Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Πολιτισμού και Επικοινωνίας απαρτίζεται από διακεκριμένους καθηγητές, με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Επιπλέον, διαθέτουν πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον τομέα εξειδίκευσης τους, καθώς και σημαντικές διακρίσεις στο δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο. Στην πλειοψηφία τους διακρίνονται για την πολυετή επαγγελματική εμπειρία τους και έχουν συμμετάσχει σε κορυφαία projects και διοργανώσεις του χώρου της Σκηνοθεσίας, Δημοσιογραφίας και Μουσικής Παραγωγής. Έτσι, βοηθούν τους φοιτητές να δικτυωθούν με την αγορά εργασίας με τον καλύτερο τρόπο και να αποκτήσουν από τα πρώτα βήματα των σπουδών τους πραγματικές εμπειρίες από το μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον.

MENTORS

Ζουμπουλάκη Μανίνα

 

Γεννήθηκε το 1960, μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Στα περιοδικά γράφει από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει δουλέψει στον “Ταχυδρόμο” (’82-’89), στα “Πρόσωπα”, στο “Κλικ”, “Diva”, “Μen” (’89-’93), “Nitro”, “Down Town”, “Elle κ.ά ως δημοσιογράφος. ‘Έχει μεταφράσει πολλά βιβλία για τις εκδόσεις “Κάκτος” και “Άρλεκιν”. Δούλεψε στο ραδιόφωνο ως παραγωγός (Top Fm, ΕΡΑ 4, Κανάλι 15, Κανάλι 5, Μελωδία). Βιβλία της: “Κενά μνήμης”, “Μυροβόλος άνοιξις”, “Φεύγα! “, “Η ζωή (δεν) είναι ταινία”, “Η σκόνη της ημέρας”. “Ριζότο (σενάριο). “Αληθινή σταρ”, “Το μεγάλο καλοκαίρι”, “Πώς να γράψεις”, “Ευτυχία” κ.ά Σενάρια: “Ελεύθερη κατάδυση” (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο), “Ριζότο” (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Όλγα Μαλέα). Σενάρια τηλεόρασης: “Φεύγα” (σειρά Mega), “Ξέχασέ µε” (σειρά Alpha, συν- σεναριογράφος με Βαγγέλη Νάση), “Απαγωγή” (τηλεταινία Mega). Διδάσκει τα τελευταία χρόνια δημιουργική γραφή σε κολλέγια και λέσχες.

Κυθρεώτης Χρίστος

 

Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Πατάκη για νέους συγγραφείς (2007), καθώς και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου (2009). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά “(δε)κατά”, “Εντευκτήριο” και “The Books’ Journal”, ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο “The Books’ Journal”. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων «Μια χαρά», για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2015 (εξ ημισείας με την Μαρία Φίλη). Το δεύτερο μυθιστόρημα του «Εκεί που ζούμε» (εκδόσεις Πατάκης) έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές. Εργάζεται ως επιμελητής μυθιστορημάτων και διηγημάτων σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα.

Μιχαλοπούλου Αμάντα

 

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1966. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και δημοσιογραφία στο Παρίσι. Αρθρογραφούσε επί χρόνια στην εφημερίδα “Καθημερινή” (1990-2008). Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού “Ρεύματα” και τη συλλογή διηγημάτων “Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη”(1994). Έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων, με πιο πρόσφατο το μυθιστόρημα “Μπαρόκ” (2018). Τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω για το “Γιάντες “(1996), το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών για το “Θα ήθελα” (2005) καθώς και το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για τη “Λαμπερή Μέρα” (2012). Έργα της έχουν ανέβει στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.Διδάσκει δημιουργική γραφή στην ΠΥΡΝΑ και στην ARTENS κι έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο “Το μυστικό”, με έργα μαθητών της.

Μπασκόζος Γιάννης Ν.

