

Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας

Ο Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας είναι Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η όραση με υπολογιστή, η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, η οπτική αναλυτική, η ανάλυση δεδομένων πολλών διαστάσεων, η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη. Επίσης, ασχολείται ενεργά με την εφαρμοσμένη έρευνα για την παροχή καινοτόμων λύσεων στους τομείς της Ενέργειας, της Ιατρικής, της Βιομηχανίας 4.0, των Μεταφορών και του Πολιτισμού.

Ο Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας διαθέτει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, το οποίο αποτιμάται μέχρι σήμερα σε 3 βιβλία, 55 κεφάλαια βιβλίων, 250 άρθρα σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 636 παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει υπάρξει κριτής πληθώρας επιστημονικών εργασιών, επιμελητής έκδοσης  των EURASIP Journal of Applied Signal Processing (JASP) και Computer Journal  καθώς και κύριος επιμελητής έκδοσης των διεθνών επιστημονικών περιοδικών Transactions on Image Processing  και Signal Processing Letters  της ΙΕΕE.

Από το 1992 έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 300 ευρωπαϊκά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και έχει πρωτοστατήσει στη σύναψη βιομηχανικών συμβολαίων με κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο όπως η Samsung. Έχει μεγάλη διοικητική εμπειρία συμμετέχοντας ως συντονιστής έργου ή επιστημονικός και τεχνικός διευθυντής σε 56 έργα την τελευταία πενταετία.

Ο Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας δραστηριοποιείται έντονα στα πεδία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Είναι συνιδρυτής εννέα (9) spin-offs του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, εμπνευστής του πρώτου  Έξυπνου Ενεργειακού Σπιτιού του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ που έχει ήδη αναγνωριστεί και επισήμως από την Ε.Ε. ως Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας (Digital Innovation Hub) και συντονιστής του  Mega Project 3 «Artificial Intelligence and Simulation Applications» του Τεχνολογικού Πάρκου Τέταρτης Γενιάς ThessInTec. Τέλος,  είναι κάτοχος επτά πατεντών στις περιοχές της εικονικής πραγματικότητας, της υγείας και των βιομετρικών χαρακτηριστικών, ενώ έκανε υποβολή δύο νέων πατεντών σχετικών με τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών. (ΤΠΕ)

Τίτλος ομιλίας: Οι δεξιότητες και οι προκλήσεις του μέλλοντος στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας

Μαγδαληνή Ρεμούνδου

Η Μαγδαληνή Ρεμούνδου είναι Κοσμήτωρ του Τομέα Σπουδών Πολιτισμού και Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Σπουδών (Programme Leader) του προγράμματος BA in Media Production του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με δύο κατευθύνσεις: Film Directing και Journalism. Επίσης, είναι επίσημη εξετάστρια του Υπουργείου Παιδείας σε μεταλυκειακό επίπεδο εκπαίδευσης. Έχει τριακονταετή εμπειρία ως σκηνοθέτρια και διευθύντρια παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων ζωντανών ενημερωτικών, μαγνητοσκοπημένων μυθοπλασίας, TV shows και βραβευμένων ντοκιμαντέρς. Διαθέτει επίσης πολυετή εμπειρία σε οργάνωση παραγωγής θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτούς και κλειστούς θεατρικούς χώρους. Είναι απόφοιτη, με λίαν καλώς, του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, της Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Σχολής Ε. Χατζίκου και με άριστα του Μεταπτυχιακού προγράμματος- Πολιτισμικών Σπουδών του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επίσης επιλέχθηκε από την Ελλάδα και παρακολούθησε το European summer Film School με καθηγητή τον παγκοσμίου φήμης Πολωνό σκηνοθέτη Krzystof Zanussi. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ), της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ένωσης Σκηνοθετών F.E.R.A και M.E.I. και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Τίτλος Ομιλίας: Η Τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο: Drama Therapy- Dance Therapy- Music Therapy and Cinema Therapy

