Το διδακτικό προσωπικό της Πολυτεχνικής Σχολής απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους. Στην πλειοψηφία τους έχουν πολυετή ακαδημαϊκή, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία σε projects του τομέα εξειδίκευσής τους και μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες εξελίξεις και μεθόδους των πολυτεχνικών επιστημών, αλλά και να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην πράξη.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Mori Shizuka

H κα Μόρι είναι Ιαπωνέζα αρχιτέκτονας. Έχει 10 και πλέον έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αρχιτεκτονικών έργων στην Ιαπωνία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με αρχιτέκτονες όπως οι Arata Isozaki, Toyo Ito, Eva Prats & Ricardo Flores, Peter Salter κ.α. Σπούδασε και δίδαξε στο University of East London και από το 2009 είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Ελλάδα. Ως μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας Studio 1:1 ασχολείται με τον σχεδιασμό ιδιωτικών κτηρίων, υπαίθριων χώρων, επίπλων και το βιομηχανικό σχεδιασμό.

Αθανασόπουλος Θάνος

O Θάνος Αθανασόπουλος είναι επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου Architect Thanos Athanasopoulos Works με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στο Harvard University Graduate School of Design (Master in Architecture, 2003) ως υπότροφος Fullbright. Στη συνέχεια εργάστηκε στο γραφείο του αρχιτέκτονα Rafael Vinoly στη Νέα Υόρκη, συνεισφέροντας σε διεθνώς αναγνωρισμένα έργα όπως στο London 20 Fenchurch StreetΤower και στοCarrasco International Airport. Από το 2005 το γραφείο Architect Thanos Athanasopoulos Works έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό έργων με πολυάριθμες δημοσιεύσεις και διακρίσεις όπως το Βραβείο ΔΟΜΕΣ 2014 Καλύτερου πραγματοποιημένου έργου για το Κτήριο καταστημάτων στην Κρέστενα. Είναι Projectand DesignDirector του γραφείου ΑΕΤΕΡ Αρχιτέκτονες για το εμβληματικό Astir Redevelopment Project στην Βουλιαγμένη. Επίσης, ο Κος Αθανασόπουλος απέσπασε το Β΄ βραβείο στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Arxellence», για τον σχεδιασμό Δημοτικής Βρεφονηπιακής Μονάδας και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων με αρχές αειφόρου σχεδιασμού και τη βέλτιστη εφαρμογή και ανάδειξη των καινοτόμων προϊόντων της ALUMIL. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και την ALUMIL και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Αμπατζής Άγγελος

Ο κύριος Άγγελος Αμπατζής είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. με σπουδές στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κατασκευών και Ειδίκευση στις Σύμμικτες Κατασκευές. Έχει εργαστεί από μικρή ηλικία σε πλήθος τεχνικών έργων και σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών του. Από το 2008 εργάστηκε ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στην κτηματογράφηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 2011 είναι διευθύνων εταίρος στην τεχνική εταιρεία atre design and construction που ασχολείται με το σχεδιασμό και την κατασκευή μεγάλης ποικιλίας έργων. Βασικοί πυλώνες της δραστηριότητας της εταιρείας είναι η ολιστική διαχείρηση ακινήτων (ξενοδοχεία, κατοικίες κλπ.) από τον οικονομικό σχεδιασμό ως την ολοκλήρωση της κατασκευής, και η μελέτη και ανέγερση μεταλλικών κατασκευών. Στο portfolio της εταιρείας βρίσκονται έργα στην Ελλάδα, στο Ντουμπάι, στο Κατάρ, στο Κουβέιτ και στην Κίνα και περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, γέφυρες, στέγαστρα μεγάλων ανοιγμάτων, εμπορικά κέντρα (malls), βιομηχανικά κτίρια, αποθήκες και κάθε είδους μεταλλικές εφαρμογές.

Βάσσιος Βασίλειος

Ο κ. Βάσσιος (BEng, MSc) είναι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕΙ και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Ασύρματες Επικοινωνίες (Wireless Communications) από το Brunel University. Έχει 17 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα Ηλεκτρονικής, Τηλεπικοινωνιών, Μικροεπεξεργαστών/ελεγκτών, FPGA και Συστήματα Ήχου. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος. Έχει εργαστεί ως σχεδιαστής συστημάτων ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Γεωργιάδης Βασίλης

Ο Βασίλης Γεωργιάδης σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική σχολή του Α.Π.Θ. καθώς και Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος πάνω στον Σχεδιασμό Φωτισμού (MA Lighting Design). Διδάσκει τα μαθήματα Drawing και Photoshop στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Έχει διδάξει σε ιδιωτικές σχολές, σε εργαστήρια προετοιμασίας για την εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική και στη Σχολή Καλών Τεχνών καθώς και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Διατηρεί το δικό του Αρχιτεκτονικό γραφείο με υλοποιημένο έργο και, παράλληλα, έχει ενεργή παρουσία και δράση ως εικαστικός, με εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Γιακουμή Άννα

Η Άννα Γιακουμή, είναι καθηγήτρια σχεδιαστικών προγραμμάτων στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε θέματα αρχιτεκτονικής σύνθεσης, τεχνολογίας υλικών και φωτισμού. Έχει πτυχίο Αρχιτέκτονα Μηχανικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και μεταπτυχιακό Msc Light & Lighting,από τη Bartlett του University of London. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε γνωστό γραφείο του εξωτερικού στον τομέα του αρχιτεκτονικού φωτισμού και διατηρεί δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο. Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, συνεργάζεται με μεγάλο τοπογραφικό γραφείο, σε θέματα αποτύπωσης κτιρίων και διατηρητέων μνημείων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τοπογραφικών αποτυπώσεων. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορες ιδιωτικές σχολές καθώς και σεμινάρια σε θέματα φωτισμού.

Δεληγιώργη Μαρίσσια

Αρχιτέκτων Μηχανικός ΠΘ, MSc ΕΜΠ, Υποψ. Διδάκτωρ ΕΜΠ Η Μαρίσσια Δεληγιώργη αποφοίτησε από το Τµήµα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας το 2007 και συνέχισε τις σπουδές της στο Διατµηµατικό Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕMΠ, στον τοµέα “Σχεδιασµός – Χώρος – Πολιτισµός” (2011). Σήµερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στον Τοµέα Ι “Αρχιτεκτονικός Σχεδιασµός”, ΕΜΠ (2013). Έχει πραγµατοποιήσει παρουσιάσεις σε συνέδρια στον τοµέα της Αισθητικής και Φιλοσοφίας της Τέχνης, µεταξύ των οποίων στο 23ο Παγκόσµιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, (WCP, Αθήνα 2013). Στα τέλη του 2013 ξεκίνησε να εργάζεται στη Vinci Construction Grands Project Hellas (VCGPH), όπου συµµετέχει στον σχεδιασµό ιδιωτικών και δηµοσίων έργων µεγάλης κλίµακας. Από το 2013 είναι ενεργό µέλος της διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Architecture for Humanity (Athens), η οποία πρόσφατα µετονοµάστηκε σε Open Architecture Collaborate (Athens), συµµετέχοντας στην υλοποίηση project όπως Your city lab (Biennale di Venezia 2016, Αutonoma 2016), Workshop το Εµπορικόν (Ίχνη εµπορίου, Αθήνα 2014), Οµάδαν (Athens Biennale 2013), Athens wordscape (TAF, 2013).

Δρ. Αθανασιάδου Έλενα

Η Έλενα Αθανασιάδου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου IUAV (Istituto Universitario di Architettura di Venezia) της Ιταλίας, με κατεύθυνση στην Ιστορία και την Αποκατάσταση Κτιρίων. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη σχολή Bartlett του UCL (University College of London) πάνω στην Ιστορία και τη Θεωρία της Αρχιτεκτονικής με καθηγητή τον Adrian Forty. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτορας στο Δ.Π.Θ. (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης) στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής ενώ, από το 2019, διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής, στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Διαθέτει πολυετή εμπειρία τόσο στον ακαδημαϊκό, όσο και στον επαγγελματικό τομέα ενώ έχει πάρει μέρος σε συνέδρια και οι ανακοινώσεις της έχουν δημοσιευτεί στα πρακτικά. Παράλληλα με τη διδασκαλία, διατηρεί επαγγελματικό γραφείο μέσα από το οποίο ασχολείται με την ανακαίνιση κτιρίων.