 

Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με τη Θεωρία Πολιτισμού. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με καθηγητή τον Μ.Γ. Μερακλή. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εξπρές», στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», στο «Βήμα» και αλλού. Είχε τη διεύθυνση του βιβλιογραφικού περιοδικού «Διαβάζω», από το 2006 έως τη διακοπή της κυκλοφορίας του, το 2012, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του αγγλόφωνου περιοδικού “Hellenic Quarterly”. Το 2013 δημιούργησε και διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο «Ο Αναγνώστης». Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «ΜΕΖ» , «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;» και «Ιστορίες από το Μετς». Άλλα βιβλία του: «Τα περιττά και τα ουσιώδη, πολιτιστικές τάσεις στη μεταπολίτευση», «Ελένη Αρβελέρ: Μια ζωή χωρίς άλλοθι», «Γ.Μπαμπινιώτης: Οι πικρές αλήθειες της γλώσσας μου», κ.ά

Μπίρμπα Έφη

 

Η Έφη Μπίρμπα φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή́ Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ) και στο μεταπτυχιακό́ τμήμα της Καλών Τεχνών Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Master in Digital Arts). Από το 2008 η δραστηριότητά της εντοπίζεται στους χώρους των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου, της performance, της βιντεοτέχνης και της σκηνογραφίας. Από το 2009 σκηνοθετεί κι εργάζεται ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος για το θέατρο και ως Production Designer για τον κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Σωσίας, Τα Ωραία Χέρια Μας, Ριχάρδος Β’, Δον Κιχώτης, βιβλ. 2ο, κεφ. 23ο. Έχει συμμετάσχει με έργα της σε εκθέσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου καλλιτεχνών Rēs Ratio Network.

Οικονόμου Χρήστος

 

Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 2003 με τη συλλογή διηγημάτων «Η γυναίκα στα κάγκελα». Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του, «Κάτι θα γίνει θα δεις» (2010), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και μεταφράστηκε στα ιταλικά (Editori Riuniti, 2012) και στα γερμανικά (C.H. Beck, 2013). Προγραμματίζεται επίσης να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ (Archipelago Books) και στην Ισπανία (Valparaiso). Ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων «Το καλό θα ‘ρθει από τη θάλασσα» (2014). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε επτά γλώσσες συνολικά και έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Παράλληλα, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε καθημερινές εφημερίδες και διδάσκει δημιουργική γραφή στο Βιβλιοπωλείο Ιανός.

Παπαδάκη Κάλλια

 

Η Κάλλια Παπαδάκη γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Bard College και το Πανεπιστήμιο Brandeis. Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Ο ήχος του ακάλυπτου» (εκδόσεις Πόλις) διακρίθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού “Διαβάζω”, το 2010. Έχει συμμετάσχει σε συλλογές διηγημάτων και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “Νέα Εστία” και “Ποιητική”. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους. Το πρώτο της σενάριο ήταν για την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου “September”. Το μυθιστόρημά της «Δενδρίτες» (2015), που εκδόθηκε στο πλαίσιο του ελληνογαλλικού προγράμματος ενίσχυσης συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών του ελληνικού και του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, τιμήθηκε το 2017, με το βραβείο European Union Prize for Literature. Διδάσκει δημιουργική γραφή, σενάριο και πεζογραφία.

Σερβετάλης Άρης

 

Ο Άρης Σερβετάλης είναι ηθοποιός και performer. Aποφοίτησε από τη σχολή Διομήδη Φωτιάδη. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ουπς, ένα έργο κόμικς, Όρνιθες, Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, Κεφ. 23ο, Οπερέττα, Ριχάρδος Β’,. Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Τα Ωραία μας χέρια, Άτιτλο, μια σπουδή στον Σάμιουελ Μπέκετ, Platonov, Μερσιέ και Καμιέ, Κουρδιστό πορτοκάλι, Βάκχες, Αχαρνείς, Σωσίας, Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο ηλίθιος, Ρινόκερος. Συμμετείχε στις χοροθεατρικές παραστάσεις του Δημήτρη Παπαϊωάννου, Still life, Μήδεια 2, 2. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Όρνιθες ή πώς να γίνεις πουλί, The Waiter, Αγέλη Προβάτων, L, Άλπεις, Κινέτα, Το όνειρο του σκύλου, Μήλα, Ο Άνθρωπος του Θεού. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Είσαι το ταίρι μου, Σε είδα, Singles, Κλείσε τα μάτια.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Βενάκη Ηλέκτρα