Αντώνης Γαλέος

Ο Αντώνης Γαλέος είναι απόφοιτος της Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Claremont Graduate University, στη Θεωρία Λογοτεχνίας και στο University of East Anglia, στη Σκηνοθεσία Θεάτρου. Εκπονεί διδακτορική διατριβή με το θέμα «Ρητορικά Προγυμνάσματα και Σύγχρονη Διδασκαλία της Υποκριτικής» στο ΕΚΠΑ. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει για το επαγγελματικό θέατρο 140 έργα, ανάμεσα στα οποία τα: Άγγελοι στην Αμερική του Τόνι Κούσνερ, 20 Νοέμβρη, Φθινόπωρο-Χειμώνας και Κάτι σαν Κόλαση του Λαρς Νουρίεν, Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι, Γυάλινος Κόσμος, Τραμ με το όνομα Πόθος – Τένεσι Ουίλιαμς, Δαμάζοντας τα Κύματα, Ντόγκβιλ και Χορεύοντας στο Σκοτάδι του Λαρς Φον Τριερ, Πιαφ – Παμ Τζεμς, Εξόριστοι – Τζέημς Τζόυς, Η νευρασθένεια του Δρ Σρέμπερ –Κάριλ Τσέρτσιλ, Δεν έχει ωραίες εικόνες – Γκέρτρουντ Στάιν, Mίζερι. Στήβεν Κινγκ, Άπαντα. Σάρα Κέην, Πν Ε/Υμα. Μάργκαρετ Έντσον. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τα έργα Ο Τρίτος είναι πιο γλυκός των Ευγένιου Λαμπίς και Εντμόντ Γκοντινέ, Fucking Men του Τζο Ντι Πιέτρο, Τα Γεγονότα του Ντέηβιντ Γκρέηγκ, Το Φάντασμα φεύγει του Φίλιπ Ροθ (Ρητορική Εγκατάσταση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Επιπλέον, υπήρξε μέλος της επιτροπής θεατρικών επιχορηγήσεων και έχει συνεργαστεί ως Υπεύθυνος Αρχαιολογικής έρευνας για το τμήμα Ποτάμι του Χρόνου της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων.

Τίτλος Ομιλίας: Η Τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο: Drama Therapy- Dance Therapy- Music Therapy and Cinema Therapy

Σύλια Γκαβανόζη

Η Σύλια Γκαβανόζη είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Ψυχολογίας. Είναι ψυχολόγος και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Γνωστικές Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Maastricht, στην Ολλανδία. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται ζητήματα της Βιοψυχολογίας και των τεχνικών ψυχοφυσιολογίας και στατιστικής ανάλυσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για εκείνη τα θέματα της ενσυναίσθησης, των πεποιθήσεων και των συστημάτων μνήμης όπου η ψυχολογία συναντά την έρευνα του εγκεφάλου. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια, καθώς και σε δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι υπεύθυνη του α’ έτους Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο. Έχει εργαστεί επίσης ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Netherlands Institute for Neuroscience, καθώς και ως λέκτορας σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University of Amsterdam (UvA). Τέλος, έχει οργανώσει και διδάξει ποικίλα μαθήματα για διδακτορικούς φοιτητές υπό την αιγίδα της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών της Ολλανδίας (KNAW), καθώς και ημερίδες με θέμα την θέση της γυναίκας στην επιστήμη.

