Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους, καθώς και σημαντικές διακρίσεις στο δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο. Στην πλειοψηφία τους διακρίνονται για την πολυετή επαγγελματική εμπειρία τους και έχουν συμμετάσχει σε κορυφαία projects και διοργανώσεις του χώρου της Σκηνοθεσίας, Δημοσιογραφίας και Μουσικής Παραγωγής. Έτσι, βοηθούν τους φοιτητές να δικτυωθούν με την αγορά εργασίας με τον καλύτερο τρόπο και να αποκτήσουν από τα πρώτα βήματα των σπουδών τους πραγματικές εμπειρίες από το μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον.
Καθηγητές Σχολής Πολιτισμού και Επικοινωνίας
Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Πολιτισμού και Επικοινωνίας απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.
MENTORS
Κυθρεώτης Χρίστος
Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Πατάκη για νέους συγγραφείς (2007), καθώς και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου (2009). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά “(δε)κατά”, “Εντευκτήριο” και “The Books’ Journal”, ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο “The Books’ Journal”. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων «Μια χαρά», για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2015 (εξ ημισείας με την Μαρία Φίλη). Το δεύτερο μυθιστόρημα του «Εκεί που ζούμε» (εκδόσεις Πατάκης) έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές. Εργάζεται ως επιμελητής μυθιστορημάτων και διηγημάτων σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα.
Μπασκόζος Γιάννης Ν.
Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με τη Θεωρία Πολιτισμού. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με καθηγητή τον Μ.Γ. Μερακλή. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εξπρές», στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», στο «Βήμα» και αλλού. Είχε τη διεύθυνση του βιβλιογραφικού περιοδικού «Διαβάζω», από το 2006 έως τη διακοπή της κυκλοφορίας του, το 2012, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του αγγλόφωνου περιοδικού “Hellenic Quarterly”. Το 2013 δημιούργησε και διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο «Ο Αναγνώστης». Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «ΜΕΖ» , «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;» και «Ιστορίες από το Μετς». Άλλα βιβλία του: «Τα περιττά και τα ουσιώδη, πολιτιστικές τάσεις στη μεταπολίτευση», «Ελένη Αρβελέρ: Μια ζωή χωρίς άλλοθι», «Γ.Μπαμπινιώτης: Οι πικρές αλήθειες της γλώσσας μου», κ.ά
Μπίρμπα Έφη
Η Έφη Μπίρμπα φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή́ Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ) και στο μεταπτυχιακό́ τμήμα της Καλών Τεχνών Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Master in Digital Arts). Από το 2008 η δραστηριότητά της εντοπίζεται στους χώρους των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου, της performance, της βιντεοτέχνης και της σκηνογραφίας. Από το 2009 σκηνοθετεί κι εργάζεται ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος για το θέατρο και ως Production Designer για τον κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Σωσίας, Τα Ωραία Χέρια Μας, Ριχάρδος Β’, Δον Κιχώτης, βιβλ. 2ο, κεφ. 23ο. Έχει συμμετάσχει με έργα της σε εκθέσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου καλλιτεχνών Rēs Ratio Network.
Οικονόμου Χρήστος
Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 2003 με τη συλλογή διηγημάτων «Η γυναίκα στα κάγκελα». Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του, «Κάτι θα γίνει θα δεις» (2010), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και μεταφράστηκε στα ιταλικά (Editori Riuniti, 2012) και στα γερμανικά (C.H. Beck, 2013). Προγραμματίζεται επίσης να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ (Archipelago Books) και στην Ισπανία (Valparaiso). Ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων «Το καλό θα ‘ρθει από τη θάλασσα» (2014). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε επτά γλώσσες συνολικά και έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Παράλληλα, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε καθημερινές εφημερίδες και διδάσκει δημιουργική γραφή στο Βιβλιοπωλείο Ιανός.
Παπαδάκη Κάλλια
Η Κάλλια Παπαδάκη γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Bard College και το Πανεπιστήμιο Brandeis. Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Ο ήχος του ακάλυπτου» (εκδόσεις Πόλις) διακρίθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού “Διαβάζω”, το 2010. Έχει συμμετάσχει σε συλλογές διηγημάτων και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “Νέα Εστία” και “Ποιητική”. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους. Το πρώτο της σενάριο ήταν για την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου “September”. Το μυθιστόρημά της «Δενδρίτες» (2015), που εκδόθηκε στο πλαίσιο του ελληνογαλλικού προγράμματος ενίσχυσης συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών του ελληνικού και του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, τιμήθηκε το 2017, με το βραβείο European Union Prize for Literature. Διδάσκει δημιουργική γραφή, σενάριο και πεζογραφία.