Η κα Βενάκη είναι ιδρύτρια της διαδικτυακής πύλης για τον Βαλκανικό κινηματογράφο (www.altcine.com) και διευθύντρια του online short film festival for Balkan film makers (altcineAction!). Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στον Κινηματογράφο από το Πανεπιστήμιο ParisI, Pantheon-Sorbonne. Διδάσκει Μοντάζ και Ηχητικό Σχεδιασμό στον Κινηματογράφο, σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αθήνα, ενώ έχει διδάξει το μάθημα του Μοντάζ για δύο χρόνια στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., (2005-2007) και είναι στενός συνεργάτης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει υπογράψει το μοντάζ σε πολλά ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, σε ταινίες μυθοπλασίας καθώς και ταινίες μικρού μήκους. Τα ντοκιμαντέρ στα οποία έχει συνεργαστεί ως μοντέρ, έχουν βραβευθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Έχει διατελέσει υπεύθυνη Οπτικοακουστικών Παραγωγών του Οργανισμού Λαμπράκη (2000- 2005) και αρχισυντάκτης του κινηματογραφικού τμήματος του in.gr από την έναρξη του, το 1999 έως το 2005. Έχει σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο: Σμύρνη – Ο μεγάλος ξεριζωμός (2007) καθώς και διαφημιστικά σποτ για τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων καθώς και μελέτες για τον ήχο, το μοντάζ και τις νέες τεχνολογίες στον κινηματογράφο και έχει λάβει μέρος σε αντίστοιχα συνέδρια και ημερίδες.

Γαλέος Αντώνης

Ο Αντώνης Γαλέος είναι απόφοιτος της Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Claremont Graduate University, στη Θεωρία Λογοτεχνίας και στο University of East Anglia, στη Σκηνοθεσία Θεάτρου. Εκπονεί διδακτορική διατριβή με το θέμα «Ρητορικά Προγυμνάσματα και Σύγχρονη Διδασκαλία της Υποκριτικής» στο ΕΚΠΑ. Έχει μεταφράσει και διασκευάσει για το επαγγελματικό θέατρο 140 έργα, ανάμεσα στα οποία τα: Άγγελοι στην Αμερική του Τόνι Κούσνερ, 20 Νοέμβρη, Φθινόπωρο-Χειμώνας και Κάτι σαν Κόλαση του Λαρς Νουρίεν, Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι, Γυάλινος Κόσμος, Τραμ με το όνομα Πόθος – Τένεσι Ουίλιαμς, Δαμάζοντας τα Κύματα, Ντόγκβιλ και Χορεύοντας στο Σκοτάδι του Λαρς Φον Τριερ, Πιαφ – Παμ Τζεμς, Εξόριστοι – Τζέημς Τζόυς, Η νευρασθένεια του Δρ Σρέμπερ –Κάριλ Τσέρτσιλ, Δεν έχει ωραίες εικόνες – Γκέρτρουντ Στάιν, Mίζερι. Στήβεν Κινγκ, Άπαντα. Σάρα Κέην, Πν Ε/Υμα. Μάργκαρετ Έντσον. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τα έργα Ο Τρίτος είναι πιο γλυκός των Ευγένιου Λαμπίς και Εντμόντ Γκοντινέ, Fucking Men του Τζο Ντι Πιέτρο, Τα Γεγονότα του Ντέηβιντ Γκρέηγκ, Το Φάντασμα φεύγει του Φίλιπ Ροθ (Ρητορική Εγκατάσταση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Επιπλέον, υπήρξε μέλος της επιτροπής θεατρικών επιχορηγήσεων και έχει συνεργαστεί ως Υπεύθυνος Αρχαιολογικής έρευνας για το τμήμα Ποτάμι του Χρόνου της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων.

Γκότσης Νικόλαος

Ο Νικόλας Κωνσταντινίδης Γκότσης πραγματεύεται τον ήχο και τη μουσική μέσα από συνθέσεις, παραγωγές, διαδραστικές παραστάσεις, δημιουργική καθοδήγηση και εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος από το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης και διαθέτει Μεταπτυχιακό από το Τμήμα Προηγμένης Μουσικής Παραγωγής του University of Glamorgan. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει τη Σχολή Μουσικοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Ερευνών Ήχου Μουσικής & Λόγου, καθώς και Μοντέρνες Σπουδές στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Η κατάρτισή του περιλαμβάνει και συμμετοχή σε ένα μεγάλο εύρος σεμιναρίων. Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα, όπου ζει, δραστηριοποιείται, διδάσκει και διδάσκεται.

