Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον κλάδο της Ναυτιλίας. Στην πλειοψηφία τους κατέχουν θέσεις μεσαίων και ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις και μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες διοικητικές πρακτικές που ακολουθούνται στον κλάδο, αλλά και να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην πράξη.
Καθηγητές Σχολής Ναυτιλίας
Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Ναυτιλίας απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Αληφραγκής Αρτέμιος
Ο Αληφραγκής Αρτέμιος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (Master of Arts) με Υποτροφία στο Shipping Business (with Merit) από το London Metropolitan University, κάτοχος Bachelor of Science in Shipping, Transport & Logistics (Path: Operations & Management) with Honours από το London Metropolitan University, και Πτυχιούχος “Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου” (I.IEK Β.Παπασπύρου) κατέχοντας την Πιστοποίηση από τον ΟΕΕΚ. Από το 2001 εργάζεται στο Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού ως Human Resources Supervisor, σε μία από τις μεγαλύτερες Ναυτιλιακές Εταιρείες Φορτηγών Πλοίων Μεταφοράς Ξηρού Φορτίου (Bulk Carriers) η οποία κατέχει και διαχειρίζεται Φορτηγά Πλοία. Οι ενότητες της ενασχόλησης του ποικίλουν, περιλαμβάνοντας τα στάδια του προγραμματισμού και της προετοιμασίας των Ναυτικών βάσει των Διεθνών Κανονισμών και Απαιτήσεων της Σημαίας (IMO, MLC & Flag Regulations, STCW), ενότητες ευρύτερης οικονομικής φύσεως (Budget units preparation), συνέντευξη και επιλογή υποψηφίων, καθώς και εκπαιδευτικές ενότητες. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων τόσο Ακαδημαϊκών όσο και Επαγγελματικών, διευρύνοντας το γνωστικό και επαγγελματικό του πεδίο. Παράλληλα, από το 2008, διδάσκει και παραδίδει μαθήματα, σεμινάρια και Εκπαιδευτικές Ημερίδες σε καταξιωμένους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, στα Τμήματα των Ναυτιλιακών Σπουδών, Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Αρθρογραφεί σε διακεκριμένα ακαδημαϊκά website πάνω σε θεματολογίες που αφορούν τη Ναυτιλία και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Γκιουζέλης Ζαννής
Ο κ. Ζαννής Γκιουζέλης είναι πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος και καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου/Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών και του London School of Economics and Political Science/Department of Government. Η μεταπτυχιακή του διατριβή είχε αντικείμενο την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Μεταφορές.Έχει δεκαπενταετή διδακτική εμπειρία, με έμφαση σε ζητήματα διοίκησης επιχειρήσεων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και είναι εκπαιδευτής επαγγελματικών στελεχών σε ζητήματα επικοινωνίας, διαπραγματεύσεων και οργανωσιακής συμπεριφοράς.Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων από το 2002 και σύμβουλος σε ζητήματα πολιτικού σχεδιασμού και κοινοβουλευτικής τεκμηρίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συγγράψει αρκετές αναφορές για την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με κυριότερη τη «Νησιωτικότητα – Πολιτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών και ο ρόλος της ελληνικής ακτοπλοΐας». Έχει συγγράψει το κυβερνητικό πρόγραμμα κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης για τον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, ακτοπλοΐας, λιμενικών πολιτικών, λιμενικού σώματος και της περιφερειακής ανάπτυξης στα νησιά του Αιγαίου.Ως συνεργάτης γνωστού ναυτιλιακού περιοδικού, έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων με αντικείμενο τη ναυτιλία, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας, των ναυτεργατικών σωματείων, των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών. Την περίοδο αυτή εκπονεί έρευνα για το θεσμό των Ναυτιλιακών Εταιρειών Λαϊκής Βάσης.
