Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους. Στην πλειοψηφία τους έχουν πολυετή ακαδημαϊκή, ερευνητική και επαγγελματική πείρα και μπορούν να μεταφέρουν στους φοιτητές τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της τεχνολογίας, αλλά και να τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην πράξη.
Καθηγητές Σχολής Πληροφορικής
Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Πληροφορικής απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Γιαννοπούλου Ελένη
Η κα Γιαννοπούλου αποφοίτησε από το Τμήμα «Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2008. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα «Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών» από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (2010). Από τον Οκτώβριο του 2010 είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης από το 2008 ενώ ταυτόχρονα έχει εργαστεί ως «Σύμβουλος Πληροφορικής» σε ποικίλα ερευνητικά έργα τόσο Ευρωπαϊκά όσο και Εγχώρια στον τομέα της Πληροφορικής.
Γκιουζέλης Ζαννής
O κος Γκιουζέλης είναι πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος. Κατέχει πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μεταπτυχιακό τίτλο στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Στρατηγική (The London School of Economics and Political Science -LSE). Έχει δεκαετή διδακτική εμπειρία στις ανθρωπιστικές επιστήμες, με έμφαση σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων από το 2002 και σύμβουλος σε ζητήματα πολιτικού σχεδιασμού και κοινοβουλευτικής τεκμηρίωσης. Από το 1998 συνεργάζεται με τη European Press ως αναλυτής πολιτικής επικαιρότητας και ανταποκριτής με χώρο ευθύνης τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων με αντικείμενο τη ναυτιλία, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας, των ναυτεργατικών σωματείων, των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών και έχει εκπονήσει έρευνα για το θεσμό των Ναυτιλιακών Εταιρειών Λαϊκής Βάσης.
Δαλακούρας Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Δαλακούρας είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2004, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΤΕΕ). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006). Εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης από το 2002 και ειδικότερα στην 3βάθμια από το 2009 έχοντας διδάξει σε πλήθος τεχνολογικών ιδρυμάτων ανά τον Ελλαδικό χώρο (ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ – ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΣΠΑΙΤΕ). Είναι εν ενεργεία εργαστηριακός καθηγητής στην ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ πριν ασχοληθεί με την εκπαίδευση είχε συμμετάσχει σε πλήθος έργων στην βιομηχανία της πληροφορικής αρχικά ως μηχανικός λογισμικού και μετά ως σύμβουλος έργων πληροφορικής.
Δρ. Αρούκατος Νικόλαος
O Δρ. Αρούκατος Νικόλαος αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο τμήμα, στον τομέα της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την Κρυπτογραφία, τη Στεγανογραφία και το χώρο της Θεωρίας Αριθμών. Από το 2000 υπηρετεί στον χώρο της εκπαίδευσης και έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΤΕΙ Χαλκίδας και στο ΤΕΙ Αθηνών καθώς και ως καθηγητής σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Είναι εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος έργων πληροφορικής σε εταιρίες στην Γερμανία, στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνεδρία και έχει συγγράψει κεφάλαια σε επιστημονικούς τόμους.
Δρ. Βαγενά Ευαγγελία
Η Ευαγγελία Βαγενά είναι εν ενεργεία Δικηγόρος με ακαδημαϊκή εξειδίκευση και επαγγελματική προϋπηρεσία στο δίκαιο των νέων τεχνολογιών και της πληροφορίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Δικαίου και Πληροφορικής (DEA Droit et Informatique) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Montpellier I και Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής την ψηφιακή προστασία και τη διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MSc Information Security and Computer Forensics του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (Metropolitan College), σε συνεργασία με το University of East London (UEL) το μάθημα «Information Technology & Internet Law» και ως εξωτερική συνεργάτης σε μεταπτυχιακά προγράμματα κρατικών πανεπιστημίων. Ως επιστημονική συνεργάτης του ΟΠΙ, εκπροσωπεί την Ελλάδα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και κοινοτικά όργανα σε ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχει διατελέσει εκτός άλλων συντονίστρια των νομικών υποθέσεων της Business Software Alliance (BSA.org) στην Ελλάδα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για θέματα Ηλεκτρονικώς Επιχειρείν και επιστημονική συνεργάτης της Τηλεματικής Υπηρεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Είναι μέλος πολλών μητρώων αξιολογητών & συνεργατών διαφόρων φορέων (ΓΣΕΒΕΕ, ΙΚΥ κ.λ.π.) και συμμετέχει ως expert σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
Δρ. Λάλος Πέτρος
Ο Δρ. Λάλος είναι διδάκτωρ Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Έχει 16 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα, μεταξύ άλλων, πληροφορικής και τηλεπικοινωνίων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Εταιρείες και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα του ICT. Eίναι αξιολογητής επιστημονικών περιοδικών των εκδόσεων IEEE, IJMLO, IJOE.