Δρ. Αλετράς Άγγελος

Σκηνοθέτης, Θεωρητικός του Κινηματογράφου. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ και στη συνέχεια σπούδασε κινηματογράφο στο Τμήμα Film and Media Production του Sheffield Hallam University (Master με έπαινο). Το 2017 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ με θέμα τη χωρική έκφραση του ανοίκειου στον κινηματογράφο του Andrei Tarkovsky. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, video clip και διαφημιστικά. Διδάσκει κινηματογραφικές σπουδές στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Δρ. Στάιου Ελένη-Ρεβέκα

Η Δρ Ελένη Ρεβέκα Στάιου είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ (προπτυχιακό επίπεδο-2007) και του London School of Economics and Political Science (LSE-μεταπτυχιακό επίπεδο-2008). Έχει λάβει το διδακτορικό της από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ στην επικοινωνία των αυτο-οργανωμένων πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Είναι δημιουργός της πλατφόρμας Οργάνωση 2.0 (http://organosi20.gr) που στόχος της είναι να συγκεντρώσει πληροφορίες για όσο το δυνατόν περισσότερες κινήσεις αυτο-οργάνωσης πολιτών σε έναν ιστοχώρο προσβάσιμο από όλους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για επιπλέον ενημέρωση, συνεργασία, επικοινωνία αλλά και νέες ιδέες αλληλεγγύης και υποστήριξης. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η συμμετοχή των πολιτών στην ηλεκτρονική και τοπική διακυβέρνηση, τα social media και ειδικότερα οι δυνατότητες χρήσης τους από άτομα, ομάδες και οργανώσεις, όπως επίσης και η επικοινωνία των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως επίσης και ερευνητική συνεργάτης του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ.

Ζουμπουλάκη Μανίνα

Γεννήθηκε το 1960, μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Στα περιοδικά γράφει από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει δουλέψει στον “Ταχυδρόμο” (’82-’89), στα “Πρόσωπα”, στο “Κλικ”, “Diva”, “Μen” (’89-’93), “Nitro”, “Down Town”, “Elle κ.ά ως δημοσιογράφος. ‘Έχει μεταφράσει πολλά βιβλία για τις εκδόσεις “Κάκτος” και “Άρλεκιν”. Δούλεψε στο ραδιόφωνο ως παραγωγός (Top Fm, ΕΡΑ 4, Κανάλι 15, Κανάλι 5, Μελωδία). Βιβλία της: “Κενά μνήμης”, “Μυροβόλος άνοιξις”, “Φεύγα! “, “Η ζωή (δεν) είναι ταινία”, “Η σκόνη της ημέρας”. “Ριζότο (σενάριο). “Αληθινή σταρ”, “Το μεγάλο καλοκαίρι”, “Πώς να γράψεις”, “Ευτυχία” κ.ά Σενάρια: “Ελεύθερη κατάδυση” (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο), “Ριζότο” (συν-σεναριογράφος µε σκηνοθέτη Όλγα Μαλέα). Σενάρια τηλεόρασης: “Φεύγα” (σειρά Mega), “Ξέχασέ µε” (σειρά Alpha, συν- σεναριογράφος με Βαγγέλη Νάση), “Απαγωγή” (τηλεταινία Mega). Διδάσκει τα τελευταία χρόνια δημιουργική γραφή σε κολλέγια και λέσχες.

Δρ. Ιερόπουλος Θεόφιλος (Φιλ)

Ο Θεόφιλος (Φιλ) Ιερόπουλος σπούδασε στο Λονδίνο (Πολιτισμικές Σπουδές και Κινηματογράφο), έλαβε μεταπτυχιακό στα Media Arts από το πανεπιστήμιο του Westminster και το 2010 ολοκλήρωσε τη διατριβή του πάνω στη σχέση ποιητικής και κινούμενης εικόνας, στο πανεπιστήμιο του Kent. Από το 2003 διδάσκει στο τμήμα καλλιτεχνικών και ψηφιακών βιομηχανιών στο Buckinghamshire New University της Αγγλίας. Περφόρμανς, μικρού μήκους ταινίες και εγκαταστάσεις του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ στην Ευρώπη. Επίσης, έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Freud Museum (Λονδίνο), το Μέγαρο Μουσικής, το Arts Council of Britain, την Μπιενάλε της Αθήνας, το Neukoellner Oper (Βερολίνο), το Atopos cvc κ.ά. Είναι μέλος του εικαστικού ντουέτου ΦΥΤΑ και συνεπιμελητής του ASFA BBQ, του ετήσιου φεστιβάλ περφόρμανς της ΑΣΚΤ, όπως και του Athens Festival of Queer Performance.