Σερβετάλης Άρης
Ο Άρης Σερβετάλης είναι ηθοποιός και performer. Aποφοίτησε από τη σχολή Διομήδη Φωτιάδη. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ουπς, ένα έργο κόμικς, Όρνιθες, Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, Κεφ. 23ο, Οπερέττα, Ριχάρδος Β’,. Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Τα Ωραία μας χέρια, Άτιτλο, μια σπουδή στον Σάμιουελ Μπέκετ, Platonov, Μερσιέ και Καμιέ, Κουρδιστό πορτοκάλι, Βάκχες, Αχαρνείς, Σωσίας, Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο ηλίθιος, Ρινόκερος. Συμμετείχε στις χοροθεατρικές παραστάσεις του Δημήτρη Παπαϊωάννου, Still life, Μήδεια 2, 2. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Όρνιθες ή πώς να γίνεις πουλί, The Waiter, Αγέλη Προβάτων, L, Άλπεις, Κινέτα, Το όνειρο του σκύλου, Μήλα, Ο Άνθρωπος του Θεού. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Είσαι το ταίρι μου, Σε είδα, Singles, Κλείσε τα μάτια.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αγιοπετρίτης Μπογδάνος Δημήτρης
Ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης-Μπογδάνος είναι απόφοιτος την Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του Tμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και, επίσης, της Δραματικής Σχολής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου. Το 2010 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Central Saint Martins του University of the Arts London με αντικείμενο Performance Design and Practice, καθώς και στη Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) με diploma στη σκηνοθεσία θεάτρου. Παρακολούθησε τμήματα φωνητικής και musical στο Central School of Speech and Drama, χορογραφίας στο The Place-London, υποκριτικής στο HB Studio και physical theatre στο SITI Company της Νέας Υόρκης.
Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για ενήλικο και παιδικό κοινό στο Λονδίνο και την Αθήνα (Into the Woods, Andy, Μπιλ & Λου, Δάφνις+Χλόη, Mon Petit Prince, Ορφέας & Ευρυδίκη, Η Τελεία, Ένα Μάθημα Χορού, Γαμ, Ο Γαργαληστής, Σαμάνθα και Μαξ, Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ κ.ά) σε θεατρικούς χώρους όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Cochrane Theatre, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αθηναΐδα, Badminton Theatre, Θησείον, Bios, Θέατρο Ιλίσια, Skrow Theater κ.ά. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ως performer στην όπερα The Consul στο Λονδίνο, καθώς και στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Πήρε μέρος ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη στο Tracking Shot του Pete Brooks στην Ιταλία, ενώ συνεργάστηκε σε τρεις παραγωγές με τον Σταμάτη Κραουνάκη ως μέλος της μουσικοθεατρικής ομάδας “Σπείρα-Σπείρα”. Για τέσσερα χρόνια δίδασκε θέατρο στο Λύκειο της Σχολής Μωραΐτη και ήταν υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ανταλλαγής μαθητικών θιάσων (Ολλανδία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ουκρανία). Από το 2013 ανέλαβε το τμήμα Theatre Studies του Ιnternational Baccalaureate του CGS, το 2020 έγινε συνεργάτης καθηγητής στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ ενώ από το 2019 διδάσκει υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στη Ανώτερη Δραματική Σχολή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου.
Έχει σκηνοθετήσει mini documentaries, διαφημιστικά και video clips ενώ έχει σταθερή εξωτερική συνεργασία ως creative director και team facilitator με εταιρείες όπως η Original Senses, το MTV, η PRC, η LoveFloris, η Nodding Cat και η MBW Events.
Το 2012 ίδρυσε τον διαδραστικό χώρο πολιτισμού the.flat στο κέντρο της Αθήνας. Τον Οκτώβριο του 2014 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή θεσμό Young Cultural Innovators of the World που έλαβε χώρα στο Salzburg της Αυστρίας και επιστρέφοντας στην Αθήνα υπήρξε συνιδρυτής της πολιτισμικής πλατφόρμας CultureFWD. To 2017 προσεκλήθη με υποτροφία στο διεθνές μηνιαίο συμπόσιο σκηνοθετών Directors Lab του Lincoln Center στη Νέα Υόρκη.
