Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους. Στην πλειοψηφία τους κατέχουν θέσεις μεσαίων και ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων και μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες διοικητικές πρακτικές που ακολουθούνται στον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην πράξη.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Χατζηπαύλου Γιάννης

Ο Γιάννης Χατζηπαύλου είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών. Είναι πτυχιούχος διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας (2007) και του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), 2015. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 2010 ενώ είναι και Υποψήφιος Διδάκτωρ του ίδιου τμήματος. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και ως νομικός σύμβουλος. Είναι συνιδρυτής της εταιρίας Legalpal. Κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: mhealth, mobile marketing, digital marketing, επιχειρηματικότητα και καινοτομία και η καινοτομία στον κλάδο του legaltech.

Παπαδόπουλος Γιάννης

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι Οικονομολόγος (MSc), καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών καθώς και o ακαδημαϊκός υπεύθυνος και συντονιστής των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Σχολής. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master in Science) στο γνωστικό αντικείμενο των Financial Economics από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου του Ηνωμένου Βασιλείου (City University London / Dept. of Economics, UK). Έχει διδακτική εμπειρία στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα σε διάφορα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ενώ έχει διατελέσει και στέλεχος διεθνούς οργανισμού στην Ιταλία (ΝΑΤΟ Headquarters, Naples). Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και κάτοχος της διεθνούς πιστοποίησης International Certificate in Wealth & Investment Management, L3 του Οργανισμού Επενδύσεων της Μ. Βρετανίας CISI (Chartered Institute of Securities & Investments, UK). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Μακροοικονομική Aστάθεια, στις Επενδύσεις & στην Οικονομική Ανάπτυξη καθώς και σε θέματα Διεθνούς Εκπαίδευσης (Ιnternational Εducation).

Δρ. Μυλωνάς Ναούμ

Ο Δρ. Ναούμ Μυλωνάς είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών, καθώς και της Σχολής Τουρισμού. Παράλληλα, διδάσκει αυτοδύναμα, ως επί συμβάσει διδάσκων, στο Τμήμα Τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2010 έως 2015 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και συντονιστής των εργαστηρίων επιχειρηματικών σχεδίων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΑΠΘ. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (PhD) από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο γνωστικό πεδίο της «Επιχειρηματικότητας», ενώ κατέχει επίσης τους ακόλουθους τίτλους σπουδών: πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (MSc) στο πεδίο «Αναπτυξιακή Διοίκηση» στο LondonSchool of Economics (LSE) και μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (MSc) στο πεδίο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές –Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Τέλος, έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα στα καταλογραφημένα στην ABS List επιστημονικά περιοδικά με κριτές: World Review of Entrepreneurship, Management and Sustainable Development, and Gender in Management: An International Journal.

Ριαβόγλου Βασίλειος

Ο Βασίλειος Ριαβόγλου είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Tουρισμού. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Λάρισας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελβετία και είναι κάτοχος PGD (Postgraduate Diploma) από το Business Hotel Management School της Λουκέρνης και κάτοχος MBA (Master in Business Administration) από το Πανεπιστήμιο City του Seattle. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα, την Αγγλία και την Ελβετία και είναι Διευθυντής Ανάπτυξης της OTA Insight για την Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει εργαστεί για διακεκριμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπως το Porto Carras και το ξενοδοχείο Nikopolis. Έχει διατελέσει προϊστάμενος τμήματος στη Sani και στέλεχος πωλήσεων, marketing & eCommerce στον όμιλο Ledra Hotels & Villas δουλεύοντας σε διεθνείς συνεργασίες με την Thomas Cook & τη Marriott International. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Λουκέρνης της Ελβετίας.

Δερμετζόπουλος Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Σ. Δερμετζόπουλος είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Tουρισμού στα αντικείμενα της Τουριστικής Διοίκησης και έχει εργαστεί σε κορυφαία δημόσια και ιδιωτικά Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σε Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία και Κεντρική Αμερική. Είναι επίσης υπεύθυνος της πρακτικής άσκησης του προπτυχιακού προγράμματος. Παράλληλα είναι σύμβουλος επιχειρήσεων παροχής εξειδικευμένων τουριστικών υπηρεσιών σε θέματα μάρκετινγκ, οργάνωσης, επικοινωνίας και ανθρωπίνων πόρων. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. αποφοίτησε από το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι.Θ και ως υπότροφος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της εταιρείας Zeta Group Congress ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (Master in Science) στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού». Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το ερευνητικό του έργο είναι ευρύ και εστιάζει στην περιφερειακή οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού, την σύγχρονη τουριστική εκπαίδευση και τα συστήματα διοίκησης και μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών.