Δαφνομήλη Μαρία
Η Μαρία Δαφνομήλη είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικών Σπουδών (International Institute of Social Studies-ISS) του Πανεπιστημίου Erasmus του Ρόττερνταμ, με προπτυχιακό και μεταπτυχιακό στην Οικονομική Επιστήμη και την Πολιτική Οικονομία. Εξειδικεύεται στον τομέα των μακροοικονομικών επιπτώσεων της χρηματιστικοποίησης και της σχέσης της με την αύξηση της εμφάνισης παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κρίσεων. Η Βρετανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και οι Κάτω Χώρες υπήρξαν, μέχρι σήμερα, μεταξύ των τόπων διδασκαλίας και ερευνητικής εμπειρίας της. Επιπλέον, η κα Δαφνομήλη έχει συμμετάσχει στην οργάνωση διαφόρων διεθνών συνεδρίων σε όλο τον κόσμο και έχει προβεί σε κριτικές βιβλίων και ακαδημαϊκών αρθρών. Επιπλέον, έχει εργαστεί ως οικονομικός αναλυτής στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και έχει συμμετάχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Κάτω Χώρες. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι λέκτορας, υπεύθυνη έτους και επιβλέπων στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και καθηγήτρια οικονομικών εξ’ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Erasmus του Ρότερνταμ. Τέλος, έχει εργαστεί σε διάφορες ΜΚΟ τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Κάτω Χώρες και είναι υπεύθυνη του διαδικτυακού μαθήματος Εισαγωγή στις Οικονομικές Θεωρίες προσβάσιμο στην Εκπαιδευτική Πλατφόρμα Coursera.
Δρ. Βερβέρη Μαρία
H Δρ. Μαρία Βερβέρη σπούδασε Αγγλική και Γαλλική Φιλολογία στο τμήμα Ξένων Γλωσσών Φιλολογιών του Πανεπιστημίου του Ούντινε (Ιταλία). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Συγκριτική Λογοτεχνία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών. Από το 2001 ως σήμερα έχει διδάξει την Αγγλική Ορολογία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στη σχολή Αξιωματικών Στρατιωτικών Νοσηλευτικής, σε σχολές του Υπουργείου Τουρισμού, σε ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας καθώς και σε ιδιωτικές τουριστικές σχολές έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από έντεκα χιλιάδες διδακτικές ώρες, ενώ από το 2009 διδάσκει ναυτική και Ναυτιλιακή ορολογία σε ναυτικές σχολές (Ακαδημία Εμπορικού Ασπροπύργου, Σχολή Μηχανικών και Πλοιάρχων, Σχολή μετεκπαίδευσης θαλαμηπόλων εμπορικού ναυτικού, ιδιωτικά ΚΕΣΕΝ). Σήμερα διδάσκει Ναυτικά Αγγλικά στη Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και καθώς και στα τμήματα Ναυτιλιακών σπουδών. Έχει εκδώσει τα ακόλουθα βιβλία αγγλικής ορολογίας: 1.English for Greek Ship Stewards, Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού, Πειραιάς 2013. 2. Learning English Cooking Terminology Through Art, Eκδόσεις Φαίδιμος, Αθήνα 2015. 3. English for the Hellenic Coast Guard, εκδόσεις Ίων, 2017. 4. Maritime English for the Shipping Industry, (υπό έκδοση), εκδόσεις Φαίδιμος, 2019.
Δρ. Διονυσίου Εβίτα
Η Δρ. Εβίτα Διονυσίου είναι Διδάκτωρ Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου/Ευρωπαϊκού Δικαίου. Διαθέτει πολυετή πανεπιστημιακή διδακτική εμπειρία τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και Πάντειο Πανεπιστήμιο). Επιπλέον, είναι Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου.Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εμπίπτουν –κυρίως- στις ακόλουθες θεματικές: Δίκαιο των Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εμπορική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου και τις επιπτώσεις του Brexit), Ευρωπαϊκή Ένωση και Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, Διεθνές Εμπόριο και Ανάπτυξη, Διεθνές Εμπόριο και Περιβάλλον, Διεθνές Εμπόριο και Ναυτιλία. Το έργο της περιλαμβάνει δημοσιεύσεις και διαλέξεις σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.Στο παρελθόν, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ως Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Ερευνητών στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Παντείου Πανεπιστημίου και ως Νομικός Σύμβουλος σε ναυτιλιακή εταιρεία.