Δρ. Αλεξούδη Μαρία

Η Δρ. Μ. Αλεξούδη είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές στον αντισεισμικό σχεδιασμό τεχνικών έργων και με διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Στα πλαίσια της 17χρονης ερευνητικής της εμπειρίας στο αντικείμενο του Πολιτικού Μηχανικού έχει ασχοληθεί με θέματα που άπτονται του σεισμικού κινδύνου, της τρωτότητας, της σεισμικής διακινδύνευσης και της αξιοπιστίας των δικτύων κοινής ωφέλειας και των κατασκευών λαμβάνοντας υπόψη την αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον καθώς και μεταξύ τους. Η μεταδιδακτορική της έρευνα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τεχνικές λήψης αποφάσεων και ασαφούς λογικής για την κατάρτιση «ευφυών» στρατηγικών προσεισμικών ενισχύσεων ή μετασεισμικών επεμβάσεων στα δίκτυα κοινής ωφέλειας ή σε κατασκευές στα πλαίσια μιας αξιόπιστης πολιτικής αντισεισμικής προστασίας. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και πανελλήνια συνέδρια, ημερίδες/ παραδοτέα ερευνητικών προγραμμάτων/ κεφάλαια σε βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και το επιστημονικό της έργο αριθμεί περισσότερες από 183 ετερο-αναφορές (Google scholar 9/2007: h-index=8, i10-index=5). Στην διάρκεια της ερευνητικής της δραστηριότητας συμμετείχε σε 9 Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα και σε 4 Ελληνικά Αναπτυξιακά Προγράμματα ενώ δίδαξε για 6 έτη ως επιστημονικός συνεργάτης σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ‘Ίδρυμα Θεσσαλονίκης). Η Δρ. Αλεξούδη Μαρία αποτελεί κριτή σε εκδοτικούς οίκους περιοδικών υψηλού επιστημονικού κύρους ενώ το 2006 πήρε υποτροφία για την συμμετοχή της στο “1st European Conference on Earthquake Engineering and Seismology” ως Νέος Επιστήμονας. Τα τελευταία 9 χρόνια παράλληλα με το ερευνητικό και διδακτικό της έργο είναι και Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας υπεύθυνη για τον προγραμματισμό, την μελέτη και την υλοποίηση όλων των τεχνικών έργων- κατασκευών του Πανεπιστημίου ενώ είναι ενεργός μηχανικός τα τελευταία 17 χρόνια τόσο σε μελετητικό όσο και σε κατασκευαστικό επίπεδο.

Δρ. Αναγνωστάκης Εμμανουήλ

Ο Δρ. Αναγνωστάκης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ Φυσικής Οπτικοηλεκτρονικών και Φωτονικών Νανοδιατάξεων. ‘Έχει 25 έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα Μικρο/Νανοηλεκτρονικής, Οπτικοηλεκτρονικής, Φωτονικής, και Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου. Έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στην Σχολή Ικάρων, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 40 άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Είναι πρεσβύτερο μέλος της Optical Society of America (OSA) και θεματικός συντάκτης του ερευνητικού περιοδικού Applied Optics (OSA).

Δρ. Αντωνόπουλος Θεμιστοκλής

Ο Δρ. Θεμιστοκλής Α. Αντωνόπουλος (M.Eng., M.Sc., Ph.D.) είναι διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών στην κατεύθυνση του Αντισεισμικού Σχεδιασμού Κατασκευών. Έχει πέντε και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας (Πανεπιστήμιο Πατρών) στα γνωστικά αντικείμενα της Δυναμικής των Κατασκευών και της Σεισμικής Μηχανικής και Αντισεισμικών Κατασκευών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Κατασκευών στον Ανασχεδιασμό και στη Βέλτιστη Αντισεισμική Ενίσχυση Υφισταμένων Κτιρίων. Έχει εργαστεί σε 4 ερευνητικά προγράμματα, μετρά δε 8 και πλέον δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια, κεφάλαια βιβλίων, αναφορές.

Δρ. Αστερίου Παύλος

Ο Δρ. Παύλος Αστερίου (MEng, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ Γεωτεχνικής Μηχανικής του ΕΜΠ. Έχει 9 έτη επαγγελματικής εμπειρίας ως τεχνικός σύμβουλος και μελετητής σε θέματα γεωτεχνικής μηχανικής, βραχομηχανικής και τεχνικής γεωλογίας και 5 έτη διδακτικής εμπειρίας στο ΕΜΠ στα ίδια αντικείμενα. Το ερευνητικό του έργο μετρά 10 και πλέον δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι ενεργό μέλος εθνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών στον τομέα της γεωτεχνικής μηχανικής. Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, τη Διεθνή Ένωση Βραχομηχανικής, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κ.α. Από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 εκτελεί χρέη ακαδημαϊκού υπεύθυνου του προγράμματος σπουδών BEng (Hons) Civil Engineering and Construction.

Δρ. Βογιατζή Δέσποινα

H Δρ Δέσποινα Βογιατζή είναι πτυχιούχος και διδάκτορας Φυσικός του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κύρια ειδίκευσή της αποτελεί η μελέτη Δυναμικών Συστημάτων, θέματα Αντίστροφου Προβλήματος της Δυναμικής καθώς και εφαρμογές της θεωρίας του Χάους. Διδάσκει για 8 χρόνια τόσο σε ανώτερα όσο και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας). Το τελευταίο εξάμηνο ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται 8 δημοσιεύσεις σε εθνικά/ διεθνή περιοδικά, εθνικά/διεθνή συνέδρια, ημερίδες/ παραδοτέα ερευνητικών προγραμμάτων/, ενώ έχει συγγράψει ένα βιβλίο μαθηματικών με τίτλο «Μαθηματικά Ι» σε θέματα Ανάλυσης και Άλγεβρας. Το επιστημονικό της έργο αριθμεί περισσότερες από 10 ετερο-αναφορές. Dr Voyatzi Despina is a graduate and PhD Physicist from the Department of Physics of the Faculty of Sciences of the Aristotle University of Thessaloniki. Her main specializationis the study of Dynamical Systems , themesof the Inverse Problem of Dynamics and applications of the theory of Chaos. She teaches for eight years as a senior at higher education institutions (Department of Physics of Aristotle University, Technological Educational Institute of Serres , Technological Educational Institute of Larissa ). The last three months she belongs to the faculty of Civil Engineering and Architecture at the Metropolitan College of Thessaloniki. Her writing project included eight publications in national / international journals , national / international conferences , meetings / deliverables research programs / while she has authored a math book entitled ” Mathematics I” issues Analysis and Algebra . Her scientific work counts more than 10 citations.

Δρ. Γαλιατσάτου Παναγιώτα

Η Δρ. Παναγιώτα Γαλιατσάτου είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. ολοκλήρωσε το 2009 και τη διδακτορική της διατριβή που αφορά στην ανάλυση της διακινδύνευσης πλημμύρας και στην προσομοίωση ακραίων γεγονότων. Είναι ενεργή ερευνήτρια στα πεδία της ανάλυσης διακινδύνευσης/επικινδυνότητας πλημμύρας, του σχεδιασμού των παράκτιων και των θαλάσσιων κατασκευών που βασίζεται στην αξιοπιστία της κατασκευής και στη διακινδύνευση πλημμύρας, της στατιστικής προσομοίωσης ακραίων ωκεανογραφικών/θαλάσσιων, υδρολογικών και μετεωρολογικών γεγονότων, των τεχνικών επεξεργασίας και ανάλυσης χρονοσειρών, της ανάλυσης τρωτότητας και της στοχαστικής προσομοίωσης περιβαλλοντικών δεδομένων. Συμμετέχει στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την παράδοση διαλέξεων στο ελληνογαλλικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα HYDROHAZARDS και είναι ερευνητική συνεργάτης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Στο παρελθόν, έχει διδάξει στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. για περισσότερα από τέσσερα έτη ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης, αλλά και στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. ως διδάσκων με το Π.Δ. 407/80. Συμμετείχε σε 5 Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα, εργάστηκε στο σχεδιασμό υδραυλικών έργων (μελέτη δικτύων, φραγμάτων, αντιπλημμυρικών έργων) και έχει δημοσιεύσει περί τα 46 άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.