Παπαπαναγιώτου Τρύφων

Ο Τρύφωνας Παπαπαναγιώτου είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Οικονομίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ (PhD) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ στον τομέα της χρηματοοικονομικής και αποτίμησης χρεογράφων και αξιογράφων. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία, σε γνωστικά αντικείμενα που αφορούν την σύγχρονη θεωρία χαρτοφυλακίου, τις σύγχρονες ποσοτικές τεχνολογίες αξιολόγησης επενδυτικών προτάσεων, τις μεθόδους διαφορικής, δυναμικής και αλγοριθμικής τιμολόγησης, τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό και προϋπολογιστικό έλεγχο και την διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου. Σήμερα, εργάζεται παράλληλα ως business/market analyst στην αεροπορική εταιρεία Ellinair S.A. Έχει εκδώσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια του χώρου. Έχει αποτελέσει επιστημονικός υπότροφος του Κέντρου Ερευνών του ΑΠΘ και κατέχει άδεια Λογιστή-Φοροτεχνικού Β’ Τάξης του Ο.Ε.Ε., όπως και άδεια Οικονομολόγου. Έχει πρωτεύσει κατά την μεταπτυχιακή του διατριβή και έλαβε βραβείο διάκρισης από του University of Greenwich (2009-2010), με θεματολογία την πρόβλεψη μεταβλητότητας χρονοσειρών spot και futures αγορών, με υποδείγματα GARCH. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στα πεδία της χρηματοοικονομικής μηχανικής, της επιχειρησιακής έρευνας και τεχνικών βελτιστοποίησης και σε μεθόδους προσομοίωσης, ανάλυσης σεναρίου και πρόβλεψης κινδύνου περιουσιακών στοιχείων.

Νιγδέλης Βασίλειος

Ο Βασίλειος Δ. Νιγδέλης είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Οικονομίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του σπουδών (Master in Science) στο Marketing και Finance στα Πανεπιστήμια Middlesex και Brunel του Ηνωμένου Βασιλείου (UK), εργάστηκε σε μεγάλες εγχώριες αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευσή σε τομείς της τραπεζικής, της επιχειρηματικής συμβουλευτικής (business consulting) και των κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου (venture capital). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν πεδία όπως το neuromarketing, η επίδραση της μουσικής, της τιμολόγησης και των συναισθημάτων στην συμπεριφορά των καταναλωτών και ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Καδίτης Αριστοτέλης

Ο Αριστοτέλης Καδίτης είναι καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Οικονομίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές (Master in Science) είχαν σαν αντικείμενο το Banking and Finance στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάσθηκε επί είκοσι τρία έτη σε ιδιωτικές τράπεζες στην πατρίδα μας, σαν Credit Officer στην τέως Τράπεζα Εργασίας , σαν platform Manager στη ΕFG Eurobank – Ergasias, και σαν Βranch Manager σε καταστήματα της NovaBank και της Μillennium Bank. Παρέχει συμβουλευτική σε θέματα επενδύσεων και χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Είναι συντονιστής δράσεων νεοφυών επιχειρήσεων με αποκλειστικά εξαγωγική στρατηγική, συνδράμοντας παράλληλα στην κατάρτιση και χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Λουκοπούλου Αποστολία