Δρ. Κοροντζής Τρύφωνας
Ο Δρ. Δρ. Τρύφωνας Κοροντζής είναι Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.). Είναι Διδάκτωρ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών καθώς και Διδάκτωρ Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μεταπτυχιακού Πιστοποιητικού Σπουδών από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων-τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, MSc Δημόσιας Πολιτικής του Ε.Κ.Π.Α., MSc Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, MSc Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, MA Leadership Practice του Kingston University. Έχει εκπονήσει Μεταδιδακτορικές Έρευνες στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας καθώς και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.
Έχει διδάξει και διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΑΠ), στην ΕΣΔΔΑ, καθώς και σε Κολλέγια που προσφέρουν προγράμματα εκπαίδευσης του Η.Β.
Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, σε ημερίδες καθώς και με μελέτες σε συλλογικούς τόμους.
Έχει προβεί στην έκδοση δεκαπέντε (15) βιβλίων σε επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με εθνικές και διεθνείς πολιτικές, θέματα ασφαλείας, οργανωμένο έγκλημα και παράνομη μετανάστευση, περιπτώσεις διοικητικών μεταρρυθμίσεων, έρευνας και διάσωσης, διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας κ.λπ. Είναι κριτής και μέλος επιστημονικών επιτροπών σε επτά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διευθυντής σύνταξης σε ένα.
Το βιβλίο του «Εισαγωγή στη Δημόσια Οικονομική» είναι προτεινόμενο διδακτικό υλικό στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Το βιβλίο του «Το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης κρίσεων στην Ελλάδα» είναι προτεινόμενο διδακτικό υλικό στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Ιονίου.
Κατά την υπηρεσία του στο Λιμενικό Σώμα (1992-2020) είχε υπηρετήσει σε επιτελικές και περιφερειακές υπηρεσίες του (ως Υπολιμενάρχης, Υποδιοικητής, Τμηματάρχης, Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας, Ελευσίνας, Πρόεδρος Αρχών Ασφάλειας λιμένων Πάτρας και Ελευσίνας, Πρόεδρος ΚΑΦ λιμένα Πάτρας, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Europol, Εθνικός Εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ κ.λπ). Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα και κατέχει βασική γνώση της Ιταλικής γλώσσας.
Δρ. Πατσιούρας Χρήστος
Ο Δρ. Χρήστος Πατσιούρας είναι Programme leader στη Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική από το ίδιο Πανεπιστήμιο και πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Ναυτιλιακό Μάρκετινγκ, Μάρκετινγκ υπηρεσιών, Μεθοδολογία έρευνας, Στρατηγική Διοίκηση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια. Ο Δρ. Πατσιούρας έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην οργάνωση και διοίκηση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ υπηρεσιών και το ναυτιλιακό μάρκετινγκ κ.ά.
Δρ. Πλωμαρίτου Εύη
Η Δρ. Πλωμαρίτου είναι Λέκτορας στο Ναυτιλιακό Τμήμα του Frederick University (Cyprus). Επιπρόσθετα, από το 2011 εργάζεται στο Lloyds Maritime Academy ως Ναυτιλιακή Σύμβουλος. Αναλαμβάνει το σχεδιασμό της πολιτικής ναυλώσεων και μάρκετινγκ ναυτιλιακών εταιρειών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (UK, Cyprus, Switzerland, Denmark, France, Abu Dhabi, Cape Town), καθώς και την εκπαίδευση των στελεχών τους.Από το 2001 ως το 2008 διετέλεσε Σύμβουλος & Εισηγήτρια του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS), ενώ συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση του ICS στην Ελλάδα. Το διδακτικό της έργο αφορά ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως Frederick University (Κύπρος), European University (Ελβετία), Danish Shipping Academy (Δανία), Middlesex University (UK), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιά κ.α.Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει την έκδοση 5 βιβλίων και 15 ηλεκτρονικών βιβλίων. Μεταξύ αυτών, η πιο σημαντική είναι η πρόσφατα δημοσιευμένη 8η έκδοση “Shipbroking and Chartering Practice”, που δημοσιεύτηκε από το Informa Law ως μέρος των “Lloyd’s Practical Shipping Guides”. Επιπλέον, το αγγλικό βιβλίο της “Marketing Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων” συνιστάται από το Institute of Chartered Shipbrokers (London). Τέλος, το ελληνικό της βιβλίο “Ναυλώσεις” (3η έκδοση) αποτελεί το διδακτικό υλικό του σχετικού μαθήματος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Η Δρ. Πλωμαρίτου έχει 3ετή ερευνητική εμπειρία (σε κοινοτικά προγράμματα) στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά και 9-μηνη επαγγελματική εμπειρία σε εμπορικά πλοία ξηρού φορτίου. Η έρευνά της έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (21 δημοσιεύσεις).Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα (με άριστα) στην Πολιτική ναυλώσεων και Στρατηγική Μάρκετινγκ των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (Πανεπιστήμιο Πειραιά). Είναι κάτοχος του MSc in International Transport (University of Wales, Cardiff), του MPhil in Business Administration (Capitol College, USA), του Prof. Diploma in Dry Cargo Chartering (Cambridge Academy of Transport, UK), του Ad. Diploma in Logistics & Transport (CILT, UK) και του Πτυχίου (με άριστα) στις Ναυτιλιακές Σπουδές (Πανεπιστήμιο Πειραιά).