Δρ. Διβινής Νικόλαος

Ο κος Νικόλαος Διβινής είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, έχει μεταπτυχιακό στην αεροδιαστημική και διδακτορικό σε φαινόμενα φυσικοχημείας, τα πειράματα του οποίου διεξήχθησαν υπό συνθήκες μικροβαρύτητας στο Bordeaux της Γαλλίας σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Έχει δουλέψει στην βιομηχανία, σε ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και εδώ και 16 χρόνια διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θέματα θερμοδυναμικής και ρευστομηχανικής αλλά και σε σχολές εκπαίδευσης επαγγελματιών χειριστών αεροσκαφών.

Δρ. Δούβλου Έλενα

Η Δρ. Δούβλου είναι αρχιτέκτων μηχανικός (ΑΠΘ), και από το 2015 υπεύθυνη προγράμματος του MArch Architecture & Urbanism στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Είναι διδάκτωρ αρχιτεκτονικής στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων και θερμικής άνεσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MArch) σε ανώτερες σπουδές αρχιτεκτονικής (University of Sheffield, UK). Έχει 20 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, περιβαλλοντικού σχεδιασμού και αειφορίας, θερμικής άνεσης, αστικής ανάπλασης και αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Έχει εργαστεί ως Επίκουρη καθηγήτρια, ερευνήτρια και αρχιτέκτονας σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά ιδρύματα (University of Sheffield, University of Portsmouth και Boston Architectural College). Το ερευνητικό της έργο μετρά δημοσιεύσεις και εισηγήσεις σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια. Έχει τελέσει επιβλέπουσα καθηγήτρια μεταπτυχιακών και διδακτορικών εργασιών, και αξιολογητής επιστημονικών εκδόσεων και βιβλίων αρχιτεκτονικής και περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Είναι μέλος του ΤΕΕ, του Architects Registration Board (ARB, UK) και του Royal Higher Education Academy (HEA, UK).

Δρ. Ζηνοβιάδης Χαράλαμπος

Ο Δρ. Χαράλαμπος Ζηνοβιάδης αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τούρκου στη Φινλανδία, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τα Πολυδιάστατα Συμβολικά Δυναμικά Συστήματα. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δυναμικές και υπολογιστικές ιδιότητες των Κυψελλικών Αυτομάτων.

Δρ. Καλαντώνη Δήμητρα

Η Δρ. Δήμητρα Καλαντώνη είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών στο οποίο εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή της. Το θέμα της διατριβής της αφορά στην ανάλυση σεισμικού κινδύνου/διακινδύνευσης του δομικού ιστού περιοχής που εφαρμόζονται παραδοσιακές μέθοδοι δόμησης λαμβάνοντας υπόψη τη σεισμική επικινδυνότητα και τις τοπικές εδαφικές συνθήκες. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (D.E.A) στη Γεωδυναμική (Université de Paris XI). Έχει 14 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στα γνωστικά αντικείμενα της Τεχνικής Γεωλογίας και Εδαφομηχανικής στο Τ.Ε.Ι Πειραιά ενώ έχει τελέσει επιβλέπουσα καθηγήτρια προπτυχιακών εργασιών. Επίσης έχει διδάξει 7 έτη στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις της επικεντρώνονται στην μελέτη σεισμικού κινδύνου και σεισμικής τρωτότητας των κτιρίων.

Δρ. Καλογερόπουλος Γεώργιος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Είναι Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ.) Το 2017 έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα. Αντικείμενο της Διδακτορικής του Διατριβής, που εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος και Φέρουσας Τοιχοποιίας της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, είναι η θεραπεία ανεπάρκειας του μήκους παράθεσης διαμήκων οπλισμών υποστυλωμάτων παλαιών κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος. Μετά την αποφοίτησή του το 2008 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός. Ειδικεύεται στον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις προσεισμικές και μετασεισμικές ενισχύσεις υφιστάμενων κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τις διατάξεις των σύγχρονων αντισεισμικών κανονισμών (Eurocode, ACI-ASCE Committee, Κανονισμός Επεμβάσεων ΚΑΝΕΠΕ). Έχει διερευνήσει εκτενώς, τόσο αναλυτικά όσο και πειραματικά, τη σεισμική απόκριση κατασκευών που ενισχύονται με συμβατικά ή καινοτόμα υλικά και μεθόδους και έχει εφαρμόσει διαφορετικά σχήματα ενίσχυσης (μανδύες από οπλισμένο σκυρόδεμα, χάλυβα, σύνθετα υλικά CFRPs, ινοπλισμένο σκυρόδεμα υψηλής επιτελεστικότητας χωρίς τη χρήση συμβατικού οπλισμού). Μέρος του έργου του έχει δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Δρ. Καλπακτσόγλου Δημήτριος

Ο κος Καλπακτσόγλου είναι διδάκτωρ Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει Μεταπτυχιακό στα Ηλεκτρονικά Ισχύος από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, καθώς και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) αλλά και στον Σχεδιασμό, Ανάπτυξη & Βελτιστοποίηση Συστημάτων Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα στη βελτιστοποίηση του συντελεστή ισχύος μετατροπών ενέργειας. Έχει διδάξει για δύο έτη μαθήματα σε επίπεδο Πτυχίου στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ίδιο Ίδρυμα. Τέλος είναι διδάσκων στις Πολυτεχνικές Επιστήμες στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας Ψηφιακά Ηλεκτρονικά και Θεωρία Κυκλωμάτων στο προπτυχιακό πρόγραμμα Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Δρ. Κάνδια Ευφροσύνη

H Δρ. Ευφροσύνη Κάνδια είναι διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός συστημάτων υψηλών τάσεων. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας στο τμήμα Ηλεκτρολόγων / Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Είναι μέλος του τεχνικού επιμελητηρίου Ιταλίας, και εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην Microsoft Hellas.

Δρ. Κατσάνης Στυλιανός

O Δρ. Στυλιανός Κατσάνης είναι διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στην ρευστομηχανική. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα δυναμικής συμπεριφοράς συστημάτων, ρευστομηχανικής, και υπολογιστικής προσομοίωσης. Έχει διδάξει, στο University of Sheffield, και έχει εκπονήσει πλήθος μηχανολογικών μελετών σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 10 και πλέον άρθρα σε διεθνή περιοδικά και είναι μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών.

Δρ. Κοντομάρης Στυλιανός

O Δρ. Στυλιανός Κοντομάρης είναι διδάκτωρ βιο-ηλεκτρονικής τεχνολογίας, με ειδίκευση στην απεικονιστική μικροσκοπία ατομικής δύναμης βιοϋλικών. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας στο ΕΜΠ, σε θέματα ανάλυσης και μελέτης κυκλωμάτων, βιοιατρική τεχνολογία, και ηλεκτρικών μετρήσεων και αισθητήρων. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 10 και πλέον άρθρα σε διεθνή περιοδικά και διεθνή συνέδρια.