Βενάκη Ηλέκτρα
Η κα Βενάκη είναι ιδρύτρια της διαδικτυακής πύλης για τον Βαλκανικό κινηματογράφο (www.altcine.com) και διευθύντρια του online short film festival for Balkan film makers (altcineAction!). Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στον Κινηματογράφο από το Πανεπιστήμιο ParisI, Pantheon-Sorbonne. Διδάσκει Μοντάζ και Ηχητικό Σχεδιασμό στον Κινηματογράφο, σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αθήνα, ενώ έχει διδάξει το μάθημα του Μοντάζ για δύο χρόνια στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., (2005-2007) και είναι στενός συνεργάτης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει υπογράψει το μοντάζ σε πολλά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, σε ταινίες μυθοπλασίας καθώς και ταινίες μικρού μήκους. Τα ντοκιμαντέρ στα οποία έχει συνεργαστεί ως μοντέρ, έχουν βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Έχει διατελέσει υπεύθυνη Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Οργανισμού Λαμπράκη (2000- 2005) και αρχισυντάκτης του κινηματογραφικού τμήματος του in.gr από την έναρξη του, το 1999 έως το 2005. Έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο: Σμύρνη – Ο μεγάλος ξεριζωμός (2007) καθώς και διαφημιστικά σποτ για τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων καθώς και μελέτες για τον ήχο, το μοντάζ και τις νέες τεχνολογίες στον κινηματογράφο και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα συνέδρια και ημερίδες.
Βατικιώτη Μιράντα
Παράλληλα, από το 2006, εργάζεται ως συγγραφέας έχοντας εκδώσει μέχρι σήμερα 5 βιβλία για παιδιά (εκδ. Κ. Μ. Ζαχαράκης, εκδ. Αίολος) και 2 για ενήλικες (εκδ. Πικραμένος). Παράλληλα, έχει γράψει 2 μονόπρακτα θεατρικά έργα που κινηματογραφήθηκαν ως ταινίες μικρού μήκους (σκην. Τατιάνα Λύγαρη – Θέατρο Τρένο στο Ρουφ). Ως συγγραφέας και έχοντας εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιάζει και υλοποιεί μαθήματα δημιουργικής γραφής, αντλώντας εργαλεία από όλο το φάσμα των τεχνών για ομάδες ανήλικων και ενήλικων ατόμων.
Βουλγαράκη Ιώ
Η Ιώ Βουλγαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε υποκριτική στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου και Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ρώσικο Πανεπιστήμιο Θεατρικής Τέχνης GITIS της Μόσχας (Σχολή Σκηνοθεσίας, τμήμα Λεονίντ Χέιφιτς, 2008-2013), από το οποίο αποφοίτησε με «Άριστα».
Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Στο εξωτερικό έχει συνεργαστεί με το Ακαδημαϊκό Νεανικό Θέατρο ΡΑΜΤ (Μόσχα) και το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι (Βρότσλαβ). Το 2013 σκηνοθέτησε για το κρατικό ραδιόφωνο της Ρωσίας KULTURA την παράσταση «Νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Το 2017-18 δίδαξε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα πάνω στην Οδύσσεια του Ομήρου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. To 2020-21 επιμελήθηκε σκηνοθετικά την ηχητική σειρά «Αναγνώσεις» του ΚΠΙΣΝ. Σήμερα, διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και σκηνοθεσία στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι ιδρυτικό μέλος της oμάδας ΠΥΡ που δραστηριοποιείται στο ελληνικό θέατρο από το 2013.
Γαλέος Αντώνης
Ο Αντώνης Γαλέος είναι απόφοιτος της Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Claremont Graduate University, στη Θεωρία Λογοτεχνίας και στο University of East Anglia, στη Σκηνοθεσία Θεάτρου. Εκπονεί διδακτορική διατριβή με το θέμα «Ρητορικά Προγυμνάσματα και Σύγχρονη Διδασκαλία της Υποκριτικής» στο ΕΚΠΑ. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει για το επαγγελματικό θέατρο 140 έργα, ανάμεσα στα οποία τα: Άγγελοι στην Αμερική του Τόνι Κούσνερ, 20 Νοέμβρη, Φθινόπωρο-Χειμώνας και Κάτι σαν Κόλαση του Λαρς Νουρίεν, Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι, Γυάλινος Κόσμος, Τραμ με το όνομα Πόθος – Τένεσι Ουίλιαμς, Δαμάζοντας τα Κύματα, Ντόγκβιλ και Χορεύοντας στο Σκοτάδι του Λαρς Φον Τριερ, Πιαφ – Παμ Τζεμς, Εξόριστοι – Τζέημς Τζόυς, Η νευρασθένεια του Δρ Σρέμπερ –Κάριλ Τσέρτσιλ, Δεν έχει ωραίες εικόνες – Γκέρτρουντ Στάιν, Mίζερι. Στήβεν Κινγκ, Άπαντα. Σάρα Κέην, Πν Ε/Υμα. Μάργκαρετ Έντσον. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τα έργα Ο Τρίτος είναι πιο γλυκός των Ευγένιου Λαμπίς και Εντμόντ Γκοντινέ, Fucking Men του Τζο Ντι Πιέτρο, Τα Γεγονότα του Ντέηβιντ Γκρέηγκ, Το Φάντασμα φεύγει του Φίλιπ Ροθ (Ρητορική Εγκατάσταση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Επιπλέον, υπήρξε μέλος της επιτροπής θεατρικών επιχορηγήσεων και έχει συνεργαστεί ως Υπεύθυνος Αρχαιολογικής έρευνας για το τμήμα Ποτάμι του Χρόνου της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων.