Δρ. Χασιώτης Ιωάννης
O Δρ. Ιωάννης Χασιώτης είναι διδάκτωρ Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής από το πανεπιστήμιο του Durham της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει διεθνή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και του έχει απονεμηθεί τίτλος Associate Fellow από την Higher Education Academy της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει εργαστεί σαν Λέκτορας στο πανεπιστήμιο CSUFT της Κίνας και έχει διδάξει εκτενώς σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Durham University.Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην επενδυτική, μερισματική και χρηματοδοτική πολιτική εισηγμένων εταιριών. H έρευνα του πάνω στις επαναγορές μετοχών έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια όπως στο London School of Economics – BAFA , Αγγλία και στο ISCTE – IFBAS, Πορτογαλία.
Κλαδάκη Εύη
Η Εύη Κλαδάκη είναι ναυτιλιακή οικονομολόγος και Programme leader στη Σχολή Ναυτιλίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Είναι κάτοχος BSc (Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων), MA (Maritime Economics, University of Piraeus), MSc (Maritime and Transport Economics, University of Antwerp). Διαθέτειερευνητική εμπειρία στα χρηματοοικονομικά, τη λογιστική, το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη λιμένων και έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα PORTOPIA (Ports Observatory for Performance Indicator Analysis) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων, αλλά και ως ερευνητική συνεργάτης στην δράση Jean Monnet «Ευρωπαϊκή Λιμενική Πολιτική». Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ) του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά.
Κουρματζή Δήμητρα
Η Δήμητρα Κουρματζή είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Leicester, όπου απέκτησε Πτυχίο Νομικής, του LSE όπου απέκτησε το πρώτο μεταπτυχιακό στο διεθνές δίκαιο και του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου απέκτησε το δεύτερο Μεταπτυχιακό της στο διεθνές δίκαιο. Είναι Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς αλλά έχει περάσει και τις αντίστοιχες εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουαλίας. Είναι δίγλωσση (με μητρικές γλώσσες τα Αγγλικά και Ελληνικά). Επιπλέον, γνωρίζει Γαλλικά, Τουρκικά, Ρωσικά και Γερμανικά. Η κα Κουρματζή εργάζεται στον ναυτιλιακό τομέα για περισσότερα από 10 χρόνια τόσο σε δικηγορικά γραφεία καθώς και σε ναυτιλιακές εταιρίες. Έχει δημοσιεύσει άρθρα πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ναυτιλία, στις ρυθμιστικές διατάξεις στη Ναυτιλία, στο ασφαλιστικό δίκαιο, αλλά και πάνω σε θέμετα γενικού νομικού περιεχομένου.