Η Αποστολία Λουκοπούλου είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνη των προγραμμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Οικονομικών στο Μητροπολιτικό Κολέγιο. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπάρξει πτυχιούχος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ με εξειδίκευση στην Χρηματοοικονομική Διοίκηση από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές και μερικώς οι διδακτορικές της σπουδές χρηματοδοτήθηκαν με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Αυτήν την περίοδο, ολοκληρώνει τη διδακτορική της διατριβή, μέρος της οποίας βρίσκεται υπό κρίση σε ακαδημαϊκά περιοδικά και έλαβε βραβείο καλύτερου ολοκληρωμένου άρθρου στο πεδίο του Μάρκετινγκ στο συνέδριο της British Academy of Management (2016 BAM Conference). Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει στα πρακτικά μεγάλων διεθνών συνεδρίων με συστήματα κριτών, όπως στο συνέδριο της European Marketing Academy (2012 EMAC conference) και της International Association of Research in Economic Psychology (2016 IAREP conference). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Συμπεριφορά Καταναλωτή και ειδικότερα στη μελέτη των εξερευνητικών καταναλωτικών συμπεριφορών με έμφαση στη συμπεριφορά αναζήτησης της ποικιλίας (variety-seeking behavior), στη διοίκηση συλλογής εμπορευμάτων (assortment management) καθώς και στη διοίκηση επώνυμου προϊόντος (brand management).

Ρούπας Ηρακλής

Ο Ηρακλής Ρούπας είναι καθηγητής στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος ΒΑ στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Cornell University και μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ in International Business από το Columbia University. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο που διδάσκει. Είναι πρόεδρος της Momentum Finance ΑΕΠΕΥ ενώ ενδεικτικά στο παρελθόν έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ΑΣΠΙΣ ΑΧΕΠΕΥ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Χρηματιστηριακός Εκπρόσωπος της ΦΑΣΜΑ ΑΧΕΠΕΥ και Υπεύθυνος Σχέσεων Πιστοδότησης Μεγάλων Επιχειρήσεων της Εγνατίας Τράπεζας και σε αντίστοιχη θέση στην τράπεζα Chase Manhattan στο Λονδίνο. Είναι συγγραφέας δυο βιβλίων και παράλληλα αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα όπως η Ημερησία.

Πέτσα Αγγελική

H κα. Πέτσα διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους από πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, marketing και διαχείρισης ποιότητας (M.ScinManagementScience, Pg.DipinQualityManagement). Ξεκίνησε την επαγγελματική της δράση ως σύμβουλος σε επιχειρηματικές τοπικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, ενώ διετέλεσε Διευθύντρια Λειτουργίας & Ποιότητας στην CompuconComputerApplicationsSA, Διευθύντρια Ποιότητας και Δημοσίων Σχέσεων στην Πάπιστας Εμπορική ΑΕ, Διευθύντρια Μάρκετινγκ Β. Ελλάδος στη Vivodi/On Telecoms SA., Εμπορική Διευθύντρια στην εξαγωγική βιομηχανία ανελκυστήρων DopplerSA, ενώ σήμερα συνεργάζεται με την UNISMACKSA (Wellaby’s), από τη θέση της Εμπορικής Διευθύντριας. Παράλληλα με την δράση της ως στέλεχος , την τελευταία 15ετία ασκεί εκπαιδευτικό έργο συνεργαζόμενη με ιδιωτικά κολλέγια και οργανισμούς, είναι LeadQualityAuditor της TUVHellas (Nord) SA και ανήκει στη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) – Τμήμα Μακεδονίας.

Βασίλης Καραπέτσας

Ο Βασίλης Καραπέτσας είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Bachelor), αλλά και για το Μεταπτυχιακό του MBA. Από το 2019, διδάσκει Μαθήματα Management & Επικοινωνίας στη Σχολή Διοίκησης του Μητροπολιτικού. Παράλληλα, είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Oxford Brookes University. Ο κ. Καράπετσας έχει σπουδάσει Επικοινωνία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας (Deree). Στη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε ως δημοσιογράφος στα περιοδικά των Αττικών Εκδόσεων. Το 2001, έχοντας λάβει υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση για Μεταπτυχιακές σπουδές στο Μάρκετινγκ &Επικοινωνία,  φοίτησε στη Βοστόνη (ΗΠΑ) και το Emerson College. Στη διάρκεια των σπουδών του στο Emerson College φοίτησε -εκ μεταφοράς- στο Πανεπιστήμιο Harvard, παρακολουθώντας μαθήματα Διαπραγμάτευσης και Διαμεσολάβησης. Το 2003 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του και εργάστηκε στη Mc Neil, Gray and Rice Public Relations, στη Βοστόνη. Έχει διατελέσει Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Επίσης, έχει εργαστεί σε Κολλέγια ως διδάσκων στους τομείς του Management και της Επικοινωνίας, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Σπουδών Επικοινωνίας, Συντονιστής Υπηρεσιών Διεθνών Φοιτητών, Admissions Officer, Διευθυντής Φοιτητικών Θεμάτων και Υπηρεσιών Διεθνών Φοιτητών.