Δρ. Κοτσόγλου Αναστάσιος

Ο Δρ. Αναστάσιος Κοτσόγλου, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα «Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στον Σχεδιασμό Έργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα». Κατά το έτος 2009, αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου (Δ.Π.Θ.) στο πεδίο του Αντισεισμικού Σχεδιασμού Γεφυρών και των φαινομένων Αλληλεπίδρασης Εδάφους-Κατασκευής. Βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν ο Αντισεισμικός Σχεδιασμός και η Αποτίμηση Δομικών Κατασκευών, τα φαινόμενα Δυναμικής Αλληλεπίδρασης Εδάφους-Κατασκευής, τα φαινόμενα της Κρούσης και της Έκρηξης, καθώς επίσης οι λεπτομερείς προσομοιώσεις με εφαρμογή εξελιγμένων καταστατικών μοντέλων και χρήση λογισμικού πεπερασμένων στοιχείων. Σε ερευνητικό επίπεδο έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό εργασιών σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του έχουν συμπεριληφθεί σε τεχνικά εγχειρίδια του εξωτερικού (π.χ. ACI-American Concrete Institute) καθώς και σε τεχνικές εκδόσεις διεθνών εκδοτικών οίκων (π.χ. Springer Publications). Την τελευταία δεκαετία συμμετείχε ως διδακτορικός ή μεταδιδακτορικός ερευνητής σε πλήθος σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων (π.χ. ΑσΠροΓε, ΠΑΒΕΤ, Retis-Risk) σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς (π.χ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Α.Π.Θ., Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Δ.Π.Θ.) αλλά και βιομηχανιών (π.χ. Πλαστικά Θράκης Α.Ε.). Ο Δρ. Κοτσόγλου είναι κριτής σε μεγάλο αριθμό διεθνών επιστημονικών εκδόσεων και περιοδικών (π.χ. ACI, Springer, EERI, Taylor & Francis κ.α.), ενώ οι αναφορές στο επιστημονικό έργο του ξεπερνούν τις 100. Παράλληλα, από το έτος 2006 μέχρι σήμερα, εργάζεται ως Σύμβουλος Μηχανικός με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών Τεχνικών και Κτιριακών Έργων, με έμφαση στην μελέτη Οδικών και Σιδηροδρομικών Γεφυρών, Τεχνικών Έργων Άνω και Κάτω Διαβάσεων, Αντιστηρίξεων, Μεταλλικών Φορέων αλλά και Κτιρίων με χρήση λογισμικού υψηλής επιτελεστικότητας. Ο Δρ. Κοτσόγλου είναι μεταξύ άλλων μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Αντισεισμικής Μηχανικής (ΕΤΑΜ) και της Επιστημονικής Εταιρείας Ερευνών Σκυροδέματος (ΕΠΕΣ).

Δρ. Λάππας Χαράλαμπος

Ο Δρ. Χαράλαμπος Λάππας είναι διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με ειδίκευση στα συστήματα λήψης και μετάδοσης ηχητικών και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα ανάλυσης ηλεκτρικών συστημάτων, και ηλεκτρονικών ισχύος. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει 10 και πλέον άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια ενώ έχει κατοχυρώσει πλήθος ευρεσιτεχνιών.

Δρ. Μαντζούρης Γεώργιος

O Δρ. Γεώργιος Μαντζούρης είναι διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός στην διαστημική ναυπήγηση, και Πλωτάρχης του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. ‘Έχει δεκαπενταετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα αεροναυπηγικής, και τεχνολογίας δορυφόρων. Έχει διδάξει, στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι μέλος της Ακαδημίας Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ηγείται και της ομάδος αποστολής cubesat σε συνεργασία με την NASA.

Δρ. Μπαμπούσκος Νικόλαος

Ο Δρ. Νικόλαος Μπαμπούσκος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1980. Έλαβε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 2003. Τα έτη 2003-2005 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών» της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή τα έτη 2006-2010 στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και από το 2011 είναι διδάκτωρ μηχανικός. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΜΠ σε θέματα στατικής και δυναμικής ανάλυσης των κατασκευών καθώς και αριθμητικών μεθόδων επίλυσης προβλημάτων της μηχανικής. Έχει 12 έτη επαγγελματικής εμπειρίας ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός. Έχει 10 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και 20 και πλέον δημοσιεύσεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Υπολογιστικής Μηχανικής (ΕΛ.ΕΤ.Υ.Μ.) καθώς και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Δρ. Μπλούτσος Αριστείδης

Ο κος Μπλούτσος (MEng, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Υδραυλικής. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στα γνωστικά αντικείμενα της υδραυλικής μηχανικής, στις αστικές υδραυλικές υποδομές και στην διαχείριση υδατικών πόρων (Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΙ Πατρών, ΑΣΠΑΙΤΕ) και έχει συγγράψει 2 τεύχη διδακτικών σημειώσεων. Έχει συμμετάσχει σε 7 ερευνητικά προγράμματα και μετρά 25 και πλέον δημοσιεύσεις, τεχνικές εκθέσεις και κεφάλαια βιβλίων. Τα τελευταία χρόνια είναι βοηθός ερευνών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με ερευνητικά ενδιαφέροντα στο τομέα της Περιβαλλοντικής Υδραυλικής και της Τεχνολογίας Περιβάλλοντος.

Δρ. Μωυσιάδης Ιωάννης

Ο Δρ. Μωυσιάδης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε προγράμματα δικαιόχρησης Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Επίσης έχει 15 και πλέον έτη ερευνητικής εμπειρίας σε έργα μικροηλεκτρονικής (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ST-MicroElectronics, ISD, Intracom). Το ερευνητικό του έργο μετρά 20 και πλέον δημοσιεύσεις σε θέματα μικροηλεκτρονικής, αναλογικού και ψηφιακού σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (VLSI). Τέλος, είναι ερευνητής μηχανικός στην Helic INC στην ανάπτυξη λογισμικού προσομοίωσης ηλεκτρονικών συστημάτων ραδιοσυχνοτήτων (RF).

Δρ. Νικολαΐδης Γεώργιος

O Γεώργιος Νικολαΐδης είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (Α.Π.Θ. 1992) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Χημεία (Master of Science) με έμφαση στη Φυσική Χημεία Υλικών και στην Ηλεκτροχημεία του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ. (2001). Έχει θέση διδάκτορα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. (2017). Συνολικά, συγκεντρώνει 18 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Συγκεκριμένα εργάστηκε στην εταιρεία Τεξαπρέτ Α.Ε. (χημικοτεχνική επεξεργασία προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας) ως διευθυντής παραγωγής (Σεπτέμβριος 1994 – Δεκέμβριος 2009), στην εταιρεία Α. Χατζόπουλος Α.Ε. (παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας) ως προϊστάμενος παραγωγής (Μάϊος 2010 – Νοέμβριος 2010) και στην εταιρεία Παγούνη Α.Ε. (παραγωγή θερμομονωτικών δομικών προϊόντων) ως διευθυντής παραγωγής (Οκτώβριος 2016 – Οκτώβριος 2018). Από τον Νοέμβριο του 2018, εργάζεται στην εταιρεία ΕΣΤΙΑ (σύμβουλοι & μηχανικοί Α.Ε.), στο Τμήμα Περιβάλλοντος & Έρευνας. Επίσης διαθέτει διδακτική εμπειρία καθώς εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και ως ωρομίσθιος καθηγητής σε δημόσια Ι.Ε.Κ. Συμμετείχε σε αρκετά χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά και Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα ως ερευνητής και, μέχρι στιγμής, διαθέτει 11 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Δρ. Πατσιαλής Θωμάς

Ο Δρ. Θωμάς Πατσιαλής αποφοίτησε το 2005 από το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών – Α.Π.Θ. (2014) με θέμα υδρολογικές προσομοιώσεις και υδροηλεκτρική ενέργεια. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη – διαχείριση υδροηλεκτρικών έργων μικρής κλίμακας και στη βελτιστοποίηση αξιοποίησης των υφιστάμενων έργων άρδευσης και φραγμάτων. Συνεργάζεται τακτικά με ιδιωτικές εταιρείες σε έργα αδειοδότησης και εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μελετώντας την τοπογραφία και το ενεργειακό δυναμικό των περιοχών ενδιαφέροντος.

Δρ. Πολίτης Κωνσταντίνος

Ο Δρ. Πολίτης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ Ναυτικής και Θαλάσσιας Υδροδυναμικής. Έχει 10ετή διδακτική εμπειρία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στην υπολογιστική μηχανική. Έχει 5 και πλέον έτη ερευνητικής εμπειρίας και ισάριθμες δημοσιεύσεις, μέσω του προγράμματος Ηράκλειτος σε θέματα μοντελοποίησης κυματικής διάδοσης και επίλυσης μη-γραμμικών κυματικών εξισώσεων.