Μάκρα Μαρία
Η Μαρία Μάκρα είναι επικεφαλής του Αγγλικού Προγράμματος στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο του Πειραιά, όπου για τα τελευταία 4 χρόνια έχει εργαστεί ως Λέκτορας Αγγλικών για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Τα τελευταία 30 χρόνια, έχει διδάξει όλα τα επίπεδα της Αγγλικής Γλώσσας, με ιδιαίτερη έμφαση, τα τελευταία 20, στα επίπεδα προετοιμασίας εξετάσεων για πιστοποιήσεις αλλά και στην διδασκαλία της Αγγλικής για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς. Από το 2015 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Birmingham διδάσκοντας την Αγγλική Γλώσσα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών M.Ed in TESOL από το ΕΑΠ. Είναι πιστοποιημένη εξετάστρια προφορικών και γραπτών διαγωνισμάτων διαφόρων φορέων στην Ελλάδα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον τομέα της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα της Αγγλικής Γλώσσας. Έχει παρουσιάσει σε διάφορα συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Η.Β. προασπίζοντας την ιδέα της συνεχούς επαγγελματικής εξέλιξης. Έχει υπηρετήσει εθελοντικά σε 4 Δ.Σ. της ‘Eνωσης καθηγητών Αγγλικής στην Ελλάδα, τόσο ως πρόεδρος όσο και ως αντιπρόεδρος. Αποτέλεσε μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου «Η Αγγλική Γραμματική στα Ελληνικά» καθώς και διαφόρων άρθρων.
Νικητάκη Ελισάβετ
Η Ελισάβετ Νικητάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Ναυτιλία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί σε ναυτιλιακή εταιρεία στο τμήμα πληρωμάτων και στο νομικό τμήμα. Επίσης, έχει εργαστεί σε μονάδα εξυπηρέτησης και ναυπηγείο μικρών σκαφών αναψυχής και πλοιαρίων. Έχει πάρει μέρος στην έρευνα του Υπουργείου Μεταφορών «Επεξεργασία & στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων του εργαστηρίου ανάλυσης καυσαερίων» σε συνεργασία με το τμήμα ερευνητικών προγραμμάτων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Από το 2009 διδάσκει σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς στον τομέα της ναυτιλίας. Κατέχει πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων απο τον ΕΟΠΠΕΠ και η διδακτική της εμπειρία ξεπερνά τις 6000 ώρες. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, διευρύνοντας το γνωστικό και επαγγελματικό της πεδίο. Είναι κάτοχος διπλωμάτων Αγγλικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Κινεζικής γλώσσας.
Οικονόμου Χρήστος
Ο Χρήστος Οικονόμου είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής με Κοινωνιολογία (το οποίο έλαβε “Μετά Τιμών” και με αρκετές διακρίσεις) και δύο μεταπτυχιακών τίτλων με εξειδίκευση στο Εμπορικό, Τραπεζικό και Εργατικό Δίκαιο, καθώς και στο Δίκαιο Ακινήτων, Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών και της Ναυτιλίας – όλα από πανεπιστήμια της Αγγλίας.Σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι δικηγόρος (μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών), με γνώση και εμπειρία τόσο στο αγγλικό όσο και στο ελληνικό δίκαιο, ιδίως στους τομείς του δικαίου επιχειρήσεων και της ναυτιλίας. Έχει εργαστεί σε αγγλικές και ελληνικές δικηγορικές εταιρείες αλλά και ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος. Η διδακτική του εμπειρία καλύπτει τους τομείς του δικαίου ναυτιλίας, συμβάσεων και ακινήτων, καθώς και του εμπορικού, εταιρικού και ποινικού δικαίου και έχει παρουσιάσει άρθρο του σε διεθνές πανεπιστημιακό συνέδριο, το οποίο κατόπιν δημοσιεύθηκε από διεθνή επιστημονικό εκδοτικό οίκο. Έχει εμπειρία σε διεθνή εργασιακά περιβάλλοντα και διεθνείς υποθέσεις, καθώς και σε οικονομικές και εταιρικές αναλύσεις. Έχοντας ζήσει σχεδόν 15 έτη στην Αγγλία είναι άριστος στην χρήση της αγγλικής γλώσσας τόσο στον προφορικό, όσο και στον γραπτό λόγο.
Παπαγιαννόπουλος Ιωάννης
Ο Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Δίκτυα και MBA και υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε θέμα με τίτλο “Security Resilient Maturity Model –Business Continuity”. Επιπλέον, είναι κάτοχος πολλών πιστοποιήσεων. Διαθέτει διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα και κολλέγια, καθώς και στην υλοποίηση μεγάλων project πληροφορικής, διοίκησης πληροφοριακών συστημάτων. Ασχολείται με πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα τόσο σαν project leader, όσο και σαν εταίρος.Εργάζεται στην COSCO SHIPPING – ΟΛΠ ως Υπεύθυνος Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων, που υπάγονται στις διαδικασίες εφαρμογής του κώδικα ISPS και σαν Αναπληρωτής Υπεύθυνος Ασφάλειας του Λιμένα Πειραιά. Είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Προστασίας της COSCO SHIPPING – ΟΛΠ.