Κοτσολάκη Αγγελική

Η κα Κοτσολάκη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΒΑ) από το Warwick Business School και έχει 9 έτη διδακτικής εμπειρίας σε προγράμματα δικαιόχρησης Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και σε εταιρικά Σεμινάρια Επιχειρηματικής Βελτίωσης, με εξειδίκευση σε θέματα Στρατηγικού Μάρκετινγκ και Ηγεσίας. Έχει εργαστεί για 18 χρόνια στις εταιρείες Procter & Gamble, Nestle, Diageo, Όμιλος Μπουτάρη και Όμιλος Δασκαλαντωνάκη, κατέχοντας Διευθυντικές θέσεις Marketing, και έχει τελέσει Σύμβουλος Marketing σε αρκετές εταιρείες και έργα.

Σιάνου Αλεξάνδρα

Η κα Σιάνου είναι υποψήφια διδάκτωρ χρηματοοικονομικών. Έχει 20 και πλέον χρόνια διδακτικής εμπειρίας σε θέματα Επενδύσεων, Διαχείρισης Κινδύνων, Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης, Οικονομικών και Μαθηματικών. Έχει εργαστεί ως Λέκτορας σε κολέγια στην Ελλάδα και σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. (Σικάγο) και έχει τελέσει επιβλέπουσα καθηγήτρια πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών. Επίσης, έχει εργαστεί ως αναλύτρια επενδύσεων και ως χρηματοοικονομική αναλύτρια στις Η.Π.Α. (Σικάγο). Σήμερα, είναι προϊσταμένη του τμήματος Προϋπολογισμού και Χρηματοοικονομικής ανάλυσης ανωνύμου εταιρίας. Είναι κάτοχος της Α’ τάξης Λογιστή -Φοροτεχνικού από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ). Τέλος, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ), της Οικονομικής Ένωσης του Illinois καθώς και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Δήμας Χρήστος

Ο κος Δήμας σπούδασε αρχικά Marketing και στη συνέχεια Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Απέκτησε Master στη Διοίκηση επιχειρήσεων από την ΕΕΔΕ. Εργάζεται στον Τουριστικό κλάδο τα τελευταία 22 χρόνια. Εργάστηκε στη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Accor στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την εταιρεία Grecotel. Από το 2008 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του Radisson Blu Park Hotel Athens. Έχει μακρόχρονη εμπειρία ως εκπαιδευτής σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Έχει παρακολουθήσει σημαντικό αριθμό προγραμμάτων εκπαίδευσης και σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τη Radisson Blu και είναι μέλος του European Hotel Managers Association.

Δρ. Θάνου Ελένη

Η Δρ. Θάνου είναι διδάκτωρ Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Εχει 15ετή διδακτική εμπειρία σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Αθήνας). Εχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων (άνω των 12) σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές καθώς επίσης πολυπληθείς συμμετοχές σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με κύρια ερευνητικά θέματα στα χρηματοοικονομικά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον τραπεζικό κλάδο. Νωρίτερα η Ελένη Θάνου είχε μία επιτυχή καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, που συμπεριλάμβανε μεγάλη διεθνή τράπεζα, το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών και δύο εταιρείες στον κλάδο της παροχής χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και συστημάτων, φτάνοντας στην βαθμίδα της Διευθύντριας Πωλήσεων.

Γκιουζέλης Ζαννής

O κος Γκιουζέλης είναι πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος. Κατέχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Στρατηγική (The London School of Economics and Political Science -LSE). Έχει δεκαετή διδακτική εμπειρία στις ανθρωπιστικές επιστήμες, με έμφαση σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων από το 2002 και σύμβουλος σε ζητήματα πολιτικού σχεδιασμού και κοινοβουλευτικής τεκμηρίωσης. Από το 1998 συνεργάζεται με τη European Press ως αναλυτής πολιτικής επικαιρότητας και ανταποκριτής με χώρο ευθύνης τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων με αντικείμενο τη ναυτιλία, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας, των ναυτεργατικών σωματείων, των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών και έχει εκπονήσει έρευνα για το θεσμό των Ναυτιλιακών Εταιρειών Λαϊκής Βάσης.

