MSc Computer Games Development
Μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξη Παιχνιδιών Η/Υ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πτυχίο από κορυφαίο Διεθνές Πανεπιστήμιο 

1

Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών Master of Science από το University of East London.

Κορυφαίες πιστοποιήσεις

2

Δυνατότητα απόκτησης πιστοποιήσεων από CISCO και Oracle.

Υπερσύγχρονα εργαστήρια

3

Μαθήματα σε εργαστήρια με εξοπλισμό και λογισμικά προηγμένης τεχνολογίας.

Μέλος του ΣΕΠΕ

4

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι Μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ)

Συνεργασία με Microsoft

5

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι συνεργάτης της κορυφαίας εταιρίας τεχνολογικών λύσεων Microsoft.

Μέλος του BCS

6

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το 1ο Κολλέγιο στην Ελλάδα το οποίο έχει λάβει “Academic Membership” από το British Computer Society.

Μέλος σε διεθνή επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δίκτυα Πληροφορικής

7

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι partner του EC-Council Academia, μέλος του διεθνούς δικτύου SAP University Alliances και μέλος του δικτύου GitHub Education.

Επαγγελματική αποκατάσταση

8

Ο τομέας της ανάπτυξης εφαρμογών παιχνιδιών είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενος, παγκοσμίως.

Ευέλικτες ώρες μαθημάτων

9

Ωρολόγιο πρόγραμμα ιδανικό για εργαζομένους και ολοκλήρωση σπουδών σε ένα ακαδημαϊκό έτος.

Επαγγελματική δικτύωση 

10

Σεμινάρια από καταξιωμένους επαγγελματίες με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Ελληνόφωνο πρόγραμμα σπουδών 

11

Δυνατότητα φοίτησης πλήρως στα ελληνικά.

Αναγνωρισμένες σπουδές

12

Αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων βάσει των κείμενων διατάξεων, όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΕΤΗ
1
ΓΛΩΣΣΑ
gr

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ανάπτυξη Παιχνιδιών Η/Υ, MSc Computer Games Development, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, πρόγραμμα εξειδίκευσης που απευθύνεται σε αποφοίτους Πληροφορικής που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ανάπτυξη εφαρμογών παιχνιδιών σε διάφορες πλατφόρμες Η/Υ.

Το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών παρέχει, συνδυαστικά, θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο σε βασικά πεδία ανάπτυξης παιχνιδιών Η/Υ, όπως: ειδικά προγραμματιστικά θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εφαρμογών σε ειδικά περιβάλλοντα (Unity3D, UnReal), σχεδιασμό σεναρίων και επιπέδων ενός παιχνιδιού και μεθοδολογίες διαχείρισης ανάπτυξης ενός σχετικού έργου.

Στόχος είναι οι φοιτητές να αποκτήσουν τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια ώστε να είναι ικανοί να αναπτύξουν εξ ολοκλήρου ένα παιχνίδι είτε για Η/Υ, είτε για κινητά, είτε για εφαρμογή σε άλλες επιστήμες (όπως Virtual Reality applications για εργοστάσια κ.α.). Προς αυτή την κατεύθυνση, δίνεται έμφαση σε προηγμένες μεθόδους ανάπτυξης εφαρμογών σε ειδικά περιβάλλοντα και στον σχεδιασμό διαφορετικών σεναρίων και επιπέδων ενός ψηφιακού παιχνιδιού.

Κάτι που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του MSc Computer Games Development στην αγορά εργασίας είναι η φύση της βιομηχανίας των παιχνιδιών Η/Υ. Πρόκειται για έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο, ειδικά στην εποχή της συνεχούς εξέλιξης των Smartphones. Με αυτόν τον τρόπο, οι προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων του δεν περιορίζονται μόνο στην αγορά του Gaming, αλλά σε πληθώρα κλάδων, μιας και ολοένα και εντονότερα καταγράφεται η τάση της χρήσης του προγραμματιστικού περιβάλλοντος ανάπτυξης παιχνιδιών σε βιομηχανικές εφαρμογές.

Ακόμα, το μεταπτυχιακό στην Ανάπτυξη Παιχνιδιών Η/Υ δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιήσεις της Oracle, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ενταχθεί στο Oracle Workforce Development Program ως Oracle University Workforce Development Program Partner στην Ελλάδα. Επιπλέον, είναι το 1ο ελληνικό Κολλέγιο που αναγνωρίσθηκε ως επίσημο πιστοποιημένο κέντρο από τη CISCO.

περισσότερα +

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

1
 • Δυναμικός Προγραμματισμός Παιχνιδιών
 • Προηγμένες Μεδοθολογίες Σχεδιασμού Παιχνιδιών
 • Προγραμματισμός Παιχνιδιών
 • Σχεδιασμός Παιχνιδιών και Επιπέδων
 • Διπλωματική Εργασία

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1

Επαγγελματικές Προοπτικές

Το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Computer Games Development προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και εφόδια σε επαγγελματίες της Πληροφορικής που επιθυμούν να:

 • εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και να εξελιχθούν στην αγορά εργασίας που αφορά στην Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών
 • διεκδικήσουν θέσεις έμπειρων επιστημόνων δεδομένων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών.
2

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Το μεταπτυχιακό MSc Computer Games Development απευθύνεται σε πτυχιούχους και επαγγελματίες του κλάδου της Πληροφορικής, που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ανάπτυξη παιχνιδιών.

Δικαιολογητικά Εγγραφής:

 • Πρώτο πτυχίο Πληροφορικής ή συναφούς αντικειμένου, από εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού
 • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 2 ετών στο αντικείμενο (επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη για την εισαγωγή στο πρόγραμμα)
 • Συστατικές Επιστολές
 • Αστυνομική Ταυτότητα
 • Πτυχίο / πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας (μόνο όπου απαιτείται)
 • Άλλοι τίτλοι σπουδών (εάν υπάρχουν)
 • Αίτηση Εγγραφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Την αξιολόγηση των παραπάνω δικαιολογητικών συμπληρώνει η προσωπική συνέντευξη επιλογής των υποψηφίων.

Ενθαρρύνεται η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο πρόγραμμα και από υποψηφίους που δε διαθέτουν πρώτο πτυχίο, αλλά έχουν σχετική προϋπηρεσία και αποδεδειγμένες πρότερες γνώσεις στο γνωστικό αντικείμενο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