Πενθερουδάκη Ιωάννα
Η κα Ιωάννα Πενθερουδάκη έχει εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει λάβει τους τίτλους BSc in Maritime Business and Maritime Law (University of Plymouth) και Msc in International Transport and Shipping (University of Cardiff-Wales). Εργάζεται στο χώρο της Ναυτιλίας από το 1997 και ως Dry Cargo Chartering Broker για πάνω από 20 έτη. Επιπρόσθετα, από το 2001, διδάσκει σε διάφορους ναυτιλιακούς οργανισμούς όπως η Lloyd’s Maritime Academy και το Institute of Chartered Shipbrokers. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση μιας σειράς παγκόσμιων ναυτιλιακών δραστηριοτήτων ως μέλος του ΔΣ της Hellenic Shipbrokers Association(HAS) και ‘Women International Shipping and Trading Association’ (WISTA Hellas).
Σερέμελης Αλέξανδρος
Ο Σερέμελης Αλέξανδρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (M.Sc.) από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και Πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (B. Sc.). Η ακαδημαϊκή του εξειδίκευση εντοπίζεται στο χώρο της Επιβατηγού & Τουριστικής Ναυτιλίας σε θέματα επιχειρησιακής λειτουργίας, ανθρωπίνου δυναμικού και χρηματοδότησης. Διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στο χώρο της Ναυτιλίας και θαλάσσια προϋπηρεσία ως Οικονομικός Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού και αντίστοιχα εμπειρία σε θέσεις γραφείου (Crew & Operations dpt, Business Development dpt κ.α.). Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 4.600 ώρες διδασκαλίας σε επίπεδο μεταλυκειακής εκπαίδευσης, έχει πραγματοποιήσει στα πλαίσια των καθηκόντων του προγράμματα εκπαίδευσης σε ναυτιλιακές εταιρείες για ναυτιλιακούς κανονισμούς (In House trainings) καθώς και σεμινάρια σε διάφορους φορείς. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει λάβει πιστοποιήσεις ναυτιλιακού περιεχομένου από τον Γερμανικό, Νορβηγικό & Γαλλικό νηογνώμονα (Maritime Regulations for Ship managers, CSO, Internal Auditor) και εκπαιδευτικού περιεχομένου (Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ενηλίκων, Διαδικτυακή και εξ αποστάσεως μάθηση) από το Υπουργείο Παιδείας. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του ΕΟΠΠΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα διαμόρφωσης ειδικοτήτων, κανονισμών κατάρτισης, οδηγών σπουδών, μαθησιακών αποτελεσμάτων και εξετάσεων πιστοποίησης. Τέλος, έχει επισκεφθεί περισσότερες από 200 πόλεις/ λιμάνια για επαγγελματικούς ή για λόγους αναψυχής.
Τσώνη Ευδοκία
Η Ευδοκία Τσώνη (BA Hons, MBA, MSc) είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έλαβε πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Caledonian της Γλασκόβης (Η. Βασίλειο). Είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Η. Βασίλειο) και MSc στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επίσης της έχουν απονεμηθεί πολλά πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της Διαχείρισης των Ανθρωπίνων Πόρων, στην Προσέλκυση και Επιλογή Προσωπικού, της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει διδάξει πληθώρα μαθήματων (Μεθοδολογία Έρευνας, Οργανωσιακή Ανάλυση, Διεθνές Management, κ.α.) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και εξ αποστάσεως ενώ, παράλληλα, έχει επιβλέψει εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών. Η κα Τσώνη έχει εκτενή εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες λογισμικού και πληροφορικής, πετρελαιοχημικών και φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά και ως ερευνητής και σύμβουλος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πολλά επαγγελματικά σεμινάρια. Έχει συγγράψει κεφάλαια βιβλίων και έχει παρουσιάσει την έρευνά της σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια. Η έρευνα της έχει δημοσιευθεί σε πληθώρα επαγγελματικών και ακαδημαϊκών εκδόσεων.