Γκότσης Νικόλαος
Ο Νικόλας Κωνσταντινίδης Γκότσης πραγματεύεται τον ήχο και τη μουσική μέσα από συνθέσεις, παραγωγές, διαδραστικές παραστάσεις, δημιουργική καθοδήγηση και εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος από το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης και διαθέτει Μεταπτυχιακό από το Τμήμα Προηγμένης Μουσικής Παραγωγής του University of Glamorgan. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει τη Σχολή Μουσικοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου, καθώς και Μοντέρνες Σπουδές στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Η κατάρτισή του περιλαμβάνει και συμμετοχή σε ένα μεγάλο εύρος σεμιναρίων. Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα, όπου ζει, δραστηριοποιείται, διδάσκει και διδάσκεται.
Δρ. Αλετράς Άγγελος
Σκηνοθέτης, Θεωρητικός του Κινηματογράφου. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και στη συνέχεια σπούδασε κινηματογράφο στο Τμήμα Film and Media Production του Sheffield Hallam University (Master με έπαινο). Το 2017 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ με θέμα τη χωρική έκφραση του ανοίκειου στον κινηματογράφο του Andrei Tarkovsky. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, video clip και διαφημιστικά. Διδάσκει κινηματογραφικές σπουδές στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
Δρ. Στάιου Ελένη-Ρεβέκα
Η Δρ Ελένη Ρεβέκα Στάιου είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ (προπτυχιακό επίπεδο-2007) και του London School of Economics and Political Science (LSE-μεταπτυχιακό επίπεδο-2008). Έχει λάβει το διδακτορικό της από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ στην επικοινωνία των αυτο-οργανωμένων πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Είναι δημιουργός της πλατφόρμας Οργάνωση 2.0 (http://organosi20.gr) που στόχος της είναι να συγκεντρώσει πληροφορίες για όσο το δυνατόν περισσότερες κινήσεις αυτο-οργάνωσης πολιτών σε έναν ιστοχώρο προσβάσιμο από όλους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για επιπλέον ενημέρωση, συνεργασία, επικοινωνία αλλά και νέες ιδέες αλληλεγγύης και υποστήριξης. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η συμμετοχή των πολιτών στην ηλεκτρονική και τοπική διακυβέρνηση, τα social media και ειδικότερα οι δυνατότητες χρήσης τους από άτομα, ομάδες και οργανώσεις, όπως επίσης και η επικοινωνία των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως επίσης και ερευνητική συνεργάτης του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ.
Δρ. Τσαφταρίδης Διονύσης
Ο Δρ. Διονύσης Τσαφταρίδης φοίτησε στο Μουσικό Γυμν./Λύκειο Παλλήνης. Το 2001 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο “Σωματικό Θέατρο” στο University of Surrey και RHUL (MA, 2002). Στη συνέχεια, εκπόνησε τη Διδακτορική του διατριβή στο Roehampton University, Maya Deren’s Screendances: a Formalist Approach (PhD,2009).
Ως διδακτορικός καθηγητής έχει συνεργαστεί με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου, το Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών σε συνεργασία με το Queen Margaret University of Scotland, και με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.
Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Futures Theatre Company (UK) και τον ΟΠΑΝΔΑ. Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες του είναι με τους θεατρικούς σκηνοθέτες Ρέινα Εσκενάζυ (2020-2021), Νίκο Καμτσή (2021-2022-2023), με τον σκηνοθέτη όπερας Ισίδωρο Σιδέρη (2021), με τον εικαστικό Ben Judd (2021, 2022, UK) και ως χορευτής με τη χορογράφο Beth Corning (2021, 2022, USA).