Δρ. Πούρος Σωτήριος

O κος Σ. Πούρος είναι διδάκτωρ Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Συστημάτων. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντίστοιχα. Έχει 12 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα ηλεκτρονικής, δικτύων υπολογιστών, τηλεπικοινωνιών, μικροελεγκτών, FPGA, ηλεκτρονικών ψηφιακών συστημάτων και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ελλάδα (αναθέσεις από Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), με ερευνητικό έργο 20 και πλέον δημοσιεύσεων. Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό και συμβουλευτικό έργο μέσω συνεργασιών με διάφορα ιδρύματα Γαλλίας και Βουλγαρίας.

Δρ. Λεοντιάδου Στεφανία

Η Δρ. Στεφανία Λεοντιάδου έχει εμπειρία στον ερευνητικό και πειραματικό Αστικό και Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό. To κύριο ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην αναζήτηση νέων απεικονιστικών και θεωρητικών μεθοδολογιών αντίληψης των αστικών υπαίθριων δημοσίων χώρων καθώς και στα σημειωτικά στοιχεία αστικής χωρικής δόμησης που σχετίζονται με συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και γεγονότα. Ολοκλήρωσε το Μάστερ Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρτφορντ, Κονέκτικατ, και το Διδακτορικό της στην Πολυτεχνική Σχολή του Μιλάνου. Επίσης αποκτώντας το Ευρωπαϊκό Διδακτορικό Δίπλωμα έλαβε μέρος ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή σχεδιαστικά εργαστήρια και συνέδρια κυρίως σε χώρες της Ευρώπης. Έχει εμπλακεί στο Περιφερειακό Σχέδιο Τοπιογραφίας της Λομβαρδίας (Ιταλία) και κατά συνέπεια με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για το Τοπίο. Έχει συμμετάσχει εκτενώς στο πρόγραμμα νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Αστική Διαχείριση της Αρχιτεκτονικής των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων του 20ού αιώνα (ATRIUM) συνδιαμορφώνοντας μία νέα πολιτιστική διαδρομή υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παράλληλα, είναι εικαστικός.

Δρ. Στυλογιάννης Γιώργος

Ο κος Στυλογιάννης είναι διδάκτωρ του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ . Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Θεωρητικά μαθηματικά. Το ερευνητικό του έργο αφορά κυρίως την μελέτη Τελεστών Σύνθεσης σε χώρους Banach Αναλυτικών συναρτήσεων. Έχει διδάξει μαθήματα σε επίπεδο πτυχίου στο τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ καθώς και στα τμήματα, Οικονομικών Επιστήμων, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τέλος είναι διδάσκων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας στο προπτυχιακό πρόγραμμα Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών και στο πρόγραμμα των Πολιτικών μηχανικών καθώς επίσης στο τμήμα λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διδάσκοντας στο προπτυχιακό πρόγραμμα.

Δρ. Σφυρής Γιώργος

Ο Δρ. Γιώργος Σφυρής είναι απόφοιτός του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό στον Τομέα Μηχανικής της ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ. Έχει λάβει υποτροφία από τον Ειδ. Λογαριασμό Έρευνας του ΕΜΠ και το Ίδρυμα Περικλή Θεοχάρη για την εκπόνηση της διατριβής του. Έχει δημοσιεύσει 19 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, πάνω από 30 άρθρα σε διεθνή συνέδρια, και έχει γράψει δύο εκπαιδευτικά συγγράμματα με άλλους. Έχει εργαστεί για 3,5 χρόνια στο UMass Amherst των ΗΠΑ, στην Ecole Polytechnique στο Παρίσι, και σε διάφορα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Το 2015 εργασία στην οποία ήταν συν συγγραφέας τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στη Μηχανική. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι Multiphysics και Computational and Theoretical Materials Science.

Δρ. Τσάλτας Κωνσταντίνος

O Δρ. Κωνσταντίνος Τσάλτας είναι διδάκτωρ Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και βοηθός ερευνών στην κρυπτογραφία. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα κρυπτογραφίας, και υπολογιστικής προσομοίωσης. Έχει διδάξει, στο University of Sheffield, και έχει εκπονήσει πλήθος προσομοιωτών σε Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα.

Δρ. Χελιώτης Γεώργιος

Ο Δρ. Χελιώτης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ συστημάτων οπτικών επικοινωνιών. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα, μεταξύ άλλων, φωτονικών και οπτοηλεκτρονικών τεχνολογιών, τηλεπικοινωνιών και δικτύων μεταφοράς δεδομένων. Έχει διδάξει στην Ελλάδα σε προγράμματα δικαιόχρησης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και έχει τελέσει επιστημονικός υπεύθυνος και ερευνητής σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Το ερευνητικό του έργο μετρά 40 και πλέον δημοσιεύσεις, καθώς και 2 βιβλία. Είναι αξιολογητής επιστημονικών περιοδικών των εκδόσεων OSA και IEEE.

Δρ. Χλιβερός Γεώργιος

Ο Δρ. Χλιβερός (BEng, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ μηχανικής αναγνώρισης προτύπων. Έχει 15 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα, μεταξύ άλλων, μηχανοτρονικής, ρομποτικής και μηχανικής όρασης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνητής και μηχανικός ερευνών σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (EPSRC-UK, EU-FP6/FP7) αυτοματισμών και ρομποτικής σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Ολλανδία. Το ερευνητικό του έργο μετρά 20 και πλέον δημοσιεύσεις, καθώς και 2 ευρεσιτεχνίες. Έχει τελέσει επιβλέπων καθηγητής προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών, σύμβουλος διδακτορικών εργασιών, και είναι μέλος του IET (UK).

Δρ. Χουρμουζιάδου Καλλιόπη

Η Δρ. Καλλιόπη Χουρμουζιάδου διδάσκει αρχιτεκτονική σύνθεση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, UK. Από το 2000 έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό έργων στην αρχιτεκτονική και την ακουστική σύνθεση, με τέσσερα βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και συμμετέχει σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει στις Σχολές Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Sheffield και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και έχει προσκληθεί για διαλέξεις από τα Πανεπιστήμια του York, του East London και του Cagliari. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αρχιτεκτονική ακουστική, την προσέγγιση του ηχοτοπίου στον αστικό σχεδιασμό, τη θεωρία των performance και την εφαρμογή της στο σχεδιασμό, με οργάνωση ειδικών συνεδρίων. Ήταν επικεφαλής της ομάδας «WG4 – Δημιουργία και Σχεδιασμός» της Ευρωπαϊκής δράσης COST «Soundscape of European Cities and Landscapes».

Δρ. Χρυσανίδης Θεόδωρος

Ο Δρ. Θεόδωρος Χρυσανίδης είναι διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός. Έχει 12 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα οπλισμένου σκυροδέματος, αντισεισμικής μηχανικής, τοιχωμάτων και γεφυρών. Επίσης έχει εργασιακή εμπειρία πάνω από 15 έτη σε θέματα στατικών μελετών, εκτιμήσεων αξιών ακινήτων, πραγματογνωμοσυνών, ενεργειακών επιθεωρήσεων και επιβλέψεων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως διδάσκων στην Ελλάδα (αναθέσεις από Πολυτεχνική Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας), με ερευνητικό έργο 50 και πλέον δημοσιεύσεων. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και κριτής του επιστημονικού περιοδικού Bulletin of Earthquake Engineering.

Ευθυμίου Χρήστος

O κος Ευθυμίου είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου με ειδίκευση στη φωτονική, και πτυχίου Φυσικής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει 12 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα δικτύων Η/Υ, φωτονικής, και οπτοηλεκτρονικής και φυσικής. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.), καθώς και στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Τ.Ε.Ι. Σερρών). Tα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της κατασκευής και ανάπτυξης δυναμικών ιστοσελίδων.

Ευλογημένος Καλλικράτης

Ο κ. Καλλικράτης Ευλογημένος είναι υπεύθυνος του τμήματος της Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού κολεγίου στην Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων – BA (Hons) Management από το πανεπιστήμιο του Sheffield, και Αρχιτεκτονικής από τα πανεπιστήμια του Plymouth – ΒΑ (Hons) Architecture και του Leicester – MA (Hons) Architecture. Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι επιθεωρητής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διατηρεί δικό του γραφείου με υλοποιημένα έργα, μελέτες και μεγάλη συμμετοχή σε διεθνείς και Ελληνικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και αναφορές στον διεθνή τύπο.