Καραγιάννης Δημήτρης

Ο Δημήτρης Καραγιάννης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πολιτική Επικοινωνία & Νέες Τεχνολογίες από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση ειδήσεων και τη μεθοδολογία πλαισίωσής τους. Έχει εργασθεί ως δημοσιογράφος και media analyst και αποτελεί συνιδρυτή της εταιρείας Media Frame, η οποία ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή media reports. Μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά) και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα είναι η ανάγνωση, η μουσική και ο κινηματογράφος.

Κοκκινίδης Αναστάσιος

Ο Αναστάσιος Κοκκινίδης είναι συνθέτης και μουσικός παραγωγός, ο οποίος δραστηριοποιείται στους χώρους της ηλεκτρονικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής. Παράληλα, εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον τομέα της Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας. Κύριο όργανο του το πιάνο, με σπουδές στην Κλασσική Μουσική, στις Ηχητικές Τέχνες (BA) καθώς και στην Σύνθεση για τον Κιν/φο (MA). Συνθέτει, ηχογραφεί και παρουσιάζει τα έργα του, μέσω ηχητικών εφαρμογών, οπτικοακουστικών παρουσιάσεων και ζωντανών παραστάσεων.

Κυθρεώτης Χρίστος

Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Πατάκη για νέους συγγραφείς (2007), καθώς και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου (2009). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά “(δε)κατά”, “Εντευκτήριο” και “The Books’ Journal”, ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο “The Books’ Journal”. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων «Μια χαρά», για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2015 (εξ ημισείας με την Μαρία Φίλη). Το δεύτερο μυθιστόρημα του «Εκεί που ζούμε» (εκδόσεις Πατάκης) έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές. Εργάζεται ως επιμελητής μυθιστορημάτων και διηγημάτων σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα.

Μιχαλοπούλου Αμάντα

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 1966. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και δημοσιογραφία στο Παρίσι. Αρθρογραφούσε επί χρόνια στην εφημερίδα “Καθημερινή” (1990-2008). Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού “Ρεύματα” και τη συλλογή διηγημάτων “Έξω η ζωή είναι πολύχρωμη”(1994). Έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων, με πιο πρόσφατο το μυθιστόρημα “Μπαρόκ” (2018). Τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω για το “Γιάντες “(1996), το Βραβείο Διεθνούς Λογοτεχνίας του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών και το Liberis Liber των Ανεξάρτητων Καταλανών Εκδοτών για το “Θα ήθελα” (2005) καθώς και το Βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για τη “Λαμπερή Μέρα” (2012). Έργα της έχουν ανέβει στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες. Διδάσκει δημιουργική γραφή στην ΠΥΡΝΑ και στην ARTENS κι έχει επιμεληθεί τον συλλογικό τόμο “Το μυστικό”, με έργα μαθητών της.

Μούζας Αλέξανδρος

Ο κ. Μούζας είναι συνθέτης, μουσικοτεχνολόγος και μουσικός παραγωγός. Διαθέτει 20 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα μουσικής τεχνολογίας, νέων μέσων, καθώς και τον συνδυασμό της μουσικής με άλλες τέχνες όπως χορός, κινηματογράφος, videoart, και μουσικό θέατρο. Έχει ολοκληρώσει πλήθος παραγγελιών για μουσικά έργα και σκηνικές παραγωγές, ενώ έργα του έχουν παιχθεί από ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει σχεδιάσει τα δυο μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα το  Μεγάρου Μουσικής Aθηνών: Cam-media, και το πρόσφατο S-[cool]-life.

Μπασκόζος Ν. Γιάννης

Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με τη Θεωρία Πολιτισμού. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με καθηγητή τον Μ.Γ. Μερακλή. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εξπρές», στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», στο «Βήμα» και αλλού. Είχε τη διεύθυνση του βιβλιογραφικού περιοδικού «Διαβάζω», από το 2006 έως τη διακοπή της κυκλοφορίας του, το 2012, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του αγγλόφωνου περιοδικού “Hellenic Quarterly”. Το 2013 δημιούργησε και διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο «Ο Αναγνώστης». Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «ΜΕΖ» , «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;» και «Ιστορίες από το Μετς». Άλλα βιβλία του: «Τα περιττά και τα ουσιώδη, πολιτιστικές τάσεις στη μεταπολίτευση», «Ελένη Αρβελέρ: Μια ζωή χωρίς άλλοθι», «Γ.Μπαμπινιώτης: Οι πικρές αλήθειες της γλώσσας μου», κ.ά