Έχει σκηνοθετήσει τις “Καρέκλες” του Ευγένιου Ιονέσκο (2018) και την παιδική παράσταση “Μάλιστα, Κύριε Νώε” των Δημήτρη Λέντζου – Σοφίας Σωτηρίου (2022). Επίσης, δημιουργεί χοροταινίες και video art με βραβευμένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – VideoDance (Fones, 2007), με επίσημη συμμετοχή στο 9thAVDP (Unhinged, 2016) και στο Διεθνές Φεστιβάλ NEXT@Graham Eve project στη Νέα Υόρκη(1 2 3, 2019 Arthrosis/Διαμαντοπούλου).
Ερευνητικά, είναι στο τρίτο έτος δημιουργίας ενός ασκησιολογίου ανάπτυξης της κιναισθησίας και της χωροαντίληψης του ερμηνευτή μέσω σκοτεινής εμπειρίας (εμποδιζόμενη όραση) DMS-Dark Moving Spaces Σκοτεινοί Μετα/Κινούμενοι χώροι – Η σκοτεινή εμπειρία ως εργαλείο Κιναισθητικής και Χωροαντιληπτικής Αυτογνωσίας, Βελτίωσης και Κινητικής Διερεύνησης.
Θεοδωρόπουλος Βαγγέλης
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Σκηνοθεσίες του έχουν ανεβεί στο Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο. Το 1995 παρουσίασε με τη Νέα Σκηνή Τέχνης -που ιδρύθηκε με δική του πρωτοβουλία- τη Φιλονικία του Μαριβώ.
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, η μόνιμη πλέον στέγη του θιάσου, ξεκίνησε το 1997 με τον Κοινό Λόγο της Έλλης Παπαδημητρίου σε δική του σκηνοθεσία. Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει εκεί πάνω από 60 έργα από το κλασικό και κυρίως από το σύγχρονο ρεπερτόριο. Επίσης έχει παρουσιάσει κατ’ επανάληψη έργα αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. Παραστάσεις του Θεάτρου του Νέου Κόσμου περιοδεύουν κάθε χρόνο χειμώνα και καλοκαίρι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δημιούργησε το Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά το 2002, που έδινε παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα και δομές αλληλεγγύης ως το 2020, που διέκοψε λόγω πανδημίας.
Το 2011 τιμήθηκε με το έπαθλο «Φώτος Πολίτης» για την προσφορά του στο θέατρο τη διετία 2008-2010. Επίσης έχει τιμηθεί κατ’ επανάληψη με τα βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος.
Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη δραματική σχολή Δήλος. ‘Εχει τελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την χρονική περίοδο 2016-2019.
Καραγιάννης Δημήτρης
Ο Δημήτρης Καραγιάννης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πολιτική Επικοινωνία & Νέες Τεχνολογίες από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση ειδήσεων και τη μεθοδολογία πλαισίωσής τους. Έχει εργασθεί ως δημοσιογράφος και media analyst και αποτελεί συνιδρυτή της εταιρείας Media Frame, η οποία ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή media reports. Μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά) και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα είναι η ανάγνωση, η μουσική και ο κινηματογράφος.
Κορρυβάντη Κωνσταντίνα
Η Κωνσταντίνα Κορρυβάντη γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις. Η πρώτη της ποιητική συλλογή (Μυθογονία, εκδ. Μανδραγόρας, 2015) τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» και με το βραβείο «Γ. Αθάνα» της Ακαδημίας Αθηνών. Η δεύτερή της συλλογή «Dyno: με τα ζάρια στον αέρα» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις το 2019. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά, τα Γαλλικά και τα Τούρκικα. Ανάμεσα στις συνεργασίες της βρίσκονται πρωτοβουλίες και δράσεις της ΕΡΤ, του Ιδρύματος Ωνάση και του House of Poetry στο Βερολίνο. Παράλληλα, ασχολείται με το δοκίμιο. Κείμενα της με θέμα το φύλο και τον διαθεματικό φεμινισμό, καθώς και κριτικές βιβλίου, δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης», όπου υπογράφει τη στήλη HerStory. Επιπλέον, γράφει κριτικές στην εφημερίδα «Η Εποχή», στο ένθετο «Η Εποχή των Βιβλίων».
Κοκκινίδης Αναστάσιος
Ο Αναστάσιος Κοκκινίδης είναι συνθέτης και μουσικός παραγωγός, ο οποίος δραστηριοποιείται στους χώρους της ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Παράληλα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον τομέα της Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας. Κύριο όργανο του το πιάνο, με σπουδές στην Κλασσική Μουσική, στις Ηχητικές Τέχνες (BA) καθώς και στην Σύνθεση για τον Κιν/φο (MA). Συνθέτει, ηχογραφεί και παρουσιάζει τα έργα του, μέσω ηχητικών εφαρμογών, οπτικοακουστικών παρουσιάσεων και ζωντανών παραστάσεων.