Δρ. Λασκαρίδης Χαράλαμπος
Ο Δρ. Λασκαρίδης Χαράλαμπος είναι απόφοιτος και διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στα δίκτυα υπολογιστών. Από το 1996 εργάζονταν στο Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου (ΚΛΔ) του ΑΠΘ, ενώ από το 2001 ήταν υπεύθυνος της Ομάδας Διαχείρισης Ενεργών Στοιχείων, που ήταν αρμόδια για τη διαχείριση του δικτύου δεδομένων του ΑΠΘ. Διετέλεσε τεχνικός υπεύθυνος του ΚΛΔ του ΑΠΘ το 2012, ενώ το 2013, κατά τη δημιουργία του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ, ανέλαβε τη θέση του υπευθύνου του Τμήματος Δικτυακών Υποδομών, το οποίο έχει την ευθύνη της διαχείρισης των δικτύων δεδομένων και τηλεφωνίας του ΑΠΘ. Διδάσκει από το 2006 σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ και συμμετέχει από το 2008 ως εισηγητής στα επιμορφωτικά σεμινάρια του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), ενώ έχει πιστοποιηθεί από το ΕΚΔΔΑ ως εκπαιδευτής ενηλίκων.
Δρ. Μανάβης Θεόδωρος
Ο Δρ. Θεόδωρος Μανάβης αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το πανεπιστήμιο UMIST του Μάντσεστερ στα συστήματα αυτόματου ελέγχου το 1999. Εργάστηκε στο Ενωμένο Βασίλειο ως ερευνητής-προγραμματιστής σε εταιρεία κατασκευής λογισμικού και από το 2003 διδάσκει στην Ελλάδα στον τομέα της Πληροφορικής.
Δρ. Ντούσκας Θεόδωρος
Ο Δρ. Ντούσκας είναι διδάκτωρ ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Έχει 7 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα ανάλυσης και διαχείρισης επικινδυνότητας, μεθοδολογίες και εργαλεία ανίχνευσης τεχνικών αδυναμιών, κατάσχεσης και ανάλυσης ψηφιακών πειστηρίων. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά έργα, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα ασφάλειας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το ερευνητικό του έργο μετρά 12 και πλέον δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά. Είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISO 27001 LA) και έχει διεξάγει μεγάλο αριθμό ελέγχων συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας.
Δρ. Πολίτης Ηλίας
Ο Δρ. Ηλίας Πολίτης είναι κάτοχος BSc στην Ηλεκτρονική Μηχανική από το Queen Marry College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 2000 και MSc σε Κινητές και Προσωπικές Επικοινωνίες από το King’s College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 2001. Από το 2009 έχει αναγορευτεί σε Διδάκτορα του Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Συμμετέχει ως Έμπειρος Ερευνητής στην τεχνική διοίκηση και στην ομάδα υλοποίησης ερευνητικών έργων χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ (FP7, HORIZON 2020) και σε πλήθος έργων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς πόρους. Έχει διδάξει ως Λέκτορας ΠΔ.407 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο διδάσκει στη Σχολή Πληροφορικής. Η ερευνητική του δραστηριότητα εκτείνεται στις περιοχές των Δικτύων Πολυμέσων, της Ποιότητας Εμπειρίας Χρήστη και του Μελλοντικού Internet, με περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κρίση. Είναι μέλος του ΤΕΕ και της ΙΕΕΕ.