Μπελεγράτη Αλεξάνδρα

Η Μπελεγράτη Αλεξάνδρα είναι συγγραφέας, θεατρική συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, με σπουδές στο The American College of Greece, Deree και στο London School of Journalism, London, όπου σπούδασε Novel Writing. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα ως Guest Lecturer, στο μάθημα του σεναρίου. Eργάζεται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως καθηγήτρια σεναρίου στο Τμήμα Σκηνοθεσίας, και ως εισηγήτρια σεναρίων/workshops στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε συνεργασία με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, της οποίας είναι μέλος από το 2013. Γράφει θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, κάνει επιμέλεια βιβλίων, μεταφράζει λογοτεχνία από τα αγγλικά στα ελληνικά και σενάρια μικρού και μεγάλου μήκους, μεγάλου μήκους στα αγγλικά, τηλεοπτικές προτάσεις για σήριαλ & σειρές ντοκιμαντέρ στα αγγλικά. Στην τηλεόραση εργάστηκε ως αρχισυντάκτης σε εκπομπή μαγειρικής, ως σεναριογράφος σε σειρά, επίσης, έγραψε και σκηνοθέτησε σενάρια για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Το σενάριο «You are My Only Sunshine» διακρίθηκε στα Angel Film Awards – Monte Carlo/Monaco, παίρνοντας δύο βραβεία, ‘Best Special Mention Screenplay’ και ‘Best Family Drama Screenplay’, ενώ έργα της βρίσκονται σε διάφορα στάδια παραγωγής.

Μπίρμπα Έφη

Η Έφη Μπίρμπα φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή́ Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ) και στο μεταπτυχιακό́ τμήμα της Καλών Τεχνών Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (Master in Digital Arts). Από το 2008 η δραστηριότητά της εντοπίζεται στους χώρους των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου, της performance, της βιντεοτέχνης και της σκηνογραφίας. Από το 2009 σκηνοθετεί κι εργάζεται ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος για το θέατρο και ως Production Designer για τον κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα: Σωσίας, Τα Ωραία Χέρια Μας, Ριχάρδος Β’, Δον Κιχώτης, βιβλ. 2ο, κεφ. 23ο. Έχει συμμετάσχει με έργα της σε εκθέσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου καλλιτεχνών Rēs Ratio Network.

Οικονόμου Χρήστος

Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 2003 με τη συλλογή διηγημάτων «Η γυναίκα στα κάγκελα». Η δεύτερη συλλογή διηγημάτων του, «Κάτι θα γίνει θα δεις» (2010), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και μεταφράστηκε στα ιταλικά (Editori Riuniti, 2012) και στα γερμανικά (C.H. Beck, 2013). Προγραμματίζεται επίσης να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ (Archipelago Books) και στην Ισπανία (Valparaiso). Ακολούθησε η συλλογή διηγημάτων «Το καλό θα ‘ρθει από τη θάλασσα» (2014). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε επτά γλώσσες συνολικά και έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Παράλληλα, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε καθημερινές εφημερίδες και διδάσκει δημιουργική γραφή στο Βιβλιοπωλείο Ιανός.

Παπαδάκη Κάλλια

Η Κάλλια Παπαδάκη γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Οικονομικά στις ΗΠΑ, στο Bard College και το Πανεπιστήμιο Brandeis. Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων «Ο ήχος του ακάλυπτου» (εκδόσεις Πόλις) διακρίθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού “Διαβάζω”, το 2010. Έχει συμμετάσχει σε συλλογές διηγημάτων και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “Νέα Εστία” και “Ποιητική”. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους. Το πρώτο της σενάριο ήταν για την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου “September”. Το μυθιστόρημά της «Δενδρίτες» (2015), που εκδόθηκε στο πλαίσιο του ελληνογαλλικού προγράμματος ενίσχυσης συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών του ελληνικού και του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, τιμήθηκε το 2017, με το βραβείο European Union Prize for Literature. Διδάσκει δημιουργική γραφή, σενάριο και πεζογραφία.