Ζυγούρης Νικόλαος

Ο κος Ζυγούρης (MEng, MSc, PhD c.) είναι υποψήφιος διδάκτωρ δομοστατικής. Έχει 20 και πλέον έτη εμπειρίας ως μελετητής μηχανικός στην εκπόνηση στατικών μελετών και στη παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα ποιότητας υλικών, επίβλεψης, διαχείρισης και παρακολούθησης τεχνικών έργων. Έχει 4 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στο ΕΜΠ ενώ το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει δύο βιβλία, τέσσερες τεχνικές οδηγίες και επιστημονικά άρθρα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών επιτροπών και έχει διατελέσει επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Αντισεισμικής προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) και του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών (Ε.Κ.Π.Π.Σ.) και πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.

Καπαρελιώτης Βασίλης

Ο Βασίλης Καπαρελιώτης πήρε το πτυχίο BA (Hons) Architecture από την Αρχιτεκτονική Σχολή του K.I.A.D στο Canterbury του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2001. Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις συνέχισε τις σπουδές του στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής και αποφοίτησε το 2007. Μεταξύ 2007-2009 έζησε και εργάστηκε στη Γαλλία (Grenoble) στο αρχιτεκτονικό γραφείο Aktis Architecture. Ταυτόχρονα, εργάστηκε ως εθελοντής στη ΜΚΟ “Architecture Sans Frontières- France”. Το 2009 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε το δικό του γραφείο που ασχολείται με έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ “ASF -Hellas”. Τον Ιούλιο του 2013 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του με θέμα τη βιοκλιματική Αρχιτεκτονική (ΜSc Architecture: “Advanced environmental and energy studies by Distance Learning”) στο Πανεπιστήμιο του East London.

Καφκα Βεσνα

Η κα Cavka (MEng, MSc) είναι απόφοιτος και αριστούχος του πολυτεχνείου του Novi Sad (Μηχανολόγος Μηχανικός) καθώς και του πολυτεχνείου του Tennessee (Μαθηματικός). Έχει 15 και πλέον έτη εμπειρίας στην διδασκαλία και την έρευνα σε θέματα που αφορούν επιστήμες βασισμένες στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και την υπολογιστική μηχανική, με διδακτικές ώρες και εμπειρίες τόσο σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ελλάδας, που επιτέλεσε καθηγήτρια σε προγράμματα δικαιόχρησης Βρετανικών και Κυπριακών Πανεπιστήμιων. Επίσης, έχει τελέσει αναλύτρια/ερευνήτρια σε έρευνες κοινής γνώμης μέσω ποσοτικών μεθόδων και μοντέλων και στην στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων αυτών. Έχει συνεισφέρει στην έρευνα καθώς και στην συγγραφή δυο διδακτικών βιβλίων με θέμα τις ερευνητικές μεθόδους και μηχανική ανάλυση. Τέλος έχει διακριθεί με επαίνους επι των αριστείων της και έχει τιμηθεί από την μαθηματική κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής.

Κλωνιζάκη Γεωργία

Η Γεωργία Κλωνιζάκη σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ΑΠΘ / University of Westminster, London) και την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό φωτισμού. Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών στο σχεδιασμό και στην επιμέλεια περιοδικών εκθέσεων στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μ.Μ.Σ.Τ.), καθώς επίσης έχει αναλάβει την επιμέλεια και διοργάνωση εκθέσεων και καλλιτεχνικών φεστιβάλ μέσα από την καλλιτεχνική ομάδα InTheLoop. Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρεί δικό της γραφείο με υλοποιημένο έργο στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά και εκδόσεις, που αφορούν εργασίες της και καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Κοντοβάς Μανώλης

Ο κ. Μανώλης Κοντοβάς είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πέρα των σπουδών του έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων εκπαίδευσης καθηγητών από διάφορους φορείς συμπεριλαμβανομένων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Βρετανικού Συμβουλίου. Ασχολείται με τη διδασκαλία Αγγλικών και την προετοιμασία για διάφορα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά (συμπεριλαμβανομένων και των IELTS, TOEFL, TOEIC και SAT) τα τελευταία 15 έτη, καθώς επίσης και με τη διδασκαλία Business English και English for Academic Purposes και είναι Γενικός Γραμματέας στο Προεδρείο της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικών για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Tesol Macedonia- Thrace, Northern Greece. Επιπρόσθετα, έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση τεχνικών και γενικών κειμένων, όπως επίσης και με τη διερμηνεία σε διεθνές συνέδριο του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι εισηγητής σε προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων (ΛΑΕΚ) όπως επίσης και σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει εργαστεί ως Oral Examiner για φορέα πιστοποίησης γνώσης Αγγλικών. Διατηρεί το δικό του blog όπου αναρτά άρθρα σχετικά με τη διδασκαλία, αλλά είναι και blogger του British Council στο διεθνές Newsletter του με τον τίτλο, TeachingEnglish. Τέλος, έχει συνεργαστεί με διεθνείς εκδοτικούς οίκους για τη συγγραφή βιβλίων, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Oxford University Press. Πρόσφατα ξεκίνησε την ενασχόληση του ως Teacher Trainer σε συνεργασία με μεγάλο εκδοτικό οίκο.

Κουπαράνης Στέφανος

Ο Στέφανος Κουπαράνης αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. και συνέχισε τις σπουδές του στο διατμηματικό τμήμα του Α.Π.Θ. κάνοντας το μεταπτυχιακό του στις Διεργασίες και την Παραγωγή Προηγμένων Υλικών. Η ειδίκευση του είναι πάνω στα σχεδιαστικά προγράμματα CAD (Computer Aided Design), CAM (Computer Aided Manufacturing) και CAE (Computer Aided Engineering). Από το 2004, είναι εκπαιδευτικός συνεργάτης στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας και έχει πολυετή πείρα στις μηχανουργικές κατεργασίες – εργαλειομηχανές συμβατικές και CNC (Computer Numerical Control). Είναι χειριστής 3d printer, 3d scanner, engraver καθώς και θερμικής κάμερας. Τέλος, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα των υλικών.

Λύρας Νικόλαος

Ο κος Λύρας (BSc, MSc) είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου από το τμήμα Φυσικής και μεταπτυχιακού (MSc) στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και στις Τηλεπικοινωνίες από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα λογισμικού και ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Siemens A.E (τμήμα ανάπτυξης λογισμικού) και στην Nokia Siemens Networks. Από το 2011 είναι προϊστάμενος ομάδας μηχανικών του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού της Nokia στο Technology Center της Αθήνας.

Μαλάμου Άννα

Η κα Μαλάμου (MEng, MSc) είναι υποψήφια διδάκτωρ συστημάτων ραντάρ και τηλεπισκόπησης. Έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Τα τελευταία τρία χρόνια είναι βοηθός ερευνών σε Μαθηματικές και Ηλεκτρομαγνητικές Μεθόδους για Συστήματα Ραντάρ Συνθετικής Απεικόνισης (ΕΜΠ, τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών). Το ερευνητικό της έργο μετρά 10 και πλέον δημοσιεύσεις, και δυο βιβλίων σε θέματα συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και κυκλωμάτων. Ως ηλεκτρολόγος μηχανικός έχει εκπονήσει ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και έχει εργαστεί σε εταιρίες.

Μανωλής Αντώνης

Ο κος Μανωλής είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Έχει 10 έτη επαγγελματικής εμπειρίας στο αντικείμενο της Τοπογραφίας. Έχει ασχοληθεί με πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών μελετών στους τομείς της Τοπογραφίας και της Πολεοδομίας. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα της Γεωπληροφορικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει δημοσιεύσει εργασίες στο αντικείμενο της βελτιστοποίησης.