Δρ. Πούρος Σωτήριος
O Δρ. Σ. Πούρος είναι διδάκτωρ Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Συστημάτων. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ειδίκευσης στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντίστοιχα. Έχει 12 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα ηλεκτρονικής, δικτύων υπολογιστών, τηλεπικοινωνιών, μικροελεγκτών, FPGA, ηλεκτρονικών ψηφιακών συστημάτων και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ελλάδα (αναθέσεις από Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), με ερευνητικό έργο 20 και πλέον δημοσιεύσεων. Επίσης, έχει πλούσιο συγγραφικό και συμβουλευτικό έργο μέσω συνεργασιών με ερευνητικά ιδρύματα Γαλλίας και Βουλγαρίας.
Δρ. Σεϊσόγλου Παντελής
Ο Δρ. Σεϊσόγλου είναι κάτοχος PhD στον τομέα των Βάσεων Δεδομένων (μερική αποτίμηση ερωτήσεων σε πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων με περιθώριο σφάλματος). Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε πλήθος έργων ιδιωτικών και δημοσίων φορέων. Έχει 20 έτη εκπαιδευτική εμπειρία με εκκίνηση την εκπαίδευση ενηλίκων σε εταιρίες αναφορικά με γνωστικά αντικείμενα πληροφορικής και επεκτάθηκε σε εκπαίδευση σε κολλέγια και μαθήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σήμερα κατέχει επιτελική θέση υπευθύνου Πληροφορικής σε όμιλο εταιριών. Τέλος, έχει πραγματοποιήσει συγγραφή σημειώσεων για 2 μαθήματα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ για τα οποία ήταν υπεύθυνος.
Δρ. Σερρέλης Εμμανουήλ
Ο Δρ. Σερρέλης εργάζεται ως Information Systems and Security Manager σε μεγάλη Φαρμακευτική εταιρία, ως λέκτορας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, όπως επίσης ως Σύμβουλος Θεμάτων Information Assurance και Υπηρεσιών Πληροφορικής. Διαθέτει πάνω από 20 έτη εμπειρίας σε κλάδους όπως της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Ασφάλειας Πληροφοριών, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Είναι επίσης ομιλητής σε πλήθος επιστημονικών και τεχνικών συνεδρίων, project manager και συντονιστής έργων (βιομηχανικών, ερευνητικών, ευρωπαϊκών και δημοσίων). Ως ενεργός ερευνητής διαθέτει επίσης πολυποίκιλες δημοσιεύσεις, με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα να έχουν εξελιχθεί από τη διαχείριση της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, την ποσοτικοποίηση της ασφάλειας και την διασφάλιση των υπηρεσιών, στην πληροφοριο-κεντρική εκπαίδευση και επιστημολογία.
Δρ. Σκλαβούνος Δημήτρης
Ο Δρ. Δημήτρης Σκλαβούνος είναι κάτοχος πτυχίου (Beng) Μηχανικής Ηλεκτρονικών και Επικοινωνιών, Μεταπτυχιακού Διπλώματος εξειδίκευσης (Msc) στα Συστήματα Επικοινωνιών Δεδομένων και Διδακτορικού (PhD) στο πεδίο Ελέγχου και Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κτιρίων (Brunel University). Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία (άνω των 20 ετών) στον τομέα υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων Η/Υ, ενώ παράλληλα για σειρά ετών έχει διδάξει σε τμήματα της επιστήμης Ηλ. Υπολογιστών σε Κολλέγια και στο ΤΕΙ Αθηνών. Έχει δημοσιεύσεις ερευνητικού έργου σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων με κριτές και το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζει στα επιστημονικά πεδία: Ανίχνευση εισβολών σε δίκτυα, Δίκτυα Αισθητήρων.