Παπαδέλλης Θάνος

Ο Θάνος Παπαδέλλης είναι συνθέτης – ενορχηστρωτής – μουσικοτεχνολόγος με εξειδίκευση στη μουσική για κινηματογράφο. Σαν εκπαιδευτικός έχει 18 έτη διδακτικής εμπειρίας και έχει συνεργασθεί με διάφορα εκπαιδετικά ιδρύματα όπως Ιεκ Ακμή, Ωδείο Τέχνης, Μουσική σπουδή, Vocalis και άλλα. Εργάζεται στο χώρο της μουσικής παραγωγής και έχει συνθέσει μουσική και sound design για ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους), τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ (πάνω από 100), σειρά κινουμένων σχεδίων, ντοκυμαντέρ, θέατρο, τηλεοπτικές εκπομπές και παραστάσεις στο Ευγενίδιο Ίδρυμα. Έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό cd με τίτλο “Images of blue memories” και βρίσκεται στην παραγωγή του δεύτερου. Έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς σύνθεσης.

Παπαδόπουλος Ανδρέας

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είναι προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με ειδίκευση στο μουσικό software. Αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University of York (ΜA Music Technology) όπου το κύριο θέμα της έρευνας του ήταν η δημιουργία ενός πρωτότυπου μουσικού οργάνου σε οθόνη αφής και ο χειρισμός του με gestures. Επίσης, σπούδασε στο Leeds Metropolitan University από όπου απέκτησε Bachelor of Science in Creative Arts and Sound Technology. Έχει εργαστεί ως προγραμματιστής και παραγωγός. Φέτος διδάσκει Μουσική Τεχνολογία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας θέματα όπως interfacing, interactivity και performance.

Πετρόλιας Ιωάννης

ο κος Πετρόλιας είναι ο υπεύθυνος σπουδών (Programme Leader) του προγράμματος BSc (Hons) Music Technology, διδάσκων ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας. Απόφοιτος από το Berklee College of Music της Βοστώνης διαθέτει 20 και πλέον έτη διδακτικής εμπειρίας σε θέματα αναλογικής και ψηφιακής επεξεργασίας ήχου, ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής. Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρίες στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με πλούσιο έργο στο χώρο της μουσικής παραγωγής και συναυλιών.

Ράτσου Έφη

Η Έφη Ράτσου είναι συνθέτης και καθηγήτρια μουσικής. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Middlesex, στο Λονδίνο (MAMusicEducation, BAMusic) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Μουσικών Σπουδών/ Κατεύθυνση Σύνθεσης BA, MA). Επίσης, σπούδασε Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο. Από αρκετά νεαρή ηλικία έχει συνθέσει έναν μεγάλο αριθμό μουσικών θεμάτων για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο. Τα τελευταία 10 χρόνια συμμετείχε σε διάφορα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ σαν συνθέτης και πιανίστρια. Το 2003 κυκλοφόρησε το CD της ‘Η Χώρα των Παγωτών’ με μουσική για το παιδικό θέατρο από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2008 η μουσική της για τη ‘Μήδεια’ του Ευριπίδη παρουσιάστηκε από τη Ορχήστρα της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, στα πλαίσια των εγκαινίων της Έδρας Ελληνιστικών Σπουδών. Το 2012 κυκλοφόρησε από την εταιρία ‘PolytroponMusic’ η δισκογραφική της δουλειά ‘TWINS’.Από το 2012 είναι υπεύθυνη σπουδών στον τομέα Μουσικής Τεχνολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης. Από το 2005 διδάσκει θεωρητικά μαθήματα της μουσικής στα τμήματα Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΙ και από το 2008 στο InternationalBaccalaureateτου Αμερικάνικου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Ρεμούνδου Μαγδαληνή

Η κα Μαγδαληνή Ρεμούνδου είναι Υπεύθυνη του Τομέα Σπουδών Πολιτισμού και Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Σπουδών (Programme Leader) του προγράμματος BA in Media Production του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με δύο κατευθύνσεις: Film Directing και Journalism. Επίσης, είναι επίσημη εξετάστρια του Υπουργείου Παιδείας σε μεταλυκειακό επίπεδο εκπαίδευσης. Έχει τριακονταετή εμπειρία ως σκηνοθέτις και διευθύντρια παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων ζωντανών ενημερωτικών, μαγνητοσκοπημένων μυθοπλασίας, TV shows και ντοκυμανταίρς. Διαθέτει επίσης πολυετή εμπειρία σε οργάνωση παραγωγής θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτούς και κλειστούς θεατρικούς χώρους.Είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, της Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Σχολής Ε. Χατζίκου και με άριστα του Μεταπτυχιακού προγράμματος- Πολιτισμικών Σπουδών του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ), καθώς και της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ένωσης F.E.R.A και M.E.I.