Ματσούκα Μαίρη

Η Μαίρη Ματσούκα είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Α.Π.Θ. με σπουδές στον ενεργειακό τομέα και μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Έχει 16 και πλέον έτη επαγγελματικής εμπειρίας στη μελέτη και επίβλεψη Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε ιδιωτικά και δημόσια έργα. Από το 2002 διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο τμήμα Αυτοματισμού του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Α.Π.Θ. στο τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Τ.Ε.Ι.Δ.Μ. και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού θέματα Μηχανολογικού Σχεδιασμού, Θερμοδυναμικής, Μηχανών Εσωτερικής Καύσης, αλλά και Επιχειρησιακής Έρευνας και Διαχείρισης Τεχνικών Έργων. Έχει συμμετάσχει σε μια πλειάδα ερευνητικών προγραμμάτων και είναι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ερευνητικά ενδιαφέροντα που εστιάζονται στην εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων στη διδασκαλία των μηχανικών.

Νικολούτσου Χρυσή

Η κα Νικολούτσου αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτέκτων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνέχισε τις σπουδές της στο Columbia University, ΗΠΑ, λαμβάνοντας το δίπλωμα Master of Science in Advanced Architectural Design (MSAAD). Κατά την δεκαετή εργασιακή της εμπειρία σε Ελλάδα και Αμερική, συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρίες στη μελέτη κτιριακών έργων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα. Έχει διδάξει στο Τμήμα Μουσειολογίας Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων και στο Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΑΤΕΙ Πατρών. Έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις, workshops, διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς και διατηρεί μελετητικό γραφείο στην Αθήνα με συνεργάτες μηχανικούς. Είναι ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος της Αθήνας της διεθνούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Architecture for Humanity, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Αθήνας σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς αλλά και με άλλες εθελοντικές ομάδες της πόλης.

Καζέρος Νίκος

Αρχιτέκτων MSc / kazeron@otenet.gr Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Α.Π.Θ (1988) και στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Τμήμα “Σχεδιασμός – Χώρος – Πολιτισμός” του Ε.Μ.Π.(2000). Διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για τη διαμόρφωση της πλατείας Μοναστηρακίου (1998). Είναι ιδρυτής και μέλος της αρχιτεκτονικής – καλλιτεχνικής ομάδας δράσης για την πόλη «Αστικό Κενό» (1998), https://urbanvoidathens.wordpress.com και συνεργάζεται με το «δίκτυο νομαδική αρχιτεκτονική», http://nomadikiarxitektoniki.net/ . Έχει συνεπιμεληθεί το βιβλίο «Χωρίς Όρια: οι αχανείς εκτάσεις των αθηναϊκών προαστίων» (2003) και «Αστικό κενό: δράσεις 1998-2006» (2007). Έχει δημοσιεύσει κείμενα για την πόλη, το αστικό τοπίο και τον δημόσιο χώρο σε περιοδικά, συλλογικές εκδόσεις και εφημερίδες και έχει λάβει μέρος σε αρχιτεκτονικά συνέδρια, διαγωνισμούς και εκθέσεις. Έχει διδάξει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και θεωρία, επανάχρηση χώρων και πολιτισμική γεωγραφία σε δημόσιες αρχιτεκτονικές σχολές και ιδιωτικά κολέγια στην Ελλάδα. Έχει ως ερευνητικό αντικείμενο τον δημόσιο χώρο και τους μετασχηματισμούς της αστικής ζωής και του αστικού τοπίου.

Νοταρίδου Ελισάβετ

Η κυρία Νοταρίδου Ελισάβετ είναι καθηγήτρια στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού κολεγίου στο μάθημα Βιοκλιματικός Σχεδιασμός. Είναι πτυχιούχος αρχιτεκτονικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέχει πτυχίο BA(Hons) in Architecture, από το πανεπιστήμιο, Kingston Upon Thames, UK και μεταπτυχιακό (MSc), του τμήματος «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων», του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Πάτρας. Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα. Έχει εργαστεί σε πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία με κύριο αντικείμενο την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή κατοικιών, εσωτερικών χώρων και υπαίθριων χώρων με κύριο γνώμονα την βιοκλιματική προσέγγισή τους. Τα τελευταία χρόνια διατηρεί δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο με υλοποιημένο έργο στην βόρεια Ελλάδα.

Παναγιώτου Δέσποινα

Η Δέσποινα Παναγιώτου σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από όπου αποφοίτησε το 2005. Συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό διατμηματικό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτησή της το 2007 άρχισε να εργάζεται ως ανεξάρτητος αρχιτέκτονας και το 2008 ίδρυσε την τεχνική ομάδα DMD, ένα στούντιο αρχιτεκτόνων και μηχανικών που αναλαμβάνει κυρίως έργα ανακαίνισης. Έχει αναλάβει μια ποικιλία έργων που κυμαίνονται από εσωτερικές ανακαινίσεις κατοικιών, γραφείων και ξενοδοχειακών μονάδων, μέχρι ενεργειακές αναβαθμίσεις υφιστάμενων κελυφών και μελέτες αρχιτεκτονικής τοπίου. Εκτός από την αρχιτεκτονική έχει προσφερθεί εθελοντικά για μαθήματα και projects αρχιτεκτονικής σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία.

Παναγιώτου Δημήτριος

O κος Δημήτριος Παναγιώτου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ με μεταπτυχιακές σπουδές στην φιλοσοφία επιστημών και τεχνολογίας (ΕΜΠ). Στο παρελθόν έχει τελέσει επιστημονικός συνεργάτης ΑΤΕΙ Πειραιά, καθώς και σύμβουλος στην εκπόνηση πλήθους ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και έργων. Είναι μόνιμος καθηγητής τεχνικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης ΥΠΕΘ.

Παπασταμούλης Αθανάσιος

Ο κος Αθανάσιος Παπασταμούλης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στα «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών και Επικοινωνιών» με κατεύθυνση τα «Νοήμονα Συστήματα». Έχει εργαστεί επί 18 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο πλήθος από μελέτες και επιβλέψεις Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε Βιομηχανικά και Οικιστικά έργα. Διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης από τον Νοέμβριο του 2003 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, ενώ έχει διδάξει στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από το 2009 έως το 2013 και σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ από το 2003 έως το 2016. Από τον Οκτώβριο του 2016 διδάσκει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών BEng (Hons) Electrical and Electronic Systems και από τον Οκτώβριο του 2017 διδάσκει και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MSc Electrical Engineering and Computer Systems του Μητροπολιτικού Κολεγίου στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένας από τους τρεις συγγραφείς του βιβλίου του Ιδρύματος Ευγενίδου με τίτλο «Ψηφιακά Συστήματα-Δίκτυα Υπολογιστών».

Πατσουμάς Γιώργος

Ο Γιώργος Πατσουμάς είναι καθηγητής Professional Studies και Computing and Representation. Είναι πτυχιούχος Αρχιτέκτονας μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πολεοδομία και Χωροταξία της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο μελετών και κατασκευών με υλοποιημένο έργο σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργασία με Δήμους σε αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές μελέτες. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς έχοντας τιμηθεί με διάκριση, έχει συνδιοργανώσει και συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικές εκθέσεις και διατελεί συνεργάτης σε ιδιωτικό σχήμα fablab με αντικείμενο τον τρισδιάστατο σχεδιασμό-εκτύπωση-παραγωγή.

Πιστοφίδου Ευαγγελία

Η Ευαγγελία Πιστοφίδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στον Αντισεισμικό Σχεδιασμό Τεχνικών Έργων από το ίδιο ίδρυμα. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει εργαστεί σε κατασκευαστικές εταιρείες και τεχνικά γραφεία, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε τεχνικά περιοδικά.