Δρ. Φωτιάδης Δημήτρης
Ο Δρ. Φωτιάδης είναι διδάκτωρ πληροφορικής. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα επεξεργασίας εικόνας, αναγνώρισης προτύπων και ανάλυσης σχήματος. ‘Έχει στο παρελθόν εργαστεί ως ακαδημαϊκός διευθυντής στα μεταπτυχιακά προγράμματα (MSc Computing, MBA) του Ελληνοβρετανικού κολλεγίου της Αθήνας. Είναι μηχανικός λογισμικού στο τμήμα τεχνολογικής ανάπτυξης της NOKIA, HELLAS. Έχει αναλάβει τον ρόλο του scrum master και εργάζεται ως innovation officer στα πλαίσια του innovation board της NOKIA. Έχει εργαστεί σε πληθώρα ευρωπαϊκών ερευνητικών και δια βίου μάθησης έργων.
Δρ. Χελιώτης Γεώργιος
Ο Δρ. Χελιώτης (BSc, MSc, PhD) είναι διδάκτωρ συστημάτων οπτικών επικοινωνιών. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα, μεταξύ άλλων, φωτονικών και οπτοηλεκτρονικών τεχνολογιών, τηλεπικοινωνιών και δικτύων μεταφοράς δεδομένων. Έχει διδάξει στην Ελλάδα σε προγράμματα δικαιόχρησης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και έχει τελέσει επιστημονικός υπεύθυνος και ερευνητής σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Το ερευνητικό του έργο μετρά 40 και πλέον δημοσιεύσεις, καθώς και 2 βιβλία. Είναι αξιολογητής επιστημονικών περιοδικών των εκδόσεων OSA και IEEE.
Ευθυμίου Χρήστος
O κος Ευθυμίου είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου με ειδίκευση στη φωτονική, και πτυχίου Φυσικής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα δικτύων Η/Υ, φωτονικής, και οπτοηλεκτρονικής. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.), καθώς και στο Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Τ.Ε.Ι. Σερρών). Tα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της κατασκευής και ανάπτυξης δυναμικών ιστοσελίδων.
Λύρας Νικόλαος
Ο κος Λύρας (BSc, MSc) είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου από το τμήμα Φυσικής και μεταπτυχιακού (MSc) στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και στις Τηλεπικοινωνίες από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Έχει 10 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα λογισμικού και ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Siemens A.E (τμήμα ανάπτυξης λογισμικού) και στην Nokia Siemens Networks. Από το 2011 είναι προϊστάμενος ομάδας μηχανικών του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού της Nokia στο Technology Center της Αθήνας.
Μουχταρόπουλος Αντώνης
O κ. Αντώνης Μουχταρόπουλος είναι ερευνητής στους τομείς της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και της ψηφιακής εγκληματολογίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Πληροφορική (University of Bradford), μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (University of Warwick), πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (University of Bradford) και ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή σε συστήματα Digital Forensics στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών βρετανικών πανεπιστημίων (London School of Economics, Royal Holloway, University of Warwick, UCLan, University of Bradford, UEL). Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας έχει πραγματοποιήσει πλήθος δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια, και έχει συμμετάσχει σε κριτικές και οργανωτικές επιτροπές.
Πλυτάς Μάρκος
Ο Μάρκος Πλυτάς, έχει σπουδάσει Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων MSc Computer Science και MSc Information Technology από το Dundee University της Σκωτίας. Έχει εργαστεί σαν μηχανικός λογισμικού σε έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σαν διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών για πάνω από 10 έτη και στην Ανωτάτη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για 2 έτη. Εδώ και 12 και πλέον έτη διδάσκει και ασχολείται με διοικητικό έργο στην Ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Φουτσιτζής Χρήστος
Ο κος Φουτσιτζής είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην πληροφορική με ειδίκευση στα διαδραστικά πολυμέσα από το John Moores University, Liverpool. Έχει 15 και πλέον έτη διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε θέματα ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών, διάδρασης ανθρώπου υπολογιστή, εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας καθώς και εφαρμοσμένης πληροφορικής. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως λέκτορας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο ΑΠΘ καθώς και στην ΑΕΝ Μακεδονίας με ερευνητικό έργο που εστιάζει στη χρήση των υπολογιστών στην εκπαίδευση και περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.