Κυθρεώτης Χρίστος
Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Πατάκη για νέους συγγραφείς (2007), καθώς και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου (2009). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά “(δε)κατά”, “Εντευκτήριο” και “The Books’ Journal”, ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο “The Books’ Journal”. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων «Μια χαρά», για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2015 (εξ ημισείας με την Μαρία Φίλη). Το δεύτερο μυθιστόρημα του «Εκεί που ζούμε» (εκδόσεις Πατάκης) έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές. Εργάζεται ως επιμελητής μυθιστορημάτων και διηγημάτων σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα.
Μούζας Αλέξανδρος
Ο κ. Μούζας είναι συνθέτης, μουσικοτεχνολόγος και μουσικός παραγωγός. Διαθέτει 20 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα μουσικής τεχνολογίας, νέων μέσων, καθώς και τον συνδυασμό της μουσικής με άλλες τέχνες όπως χορός, κινηματογράφος, videoart, και μουσικό θέατρο. Έχει ολοκληρώσει πλήθος παραγγελιών για μουσικά έργα και σκηνικές παραγωγές, ενώ έργα του έχουν παιχθεί από ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει σχεδιάσει τα δυο μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα το Μεγάρου Μουσικής Aθηνών: Cam-media, και το πρόσφατο S-[cool]-life.
Μπασκόζος Ν. Γιάννης
Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με τη Θεωρία Πολιτισμού. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με καθηγητή τον Μ.Γ. Μερακλή. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εξπρές», στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», στο «Βήμα» και αλλού. Είχε τη διεύθυνση του βιβλιογραφικού περιοδικού «Διαβάζω», από το 2006 έως τη διακοπή της κυκλοφορίας του, το 2012, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του αγγλόφωνου περιοδικού “Hellenic Quarterly”. Το 2013 δημιούργησε και διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο «Ο Αναγνώστης». Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «ΜΕΖ» , «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;» και «Ιστορίες από το Μετς». Άλλα βιβλία του: «Τα περιττά και τα ουσιώδη, πολιτιστικές τάσεις στη μεταπολίτευση», «Ελένη Αρβελέρ: Μια ζωή χωρίς άλλοθι», «Γ.Μπαμπινιώτης: Οι πικρές αλήθειες της γλώσσας μου», κ.ά
Μπελεγράτη Αλεξάνδρα
Η Μπελεγράτη Αλεξάνδρα είναι συγγραφέας, θεατρική συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, με σπουδές στο The American College of Greece, Deree και στο London School of Journalism, London, όπου σπούδασε Novel Writing. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα ως Guest Lecturer, στο μάθημα του σεναρίου. Eργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως καθηγήτρια σεναρίου στο Τμήμα Σκηνοθεσίας, και ως εισηγήτρια σεναρίων/workshops στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, της οποίας είναι μέλος από το 2013. Γράφει θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, κάνει επιμέλεια βιβλίων, μεταφράζει λογοτεχνία από τα αγγλικά στα ελληνικά και σενάρια μικρού και μεγάλου μήκους, μεγάλου μήκους στα αγγλικά, τηλεοπτικές προτάσεις για σήριαλ & σειρές ντοκιμαντέρ στα αγγλικά. Στην τηλεόραση εργάστηκε ως αρχισυντάκτης σε εκπομπή μαγειρικής, ως σεναριογράφος σε σειρά, επίσης, έγραψε και σκηνοθέτησε σενάρια για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Το σενάριο «You are My Only Sunshine» διακρίθηκε στα Angel Film Awards – Monte Carlo/Monaco, παίρνοντας δύο βραβεία, ‘Best Special Mention Screenplay’ και ‘Best Family Drama Screenplay’, ενώ έργα της βρίσκονται σε διάφορα στάδια παραγωγής.
Οικονόμου Χρήστος
Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 2003 με τη συλλογή διηγημάτων «Η γυναίκα στα κάγκελα». Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του, «Κάτι θα γίνει θα δεις» (2010), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και μεταφράστηκε στα ιταλικά (Editori Riuniti, 2012) και στα γερμανικά (C.H. Beck, 2013). Προγραμματίζεται επίσης να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ (Archipelago Books) και στην Ισπανία (Valparaiso). Ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων «Το καλό θα ‘ρθει από τη θάλασσα» (2014). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε επτά γλώσσες συνολικά και έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Παράλληλα, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε καθημερινές εφημερίδες και διδάσκει δημιουργική γραφή στο Βιβλιοπωλείο Ιανός.