Σερβετάλης Άρης

Ο Άρης Σερβετάλης είναι ηθοποιός και performer. Aποφοίτησε από τη σχολή Διομήδη Φωτιάδη. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Ουπς, ένα έργο κόμικς, Όρνιθες, Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, Κεφ. 23ο, Οπερέττα, Ριχάρδος Β’,. Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Τα Ωραία μας χέρια, Άτιτλο, μια σπουδή στον Σάμιουελ Μπέκετ, Platonov, Μερσιέ και Καμιέ, Κουρδιστό πορτοκάλι, Βάκχες, Αχαρνείς, Σωσίας, Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο ηλίθιος, Ρινόκερος. Συμμετείχε στις χοροθεατρικές παραστάσεις του Δημήτρη Παπαϊωάννου, Still life, Μήδεια 2, 2. Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες Όρνιθες ή πώς να γίνεις πουλί, The Waiter, Αγέλη Προβάτων, L, Άλπεις, Κινέτα, Το όνειρο του σκύλου, Μήλα, Ο Άνθρωπος του Θεού. Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Είσαι το ταίρι μου, Σε είδα, Singles, Κλείσε τα μάτια.

Σκουλούδης Σωτήρης

Ο Σωτήρης Σκουλούδης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές Δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εργάστηκε σε διάφορα έντυπα Μέσα μέχρι το 2009. Έκτοτε εργάζεται ως ρεπόρτερ και συντάκτης στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, για την οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων (ελεύθερο ρεπορτάζ, αστυνομικό, στρατιωτικό, επιστημονικό, περιβαλλοντικό). Ενώ έχει πραγματοποιήσει αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί επίσης σε τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές. Έχει βραβευθεί με το Χρυσό Βραβείο των Digital Media Awards για την ειδική στήλη του zougla.gr, στην οποία αναδεικνύεται μέσω συνεντεύξεων όλων των μορφών (βίντεο, Skype, κάμερα, στούντιο, κείμενο) το έργο σπουδαίων Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στη χώρα μας και στο εξωτερικό, προωθώντας την παγκόσμια επιστημονική γνώση. Κατέχει τρείς μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (Ψυχολογία, Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση, Ψηφιακά Μέσα) και από το 2018 διδάσκει Δημοσιογραφία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Φραγκόπουλος Κωνσταντίνος

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA Audio Technology του West London University (London College of Music) του Λονδίνου. Σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Ακουστική στο Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ παράρτημα Ρεθύμνου και έλαβε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Από το 2004 εργάζεται στα μεγαλύτερα recordingstudios της Θεσσαλονίκης έχοντας βάλει την υπογραφή του σε πολλούς δίσκους διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών. Από το 2009 διδάσκει παρέχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στους τομείς BSc Music Technology του Μητροπολιτικού Κολλεγίου (AMC) και Μουσικής Τεχνολογία και Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης.

Χατζής Ευθύμιος

Ο κος Ευθύμιος Χατζής είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Πτυχίου στην Επικοινωνία και Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Συγγράφει και σκηνοθετεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση για περισσότερα από 15 χρόνια. Το κινηματογραφικό του έργο  έχει προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες κι έχει διακριθεί διεθνώς σε κινηματογραφικά φεστιβάλς. Είναι δημιουργός περισσοτέρων των 70 ταινιών μικρού μήκους μυθοπλασίας για το πανελλήνιο πρόγραμμα δημιουργίας κινηματογραφικών ταινιών από μαθητές Λυκείου «Πάμε Σινεμά». Υπήρξε επικεφαλής συγγραφικής ομάδας περισσότερων των 40 σεναρίων τηλεοπτικής σειράς για το MegaTV, καθώς και για την συγγραφή σεναρίων μικρού μήκους για την ΕΡΤ. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραγωγές στις ΗΠΑ και έχει διδάξει σκηνοθεσία κινηματογράφου για 8 έτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Χατζόπουλος Κυριάκος

Ο Κυριάκος Χατζόπουλος είναι σύνθετης / παραγωγός μουσικής και τεχνικός οπτικοακουστικών μέσων. Αποφοίτησε από την σχολή τεχνολογικών εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όπου και εξειδικεύτηκε σε θέματα ακουστικής κλειστών και ανοικτών χωρών.  Συνέχισε τις σπουδές του   στην σχολή School of Audio Engineering (SAE) της Νέας Υόρκης με ειδίκευση    σε Audio Technology, Mastering  και Broadcast.  Εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2004 ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ως τεχνικός επαγγελματικών συστημάτων ήχου και εικόνας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