Αϊβαζίδης Βασίλης

Ο κος Αϊβαζίδης είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δραστηριοποιείται ως Επιχειρησιακός Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Επιλογή, Εκπαίδευση, Ανάπτυξη, Αξιολόγηση εργαζομένων) και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας. Ως Εισηγητής Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Κατάρτισης Ενηλίκων, έχει εκπαιδεύσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε θέματα : Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαχείρισης Συγκρούσεων, Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών, Ανάπτυξης Επικοινωνιακών Δεξιοτήτων, Διαχείρισης Χρόνου και Εργασιακού Άγχους, Ομαδικής Εργασίας και Coaching, ενώ διαθέτει πλέον των δέκα ετών διδακτική εμπειρία στο χώρο της ιδιωτικής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ), Τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ( ΕΛ.Ε.ΣΥΠ ) , Εισηγητής (Μόνιμο Μητρώο) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής σε θέματα Ανάπτυξης Ηγεσίας από την APSUK (Advanced People Strategies).

Δρ. Χουντάλας Πάνος

Ο Δρ. Χουντάλας είναι Διδάκτορας Διοίκησης Επιχειρήσεων, κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων). Διδάσκει ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΟ 11) και ως Επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων) και στο Metropolitan College. Οι επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά με υψηλά Impact Factors (βλ. JCP, BFJ) και έχουν λάβει ένα σημαντικό αριθμό ετεροαναφορών (citations) στη διεθνή βιβλιογραφία. Είναι τακτικό μέλος επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων και κριτής (peer-reviewer) διεθνών επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων. Διαθέτει δεκαετή συμβουλευτική εμπειρία, ως ελεύθερος επαγγελματίας, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά με την ίδρυση της καινοτομικής εταιρείας easywriter.gr. Έχει συμμετάσχει στο συντονισμό και τη διαχείριση ενός σημαντικού αριθμού διεθνών ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων (EQUAL, INTERREGIIIB, ARTICLE 6 κλπ.).

Δρ. Καμινάκης Κωνσταντίνος

Ο Δρ. Καμινάκης είναι Διδάκτωρ Μάρκετινγκ. Έχει πολλά έτη διδακτικής εμπειρίας, αλλά και εμπειρία από τον χώρο των επιχειρήσεων όπου δραστηριοποιείται ως Marketing Manager και ιδιοκτήτης εταιρείας. Έχει επίσης αναλάβει την εκτέλεση πολλαπλών Projects στον χώρο του Marketing και της επιχειρηματικότητας. Συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο βασικός τομέας έρευνας του είναι το Services Marketing, Organizational Βehavior και το Multilevel Modeling. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε Διεθνή Συνέδρια όπως στο American Marketing Association, Academy of Marketing Science, European Marketing Academy κ.α. αλλά και σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών.

Δρ. Παυλάτος Οδυσσέας

Ο Δρ. Παυλάτος έχει διδακτορικό στη Λογιστική με έμφαση τη Διοικητική Λογιστική των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Χαλκίδας. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε κορυφαία διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως τα: Advances in Accounting, the Journal of Applied Accounting Research, the Managerial Auditing Journal, the International Journal of Hospitality Management, the International Journal of Contemporary Hospitality Management, the Journal of Hospitality Financial Management, the Hospitality and Tourism Research, The International Journal of Advanced Intelligence Paradigms και the Studies in Financial and Managerial Accounting. Είναι κριτής ερευνητικών εργασιών στα περιοδικά: International Journal of Hospitality Management (Elsevier), Journal of Hospitality and Tourism Research (Sage), Journal of Hospitality Financial Management (Taylor and Francis) και Cornel Hospitality Quarterly (Sage). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Λογιστικής (EAA) και του Συνδέσμου των Επιστημόνων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Ελλάδος (HAFA).

Αναγνωστίδης Παναγιώτης

Ο κος Αναγνωστίδης είναι υποψήφιος διδάκτωρ της χρηματοοικονομικής. Έχει 7 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα χρηματοοικονομικής και οικονομετρίας, με συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή ακαδημαϊκα περιοδικά. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα καθώς και στην συγγραφή ακαδημαϊκών βιβλίων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