Παπαδάκη Κάλλια
Η Κάλλια Παπαδάκη γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Bard College και το Πανεπιστήμιο Brandeis. Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Ο ήχος του ακάλυπτου» (εκδόσεις Πόλις) διακρίθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού “Διαβάζω”, το 2010. Έχει συμμετάσχει σε συλλογές διηγημάτων και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “Νέα Εστία” και “Ποιητική”. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους. Το πρώτο της σενάριο ήταν για την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου “September”. Το μυθιστόρημά της «Δενδρίτες» (2015), που εκδόθηκε στο πλαίσιο του ελληνογαλλικού προγράμματος ενίσχυσης συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών του ελληνικού και του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, τιμήθηκε το 2017, με το βραβείο European Union Prize for Literature. Διδάσκει δημιουργική γραφή, σενάριο και πεζογραφία.
Παπαδέλλης Θάνος
Ο Θάνος Παπαδέλλης είναι συνθέτης – ενορχηστρωτής – μουσικοτεχνολόγος με εξειδίκευση στη μουσική για κινηματογράφο. Σαν εκπαιδευτικός έχει 18 έτη διδακτικής εμπειρίας και έχει συνεργασθεί με διάφορα εκπαιδετικά ιδρύματα όπως Ιεκ Ακμή, Ωδείο Τέχνης, Μουσική σπουδή, Vocalis και άλλα. Εργάζεται στο χώρο της μουσικής παραγωγής και έχει συνθέσει μουσική και sound design για ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους), τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ (πάνω από 100), σειρά κινουμένων σχεδίων, ντοκυμαντέρ, θέατρο, τηλεοπτικές εκπομπές και παραστάσεις στο Ευγενίδιο Ίδρυμα. Έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό cd με τίτλο “Images of blue memories” και βρίσκεται στην παραγωγή του δεύτερου. Έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς σύνθεσης.
Παπαδόπουλος Ανδρέας
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ειδίκευση στο μουσικό software. Αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University of York (ΜA Music Technology) όπου το κύριο θέμα της έρευνας του ήταν η δημιουργία ενός πρωτότυπου μουσικού οργάνου σε οθόνη αφής και ο χειρισμός του με gestures. Επίσης, σπούδασε στο Leeds Metropolitan University από όπου απέκτησε Bachelor of Science in Creative Arts and Sound Technology. Έχει εργαστεί ως προγραμματιστής και παραγωγός. Φέτος διδάσκει Μουσική Τεχνολογία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας θέματα όπως interfacing, interactivity και performance.
Πετρόλιας Ιωάννης
ο κος Πετρόλιας είναι ο υπεύθυνος σπουδών (Programme Leader) του προγράμματος BSc (Hons) Music Technology, διδάσκων ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας. Απόφοιτος από το Berklee College of Music της Βοστώνης διαθέτει 20 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα αναλογικής και ψηφιακής επεξεργασίας ήχου, ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής. Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρίες στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με πλούσιο έργο στο χώρο της μουσικής παραγωγής και συναυλιών.
Ράτσου Έφη
Η Έφη Ράτσου είναι συνθέτης και καθηγήτρια μουσικής. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Middlesex, στο Λονδίνο (MAMusicEducation, BAMusic) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Μουσικών Σπουδών/ Κατεύθυνση Σύνθεσης BA, MA). Επίσης, σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο. Από αρκετά νεαρή ηλικία έχει συνθέσει έναν μεγάλο αριθμό μουσικών θεμάτων για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο. Τα τελευταία 10 χρόνια συμμετείχε σε διάφορα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ σαν συνθέτης και πιανίστρια. Το 2003 κυκλοφόρησε το CD της ‘Η Χώρα των Παγωτών’ με μουσική για το παιδικό θέατρο από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2008 η μουσική της για τη ‘Μήδεια’ του Ευριπίδη παρουσιάστηκε από τη Ορχήστρα της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, στα πλαίσια των εγκαινίων της Έδρας Ελληνιστικών Σπουδών. Το 2012 κυκλοφόρησε από την εταιρία ‘PolytroponMusic’ η δισκογραφική της δουλειά ‘TWINS’.Από το 2012 είναι υπεύθυνη σπουδών στον τομέα Μουσικής Τεχνολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης. Από το 2005 διδάσκει θεωρητικά μαθήματα της μουσικής στα τμήματα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΙ και από το 2008 στο InternationalBaccalaureateτου Αμερικάνικου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Ρεμούνδου Μαγδαληνή
Η κα Μαγδαληνή Ρεμούνδου είναι Υπεύθυνη του Τομέα Σπουδών Πολιτισμού και Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Σπουδών (Programme Leader) του προγράμματος BA in Media Production του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με δύο κατευθύνσεις: Film Directing και Journalism. Επίσης, είναι επίσημη εξετάστρια του Υπουργείου Παιδείας σε μεταλυκειακό επίπεδο εκπαίδευσης. Έχει τριακονταετή εμπειρία ως σκηνοθέτις και διευθύντρια παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων ζωντανών ενημερωτικών, μαγνητοσκοπημένων μυθοπλασίας, TV shows και ντοκυμανταίρς. Διαθέτει επίσης πολυετή εμπειρία σε οργάνωση παραγωγής θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτούς και κλειστούς θεατρικούς χώρους.Είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, της Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Σχολής Ε. Χατζίκου και με άριστα του Μεταπτυχιακού προγράμματος- Πολιτισμικών Σπουδών του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ), καθώς και της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ένωσης F.E.R.A και M.E.I.