Τίτλος Ομιλίας: Η Τέχνη ως θεραπευτικό εργαλείο: Drama Therapy- Dance Therapy- Music Therapy and Cinema Therapy

Κυριακή (Κική) Τσιρανίδου

Αποφοίτησε από το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας ΤΕΙΘ το 1988. Απέκτησε τίτλο Νοσηλευτικής ειδικότητας Παθολογίας του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ το 1995 και εντάχθηκε στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ το 2005 και στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας το 2006. Διαθέτει σημαντική εμπειρία απασχόλησης στον Τομέα της Υγείας για περισσότερα από 25 χρόνια, υπηρετώντας από διάφορες θέσεις (καθηγήτρια Κλινικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Γραμματέας Υπηρεσιακού Συμβουλίου Β΄ ΚΥΣ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Καρδιολογική Εταιρία Βορείου Ελλάδος, Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλονίκης, Εκπαιδεύτρια Κατάρτισης Κ.Ε.Κ., Π. Γ. Ν. Λάρισας, ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΊΑ» κ.α.). Συμμετείχε είτε διοργάνωσε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια συναφή με το αντικείμενό της. Δραστηριοποιημένη έντονα στον Εθελοντισμό, συμμετέχει ως μέλος σε κοινωνικές, αθλητικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Τίτλος ομιλίας: Από την κλινική πράξη, στην ίδρυση ενός συλλόγου στήριξης ασθενών. Η σημασία του εθελοντισμού για τους επαγγελματίες υγείας

Πρόδρομος Μαρκόπουλος

Ο Πρόδρομος είναι Πληροφορικός. Από το 2016 συνεργάζεται με την Eduk8, μια εταιρεία EdTech που παρέχει εκπαιδευτικές λύσεις και επαγγελματική ανάπτυξη σε εκπαιδευτικούς, ως Senior Trainer, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 2000 εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε μεγάλες εκδηλώσεις και συνέδρια δίνοντας κεντρική ομιλία εντός και εκτός της χώρας. Είναι ο πρώτος πιστοποιημένος Teacher Trainer της LEGO Education για την Ελλάδα και μία από τις πιο σημαντικές επιτυχίες ήταν η πρόσκλησή του στο ετήσιο συνέδριο της LEGO® Education, όπου παρουσίασε τις καλές πρακτικές ως Eduk8 στους συνεργάτες της LEGO® Education παγκοσμίως. Σήμερα διαχειρίζεται τα προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης της Eduk8, πραγματοποιεί παρουσιάσεις, workshops και εκπαιδεύσεις που σχετίζονται με το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική.

Τίτλος Ομιλίας: Need for STEAM

Δρ. Δημήτρης Μούρτζης

Ο Δρ. Δημήτρης Μούρτζης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου είναι και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού. Επιπλέον τελεί ως Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Έρευνας και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου, και είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης, Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Δρ Μούρτζης έχει πολυάριθμες ερευνητικές δημοσιεύσεις, και έχει αναλάβει και συντόνισε πολυάριθμα ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από Διεθνείς Οργανισμούς και Εθνικούς Πόρους. Είναι Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας για την Έρευνα Παραγωγής (CIRP), Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτόματου Ελέγχου (IFAC 5.2), Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επεξεργασίας Πληροφοριών (IFIP WG 5.7), Μέλος της European Factories of the Future Association (EFFRA), της American Society of Mechanical Engineers (ASME), της Society of Manufacturing Engineers (SME), της European Manufacturing and Innovation Research Association, και Ιδρυτικό Μέλος του European Aeronautics Science Network / Association (EASN).

Δρ. Νικόλαος Μπάκας, Senior Data Scientist, GRNET

Ο Δρ. Νικόλαος Μπάκας είναι Senior Data Scientist στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Υπήρξε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και Associate Research Scientist στο Κέντρο Υπολογιστικής και Τεχνολογικής Έρευνας, στο Ινστιτούτο Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη θεμελιώδη μαθηματική μοντελοποίηση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης, καθώς και σχετικές εφαρμογές σε μια ποικιλία θεματικών περιοχών. Έχει διατελέσει βασικός ερευνητής σε ποικίλες ερευνητικές και βιομηχανικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.

Τίτλος ομιλίας: Τεχνητή Νοημοσύνη και Υπερυπολογιστές ως Επιταχυντές Έρευνας και Επιχειρήσεων

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