Σκουλούδη Μαίρη

H κα Μαίρη Σκουλούδη BA (Hons) DipArch MSc είναι αρχιτέκτονας, υποψήφια Διδάκτορας (ΕΜΠ), με μεταπτυχιακό MSc in Environmental Design and Engineering in Built environment (UCL), και με πάνω από 18 χρόνια διδακτική εμπειρία στην Αγγλία και την Ελλάδα. Συνεργασίες της με εταιρίες αρχιτεκτονικών μελετών και κατασκευών περιλαμβάνουν την Τεχνική Υπηρεσία της ΑΤΕ, Foster+Partners London, Μελετητική Α. Τομπάζης, Domorinthos Ltd, ISV Architects, και Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. Έχει διδάξει Αρχιτεκτονική Σύνθεση στην σχολή Αρχιτεκτονικής του University of Greenwich (UK) και στο BHC, σε σεμινάρια με αντικείμενο τις Ενεργειακές επιθεωρήσεις και τον Βιοκλιματικό και Οικολογικό σχεδιασμό κτιρίων (IEKEM TEE), και έχει δημοσιεύσει 15 και πλέον άρθρα για την αρχιτεκτονική στα περιοδικά του ΣΠΜΕ (Σύλλογος πολιτικών μηχανικών) και της ΕΔΕΜ (Ένωσης διπλωματούχων Ελληνίδων μηχανικών). Από το 2004 διατηρεί το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο.

Σουκατζίδης Φίλιππος

O κος Φίλιππος Σουκατζίδης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ με μεταπτυχιακές σπουδές σε συστήματα βιομηχανικού σχεδιασμού και παραγωγής. Στο παρελθόν έχει τελέσει επιστημονικός συνεργάτης ΑΤΕΙ Πειραιά, καθώς και σύμβουλος στην εκπόνηση πλήθους μηχανολογικών μελετών και έργων. Τέλος, έχει 5 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας στο σχεδιασμό κατασκευών.

Στεφανίδη Μαρία

Η κα Μαρία Στεφανίδη (MS Advanced Architectural Design GSAPP Columbia University, DiplArch AUTH) είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός (ΤΕΕ). Η δωδεκαετής εργασιακή της εμπειρία στην Ελλάδα και την Αμερική επικεντρώνεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, για έργα πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και εμπορικού χαρακτήρα αλλά και μελέτες εσωτερικών χώρων και γραφικών. Παράλληλα με την εργασία της έχει διδάξει στις σχολές αρχιτεκτονικής του Harvard University GSD και του Columbia University GSAPP, έχοντας κληθεί και ως κριτής σε επιτροπές των αρχιτεκτονικών σχολών του Pratt Institute και Rhode Island School of Design. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή εργαστήρια, σεμινάρια και εκθέσεις στην Ελλάδα, Αμερική, Ιαπωνία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία και Εκουαδόρ. Οι δεξιότητες και ερευνητικές της δραστηριότητες επικεντρώνονται στη συνεχή εξειδίκευση στον ψηφιακό σχεδιασμό, για την παραγωγή και οργάνωση αρχιτεκτονικών μελετών, σχεδιαστικών ή γραφιστικών παρουσιάσεων καθώς και φωτορεαλιστικών ή γραφικών απεικονίσεων.

Στιμάρατζης Θοδωρής

Διαθέτει 15 έτη επαγγελματικής εμπειρίας με βασικό αντικείμενο την εκπόνηση γεωλογικών και γεωτεχνικών μελετών με εξειδίκευση στις γεωλογικές χαρτογραφήσεις, τις αναλύσεις ευστάθειας πρανών και τη μελέτη κατολισθήσεων. Επιπρόσθετα ειδικεύεται στον προγραμματισμό, συντονισμό και επίβλεψη καθώς και στην εκτέλεση γεωτεχνικών ερευνών. Διαθέτει διδακτική εμπειρία στη διδασκαλία μαθημάτων: Geotechnical & Material Analysis, Εδαφομηχανικής – Βραχομηχανικής, Τεχνικής Γεωλογίας, Θεματικής – Αυτοματοποιημένης Χαρτογραφίας με χρήση GIS και Περιβαλλοντικής Γεωλογίας (AMC Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Α.Π.Θ – Τμήμα Γεωλογίας & Δ.Ι.Ε.Κ). Κατέχει άριστη γνώση επιστημονικών γεωτεχνικών και γεωλογικών λογισμικών (SlopeW, Slide, RocPlane, Unwedge, Swedge, Rockworks, Geo 5, Dips, RocSupport, Roclab) καθώς και εξειδικευμένων γεωγραφικών – σχεδιαστικών λογισμικών (ArcGIS, AutoCad).

Τράκας Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Τράκας είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ από το 1992 και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master in Business Administration (MBA) του Nottingham Trent University από το 2002. Είναι μέλος του T.E.E., του Σ.Π.Μ.Ε. του EΛIE και του Σ.ΕΚ.Ε. Είναι Μελετητής με πτυχίο Γ’ τάξης στις κατηγορίες συγκοινωνιακών και τοπογραφικών μελετών. Διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών σε έργα παροχής υπηρεσιών προς Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει εκπονήσει ο ίδιος ή συμμετάσχει στην οργάνωση και τον συντονισμό ομάδων, σε πλήθος μελετών οι οποίες σχετίζονται με την οδοποιία, κυκλοφοριακά, τοπογραφικά, εκτίμηση, ανάπτυξη, αξιοποίηση και διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει, ως υπεύθυνος εργοταξίου, σε σύνθετα έργα (οικοδομικά και οδοποιίας). Έχει, τέλος, συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων ως ομιλητής/εισηγητής σε θέματα που σχετίζονται με τα παραπάνω επιστημονικά πεδία.

Χαραλαμπάκης Αριστοτέλης

Ο Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης έλαβε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού το 1999 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (βαθμός 8.28, ανώτερο 5%). Στην συνέχεια έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc in Concrete Structures με διάκριση (distinction, 1ος στο τμήμα) από το Imperial College, London. Επίσης έλαβε τον τίτλο Diploma of Imperial College (DIC) καθώς και το βραβείο J. R. Jenkins Prize for Structural Mechanics. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και στην συνέχεια εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Την περίοδο 2004–2009 εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Ανελαστική δυναμική ανάλυση φορέων με προσομοίωση κατά Bouc–Wen” στο Εργαστήριο Στατικής και Αντισεισμικών Ερευνών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., υπό την επίβλεψη του καθηγητή Ε.Μ.Π., κ. Βλ. Κ. Κουμούση. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό (Τουρκία). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: στατική και δυναμική ανάλυση κατασκευών, πλαστικότητα, βελτιστοποίηση, εξελικτικούς αλγόριθμους (γενετικοί αλγόριθμοι, βελτιστοποίηση σμήνους σωματιδίων (PSO), διαφορική εξέλιξη (differential evolution), κ.λπ. Έχει 13 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πλήθος δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και συμπόσια. Παραμένει ενεργός προγραμματιστής στην εταιρεία λογισμικού που συν-ίδρυσε το 2002, αναπτύσσοντας και συντηρώντας πλήθος προγραμμάτων.

Χαριστός Βασίλειος

Ο κος. Βασίλειος Χαριστός είναι αρχιτέκτων μηχανικός (Dipl. AUTh) και αρχιτέκτων τοπίου (MLA), ενώ το παρόν διάστημα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γύρω από το αντικείμενο των «πράσινων υποδομών». Έχει συμμετάσχει με διακρίσεις και έχει υπάρξει μέλος οργανωτικών επιτροπών σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις με κοινό σημείο αναφοράς τον αστικό δημόσιο χώρο και το τοπίο. Το ερευνητικό του έργο, με τη μορφή δημοσιεύσεων και διαλέξεων σε διεθνή συνέδρια, εστιάζει στον διαρκή διάλογο μεταξύ τοπίου και αστικού σχεδιασμού και στο πως οι οικολογικές διαδικασίες μπορούν να αποτελέσουν την βάση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του αστικού και περιαστικού τοπίου. Παράλληλα, στο πλαίσιο της διδακτορικής του δραστηριότητας συμμετέχει επικουρικά στη διδασκαλία ακαδημαϊκών μαθημάτων του τμήματος Γεωπονίας καθώς και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί ενεργό συνεργάτη της ομάδας “Urban Transcripts” λαμβάνοντας μέρος ως επιβλέπων σε workshops και διερευνώντας πως η έννοια του τοπίου θα μπορούσε να εμπλουτίσει τον τρόπο σκέψης γύρω από την αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό και τη σύγχρονη πόλη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