Σκουλούδης Σωτήρης
Ο Σωτήρης Σκουλούδης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές Δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εργάστηκε σε διάφορα έντυπα Μέσα μέχρι το 2009. Έκτοτε εργάζεται ως ρεπόρτερ και συντάκτης στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, για την οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων (ελεύθερο ρεπορτάζ, αστυνομικό, στρατιωτικό, επιστημονικό, περιβαλλοντικό). Ενώ έχει πραγματοποιήσει αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί επίσης σε τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές. Έχει βραβευθεί με το Χρυσό Βραβείο των Digital Media Awards για την ειδική στήλη του zougla.gr, στην οποία αναδεικνύεται μέσω συνεντεύξεων όλων των μορφών (βίντεο, Skype, κάμερα, στούντιο, κείμενο) το έργο σπουδαίων Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στη χώρα μας και στο εξωτερικό, προωθώντας την παγκόσμια επιστημονική γνώση. Κατέχει τρείς μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (Ψυχολογία, Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση, Ψηφιακά Μέσα) και από το 2018 διδάσκει Δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
Φραγκόπουλος Κωνσταντίνος
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA Audio Technology του West London University (London College of Music) του Λονδίνου. Σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Ακουστική στο Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ παράρτημα Ρεθύμνου και έλαβε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Από το 2004 εργάζεται στα μεγαλύτερα recordingstudios της Θεσσαλονίκης έχοντας βάλει την υπογραφή του σε πολλούς δίσκους διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών. Από το 2009 διδάσκει παρέχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στους τομείς BSc Music Technology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (AMC) και Μουσικής Τεχνολογία και Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης.
Χατζής Ευθύμιος
Ο κος Ευθύμιος Χατζής είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Πτυχίου στην Επικοινωνία και Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Συγγράφει και σκηνοθετεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση για περισσότερα από 15 χρόνια. Το κινηματογραφικό του έργο έχει προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες κι έχει διακριθεί διεθνώς σε κινηματογραφικά φεστιβάλς. Είναι δημιουργός περισσοτέρων των 70 ταινιών μικρού μήκους μυθοπλασίας για το πανελλήνιο πρόγραμμα δημιουργίας κινηματογραφικών ταινιών από μαθητές Λυκείου «Πάμε Σινεμά». Υπήρξε επικεφαλής συγγραφικής ομάδας περισσότερων των 40 σεναρίων τηλεοπτικής σειράς για το MegaTV, καθώς και για την συγγραφή σεναρίων μικρού μήκους για την ΕΡΤ. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραγωγές στις ΗΠΑ και έχει διδάξει σκηνοθεσία κινηματογράφου για 8 έτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
Χατζόπουλος Κυριάκος
Ο Κυριάκος Χατζόπουλος είναι σύνθετης / παραγωγός μουσικής και τεχνικός οπτικοακουστικών μέσων. Αποφοίτησε από την σχολή τεχνολογικών εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου και εξειδικεύτηκε σε θέματα ακουστικής κλειστών και ανοικτών χωρών. Συνέχισε τις σπουδές του στην σχολή School of Audio Engineering (SAE) της Νέας Υόρκης με ειδίκευση σε Audio Technology, Mastering και Broadcast. Εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2004 ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ως τεχνικός επαγγελματικών συστημάτων ήχου και εικόνας.