06.06.2023
ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

SUMMER CAMP 2023 για φοιτητές Παιδαγωγικών από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια στη μεθοδολογία STEM και στην εκπαιδευτική ρομποτική για φοιτητές Παιδαγωγικών.

Συμβαδίζοντας με τις εξελίξεις και με οραμα τη συνεχή επιμόρφωση και επικαιροποίηση των δεξιοτήτων των φοιτητών με βάση τα νέα δεδομένα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών STEM Education, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Mεθοδολογία STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε φοιτητές των Τμημάτων Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής
της Σχολής Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα “Summer Camp” τα οποία χωρίζονται σε δύο κατευθύνσεις:

Α’ Πρόγραμμα: Λιλιπούτειοι Μηχανικοί
Ημ. Διεξαγωγής: Τρίτη 06/06/2023 – Πέμπτη 08/06/2023

Το σεμινάριο αφορά στην πρώιμη εκπαίδευση των παιδιών στις Απλές Μηχανές με κατασκευές με DUPLO. Είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά τους εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν ευφάνταστες κατασκευές οι οποίες προέρχονται από την καθημερινότητα των παιδιών και είναι βασισμένες στις Απλές Μηχανές. Προωθεί την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας καθώς τα παιδιά κατασκευάζουν απλούς μηχανισμούς και έρχονται, βιωματικά, σε επαφή με έννοιες της φυσικής (δύναμη, μετάδοση κίνησης κλπ.). Επιπλέον, τα βοηθά να εξοικειωθούν με επιστημονικό λεξιλόγιο.

Η συνεχής επιμόρφωση αποτελεί βασικό άξονα του εκπαιδευτικού μας οράματος με στόχο την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση φοιτητών & αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Β’ Πρόγραμμα: Kids First Coding

Ημ. Διεξαγωγής: Τρίτη 13/06/2023 – Πέμπτη 15/06/2023

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει τη μηχανική με τον προγραμματισμό.
ένα ρομποτάκι το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταμφιέζεται σε οποιοδήποτε χαρακτήρα επιθυμεί ο χρήστης, καθώς εκείνος δημιουργεί έναν χαρακτήρα με τα διαθέσιμα τουβλάκια και τον ενώνει με τη βάση του ρομπότ. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ιστορίες τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε θέμα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο προγραμματισμός του ρομπότ, καθώς είναι πιο σύνθετος από τα υπόλοιπα ρομποτάκια αυτής της ηλικίας, προσφέροντας πολλαπλές δυνατότητες. θεωρηθεί πρωτοπόρο εκπαιδευτικό εργαλείο για την εισαγωγή των παιδιών στον προγραμματισμό. Επιπλέον, χάρη στον χειρωνακτικό χαρακτήρα του, συνεισφέρει στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας, όπως επίσης και στην όξυνση της δημιουργικότητας μέσω της εύρεσης σεναρίων.

Σε ποιους απευθύνονται τα σεμινάρια:

Είναι σχεδιασμένα για φοιτητές και επαγγελματίες εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας και μπορούν να αξιοποιηθούν σε παιδιά από 4 ετών έως και των μικρών τάξεων του Δημοτικού.

Εισηγητές: Μέλη από το έμπειρο εκπαιδευτικό του Οργανισμού STEM Education.

Τρόπος διεξαγωγής:

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται υπό τη μορφή εργαστηρίου (workshop), με διάρκεια 10 ώρες το καθένα. Campus διεξαγωγής σεμιναρίων: Campus Αμαρουσίου & Campus Ακαδημίας

Κόστος ανά άτομο: 200 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες & δήλωση ενδιαφέροντος: ktsoukala@mitropolitiko.edu.gr

Oops! We could not locate your form.

MORE NEWS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